Καλοκαίρι, ζέστη και ο καιρός δεν επιτρέπει πολύωρη παραμονή στην κουζίνα. Γρήγορα φαγητά, πολλές σαλάτες, εύκολα και ελαφριά σνακ και μεζεδάκια.
Μεζεδάκι για το ουζάκι σας θέλετε; Κερνάω πιπεριές Φλωρίνης με ξινομυζήθρα Κρήτης. Έχετε φάει ξινομυζήθρα; Αν δεν έχετε φάει ξινομυζήθρα χάνετε! Δοκιμάστε τη σε πρώτη ευκαιρία.
Για το μεζεδάκι μας λοιπόν:
Πιπεριές Φλωρίνης με ξινομυζήθρα Κρήτης
Υλικά
Πιπεριές Φλωρίνης
Ξινομυζήθρα (άντε...φέτα το πολύ για όσους δε βρίσκουν ξινομυζήθρα)
Μια σταλιά λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί, κόβουμε τις πιπεριές στα 2, βάζουμε μια φέτα ξινομυζήθρα επάνω, και τις ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς περίπου, για ένα μισάωρο, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να γίνουν λιώμα. Το τελευταίο δεκάλεπτο τις άφησα στο γκριλ για να πάρουν χρώμα από πανω. Εμένα δεν μου αρέσει να λιώνουν τα λαχανικά. Αν σας αρέσουν μαλακά, ψήστε τις πιο πολύ.
Μέχρι και τα παιδιά μου έφαγαν, που δεν είναι εύκολα σε καινούριες γεύσεις. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θυμίζουν σκάφη οι πιπεριές και τις ονόμασα σκαφάκια.
tip:
Αν βάλετε χαρτί ψησίματος στο ταψί, δεν χρειάζεται καν λάδι. Μπορείτε βέβαια, μετά το ψήσιμο να στάξετε μερικές σταγόνες λάδι πάνω τους και να τις πασπαλίσετε με λίγη ρίγανη ή ό,τι σας αρέσει. Εγώ τις απολαμβάνω σκέτες πάντως. Άντε, βάλτε ουζάκι τώρα, είναι η ώρα του.
Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!
Εφερα τα ουζάκια μιας και έβαλες τον μεζέ!!!
ReplyDeleteΣούπερ μεζεδάκι, και με ξινομυζήθρα πεντανόστιμο!!
καταφθάνω και γω η δεύτερη κρασοκανάτα της παρέας, σιγά που δε θα έτρωγα!!!!
ReplyDeleteτην ξινομυζήθρα την τσακίζαμε στην Κρήτη, και την τρώμε πολύ στις κουκουβάγιες με ντοματούλα και μικρές κρητικές ελιές, μικρές σα μεγάλη κάππαρη!!!!!!
Μμμμ μοσχοβολάει! Λαχταριστό!
ReplyDeleteΘαύμα είναι, σλουρπ, στείλτε τις έτοιμες πλιζ γιατι ζεσταίνομαι και υποφέρω..
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική και καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΜεζεδάκια,ουζάκια,παστελάκια κ.λ.
Περνάμε καλά το καλοκαίρι!
Φιλιά
Deli,νοστιμότατες!Ό,τι πρέπει για μένα-το τσιπουράκι τ΄αφήνω για σας που το τσούζετε!Μ΄ένα ποτηράκι τα βλέπω διπλά,οπότε άστο καλύτερα.
ReplyDeleteΦιλιά!
Κοκκινοπίπερα!
ReplyDeleteΓιαμυυυυυ!
Η ξινομυζήθρα είναι αυτή η σκληρή που βάζουμε στα μακαρόνια?
Δεν μοιάζει για τέτοια...
Ανθότυρο ίσως...;
Με λίγο μυριστικό μέσα.
Χμ... ωραίο μεζεδάκι!
Έλενα, φέρνω ποτήρια!
ReplyDeleteΓαστεροπλήξ, κάθισε να φέρω και παγάκια! Φέρε κι ελιές!
Αγγελική και light!
Μαγισσούλα, έφτασεεεεεεεεεεεε!
Δήμητρα, δόξα το Θεό! Μια χαρά!
Ελένη, εσένα θα σου το νερώσουμε πολύ! χαχα!
Ραλού, μοιάζει με ανθότυρο, μόνο που είναι πιο ξινό και πιο πικάντικο. Δοκίμασέ τη γιατί χάνεις! Δεν ειναι η σκληρή μυζήθρα. Καμία σχέση. Μαλακή σαν ανθότυρο.
Έφτασα κι εγώ μόνο που είμαι πολύ πλήρης από φαγητά και ποτά σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω. Η ξινομυζήθρα αγαπημένη πολύ τη βάζω και στο ντάκο, δοκιμάστε Πάρου αν βρήτε καταπληκτική.
ReplyDeleteΕύκολη και νόστιμη συνταγή! Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία :D
ReplyDeleteΞανθή γύρισες; Καλωσήρθες!
ReplyDeleteΔέσποινα θα σου αρέσει! Φιλάκια!
Καλύτερα σκαφάκια παρά που πεδεύομαι να τις γεμίσω από πριν και να πάει βαθειά και να μη χυθεί το τυρί κ.λπ., κ.λπ.
ReplyDeleteΞινομυζήθρα έφαγα πέρσυ τέτοιο καιρό καταπληκτική στη Μήλο. Υποθέτω θαναι ωσάν της Πάρου μια και αυτά τα νησιά γενικώς έχουν κοινές συνήθειες.
@ Ξανθή:Γύρισες κιόλας! Για πες πως πήγε όλη η "γιορτή". Και τηλέφωνα έχουμε...
Νένα, μια χαρά είναι και κομμένα στη μέση! Γιατί να παιδεύεσαι;
ReplyDelete;-)
τίποτα καλύτερο (λεεεεμε τωρα...) απο γεμιστές πιπεριές!
ReplyDeleteΕίναι κι άλλα, είναι κι άλλα! ;-)
ReplyDelete