Wednesday, July 18, 2018

Παγωτό oreo cookies που δεν κρυσταλλιάζει

Δεν μπορώ να πω ότι φτιάχνω συχνά παγωτό στο σπίτι. Δεν έχω παγωτομηχανή, συνήθως η κατάψυξή μου είναι τίγκα και αν φτιάξω, ξέρω ότι το μυαλό μου θα είναι μονίμως εκεί. Οπότε δεν φτιάχνω συχνά ;)


Το παρακάτω παγωτό, έγινε σχεδόν κατά λάθος. Επίσης έγινε με φυτική κρέμα στο μεταλλικό κουτί που ξέρω ότι πολλοί δεν συμπαθείτε. Μπορείτε να δοκιμάστε να την κάνετε με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.
 Το σίγουρο είναι ότι είναι πλούσιο σε γεύση, νόστιμο και δεν κρυσταλλιάζει ούτε χρειάζεται χτύπημα ενδιάμεσα.


Παγωτό oreo cookies που δεν κρυσταλλιάζει
Υλικά για μικρή δόση
1 κουτί φυτική κρέμα στο μεταλλικό κουτί (τύπου ερμόλ κλπ)
3/4 ζαχαρούχο γάλα
μισό πακέτο τριμμένα μπισκότα τύπου ορέο ή και παραπάνω
1/4 κούπας φρέσκο γάλα ή εβαπορέ*
λίγη βανίλια

Εκτέλεση
Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε την κρέμα και τη χτυπάμε για μερικά λεπτά να αφρατέψει.
Σπρώχνουμε με σπάτουλα το υλικό από τα τοιχώματα για να χτυπηθούν όλα καλά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.
Πριν προχωρήστε, δοκιμάστε το. Αν σας φαίνεται λίγο γλυκό, προσθέστε κι άλλο γάλα. Αν επίσης σας φαίνεται πολύ παχύ στη γεύση, προσθέστε το 1/4 κούπας γάλα που αναφέρω παραπάνω.
Προσθέτουμε και το τριμμένο ορέο. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο τριμμένο μπισκότο και να το βάλουμε από πάνω από το παγωτό, αφού το βάλουμε στο μπωλ στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Για να σερββίρουμε, χρειάζεται να μείνει λίγη ώρα εκτός ψυγείου.

No comments:

Post a Comment