Wednesday, September 14, 2011

Εφτά

Η Μάγδα με κάλεσε να παίξω ένα πρωτότυπο παιχνίδι. Δεν είναι σαν τα συνηθισμένα που κάνουν κατά καιρούς (και ιδιαίτερα το φθινόπωρο), την εμφάνισή τους. Αφορά καθαρά το μπλογκ και θα παίξω επειδή μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον! Το παιχνίδι λέγεται My 7 Links και αν κλικάρετε στο όνομά του, θα δείτε τους κανονισμούς. Έτσι, με τη σειρά μου κι εγώ, πρέπει να γράψω τα παρακάτω 7 ζητούμενα, πράγμα καθόλου εύκολο για ένα μπλογκ που έκλεισε τα 3 χρόνια και για την ιδιοκτήτρια που θα πρέπει να αναζητήσει αυτά σε πάρα πολλά ποστ!

Ας αρχίσω λοιπόν!

1. Η πιο όμορφη ανάρτηση μου

Ωωωω! Αυτό κι αν είναι δύσκολο... Μου αρέσουν οι αναρτήσεις μου! Οκ. Κάποιες έχουν πιο καλό υλικό και πιο καλές φωτογραφίες, αλλά γενικά μου αρέσουν. Σε κάποια ποστ θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχω κάνει καλύτερη φωτογράφιση, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Έτσι, παρολο που είναι πολλά τα ποστ που μου αρέσουν, θα πω αυτό που μου ήρθε πρώτο στο μυαλό, πριν κανω ψάξω στα ποστ μου.

Τούρτα καραμέλα μπεζέδες!



Ο λογος που το ξεχωρίζω, είναι επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ οι μπεζέδες, για τις φωτογραφίες, αλλά και για τη διακοσμητική καραμέλα που για πρώτη φορά έφτιαξα.




Όπως και η Μάγδα, θεωρώ ότι οι φωτογραφίες μου, από τότε που άρχισα να φωτογραφίζω φαγητά και γλυκά, έχουν γίνει εμφανώς καλύτερες. Και αν δεν με πιστεύετε ή αν νομίζετε ότι δεν βγάζετε καλές φωτογραφίες, θα σας διαβεβαιώσω, ότι αν προσπαθήσετε, θα βελτιωθείτε όπως βελτιώθηκα κι εγώ. Ιδού η απόδειξη για το χάλι που έβγαζα εδώ και 5-6 χρόνια....



2. Η πιο δημοφιλής ανάρτηση μου
Αν με ρωτούσε κάποιος, χωρίς να κοιτάξω τα στατιστικά μου, θα έλεγα το προζύμι! Τα στατιστικά μου όμως λένε άλλα. Σαν πιο δημοφιλές ποστ δείχνει τις Λιαστές ντομάτες, με 22,492 Pageviews



ενώ ακολουθεί ο χαλβάς σιμιγδαλένιος  με 21,574 Pageviews. Βέβαια, πιστεύω ότι αυτό αλλάζει κατά καιρούς, παίζει ρόλο ο τρόπος που γράφουν τις λέξεις οι χρήστες, όπως επίσης πόσο καιρό μια συνταγή είναι μέσα στο μπλογκ.




3. Η πιο αμφιλεγόμενη ανάρτηση μου
Νομίζω, ότι η πιο αμφιλεγόμενη ανάρτησή μου είναι το κοκορέτσι, όχι για άλλο λόγο, παρά μόνο επειδή το κοκορέτσι, είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς! Τα σχόλια, αυτό έδειξαν!




4. Η πιο χρήσιμη ανάρτηση μου
Νομίζω ότι η πιο χρήσιμη ανάρτησή μου είναι το προζύμι. Πιστεύω ότι αυτή η ανάρτηση είναι πραγματικά χρήσιμη για όσους προσπαθούν να πάνε τη σχέση τους με το ζύμωμα παραπέρα. Αυτό, το επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι 3 χρόνια αφότου γράφτηκε, εξακολουθούν να μπαίνουν καινούρια σχόλια.



5. Η ανάρτηση της οποίας η επιτυχία με ξάφνιασε
Δύσκολο να πεις μέσα σε τόσες αναρτήσεις. Τα τυροσφαιρίδια ήταν ίσως μια μικρή έκπληξη. Άρεσαν στον κόσμο, έκανε εντύπωση το όνομα που τους είχα δώσει, είναι μια πολύ εύκολη, απλή και ευέλικτη συνταγή και μου έκανε η εντύπωση ο ενθουσιασμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκε (και ο οποίος δεν εκφράζεται πάντα με σχόλια, αλλά και με emails).




6. Η ανάρτηση που δεν έλαβε την προσοχή που της άξιζε
Η σαλάτα τούρτα είναι μια συνταγή, η οποία πιστεύω δεν είχε την προσοχή που τις άξιζε, κι αυτό πιστεύω πως έγινε λόγω κακής επιλογής της ημερομηνίας που διάλεξα να τη βάλω. Την έβαλα την 1η χρονιά που είχα το μπλογκ και δεν είχα σκεφτεί ότι 31 Δεκέμβρη, ο καθένας έχει ήδη αποφασίσει τι θα μαγειρέψει. Αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για να βάζω έγκαιρα καλές συνταγές τις επόμενες χρονιές. Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πάρα πολύ νόστιμη και πάρα πολύ εντυπωσιακή και είναι μια ευκαιρία τώρα να σας την ξαναθυμίσω!



7. Η ανάρτηση για την οποία είμαι υπερήφανη
Οκ. Τώρα ήρθε η ώρα να αστειευτώ! Η κολοκυθόπιτα που έγραψα εδώ και αρκετά χρόνια, είναι μια ανάρτηση που με κάνει περήφανη για πολλούς λόγους. Είχα ήδη αρχίσει να βγάζω λίγο καλύτερες φωτογραφίες, είχαν αρχίσει επιτέλους οι κολοκύθες να μου φαίνονται χρήσιμες, αλλά αυτό που μου άρεσε πιο πολύ, ήταν η ιστορία που σκαρφίστηκα για τη συνταγή. Ακόμα γελάω μόνη μου όταν τη διαβάζω μετά από τόσα χρόνια! Σύντομα θα διαβάσετε τη συνέχεια της ιστορίας! Τ' ακούς heart? Ήταν δύσκολο να διαλέξω μια ανάρτηση που με έκανε περήφανη, οπότε προτίμησα να διαλέξω με γνώμονα το χιούμορ!



Και τώρα, πρέπει να δώσω πάσα σε 5 μπλογκς. Τα μπλογκς δεν είναι απαραίτητο να είναι μαγειρικά. Το λέω σ' αυτούς που πρόκειται να το συνεχίσουν! Επίσης είναι χρονοβόρο (εμένα μου πήρε μέρες να το ολοκληρώσω), οπότε μπορούμε να περιμένουμε!
Διαλέγω μερικά μπλογκ, που έχουν αρκετό χρόνο πίσω τους στο μπλόγκιν, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό υλικό να αξιολογήσουν. Οπότε...

Vita
Μαρία-Χαρά
Ξανθή-Λίνα
Μάριον
Αγγελική Ν
αν θέλετε συνεχίστε το παιχνίδι.

9 comments:

  1. Πολύ ωραία η λίστα σου Κική! Θυμήθηκα παλιές συνταγές σου και βρήκα κι άλλες που δεν τις είχα προσέξει. Η τούρτα καραμέλα είναι πανέμορφη.
    Χαίρομαι πολύ που έλαβες μέρος στο project!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!! Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση ελπίζω να βρούμε χρόνο να ανταποκριθούμε.

    ReplyDelete
  3. Τρελαίνομαι για παιχνίδια! Ότι καλύτερο για καλημέρα... και φυσικά θα φτιάξω το χαλβά με αλεύρι!!!! Και αυτά που είναι για να τα πετάω στο κεφάλι του ανδρός μου!!! (Μου διαφεύγει το φοβερό όνομα που τους έδωσες αυτή τη στιγμή) χαχαχα Φιλιά

    ReplyDelete
  4. Ωχ, τι μου κάνεις τώρα! Ελπίζω να έχω κάποια στιγμή τη διάθεση να το φτιάξω!
    Τη σαλάτα τούρτα δεν την είχα δει, ωραία ιδέα:)

    ReplyDelete
  5. Μου αρεσει το παιχνίδι! Σ ευχαριστώ για την πρόσκληση! Παρά την ...σπαρίλα μου θα ανταποκριθώ... οσονούπω! :))

    Έχεις δίκιο ότι οι φωτογραφίες μας έχουν βελτιωθεί, τα έχουμε πει αυτά! Είναι δύσκολο να διαλέξω στις συνταγές σου πια μου έχει φανει πιο χρήσιμη. Πολλές φορές έχω στολίσει τραπέζια μου με τις δικές σου συνταγές και νοιώθω σαν να κάθεσαι και εσύ μαζί μας!

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστώ για την επιλογή. Θα ναταποκριθώ μόλις καταλήξω στα ζητούμενα :-).
    Να ελπίσω ότι κάποια στιγμή θα βελτιώσω τις φωτογραφίες μου; :-)

    ReplyDelete
  7. ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

    ReplyDelete
  8. KIKH MOY KALHMERA!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!
    ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Η ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ! ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΡΑΜΕΛΛΕΝΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ReplyDelete
  9. Μάγδα,
    Ξανθή,
    Αγγελική (χαχα!),
    Μαράκι,
    Αγγελική Ν :-)
    Vita,
    φωτολαβίδα,
    Έφη,
    ευχαριστώ πολύ όλες!

    Ήταν μια ευκαιρία να θυμηθούμε παλιότερες συνταγές!

    Έφη, άσε...Θα δεις τη ζαργάνα...φάλαινα! χαχα!

    ReplyDelete