Μετά την απουσία μερικών ημερών από τη μπλογκόσφαιρα, πάλι πίσω. Τα καλοκαιρινά λαχανικά άρχισαν αν κάνουν την εμφάνισή τους κι εγώ άρχισα να τα δοκιμάζω. Όχι ότι είναι η ώρα τους ακόμα, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ σ' αυτές τις μελιτζάνες που μου έκλειναν το μάτι! Έτσι, υπέκυψα στον πειρασμό και τις έκανα σάλτσα για ζυμαρικά. Περιττό να σας πω, πόσο νόστιμη σάλτσα έγινε.
Ταλιατέλες με σάλτσα μελιτζάνας
Υλικά
(για 6-8 μερίδες)
3 μελιτζάνες μακρόστενες
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας ή 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες
10 μαύρες ελιές
1 κ. σ. κάπαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
λίγο πιπέρι μαύρο και λίγο κόκκινο γλυκό (Πόζαρ)
1 κ. γ. αλάτι με μυρωδικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κ. γ. ζάχαρη
1 κομμάτι κεφαλοτύρι ψιλοκομμένο
ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό (εγώ χρησιμοποίησα δίχρωμες)
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι, μέχρι να γίνει η σάλτσα μας.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, μαζί με το σκόρδο, την ντομάτα, τα πιπέρια και το αρωματικό αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό.
Μετά, ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με νερό, τις ρίχνουμε στη σάλτσα, μαζί με την κάπαρη και με τις ελιές που τις έχουμε ξεκουκουτσιάσει και κόψει σε μικρότερα κομμάτια.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ακόμα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Στο τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να μειωθεί λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
Φτιάχνουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις υποδείξεις της συσκευασίας και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή Πρωτομαγιά να έχετε!
I'm the first!I'm the first!!
ReplyDeleteτέεεεελειο φαγητό!!! Παίρνω 2 μερίδες:):):)
Χαθήκατε κυρία μου αλλά επιστρέψατε δυναμικά!!
ReplyDeleteΚαλή Πρωτομαγιά!!!
Αααα αυτό θα μ' αρέσει πολύ και μένα!!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή, μου είναι πολύτιμη, καθώς κατά καιρούς έχω μελιτζάνες που δεν τρώει κανείς στο σπίτι....(μόνο εγώ). Έτσι "κρυμμένες" μέσα στη σάλτσα πιστεύω πως θα τους ξεγελάσω και θα τις φάνε!
ReplyDeleteΠολύ ωραία συνταγή. Μου αρέσουν πολύ οι μελιτζάνες αλλά δυστυχώς ο συζυξ δεν ακολουθεί.
ReplyDeleteΚαλή Πρωτομαγιά!!!
Φιλιά Τζένη
Πολύ νόστιμη συνταγή. Και μια αλλαγή απο την σκετη σάλτσα. Μου αρέσουν πολύ οι μελιτζάνες και σίγουρα θα την δοκιμάσω.
ReplyDeleteΚαλή Πρωτομαγιά :)
Deli,καλώς ήρθες!
ReplyDeleteΠολύ πολύ μ΄αρέσει η μακαρονάδα με λαχανικά και την φτιάχνω τακτικά το καλοκαίρι με τα τόσα λαχανικά-βάζω και κολοκυθάκια με πιπεριές.
Μια παρόμοια συνταγή είχες βάλει το καλοκαίρι;Θυμάμαι κάτι με ελιές.
Καλό μήνα-φιλιά!
ωραίο πιάτο και ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα!
ReplyDeleteκαλό μήνα και από δω!
Όταν είχε έρθει η κολλήτη πριν χρόνια ήταν το πιάτο που της είχα φτιάξει περίπου σα το δικό σου και ξετρελάθηκε....ήταν απ΄τις πρώτες μου συνταγές!
ReplyDeleteΚαλή Πρωτομαγιά
χχχχ
Καλή Πρωτομαγιά. Με λένε Κατερίνα και έχω και εγώ blog μαγειρικής μόνο που γράφω στα αγγλικά. Όταν ξεκίνησα πριν 2 χρόνια δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τόσα ελληνικά blogs φαγητού. Σιγά σιγά όμως αρχίζω να σας μαθαίνω. Μία παρόμοια μακαρονάδα είχα φάει πριν πολλά χρόνια στην Ιταλία και μου άρεσε πάρα πολύ.
ReplyDeleteπολυ λαχταριστη μακαροναδα και η μελιτζανα ειναι το λαχανικο μου, τη λατρευω...καλο μηνα!!!
ReplyDeleteΚαλο μηνα! Ειμαι φαν της μελιτζανας, αν και δεν ξερω να την μαγειρευω καλα. ΜΟυ εδωσες ομως καινουργια ιδεα με αυτη την συνταγη!
ReplyDeleteΜαγδα ναι! Για να δω το ποδαρικό σου! χαχα!
ReplyDeleteΞανθή, ευχαριστώ! Επίσης!
Ανεράιδα, εμένα ξεγελάστηκαν πάντως τα παιδιά!
Τζένη (φτιάξαμε προφίλ επιτέλους;), κάνε τις έτσι και δεν θα το καταλάβει! ;-)
Μάριον, ευχαριστώ! Επίσης!
ReplyDeleteΕλένη ευχαριστώ! Δεν θυμάμαι αν είχα βάλει κάτι με ελιές. Έψαξα στα γρήγορα και δεν είδα κάτι. Θα ξανακοιτάξω.
logia ευχαριστω! Καλό μήνα!
Και λοιπόν, μα ήταν να μην ξετρελαθεί; Μιαμ! Καλό μήνα!
Καλώς την Κατερίνα! Χαμός γίνεται πια με τα ελληνικά μαγειρικά μπλογκς Κατερίνα μου! Είδα το μπλογκ σου! Όμορφο δείχνει!
ReplyDeleteΠανσοφίξ, καλό μήνα και σε σένα!
kiki χαίρομαι που πήρες ιδέα! Καλό μήνα!
Είδες τι ωραία που ταιριάζουν οι μελιτζάνες με τα ζυμαρικά! Και οι ελίτσες μέσα όνειρο. Καλό μήνα στην ανοιξιάτικη Ζάκυνθο!
ReplyDeleteΚαλο μηνα Κικη, με πολλα και ομορφα μαγειρεματα.
ReplyDeleteDeli,τον Ιούλιο είχες βάλει την caponata με ελιές-θυμάμαι ότι την είχα φτιάξει και μου άρεσε πολύ.
ReplyDeleteΈψαξα τους καλοκαιρινούς μήνες και τη βρήκα,γιατί θυμόμουν ότι την έφτιαξα στην παραλία.
Φιλιά!
Καλό μήνα Κική! Με υπέροχο φαγάκι επέστρεψες. Πολύ ωραία η ιδέα σου για μακαρονάδα!
ReplyDeleteΜάγδα
Κικί καλό μήνα!! Φοβερή η συνταγή και πολύ πολύ καλοκαιρινή!! Φιλάκια πολλά πολλά!
ReplyDeleteΕιρήνη αν ταιριάζουν λέει; Τέλειες ήταν! Καλό μήνα και σε σας! Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΔημιουργία επίσης!
Ελένη, νόμιζα πως εννούσες ζυμαρικό πως είχα βάλει. Την καπονάτα τη θυμάμαι!
Μάγδα, καλό μήνα! Ευχαριστώ!
Πλεκτό εγκώμιο ευχαριστώ! Επίσης!