Thursday, July 15, 2010

Τι φτιάχνουμε αυτό τον καιρό; ψωμί με ντομάτα και άλλα

Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και το μόνο που θέλουμε με τη ζέστη, είναι να περνάμε όσο λιγότερη ώρα στην κουζίνα μπορούμε, να φτιάχνουμε ελαφριά και δροσερά γεύματα και γλυκά. Υπενθυμίζω αγαπημένες μου συνταγές που είχα κάνει πέρυσι, όπως αυτές στην ιταλική εβδομάδα. Πατήστε πάνω στα ονόματα των συνταγών, για να δείτε τη συνταγή:

σαλάτα καπρέζε, μια και οι κήποι είναι γεμάτοι ώριμες ντομάτες,

καπονάτα μια και οι μελιτζάνες είναι στο φουλ τώρα (ακούς Μαρία;)

και φυσικά, μια δροσερή πανακότα για επιδόρπιο.


Συνεχίζω με δροσερές σαλάτες. Κάποιες ασυνήθιστες, όπως η αλμύρα ή τα κρίταμα!


Κρίταμα

Αλμύρα

Πάμε να φτιάξουμε μια ψητή σαλάτα λαχανικών;


Ή μήπως προτιμάτε σαλάτα με χαλούμι και κάπαρη;

Μεταξύ σαλάτας και μεζέ, οι πιπεριές Φλωρίνης με ξυνομυζήθρα που ακολουθούν!

Μια πολύ αγαπημένη μου σαλάτα με ζυμαρικά και λαχανικά, προτείνω για κύριο γεύμα:


Για τους λάτρεις της μελιτζάνας, προτείνω τον lighter τρόπο για παπουτσάκια της Ισιδώρας.


Τέλος, ωραίες μου κυρίες και κύριοι, επειδή μπορεί να σας έχει ξεφύγει, σας υπενθυμίζω, ότι όσες και όσοι κρατάτε το βιβλίο μου στα χέρια σας, είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξετε ψωμί με ντομάτα. Αν σας μείνει (που χλωμό το κόβω), φρυγανίστε το! Είναι υπέροχο σαν ντάκος ή τριμμένο για μπιφτέκια. Τα κάνει πεντανόστιμα. Ελπίζω μετά από αυτό που είπα, το μπλογκ που αρέσκεται στο να κάνει όλες τις συνταγές του βιβλίου μου μία προς μία με παραλλαγές για να επιδείξει τις ικανότητές του και να μην σας βάζει σε έξοδα, να μην παρουσιάσει σύντομα ψωμί με ντομάτα. Μήπως να το βάλω σε κουίζ αυτό αλήθεια;



Νομίζω ότι έχετε αρκετές συνταγές να ασχοληθείτε όσες και όσοι θέλετε, όσο εγώ θα φτιάχνω πελτέ και σάλτσα ντομάτας, διότι οι ντοματιές μου φέτος το παράκαναν!

30 comments:

  1. Ωραία πράγματα μας έβαλες Κική :)))))
    Φιλάκια ζβουριχτά!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!!!
    Μα κι εσύ αφού δίνεις τις ιδέες είτε από εδώ είτε από το βιβλίο να μην τις φτιάξουνε οι άνθρωποι και να μας πούνε μετά τι ξέρουνε!!!!!χαχαχα
    Μου έδωσες ιδέες για προτάσεις πάλι!!

    ReplyDelete
  3. Αστέρι, βουρ στην κουζίνα! Σμουτς!

    Ξανθή, μα είδες; Τους ιντριγκάρω! χαχα! Και για να μην ξοδεύεται το κοινό που δεν έχει το βιβλίο, τις γράφει για να τους εξυπηρετήσει... Ε ρε ξύλο...Χαχα!

    ReplyDelete
  4. Τι όμορφες φωτογραφίες βγάζετε.Υπέροχα όλα κι εγώ σήμερα έκανα φαγητό με μελιτζάνες στη γάστρα.

    ReplyDelete
  5. ακούω, ακούω!
    ολες οι συνταγες με μελιτζανα μου αρεσουν πολυ
    τα χορτα στο ποστ ειναι εντυπωσιακα - τα αρμυρα δεν μπορω να τα συνιθισω για καποιο λογο (δεν τα βρισκουμε στα χανια)

    ReplyDelete
  6. Πω, πω τρέχω να φτιάξω το ψωμί καλά και μου το θύμισες!!!!!!
    Τη σαλάτα με το χαλούμι πέρισυ την είχαμε τσακίσει.....τι θα πρωτοφάμε πάλι!

    ReplyDelete
  7. Η πιο απλή αλλά και η πιο νόστιμη πάντως σαλάτα για μένα είναι η καπρέζε! Την δοκίμασα στην Ιταλία πρώτη φορά όπου τα 2 βασικά υλικά της (ντομάτες και μοτσαρέλα) βρίσκονται σε αφθονία!
    Η μοτσαρέλα που δοκίμασα πάντως εκεί δεν είχε καμία σχέση με αυτή που βρίσκουμε στα ελληνικά σούπερ μάρκετ. Και η καλύτερη αν δεν απατώμαι, φτιάχνεται από γάλα βουβαλιού!
    Εννοείται βέβαια ότι με καλά υλικά, φτιάχνουμε και καλά πιάτα!

    ReplyDelete
  8. Με τέτοιο κρύο που κάνει εδώ... Καμιά συνταγή για σούπα έχεις πρόχειρη?
    Έχω αγκαλιάσει το καλοριφέρ μήπως ζεσταθώ...

    ReplyDelete
  9. Μμμμ!!Οι πιπεριες με ξετρελαναν!!

    ReplyDelete
  10. Κ. Δημητρη ευχαριστώ! Οι μελιτζάνες είναι στα φόρτε τους αυτό τον καιρό!

    Μαρία άκουσες ε; χαχα! Εμένα μου αρέσει και η αλμύρα και τα κρίταμα, αλλα δεν τα βρίσκω εύκολα. Τις μελιτζάνες τις αγαπησα πολύ από πέρυσι!

    Λίλα, το γεύμα μας σήμερα ήταν: πέρκα στο γκριλ, σαλάτα, πατατοκροκέτες ψητοί και ψωμί με ντομάτα που το θυμήθηκα κι εγώ!

    ReplyDelete
  11. Dark chef, όντως η αυθεντική κι εγώ έχω διαβάσει πως γίνεται γάλα βουβαλιού. Εγώ σε ιταλικό την προτοέφαγα. Η νοστιμιά στην απλότητα.

    Αγγελική, τι παράξενο αλήθεια η διαφορά στις εποχές ενώ μιλάμε ταυτόχρονα, έχουμε ίδια ώρα κλπ. Δεν είναι αστείο;

    Λαμπρινή, δοκίμασέ τις!

    ReplyDelete
  12. Καλησπέρα αγαπητή μου κική
    Περαστικός από το όμορφο σπιτικό σου. Βέβαια μου άνοιξες την όρεξη με τα ωραία σου. Και πως να πεις όχι.
    Πολύ θάθελα να δοκιμάσω το λαδοτύρι και τις μελιτζάνες σκορδοστούμπι. Και φυσικά με ένα ποτήρι αυγουστιάτη.
    Ζακυνθινές γεύσεις θα έχω τον Σεπτέμβρη στα http://eftanhsa.blogspot.com
    Θα χαρώ να σε δω από το σπιτικό μου
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ReplyDelete
  13. Επανέρχομαι
    Μπορώ να προστέσω το μπλογκ σου στα αγαπημένα μου
    Ευχαριστώ
    Ντένης

    ReplyDelete
  14. Κυριε Ντέννη, καλωσήρθατε. Φυσικά και μπορείτε να προσθέσετε το μπλογκ μου. Το δικό σας το χάζεψα λίγο χτες. Το σκορδοστούμπι εδώ, τέτοια εποχή, είναι must! Πεντανόστιμο!
    Εικόνες από τη Ζάκυνθο (και όχι νοστιμιές) μπορείτε να δείτε και στο άλλο μου μπλογκ, το όνειρα με θέα!

    ReplyDelete
  15. Θα προτιμήσω αυτή με τα ψητά λαχανικά Κική.Είναι από τις καλύτερες.Κι εγώ είμαι fun της μελιτζάνας μόνο που πίνει πολύ λάδι η άτιμη και γίνεται πολυθερμιδική.Έτσι ψητή παλεύεται.
    Καλημέρα.Όλα καλά με τις ταλαιπωρίες σας;

    ReplyDelete
  16. πω πωωωω λιχουδιες σημερα!!!!!!!!!!!!
    μας κατέστρεψες!!!! :Ρ
    (στο "καπονάτα" διόρθωσε το λινκ γιατι σε πηγαίνει στην "πανακότα..." :Ρ )

    ReplyDelete
  17. Vita ψήνε τις! Μην τηγανίζεις!
    Ακόμα τα παλεύουμε. Ισως σήμερα έχουμε καλά νέα!

    ReplyDelete
  18. Λιβύα ευχαριστώ! Να και κάποια που τσέκαρε τα λινκ! χεχε! Το διόρθωσα!

    ReplyDelete
  19. Όλα πολύ νόστιμα. Προτιμώ τα ψητά λαχανικά, είναι από τα αγαπημένα μου.

    ReplyDelete
  20. Κατερίνα κι εμενα μου αρέσουν!

    ReplyDelete
  21. Τα θέλω όλα εδώ και τώρα...με έκανες να πεινάσω

    ReplyDelete
  22. και πολλές και καλοκαιρινές και μυρωδάτες και νοστιμότατες.Μμμμιαμμμμ

    ReplyDelete
  23. Αγαπητή μου Κική
    Χρειάζομαι τον κωδικό σου γιά να μπορέσω να περάσω το μπλογκ σου στα Εφτάνησα
    Την αγάπη μου
    Ντένης Κονταρίνης

    ReplyDelete
  24. Ευχαριστώ Κική,
    μας έδωσες ιδέες για το καλοκαίρι.

    ReplyDelete
  25. Μάγια, αυτά παθαίνει κανείς όταν τα βλέπει μαζεμένα!

    Νένα απ' όλα έχουμε! Οκ βλέπω το hot ε;

    Big mama απήδα (πήδα)! Έλεγε η ζακυνθινιά γαιγιά μου! Χαχα!

    Κύρι Ντέννη, δεν χρειάζεστε κανέναν κωδικό, παρά μόνο το λινκ που το βλέπετε ψηλά στη σελίδα μου ή εδώ: http://mikrikouzina.blogspot.com/

    Ελλάδα, χαίρομαι!

    ReplyDelete
  26. Κικί ένα θα σου πω!!!!
    Π Ε Ι Ν Α Ω Ω Ω Ω Ω Ω !!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!

    ReplyDelete
  27. Κική μου
    Εν τάξει όλα. Η Μικρή Κουζίνα
    -που δεν είναι καθόλου μικρή - βρίσκεται ήδη στα Εφτάνησα στην όρεξη του κάθε φίλου
    Νάσαι πάντα καλά
    Την αγάπη μου
    Ντένης

    ReplyDelete
  28. Όλα υπέροχα, με ένα έξτρα μπόνους στην πανακότα που είναι αγαπημένο γλυκό!

    ReplyDelete
  29. Πλεκτό εγκώμιο, λογικό το βρίσκω! χαχα!

    Κύριε Ντένη χαίρομαι!

    Εφη, κι εγώ την λατρεύω την άτιμη!

    ReplyDelete