Καλό μήναααα!
Άλλη μια εκδοχή για διαφορετικές τηγανίτες σας δίνω σήμερα.
Άλλη μια εκδοχή για διαφορετικές τηγανίτες σας δίνω σήμερα.
Ένα νόστιμο πιάτο, όχι μόνο ιδανικό για πρωινό αλλά και για σνακ, για μεσημεριανό κλπ. Ελαφρύ, λάιτ, οικονομικό και νόστιμο.
Τηγανίτες καρότου
Υλικά για 4 μεγάλες τηγανίτες
1 μέτριο καρότο τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
2 αυγά
50 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κ. σ. γιαούρτι ελαφρύ (35 γρ.)
1 κ. γ. μπέκιν
λίγο αλάτι
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κύμινο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε το καρότο στο ψιλό του
τρίφτη.
Στο μπωλ ή πιάτο που το τρίψαμε, προσθέτουμε τα αυγά και
ανακατεύουμε με πηρούνι.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, στη συνέχεια τα στεγνά, πάντα
ανακατεύοντας για να ενσωματωθούν.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε την
επιφάνειά του με λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 2 κ. σ. από το μίγμα, το απλώνουμε προσεχτικά με το
κουτάλι για να έχει ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ψηθεί 1-2 λεπτά.
Με αντικολλητική σπάτουλα, το γυρίζουμε. Καταλαβαίνουμε ότι
μπορούμε να το γυρίσουμε αν δεν μένει ακίνητο όταν το σπρώξουμε με την
σπάτουλα.
Μετά το πρώτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή.
Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπα υλικό.
Τρώγονται ευχάριστα ζεστές όσο και κρύες.
Μπορείτε να σερβίρετε με γιαούρτι ή σκέτες.
Πολύ μου αρέσουν οι αλμυρές τηγανίτες! Σλουρπ :)
ReplyDelete