Μια αδυναμία στα ξύδια που αρωματίζονται με φρούτα, την έχω. Πραγματικά αν δοκιμάσετε τέτοιο ξύδι, δύσκολα γυρίζεις στο απλό... Δοκιμάστε ένα με δαμάσκηνα!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivjyuXKmCfaLJc7K9y44c-I9IcDnoefBqquserzdkV3TJJb-lULR1Rx_10ZsuDS6Z3qrh-N5e5as7KLsLVXbECMrMhcEl0p2cOf8s523z7S2MJpEowR8aBMuQlBnCLqT6ndoz2Idf-9L4/s1600/aroksidam1.jpg)
Αρωματικό ξύδι από δαμάσκηνα
Υλικά
2-3 δαμάσκηνα όχι ώριμα
300 γρ. ξύδι λευκό
1 κ. γ. σιναπόσπορο
1 κ. γ. σπόρους κόλιαντρο
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4atZGoWHRWq6NeSEcXPdpdSVtIbdWM0S6Bp1yHRWaZZqw7Z4VKDf9Ig9zwm9u_C2HPwkScx68cp3pxeQmike55eYxBbwyrDpJ0m3B4HuCfrM-60uA3mqRgE4kMP89hRT3bu07qunEdA0/s1600/aroksidam3.jpg)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο
βάζο που κλείνει.
Αφήνουμε να περάσουν 2 βδομάδες μέρες εντός σπιτιού, και
φιλτράρουμε.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRkGhnGC1_cdmF_FQ0X2JVusBhl0Aw6Swhxp924jBekd3l5GwXxpwhzxKRcVcwd2q1L2kecZtQUjvpj5A-e-qpeEICLBBuagE62Bx_woOegaRTqYbtvazaYv1YwYalWenjW_TQ3BwL2As/s1600/aroksidam2.jpg)
Το ξύδι μας είναι έτοιμο!
Το ξύδι παίρνει ένα όμορφο βυσσινί χρώμα.
Πολύ μου αρέσουν τα αρωματικά ξύδια!!
ReplyDelete