Friday, August 7, 2009

Πέρκα με λαχανικά

Είχα 40 λεπτά στη διάθεσή μου. Άντε, μία ώρα...
Είχα και πέρκα φιλέτο που δεν είχα ξεπαγώσει.
Είχα ξυπνήσει και νωρίς και δεν έβλεπα τι έκανα!
Οπότε...

Βάζω το φούρνο τέρμα τα γκάζια, ξεπαγώνω τα φιλέτα σφαίρα (το ξέρω ότι είναι ανθυγιεινό να ξεπαγώνουν γρήγορα, αλλά δε θέλω σχόλια, είπαμε, έχω ξυπνήσει νωρίς), κόβω 2 πιπεριές κόκκινες και μία πράσινη σε μεγάλα κομμάτια. Ανοίγω μια κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα και ρίχνω μέσα και μια κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (αυτό ήταν έκπληξη ακόμα και για μένα).
Στρώνω όλα τα λαχανικά κάτω, βάζω από πάνω τα ψάρια, βάζω αλάτι και σκόνη σκόρδο και πιπεριά. Βάζω και μια σταλιά λάδι και τα ψήνω στην κάτω αντίσταση για 40 λεπτά.

Πιο νόστιμα ψάρια δεν είχαμε ξαναφάει.
Αν έχετε στο σπίτι ανθρώπους δύσκολους στα ψάρια, δοκιμάστε τα έτσι. Ήταν πάρα πού νόστιμα!

Και τα υλικά μας αναλυτικά:

Πέρκα με λαχανικά
Υλικά
6 φιλέτα πέρκας
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
σκόνη σκόρδου-πιπεριάς
λίγο λάδι

Συνοδεύτηκε με πουρέ πατάτας.
Καλό Σαββατοκύριακο!

17 comments:

  1. Eγώ η .. ανάποδη, βάζω όλα τα λαχανικά από πάνω!
    Η πέρκα είναι από τα ψάρια που μας αρέσουν, νόστιμο και στο άψε σβήσε το φαγάκι σου!!

    ReplyDelete
  2. Δεν το ξέρεις,οτι, όταν φτιάχνεις ένα φαγητό γρήγορα,λόγω έλλειψης χρόνου και αυτοσχεδιάζεις,το κάνεις πιό νόστιμο και χωρίς να το δοκιμάσεις? Περίπου με τον ίδιο τρόπο κάνουμε σαρδελίτσες!! καλή σου μέρα Κική...

    ReplyDelete
  3. Αυτό ευχαρίστως θα το δοκίμαζα κι ας μην είμαι του ψαριού.

    ReplyDelete
  4. Εμένα ψάρι δώσε μου και πάρε μου την ψυχή. Μούρλια και η σαλτσούλα ότι πρέπει για βουτιές!!!

    ReplyDelete
  5. Βρε τι μου θυμίζει...
    Βρε τι μου θυμίζει....
    Για την μέθοδο παρασκευής μιλάω Κικίτσα :-)
    Που να δεις πως έφτιαχνα εγώ σήμερα στις 6.30, την χωριάτικη μακαρονάδα για το μεσημεριανό.
    Ετσι την ονόμασα, για τα διάφορα ζαρζαβατικά που έβαλα μέσα, καθώς και λίγα κομματάκια από κοτόπουλο φιλέτο που μου είχε ξεμείνει μαγειρμένο στο ψυγείο.


    Ωραία τα φιλετάκια της πέρκας. Μια χαρά λύνουν τα χεράκια της νοικοκυράς για τα γρήγορα.

    ReplyDelete
  6. Έλενα, εξαρτάται πώς θα τα ψήσεις. Εγω τα έβαλα κάτω, επειδή τα έβαλα στην κάτω αντίσταση και ήθελα να ψηθούν τα λαχανικά.

    Πανόπτη, αυτό κοντεύει να γόινει κανόνας! Το ίδιο γίνεται όταν θες να φτιάξεις μαλλιά γρήγορα κλπ κλπ.

    Ρένα και τα παιδιά μου (μικρά και μεγάλα) που δεν τρελαίνονται, το τρώνε!

    Λίλα κι εμένα μ' αρέσουν. Η σάλτσα ιδανική για βούτες!

    Πηνελόπη, είναι πολύ απλό! Την έχεις ξαναδιαβάσει! :-)))
    Μωρε και λίγο χρόνο να έχουμε, κάνουμε θαύματα!

    ReplyDelete
  7. γαστεροπλήξAugust 7, 2009 at 1:15 PM

    λαχταριστα έγιναν!!
    τα ψάρια μας αρέσουν πολύ με λαχανικά, εδώ βέβαια έχουμε πολύ ψάρι και δεν τρώμε κατεψυγμένο, με εξαίρεση κάτι φιλέτα γλώσσας,
    οπότε η σάλτσα λαχανικών είναι αγαπημένη, κάθε φορά με άλλα λαχανικά, όσα υπάρχουν στο ψυγείο και γω τώρα λαχανικά με ψάρι ετοιμαζω.

    ReplyDelete
  8. Εγώ φτιάχνω την πέρκα, ακόμη και φρέσκια όταν βρίσκω, με πιπεριές ντομάτες φρέσκες και κρεμμύδια όλα σε ροδέλες εναλλάξ τοποθετημένα κι είναι μούρλια.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ReplyDelete
  9. Kική, η πέρκα είναι απο τα ψάρια που οπωσδήποτε παιρνουμε, μιας και είναι εξαιρετικό για την αναιμία!
    για τα παιδια, ο,τι καλύτερο.

    πολύ καλή η συνταγή, ευχαριστού΄με :))

    ReplyDelete
  10. ...φαντάσου δηλαδή να ΜΗΝ είχες ξυπνήσει νωρίς και να έβλεπες τι έκανες, χαχα... τέλεια η πέρκα, την τρώμε συχνά, εύκολη και γρήγορη η συνταγή σου, μπράβο! Καλό σαββατοκύριακο...

    ReplyDelete
  11. Deli,μμμ,νοστιμότατο φαίνεται!Να σου πω,πέρκα δεν έχει εδώ,αλλά φαντάζομαι θα γίνεται και με άλλο ψάρι.Στα υπ΄όψη.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Olá! Conheci seu cantinho e é tudo de bom! Lindo e criativo, muito, muito saboroso!...
    Amei mesmo!!!
    Parabéns pelo seu trabalho!...
    Se puder, dê uma espiadinha no meu:
    magiadaines.blogspot.com
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira - Brasil

    ReplyDelete
  13. Deli,όπου μίνα=Ελένη.

    ReplyDelete
  14. Το αγαπημένο μου ψάρι μα μου αρέσει λεμονάτο περισσότερο, δεν το έχω φάει αλλιώς.

    ReplyDelete
  15. Γρήγορο και νόστιμο. Τι άλλο να θέλει κανείς. Μπράβο Κικί, γειά στα χεράκια σου.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  16. Πολύ ωραία ιδέα Κική, η πέρκα με τα λαχανικά. Κι εγώ, όπως η Αχτίδα, συνήθως λεμονάτη την ψήνω, αλλά δεν μας αρέσει ιδιαίτερα.
    Φαντάζομαι με τα λαχανικά, όπως την φτιάχνεις, να γίνεται νοστιμότερη.
    Πάντως, από εμφάνιση, σκίζει!
    Θα την δοκιμάσουμε τη συνταγή σου.

    Να είσαι καλά,
    Καλό Σ/Κ.

    ReplyDelete
  17. Γαστεροπλήξ, εγώ παίρνω πέρκα και γλώσσα κατεψυγμένη. Κι εμένα μου αρέσουν πολύ με λαχανικά.

    Ξανθή, πολλή ωραία ιδέα κιαυτή!

    Μαριλένα δεν ήξερα ότι κάνει καλό για την αναιμία!

    Μπέττυ! χαχα!

    Μίνα-Ελένη, ειπα κι εγώ! Ποια με λέει Ντελί;

    Αχτίδα, ευκαιρία να το δοκιμάσεις!

    Λίνα ευχαριστώ!

    Βασιλική δοκίμασέ τη! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete