Σε αφθονία οι ντομάτες τον Αύγουστο, ας κάνουμε λιαστές ντομάτες στον ήλιο, για να έχουμε για τις σαλάτες μας και τις σάλτσες μας το χειμώνα.
Ορισμένες τροφές, που τις θεωρούμε απόλυτα γκουρμέ σήμερα, συχνά ακριβές, είναι τροφές που έφτιαχναν οι παλιοί, όταν δεν είχαν τρόπο άλλο συντήρησης (παστά ψάρια και κρέατα, λιαστές ντομάτες κλπ). Τα τελευταία χρόνια, η λιαστή ντομάτα έχει γίνει μόδα σε πολλά πιάτα, τόσο για τη νοστιμιά της, αλλά και για την πάρα πολύ μεγάλη περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο, αιτία που την συμπεριλαμβάνει στις υγιεινότερες μεσογειακές τροφές. Οι παλιοί λοιπόν, που δεν είχαν τρόπο να συντηρήσουν σε κατάψυξη ντομάτες, τις ξέραιναν στον ήλιο, αφαιρώντας συχνά όλα τα υγρά τους, έτσι ώστε να συντηρηθούν στην αποθήκη και όχι σε βαζάκια απαραίτητα. Τα απολύτως ξερά ντοματάκια, τα πέρναγαν σε κλωστή και όταν ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν, τα μούλιαζαν σε ζεστό νερό. Σήμερα, βλέπουμε στις μεγάλες αγορές ή σε νησιά να πωλούνται με τέτοιο τρόπο ή σε βαζάκια. Ας φτιάξουμε κι εμείς...
Διαλέξτε ντοματάκια στενόμακρα, αυτά που είναι ειδικά για σάλτσα, τα ναπολιτάνικα ντοματάκια, ή όπως τα λέμε εμείς μπουρνέλες, με ελάχιστους σπόρους και πλούσια σάρκα σαν αυτά εδώ. Τώρα τελευταία, ανακάλυψα στο σμ, τέτοια ντοματάκια κρητικά, που τα ονομάζουν ντοματάκια βελανίδια. Τα θεωρώ τέλεια γι' αυτή τη δουλειά, είναι πάρα πολύ νόστιμα και χωρίς σπόρια.
Κόψτε κατά μήκος τις ντομάτες στα δύο ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες.
Βάλτε τις σε ταψάκι πλαστικό ή δίσκο (όχι μεταλλικό καλύτερα), αλατίστε τις με χοντρό αλάτι (και με ψιλό το έχω κάνει), και αφήστε τις σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος όλη μέρα.
Καλύψτε τις με ένα τούλι γιατί μαζεύονται μυγάκια.
Το βράδυ θα τις βάζετε μέσα στο σπίτι και το πρωί θα τις ξαναβγάζετε.
Αν ο ήλιος είναι δυνατός (καλοκαιριάτικος και χωρίς συννεφιά), 5-6 μέρες είναι αρκετές για να ξεραθούν.
Αυτές θα βγάζουν υγρά, τις πρώτες μέρες ειδικά, αλλά θα εξατμίζονται από τον ήλιο.
Το βράδυ που τις βάζετε μέσα ΜΗΝ τσιμπολογάτε, γιατί δεν θα μείνει καμία μέχρι να ξεραθούν! :-)
Αν δεν ξεραθούν καλά υπάρχει κίνδυνος να μουχλιάσουν, πριν καν τελειώσει η διαδικασία.
Αν ξεραθούν πολύ, θα είναι πολύ σκληρές και θα θέλουν μούλιασμα σε νερό πριν χρησιμοποιηθούν. Έτσι έκαναν τα παλιά χρόνια, όπως είπα και πριν.
Αν δεν τις ξεράνετε πολύ, βάλτε τις σε βαζάκια με λάδι, σκόρδο, ξύδι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Μπορεί να γίνουν και στο φούρνο του σπιτιού μας αν δεν έχουμε ήλιο ή ζούμε σε μέρος με καυσαέρια, αν και η ίδια δεν το έχω κάνει...
Τις έχω φτιάξει και με ντοματάκια τσέρυ (2 τελευταίες φωτό), ενέχει όμως ο κίνδυνος να μουχλιάσουν, γιατί έχουν πολλά σπόρια και υγρά. Επίσης δεν είναι τόσο νόστιμα σαν τα μακρόστενα ντοματάκια.
Αν έχετε ζωάκια έξω, προφυλάξτε τις ντομάτες, για λόγους υγιεινής και γιατί μπορεί να σας πετάξουν το ταψί και να κλαίτε τον κόπο σας, όπως τον έκλαψα κι εγώ πριν 2-3 χρόνια :-)
Καλή επιτυχία!
Kική μου στείλε κατα δω ένα βαζάκι!
ReplyDeleteΕίχα φτιάξει πέρισυ τόδες πολλές που ακόμη έχω 2 βάζα. Οπότε φέτος θα παραλείψω τη διαδικασία. Αυτό το ελάττωμα με το τσιμπολόγημα το εχω κι εγώ. Ψίχουλο δεν αφήνω να πάει χαμένο!!!!
Μου ηρθε μια ιδεα
ReplyDeleteΤωρα που θα κατεβουμε Κρητη, να βαλω τη γυναικα και την πεθερα να ασχοληθουν με τις ντοματες και να παρω το παιδι να αλωνισουμε;
Φτου γμτ, να μην ειναι 10 χρονια μετα...
:)
* Πολυ ομορφη ιδεα παντως οι λιαστες ντοματες, και τις ακριβοπληρωνουμε στα νησια.
Deli,υπέροχες οι λιαστές ντομάτες!Πριν χρόνια είχα ρωτήσει και μου είπαν πώς γίνονται,αλλά πού προκοπή!Βολεύομαι με τις έτοιμες,γιατί μ΄αρέσουν πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Με τη σύνδεση που έχω,δεν μπόρεσα να δω τα βιντεάκια σου.
Αχ πώς μ' αρέσουν οι λιαστές ντομάτες! Μπράβο Κική για την ανάρτηση, πολύ χρήσιμη
ReplyDeleteΕγώ συνεχίζω τον τροπο της γιαγιάς μου,δηλ.τις περνάω απο σπάγγο, όπως περιγράφεις και εσύ Κική, τις αλατίζω με χοντρό αλάτι και στραγγίζουν. Οι λιαστές ντομάτες είναι πολύ εύκολες να γίνουν,ακόμα και σε πόλη εάν είσαστε,μην σας τρομάζει η ιδέα ότι είναι δύσκολο, προσπαθήστε!!!
ReplyDeleteΕπίσης μπορούμε να τις φτιάξουμε σιγοψήνοντας σε χαμηλό φούρνο για να στραγγίξουν, αλλά άλλη χάρη έχει η λιαστή λιαστή.
ReplyDeleteΛιλα κι εγώ έχω από πέρυσι! Τσιμπάς κι εσύ ε; Τι ακκή συνήθεια γμτ...
ReplyDeleteΑντώνη, πολύ καλή ιδεά, αλλά γιατί 10 χρόνια μετά;
Ελένη και οι έτοιμες μια χαρά είναι. Ειδικά αν είναι Σαντορίνης που έφαγα...το κάτι άλλο!
logia εμένα να δεις!!!
Πανόπτη τις φτιάχνεις κι εσύ ε; Μπράβο!
Ρένα ναι. Σίγουρα όμως οι λιαστές έχουν άλλη νοστιμάδα, όπως λες.
Γιατι τοτε θα μπορουμε να αλωνισουμε, τωρα που ειναι τοσο μωρο ακομα που να παμε εγω κι αυτο;
ReplyDeleteΚαλημερα, καλη βδομαδα!
:)
Πιτσιρικάδες.. παίρναμε τις κρεμαστες σε σπάγγο λιαστές ντομάτες και τις κρεμάγαμε στο λαιμό και χορεύαμε το χορό της ....ντομάτας!!!
ReplyDeleteΌμορφες τις έφτιαξες!
ReplyDeleteΜπουρνέλες λένε και μια ποικιλία σαντορινιάς ντομάτας.
Ελπίζω να ξεκολλήσω από τα σαπούνια και να φτιάξω καμμια λιαστη και γω ;-)
Σήμερα τις μαζεύω από τον ήλιο για το βαζάκι μου μιας και δεν έφτιαξα πολλές παρά μόνο για δοκιμή.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!
ωραίες Κική, μολονότι για κάποιο λόγο δεν μπόρεσα να ανοίξω τα βιντεάκια, ενώ πρώτα τα άνοιγα.
ReplyDeleteα, για να σας πω ολονών που μερικοί παραπονιέστε κιόλας, για στρωθείτε και φτιάξτε τις εκεί στην ευλογημένη χώρα με τον πλούσιο ήλιο, εδώ που ζω, Μελβούρνη αν ξεχάσατε, και να θέλω, γιοκ, μόνο στο φούρνο, ο ήλιος μπορεί να βγει και να ζεματάει το...γάιδαρο όπως λέγαμε παλιά, μπορεί, όμως, και να βρέξει δυο ώρες αργότερα, οπότε άντε εσύ να μην κάνεις άλλη δουλειά αλλά να μπαινοβγάζεις τα ντοματάκια, άσε που οι περισσότεροι εξ ημών απουσιάζουμε από το σπίτι λόγω εργασίας, δια ταύτα και παραταύτα, αφήστε τις δικαιολογίες στην άκρη, φτιάξτε όλοι και όλες λιαστές ντομάτες και στείλτε κι από δω μεριά κάνα βαζάκι, σύμφωνοι;; περιμένω...
φιλιά σε όλους,
δ.μ.τ.
Αχ τι ωραία! Και του χρόνου!!!
ReplyDeleteΑντώνη! Χαχα! Τότε πες καλέ 20 χρόνια μετά, για να έχεις κι εσύ τα τυχερά σου! Χαχα!
ReplyDeleteΠανόπτη δεν σας κυνηγούσε η νόνα σου;
Μαγισσούλι, έφτιαξα κι εγώ σαπουνάκια. Άντε κάνε και καμιά ντομάτα καλέ!
Ξανθή, καλοφάγωτες!
Daniel, ποια βοντεάκια δεν μπόρεσες ν' ανοίξεις; Στις ντομάτες δεν έχω βάλει βίντεο. Μόνο φωτό. Ευλογημένος ο ήλιος μας!
Δέσποινα, ευχαριστώ!
Κική μου, ευχαριστούμε για τη συνταγή, εύκολα φαίνεται να γίνονται οι λιαστές ντοματούλες, λέω να κάνω λίγες αρχικά για δοκιμή και θα σου πω μετά τι κατάφερα !!!
ReplyDeleteδίκιο έχεις, φωτογραφίες ήθελα να πω, κεκτημένη ταχύτητα γαρ...
ReplyDeleteτελικά εμφανίστηκαν και οι φωτό, αχ...λαχταριστές είναι!
καλοφάγωτες Κική μου,
δ.μ.τ.
Καλημέρα , ωραίο μου φαίνεται μα..λίγο τεμπέλα εγώ..άσε καλέ να τα πάρω έτοιμα..πάντως εύκολο σχετικά μου μοιάζει μα φοβάμαι τα μυγάκια.
ReplyDeleteΕγώ έχω ακόμα από πέρισυ μιας και δεν τις φάγαμε ακόμα. Δεν είχα κάνει και λίγες βέβαια. Πάντως είναι τέλειες Κικί και του χρόνου.
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα.
Με βρίσκεις σε μεγάλες πείνες, λόγω... αυτοσυγκράτησης...
ReplyDeleteΜπέττυ, κάνε λίγες για δοκιμή και είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσουν!
ReplyDeleteDaniel, οκ. Κατάλαβα! Ευχαριστώ!
Αχτίδα, βάλε το Δημήτρη να στις φτιάξει!
;-)
Λίνα κι εγώ έχω από πέρυσι. Μεζεδάκι ε;
Alypie, σε νιώθω :-)
Τί ωραία θα ήταν να μας στέλνατε με email κανα γκαζοντενεκέ λιαστές ντομάτες νάχουμε να πορευόμαστε που μας αρέσουν κιόλας πολύ...!
ReplyDeleteΈνα γκαζοντενεκέ είπατε; Ένα βαζάκι μινιόν και μικρούλι δεν σας κάνει δλδ; Τστστσ! Άντρες!
ReplyDeleteΠΑΙΔΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ : ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ, ΣΤΑΦΙΔΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΚΕΡΑΣΙ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ, ΦΡΑΟΥΛΑ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 4 ΕΠΟΧΩΝ. ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ....
ReplyDeletenestor τα ίδια προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Να είσαι καλά να φτιάχνεις!
ReplyDeleteΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΗ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ . . .
ReplyDeleteΣτο εύχομαι να το κάνεις αν σου αρέσει και αν σου αρέσει να είσαι σίγουρος ότι θα πάει καλά!
ReplyDeleteΣ ευχαριστω πολύ Κική μου για τα καλά σου λόγια. Να ξέρεις ότι θα είσαι η πρώτη που θα το μάθει και φυσικά η πρώτη που θα το δοκιμάσει. Μ αρέσει η φύση. Η σημερινή μου όμως δουλειά μου αφήνει πολύ λίγο χρόνο. Πάντως τώρα που θα τρυγήσω τα μελίσσια μου αν θες σου στέλνω να δοκιμάσεις πραγματικά καλό μέλι.
ReplyDeleteΣ ευχαριστω πολύ Κική μου για τα καλά σου λόγια. Να ξέρεις ότι θα είσαι η πρώτη που θα το μάθει και φυσικά η πρώτη που θα το δοκιμάσει. Μ αρέσει η φύση. Η σημερινή μου όμως δουλειά μου αφήνει πολύ λίγο χρόνο. Πάντως τώρα που θα τρυγήσω τα μελίσσια μου αν θες σου στέλνω να δοκιμάσεις πραγματικά καλό μέλι.
ReplyDeleteΝestor με συγκινείς. Σ' ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες. Όπως λέει κι ο λαός, ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο.
ReplyDeleteΚι εμένα μου αρέσει η φύση και είμαι από τις τυχερές που έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Σ' ευχαριστώ και πάλι!
εμενα που τις έκανα το καλοκαίρι...βγήκαν μάπα...δε ξέρω τι έκανα λάθος!!!του χρόνου πάλι βλεπουμε να ναι καλά το super market για φέτος!!!!
ReplyDeleteΜαρία γιατί; Τι έγινε; Μουχλιάσανε; Σκληρύνανε; Τι;
ReplyDeleteΓεια σας κι απο μενα!
ReplyDeleteΠολυ ωραιο μιας κι εγω τρελενομαι για τις λιαστες!
Φτιαχνω πολυ συχνα μια κρυα σαλτσα για μακαρονια με αυτες:
παιρνω περιπου 6 λιαστες, θρυματισμενη φετα,μια μικρη σκελιδα σκορδο λιωμενη, λιγο βασιλικο ,λιγο θυμαρι και λιγο λαδι.Ολα μαζι στο μπλεντερ να ανακατευτουν και...... γιαμμμμμ!
Οταν λετε οτι μπορουν να γινουν στο φουρνο, δλδ? Για ποση ωρα και στους ποσους βαθμους??
Εχω μια γλαστρα στο μπαλκονι με κοκκινες καυτερες πιπεριες(ασχετο!), στους ποσους βαθμους θα μπορουσα να τις βαλω για να μην καουν μιας και ειναι μικρες??
papi καλωσήρθες. Ωραία η σαλτσούλα που προείνεις!
ReplyDeleteΔεν τις έχω κάνει στο φούρνο. Το ξέρω θεωρητικά μόνο. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με 50-60 βαθμούς και να τις παρακολουθεις. Μα πού θα βρεις ντομάτες τέτοια εποχή; Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να κάνεις τώρα. Τις πιπεριές, να τις κόψεις με το κλαρί και να τις κρεμάσεις κάπου να ξεραθούν.
Αν μπορειτε να μου λυσετε μια απορια ...
ReplyDeleteΤις ντοματες τις αλατιζουμε σε στρωσεις ή ενω τις εχουμε ολες σ ενα μπολ,ριχνουμε αλατι απο πανω ? Θα παρακαλουσα να μου λυσετε την απορια,μην κανω λαθος.ευχαριστω !
Πανος
Πάνο, τις βάζεις πάνω σε πλαστικό δίσκο όπως φαίνεται στη φωτό και τις αλατίζεις από πάνω. Μία στρώση όλη ολη στο δίσκο. Όχι σε μπωλ όλες μαζί. Και μην υοερβάλλεις με το αλλάτι, γιατί θα γίνουν πολύ αλμυρές. Πρόσεχέ τις όμως να μην μουχλιάσουν.
ReplyDeleteσυγγνώμη ,αλλά νομίζω ότι το πλαστικό δεν είναι το κατάλληλο υλικό για να βάζεις κάτι να ξεραθεί στον ήλιο (δεν ενδείκνυται κανονικά για τίποτα, αλλά είναι "αναγκαίο κακό"), θα "βράσουν" που λέμε βρε παιδιά!!.Το ιδανικό είναι μια πρόχειρη κατασκευή από ξύλο, λεπτά σανιδάκια με κενό ανάμεσά τους για να αερίζονται, η ανοξείδωτη μεταλλική σίτα.Αλλά επειδή και αυτά είναι για τους περισσότερους δύσκολα, εγώ χρησιμοποιώ ξύλινα τελάρα που τα ζητώ από τον μανάβη.
ReplyDeleteγμτ, μου μουχλιάσανε και τις δύο φορές...σας έχει συμβεί; τι να φταίει; (δυτική ελλάδα, αλλά με αρκετή υγρασία και - κακώς- σε αλουμινένιο ταψί). απογοητεύτηκα. μάλλον καλύτερα σε ταψί με σίτα (για να αερίζονται και από κάτω). τι να πω...
ReplyDeleteΘέλει δυνατό ήλιο, καλό αλάτισμα (αλλά όχι λύσσα) και να πετάς τα υγρά που βγάζουν αν δεν εξατμίζονται. Το έχω πάθει κι εγώ. Η υγρασία σίγουρα δεν βοηθάει!
ReplyDeleteΚαλησπέρα σας, λέγομαι Αλέξανδρος κ ήθελα να πώ ενα ευχαριστώ για την συνταγή....αφού δοκίμασε η μητέρα μου την πρώτη φορά με ντοματίνια δεν τα κατάφερε γιατί μούχλιασαν!!!!Ετσι είπα κ γω να το δοκιμάσω με τσέρυ ντοματίνια που αγόρασα...σε μαυρο ταψί, αλάτι,με τούλι απο πάνω κ κυνηγώντας τον ήλιο όλη μέρα σε 2 μέρες είναι έτοιμες να μπούν σε βαζάκι με λάδι, ξυδι κ φρέσκο βασιλικό....ανυπομονώ να δοκιμάσω!!(στις ποσες μερες στο βαζάκι είναι έτοιμες???)
ReplyDeleteΤο μούχλιασμα γίνεται συνήθως είτε από ελλειπές αλάτισμα, είτε από λιγοστό ήλιο (ή και τα δύο). Στο βάζο μπάινουν για να μην χαλάσουν και είναι έτοιμες για κατανάλωση άμεσα. Βέβαια, αν αφήσεις να περάσουν λίγες μέρες, ο βασιλικός και το ξύδι θα δώσουν γεύση. Μην το παρακάνεις με το ξύδι!
ReplyDeleteΚαλησπέρα σας,λέγομαι Ιωάννα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι' αυτήν την πραγματικά υπέροχη συνταγή ! Έμενα τα ντοματίνια δεν μου μούχλιασαν και στο στόμα άφηναν μια πραγματικά υπέροχη γεύση! Αλλά χρειάζεται πάρα πολύ ξύδι???
ReplyDeleteΧαίρομαι που σου άρεσαν! Όχι. Δεν χρειάζονται πολύ ξύδι γιατί έχουν από μόνες τους ξινάδα. Μπορείς να μη βάλεις καθόλου αν δεν θες. Θα διατηρηθούν στο λάδι!
ReplyDeleteκαλημερα.ευχαριστουμε για την συναταγη.θα την δοκιμασω τωρα νατην κανω .ηθελα να ρωτησω ποσο σκορδο περιπου βαζουμε;
ReplyDeleteΚαλώς την! Παρακαλώ!
DeleteΜέσα σε ένα βαζάκι σαν αυτό στη φωτογραφία, μια σκελίδα, άντε δύο σε φετούλες. Εξαρτάται πόσο σου αρέσει το σκόρδο. Καλή επιτυχία!
εγώ να ρωτήσω κάτι? εμένα γιατί ορισμένες μου μούχλιασαν απο μέσα εκεί που διπλώνει η ντοματούλα?? τι έκανα λάθος? βέβαια πέταξα τις μουχλιασμένες και τις υπόλοιπες τις έκανα μπάνιο σε ξύδι που βράζει σε περίπτωση βακτηριδίων..να τις φάμε?? πρώτη φορά τις φτιάχνω
ReplyDeleteευχαριστώ!!
Μπορεί να μουχλιάσουν για τους εξής λόγους:
Delete1) είχαν πολλά υγρά
2) δεν είχαν αρκετό αλάτι (κάποιες)
3) δεν ήταν δυνατός ο ήλιος
Το έχω πάθει κι εγώ. Οι υπόλοιπες δεν χρειαζ'οταν να μπουν σε ξύδι. Να τις φάτε. Γιατί όχι; Συντήρησέ τις σε λάδι.
ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!! να είσαι καλά!!!
DeleteΠαρακαλώ!
DeleteΠολύ καλή δουλειά,μπράβο Αγγελική και χαιρετισμένους στην πανέμορφη Ζάκυνθο!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ!!!
DeleteΕβαλα κ γω ντοματακια ειναι η δευτερη φορα που μου μουχλιαζουν.τωρα να τα πεταξω? Τι να κανω? Τα σκουπισα μερικα με χαρτι κ φευγει η μουχλα.εχω πολυ ηλιο αν τους βαλω αλατι στα σκουπισμενα τι λετε θα τα σωσω?
ReplyDeleteΔεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να τα κρατήσεις αν έχουν μούχλα. Αν είναι απόλυτα καθαρά οκ. Τι ντοματάκια έβαλες; Πρέπει να προτιμάς ντοματάκια χωρίς πολλά υγρά.
DeleteZω στην πόλη και οι ντομάτες ποτ βρίσκω εδώ είναι αυτές που στη Ζάκυνθο οι ντόπιοι ονομάζουνε κομιντόρα.Είναι κατάλληλες για να φτιάξω λιαστές ντομάτες στο φούρνο ως εναλλακτική λύση;
ReplyDeleteΑν εννοείς τι; μακρόστενες, ναι, είναι κατάλληλες. Αν έχουν πολλά σπόρια (άρα και πολλά υγρά) βγάλε τα για να μη σου μουχλιάσουν.
Delete