Ένα light μεζεδάκι σας έχω σήμερα. Πιπεριές γεμιστές με τυρί και γαλοπούλα. Οι πιπεριές ψήνονται, έτσι δεν παίρνετε θερμίδες από το τηγάνισμα. Το τυρί, μπορει να είναι χαμηλών λιπαρών, ή να δοκιμάσετε ακόμα και με ανθότυρο. Δεν δίνω τον ακριβή αριθμό υλικών, γιατί εξαρτάται από το πόσες πιπεριές θα γεμίσετε.
τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών ή κασέρι
γαλοπούλα βραστή (αλλαντικό)
ξύδι
αλάτι
Κόβουμε το καπάκι των πιπεριών, και βγάζουμε προσεχτικά με μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια.
Τις γεμίζουμε εναλλάξ με τυρί και γαλοπούλα και τις καπακώνουμε με τα καπάκια που κόψαμε.
Τις ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Απολαμβάνουμε με λίγο ξύδι από πάνω.
Αν θέλουμε αλατίζουμε.
Καλό πσκ!
Πιπεριές κέρατα, ψητές με τυρί και γαλοπούλα
Υλικά
πιπεριές κέρατατυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών ή κασέρι
γαλοπούλα βραστή (αλλαντικό)
ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μακρουλά κομμάτια το τυρί και τη γαλοπούλα.Κόβουμε το καπάκι των πιπεριών, και βγάζουμε προσεχτικά με μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια.
Τις γεμίζουμε εναλλάξ με τυρί και γαλοπούλα και τις καπακώνουμε με τα καπάκια που κόψαμε.
Τις ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Απολαμβάνουμε με λίγο ξύδι από πάνω.
Αν θέλουμε αλατίζουμε.
Καλό πσκ!
Mμμμμούρλια!!!
ReplyDeleteΑυτό το τσακίζουμε τακτικότατα αλλά μέχρι τώρα μόνο με τυράκια!
ReplyDeleteΜούρλια ακούγεται και έτσι!
Αυτός κι αν ειναι μεζές!!!!!Εγώ πάντως τις πιπεριές θα τις τηγανίσω για να το απολαύσω απόλυτα!!!!
ReplyDeleteΑγαπημένος καλοκαιρινός μεζές!
ReplyDeleteκαλημέρα!
Καλημέρα Κική,
ReplyDeleteκαι εγώ σαν την Έφη, με τυρί τις φτιάχνω τις πιπεριές και πάντα ψητές.Η δικιά σου είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα δοκιμαστεί, να είσαι σίγουρη!
Οι γευστικές πιπεριές.
ReplyDeleteΈνα νόστιμο πιάτο για να απολαύσετε κρύα.
Συγχαρητήρια για τη συνταγή.
Μεζεδάκι σπέσιαλ και πανεύκολο!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ω, τι γευστικό και πανεύκολο μεζεδάκι είναι αυτό? Παγωμένη μπυρίτσα από δίπλα και δεν θέλω τίποτα άλλο!
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΕύκολο, καλοκαιρινό και νόστιμο! Ότι πρέπει!
ReplyDeleteωραιο με την γαλοπουλα.
ReplyDeleteμονο με τυρι το εφιαχνα.
μου αρεσει η ιδεα!
Μμμ τέλειο! Θα δοκιμαστεί!
ReplyDeleteπολύ ωραία η ιδέα σου...
ReplyDeleteΧωρίς τη γαλοπούλα και με μπόλικο ξύδι και αλάτι είναι από τα αγαπημένα μου!
ReplyDeleteωραίο!!! και πιο ωραίο ακόμη, το γεγονός ότι κι αυτή η συνταγή είναι διαιτητική!!!! φαντάζομαι ότι εδώ (στις εξωτικές ΗΠΑ) που έχουμε τις πιπεριές τις καυτερές (από το Μεξικό), θα είναι και πολύ ενδιαφέρον... (πρωτίστως εάν βγάλουμε προσεκτικά όλα τα σποράκια από μέσα) Κική μου, είσαι απίθανη, και μας προσέχεις κι όλας!!!
ReplyDeleteΜε το ξυδι..να βαλω και λιγο σκορδο;;
ReplyDeleteΠολυ ωραιες πιπεριες!!
Ωραιο μεζεδακι και ελαφρυ Κικη, θα δοκιμαστει παραυτα.
ReplyDeleteΕύκολο, γρήγορο και προπάντων γευστικότατο!!
ReplyDeleteΦιλιά
Σε κάποια στιγμή μαγειρικής έμπνευσης (και πείνας) το έκανα αυτό με μόνο ανθότυρο και βγήκε σούπερ, έτσι όπως το λες πρέπει να είναι πάρα πολύ σούπερ...
ReplyDeleteΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ δεν το συζητώ...
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο να έχεις Κική μου, μου λείψατε!!!
poly wraia h syntagh soy, tis latreyw aytes tis piperies, tis bazw pantoy!
ReplyDeleteΑγαπημένο μεζεδάκι!!!
ReplyDeleteΠράγματι είναι υπέροχες και πανεύκολες....όμως υπάρχει νομίζω ένα μικρό προβληματάκι που με ταλαιπωρεί και βαριέμαι να τις φτιάχνω.... είδα ότι δεν αναφέρθηκες καθόλου σ΄αυτό...μ΄ένα μαχαίρι προσπαθώ πολύ προσεχτικά να αφαιρέσω την ίνα,ας τη χαρακτηρίσω έτσι,που καλύπτει τις πιπεριές και είναι ενοχλητική στο μάσημα....μήπως οι δικές σας πιπεριές δεν την έχουν αυτή την ίνα..αναρωτιέμαι.....σ΄ευχαριστώ και πάλι για τις πρωτότυπες ιδέες σου και νοστιμότατες συνταγές...
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ για τα σχόλια. Πράγματι, είναι ένα απόλυτο καλοκαιρινό μεζεδάκι. Με ξύδι και αλάτι μου αρέσουν κι εμένα πολύ!
ReplyDeleteΒίβιαν! Χαμπάρι δεν είχα πάρει ότι άνοιξες μπλογκ!
Κάθυ, γιατί όχι;
Μινωίτισσα, η φλούδα υποθέτω εννοείς, βγαίνει εύκολα αφού ψηθεί με ένα μαχαιράκι. Και οι δικές μου πιπεριές την έχουν :-) Ευχαριστώ!