Ένα από τα φαγητά που έκανα πριν λίγες μέρες, ήταν ένα γεμιστό ψαρονέφρι με πιπεριά και φέτα. Πάρα πολύ νόστιμο. Η γέμιση ήταν αρκετή και "ξεχείλιζε" από το κρέας, αλλά την άφησα για σάλτσα στο ταψάκι. Ήταν όντως ό,τι έπρεπε για βουτίτσες.
Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και κόκκινη πιπεριά.
Υλικά για 3-4 μερίδες
1 ψαρονέφρι (400-500 γρ.)
1/2 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. φέτα
λίγο αλάτι
λίγο λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
Λιώνουμε την πιπεριά και τη φέτα σε μπλεντεράκι.
Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού, ανοίγουμε το ψαρονέφρι, ώστε να βάλουμε πάνω τη γέμιση. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, ζητήστε το από τον χασάπη.
Αλατίζουμε την επιφάνεια του κρέατος ελαφρώς (έχουμε και τη φέτα που έχει αλατάκι) και βάζουμε τη γέμιση επάνω. Μην σας απασχολεί αν είναι πολλή.
Ρολάρουμε το κρέας και το κλείνουμε με σπάγκο. Η γέμιση πιθανότατα να περισσεύει αλλά μην σας απασχολεί. Αφήστε τη να μείνει στο ταψί. Θα σας δώσει μια ωραία κόκκινη σαλτσούλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ψήνουμε το φαγητό μας προσθέτοντας λίγο νεράκι για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς με αέρα, χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Γυρίζουμε περιοδικά όταν χρειάζεται. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν το κόψουμε για να μπορούμε να βγάλουμε ακέραια κομμάτια.
Καλή εβδομάδα!
Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και κόκκινη πιπεριά.
Υλικά για 3-4 μερίδες
1 ψαρονέφρι (400-500 γρ.)
1/2 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. φέτα
λίγο αλάτι
λίγο λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
Λιώνουμε την πιπεριά και τη φέτα σε μπλεντεράκι.
Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού, ανοίγουμε το ψαρονέφρι, ώστε να βάλουμε πάνω τη γέμιση. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, ζητήστε το από τον χασάπη.
Αλατίζουμε την επιφάνεια του κρέατος ελαφρώς (έχουμε και τη φέτα που έχει αλατάκι) και βάζουμε τη γέμιση επάνω. Μην σας απασχολεί αν είναι πολλή.
Ρολάρουμε το κρέας και το κλείνουμε με σπάγκο. Η γέμιση πιθανότατα να περισσεύει αλλά μην σας απασχολεί. Αφήστε τη να μείνει στο ταψί. Θα σας δώσει μια ωραία κόκκινη σαλτσούλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ψήνουμε το φαγητό μας προσθέτοντας λίγο νεράκι για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς με αέρα, χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Γυρίζουμε περιοδικά όταν χρειάζεται. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν το κόψουμε για να μπορούμε να βγάλουμε ακέραια κομμάτια.
Καλή εβδομάδα!
Πεινάω Κικίτσα και με βασανίζεις! Άμα με σερβίρεις ένα πιατάκι θα το τιμήσω με το παραπάνω! Φιλιά
ReplyDeleteΔεν έπρεπε να μπω! Και εγώ πεινάω! Και δεν μου φτάνει η βασική συνταγή που μου τρέχουν τα σάλια, βλέπω στο Linkwithin ψαρονέφρι με πορτοκάλι, ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος, ρολάκια κοτόπουλου και λιποθυμώ!!!!!!! ΚΑλή εβδομάδα Κική μου!
ReplyDeleteΤί τέλεια συνταγή Κική μου!!!Νόστιμο φαγητό καί γίνεται στόν φούρνο!!!
ReplyDeleteΘά τήν τιμήσω δεόντως!!Χα χα!!!Μού αρέση τό ψαρονέφρι!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!
Πολύ καλό!!υπέροχος συνδυασμός!
ReplyDeleteΠολύ νόστιμη φαίνεται η γέμιση που έγινε και σαλτσούλα!
ReplyDeleteΛίλια, χαχα!
ReplyDeleteΣοφία γελάωωω :-DDD
ReplyDeleteΝτίμη φιλάκια!
ReplyDeleteΝίκη ευχαριστώ!
ReplyDeletemookies και ήταν ;-)
ReplyDelete