tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post1064864946592812289..comments2024-03-23T20:19:24.809+02:00Comments on μικρή κουζίνα: Πώς φτιάχνουμε λιαστές ντομάτεςkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger54125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-4579492515505116822016-09-09T12:50:47.944+03:002016-09-09T12:50:47.944+03:00Αν εννοείς τι; μακρόστενες, ναι, είναι κατάλληλες....Αν εννοείς τι; μακρόστενες, ναι, είναι κατάλληλες. Αν έχουν πολλά σπόρια (άρα και πολλά υγρά) βγάλε τα για να μη σου μουχλιάσουν.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-10430510222016641932016-09-09T12:47:29.692+03:002016-09-09T12:47:29.692+03:00Zω στην πόλη και οι ντομάτες ποτ βρίσκω εδώ είναι ...Zω στην πόλη και οι ντομάτες ποτ βρίσκω εδώ είναι αυτές που στη Ζάκυνθο οι ντόπιοι ονομάζουνε κομιντόρα.Είναι κατάλληλες για να φτιάξω λιαστές ντομάτες στο φούρνο ως εναλλακτική λύση;Σοφίαhttps://www.blogger.com/profile/10423049572644223628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-70655783177957189812013-08-08T15:32:30.284+03:002013-08-08T15:32:30.284+03:00Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να τα κρατήσεις αν ...Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να τα κρατήσεις αν έχουν μούχλα. Αν είναι απόλυτα καθαρά οκ. Τι ντοματάκια έβαλες; Πρέπει να προτιμάς ντοματάκια χωρίς πολλά υγρά. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-51780056167035439062013-08-08T15:20:00.743+03:002013-08-08T15:20:00.743+03:00Εβαλα κ γω ντοματακια ειναι η δευτερη φορα που μου...Εβαλα κ γω ντοματακια ειναι η δευτερη φορα που μου μουχλιαζουν.τωρα να τα πεταξω? Τι να κανω? Τα σκουπισα μερικα με χαρτι κ φευγει η μουχλα.εχω πολυ ηλιο αν τους βαλω αλατι στα σκουπισμενα τι λετε θα τα σωσω?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-83622787914708334902013-07-29T17:06:23.741+03:002013-07-29T17:06:23.741+03:00Ευχαριστώ πολύ!!!Ευχαριστώ πολύ!!!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-50537158095700656812013-07-20T12:50:23.329+03:002013-07-20T12:50:23.329+03:00Πολύ καλή δουλειά,μπράβο Αγγελική και χαιρετισμένο...Πολύ καλή δουλειά,μπράβο Αγγελική και χαιρετισμένους στην πανέμορφη Ζάκυνθο!ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΑΙΟΣhttps://www.blogger.com/profile/17312104955273231522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-78475156221374553822013-07-20T12:28:23.565+03:002013-07-20T12:28:23.565+03:00Παρακαλώ!Παρακαλώ!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-67798482999764433372013-07-18T14:53:50.273+03:002013-07-18T14:53:50.273+03:00ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!! να είσαι καλά!!!ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!! να είσαι καλά!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-60508756164245931672013-07-18T12:17:24.584+03:002013-07-18T12:17:24.584+03:00Μπορεί να μουχλιάσουν για τους εξής λόγους:
1) είχ...Μπορεί να μουχλιάσουν για τους εξής λόγους:<br />1) είχαν πολλά υγρά<br />2) δεν είχαν αρκετό αλάτι (κάποιες)<br />3) δεν ήταν δυνατός ο ήλιος<br />Το έχω πάθει κι εγώ. Οι υπόλοιπες δεν χρειαζ'οταν να μπουν σε ξύδι. Να τις φάτε. Γιατί όχι; Συντήρησέ τις σε λάδι. kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-71175697885932137852013-07-18T11:32:37.046+03:002013-07-18T11:32:37.046+03:00εγώ να ρωτήσω κάτι? εμένα γιατί ορισμένες μου μούχ...εγώ να ρωτήσω κάτι? εμένα γιατί ορισμένες μου μούχλιασαν απο μέσα εκεί που διπλώνει η ντοματούλα?? τι έκανα λάθος? βέβαια πέταξα τις μουχλιασμένες και τις υπόλοιπες τις έκανα μπάνιο σε ξύδι που βράζει σε περίπτωση βακτηριδίων..να τις φάμε?? πρώτη φορά τις φτιάχνω<br />ευχαριστώ!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-15561806001580864402013-07-11T12:01:06.794+03:002013-07-11T12:01:06.794+03:00Καλώς την! Παρακαλώ!
Μέσα σε ένα βαζάκι σαν αυτό σ...Καλώς την! Παρακαλώ!<br />Μέσα σε ένα βαζάκι σαν αυτό στη φωτογραφία, μια σκελίδα, άντε δύο σε φετούλες. Εξαρτάται πόσο σου αρέσει το σκόρδο. Καλή επιτυχία!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-50504911541407795472013-07-11T10:12:39.513+03:002013-07-11T10:12:39.513+03:00καλημερα.ευχαριστουμε για την συναταγη.θα την δοκι...καλημερα.ευχαριστουμε για την συναταγη.θα την δοκιμασω τωρα νατην κανω .ηθελα να ρωτησω ποσο σκορδο περιπου βαζουμε;Νικηnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-83539839051352794032012-09-04T17:58:49.727+03:002012-09-04T17:58:49.727+03:00Χαίρομαι που σου άρεσαν! Όχι. Δεν χρειάζονται πολύ...Χαίρομαι που σου άρεσαν! Όχι. Δεν χρειάζονται πολύ ξύδι γιατί έχουν από μόνες τους ξινάδα. Μπορείς να μη βάλεις καθόλου αν δεν θες. Θα διατηρηθούν στο λάδι!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-23856478781805987442012-09-04T17:56:00.598+03:002012-09-04T17:56:00.598+03:00Καλησπέρα σας,λέγομαι Ιωάννα. Θα ήθελα να σας ευχα...Καλησπέρα σας,λέγομαι Ιωάννα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι' αυτήν την πραγματικά υπέροχη συνταγή ! Έμενα τα ντοματίνια δεν μου μούχλιασαν και στο στόμα άφηναν μια πραγματικά υπέροχη γεύση! Αλλά χρειάζεται πάρα πολύ ξύδι???<br /><br /><br /><br />iwanna!noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-24847354891056539922012-09-02T18:28:47.511+03:002012-09-02T18:28:47.511+03:00Το μούχλιασμα γίνεται συνήθως είτε από ελλειπές αλ...Το μούχλιασμα γίνεται συνήθως είτε από ελλειπές αλάτισμα, είτε από λιγοστό ήλιο (ή και τα δύο). Στο βάζο μπάινουν για να μην χαλάσουν και είναι έτοιμες για κατανάλωση άμεσα. Βέβαια, αν αφήσεις να περάσουν λίγες μέρες, ο βασιλικός και το ξύδι θα δώσουν γεύση. Μην το παρακάνεις με το ξύδι!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-88887452385791101552012-09-02T16:34:49.081+03:002012-09-02T16:34:49.081+03:00Καλησπέρα σας, λέγομαι Αλέξανδρος κ ήθελα να πώ εν...Καλησπέρα σας, λέγομαι Αλέξανδρος κ ήθελα να πώ ενα ευχαριστώ για την συνταγή....αφού δοκίμασε η μητέρα μου την πρώτη φορά με ντοματίνια δεν τα κατάφερε γιατί μούχλιασαν!!!!Ετσι είπα κ γω να το δοκιμάσω με τσέρυ ντοματίνια που αγόρασα...σε μαυρο ταψί, αλάτι,με τούλι απο πάνω κ κυνηγώντας τον ήλιο όλη μέρα σε 2 μέρες είναι έτοιμες να μπούν σε βαζάκι με λάδι, ξυδι κ φρέσκο βασιλικό....ανυπομονώ να Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-44167433264643283212012-08-02T09:15:43.709+03:002012-08-02T09:15:43.709+03:00Θέλει δυνατό ήλιο, καλό αλάτισμα (αλλά όχι λύσσα) ...Θέλει δυνατό ήλιο, καλό αλάτισμα (αλλά όχι λύσσα) και να πετάς τα υγρά που βγάζουν αν δεν εξατμίζονται. Το έχω πάθει κι εγώ. Η υγρασία σίγουρα δεν βοηθάει!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-25122035115446378342012-08-02T09:13:37.299+03:002012-08-02T09:13:37.299+03:00γμτ, μου μουχλιάσανε και τις δύο φορές...σας έχει ...γμτ, μου μουχλιάσανε και τις δύο φορές...σας έχει συμβεί; τι να φταίει; (δυτική ελλάδα, αλλά με αρκετή υγρασία και - κακώς- σε αλουμινένιο ταψί). απογοητεύτηκα. μάλλον καλύτερα σε ταψί με σίτα (για να αερίζονται και από κάτω). τι να πω...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-37947476436980209002012-05-20T14:32:08.872+03:002012-05-20T14:32:08.872+03:00συγγνώμη ,αλλά νομίζω ότι το πλαστικό δεν είναι το...συγγνώμη ,αλλά νομίζω ότι το πλαστικό δεν είναι το κατάλληλο υλικό για να βάζεις κάτι να ξεραθεί στον ήλιο (δεν ενδείκνυται κανονικά για τίποτα, αλλά είναι "αναγκαίο κακό"), θα "βράσουν" που λέμε βρε παιδιά!!.Το ιδανικό είναι μια πρόχειρη κατασκευή από ξύλο, λεπτά σανιδάκια με κενό ανάμεσά τους για να αερίζονται, η ανοξείδωτη μεταλλική σίτα.Αλλά επειδή και αυτά είναι για τους Irini Lianopoulounoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-85884049674194967262011-07-31T19:30:41.836+03:002011-07-31T19:30:41.836+03:00Πάνο, τις βάζεις πάνω σε πλαστικό δίσκο όπως φαίνε...Πάνο, τις βάζεις πάνω σε πλαστικό δίσκο όπως φαίνεται στη φωτό και τις αλατίζεις από πάνω. Μία στρώση όλη ολη στο δίσκο. Όχι σε μπωλ όλες μαζί. Και μην υοερβάλλεις με το αλλάτι, γιατί θα γίνουν πολύ αλμυρές. Πρόσεχέ τις όμως να μην μουχλιάσουν.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-31476783908607301332011-07-31T17:03:18.590+03:002011-07-31T17:03:18.590+03:00Αν μπορειτε να μου λυσετε μια απορια ...
Τις ντομα...Αν μπορειτε να μου λυσετε μια απορια ...<br />Τις ντοματες τις αλατιζουμε σε στρωσεις ή ενω τις εχουμε ολες σ ενα μπολ,ριχνουμε αλατι απο πανω ? Θα παρακαλουσα να μου λυσετε την απορια,μην κανω λαθος.ευχαριστω !<br />ΠανοςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-43713334413797089032009-11-15T00:37:11.507+02:002009-11-15T00:37:11.507+02:00papi καλωσήρθες. Ωραία η σαλτσούλα που προείνεις!
...papi καλωσήρθες. Ωραία η σαλτσούλα που προείνεις!<br />Δεν τις έχω κάνει στο φούρνο. Το ξέρω θεωρητικά μόνο. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με 50-60 βαθμούς και να τις παρακολουθεις. Μα πού θα βρεις ντομάτες τέτοια εποχή; Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να κάνεις τώρα. Τις πιπεριές, να τις κόψεις με το κλαρί και να τις κρεμάσεις κάπου να ξεραθούν.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-69919460003733017202009-11-13T18:59:23.348+02:002009-11-13T18:59:23.348+02:00Γεια σας κι απο μενα!
Πολυ ωραιο μιας κι εγω τρελε...Γεια σας κι απο μενα!<br />Πολυ ωραιο μιας κι εγω τρελενομαι για τις λιαστες!<br />Φτιαχνω πολυ συχνα μια κρυα σαλτσα για μακαρονια με αυτες:<br />παιρνω περιπου 6 λιαστες, θρυματισμενη φετα,μια μικρη σκελιδα σκορδο λιωμενη, λιγο βασιλικο ,λιγο θυμαρι και λιγο λαδι.Ολα μαζι στο μπλεντερ να ανακατευτουν και...... γιαμμμμμ!<br />Οταν λετε οτι μπορουν να γινουν στο φουρνο, δλδ? Για ποση ωρα και papihttps://www.blogger.com/profile/03879661323770981849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-2190745229934780622009-11-08T12:19:36.256+02:002009-11-08T12:19:36.256+02:00Μαρία γιατί; Τι έγινε; Μουχλιάσανε; Σκληρύνανε; Τι...Μαρία γιατί; Τι έγινε; Μουχλιάσανε; Σκληρύνανε; Τι;kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-70182102372297170812009-11-08T09:21:43.295+02:002009-11-08T09:21:43.295+02:00εμενα που τις έκανα το καλοκαίρι...βγήκαν μάπα...δ...εμενα που τις έκανα το καλοκαίρι...βγήκαν μάπα...δε ξέρω τι έκανα λάθος!!!του χρόνου πάλι βλεπουμε να ναι καλά το super market για φέτος!!!!Bpshttps://www.blogger.com/profile/09543340242788156893noreply@blogger.com