Εδώ και μέρες έκοψα τα πρώτα λαχανικά από τον κήπο μου.
Όταν γύρισα από την Κέρκυρα, βρήκα αγγούρια και κολοκύθια στο ψυγείο, που είχε κόψει ο σύζυξ . Τα αγγούρια αξιοποιήθηκαν σε σαλατίτσες, σαν αυτή που φάγαμε στη φίλη μου. Μία πολύ νόστιμη και απλή σαλάτα που έκανα και σας προτείνω είναι η εξής:
Ντομάτα
αγγούρι
ρόκα
ηλιόσπορο
φέτα
λάδι
ρίγανη
Απλά σούπερ. Η νοστιμιά στην απλότητα!
Τα κολοκύθια έγιναν μπριάμι και έγιναν και κοτόπουλο πιπεράτο με λαχανικά που θα σας γράψω σύντομα.
Τη μέρα που έφευγα για Κέρκυρα, έβρασα και τα χερίσια μακαρόνια. Πολύ νόστιμα έγιναν κι αυτά. Προσοχή. Θέλουν περισσότερο χρόνο βράσιμο από τα συνηθισμένα μακαρόνια.
Καλό και νόστιμο σκ να έχουμε!
αχ βρε Κική μου...
ReplyDeleteγειά στα χεράκια σου!!
τυχεροί οι "όλοι" σου!!!
φιλί δροσερό...
Κική μεγάλη τύχη ο κήπος,αλλά κι ευθύνη.
ReplyDeleteΚαλά μαγειρέματα με τα ζαρζαβατικά του!!!
Φιλιά
Κική αυτά τα καλούδια σου..Άξια σε όλα είσαι. Και ζαρζαβατικά ε? Ζηλεύω. Ακόμα δεν έχω αξιωθεί..το όνειρο μου είναι να έχω τον δικό μου λαχανόκηπο. Εχθές έφτιαξα γεμιστά με δυόσμο από το γλαστράκι μου, δε φαντάζεσαι πόσο το ευχαριστήθηκα, σαν να μην έβγαλε κήπος ή άλλη γλάστρα τέτοιο μυρωδικό.
ReplyDeleteσούπερ τα λαχανικά σου, όσο για τα μακαρόνια δε το συζητώ, ξέρεις πόσο μακαρονού είμαι, ποτέ δε λέω ΟΧΙ σε μακαρόνια, ιδιαίτερα σε σπιτικά.
ReplyDeleteκαλοφάγωτα
Deli,φαντάζομαι τη νοστιμιά τους,αφού είναι από τον κήπο σου!
ReplyDeleteΌλα τα πιάτα λαχταριστά ,όλα μ΄αρέσουν πολύ!Ενδιαφέρουσα η πρόταση για σποράκια στη σαλάτα-μερικές φορές,όταν έχω,βάζω λιναρόσπορο,αλεσμένο στο multi,ξέρεις έχει καλά λιπαρά.
Φιλιά-καλό Σ/Κ!
Αγράμπελη, ευχαριστώ! Καλό σκ!
ReplyDeleteΞανθή, ναι. Θέλει στοργή και φροντίδα! Ευχαριστώ!
Ρένα, είδες πόσο διαφορετικά είναι όταν είναι από τη γλάστρα μας; Ευχαριστώ!
Γαστεροπλήξ κι εγώ μακαρονού! Ευχαριστώ!
Ελένη, είναι πολύ νόστιμα τα σπιτικά, πράγματι! Φιλάκια!
I can just imagine how god they taste! i can't wait for my little patch, but its going to be late for planting summer produce.
ReplyDeleteΦυτέψαμε και εμείς αγγουράκια και ντοματιές. Κόψαμε κιόλας και φτιάξαμε ωραιότατη σαλατούλα!
ReplyDeleteΌλα σου τα φαγητά καλά αλλά και εγώ στα χερίσια μακαρόνια έχω κολήσει!
Μεγαλη υπόθεση να έχεις τον δικό σου κήπο.Εγώ φυτεύω τα ζαρζαβατικά τον Απρίλη-Μάιο και η σύζυξ όπως λες, τον περιποιείται,επειδή εγώ δεν έχω χρόνο.Παρεμπιπτότως αύριο τί καλό θα μας μαγειρέψεις να το ευχαριστηθούμε νοερά
ReplyDeleteΞέχασα να σου πω για την φωτογραφία στο προφίλ μου είναι κλεμμένη απο τον γιό μου,είναι ηλιοβασίλεμα απο το φέρρυ-μπωτ για Κυλλήνη.Έχει και αυτός μεγάλη μανία με την φωτογραφία,όπως και εσύ Κική.Ευχαριστώ.
ReplyDeleteΥπέροχα τα αγγουράκια και τα κολοκυθάκια σου, φαντάζομαι τη γεύση και τα αρώματά τους! Τα κολοκυθάκια θα τα έφτιαχνα ψητά στο γκριλ (ή στα κάρβουνα) με λίγο λαδάκι και μπαλσάμικο από πάνω...μμμ...θεϊκό!!!
ReplyDeleteΛιζ, θα βάλεις κι εσύ! Το πολύ πολύ να βάλεις χειμωνιάτικα!
ReplyDeletebig mama σήμερα κόψαμε την πρώτη ντομάτα! Καλοφάγωτα και τα δικά σας!
Πανόπτη, μεγάλη υπόθεση δεν λες τίποτα. Κι εμένα ο σύζυξ ποτίζει φέτος. Κακώς για μένα βέβαια που δεν κουνιέμαι καν τώρα, καλό για κείνον. Τι θα μαγειρέψω ε; Χμμμ...δεν έχω αποφασίσει! Συνήθως το βράδυ αποφασίζω τι θα βάλω!
Ο γιος λατρεύει τη φωτογραφία ε; Είναι πολύ ωραία ασχολία η αλήθεια είναι...
Μπέττυ, ωραία ιδέα για τα κολοκυθάκια! Ευχαριστώ!
Το χειμώνα που δεν θα εργάζομαι όλη μέρα,θα δώσω μερικές συνταγές δικές μου αλλά χωρίς φωτογραφίες,γιατί είπαμε δεν είμαι τόσο εξπέρ.Τώρα δεν έχω τον χρόνο.
ReplyDeleteΑχ καλημέρα.. μου έφτιαξες την μέρα.. Τι νοστιμιές πάλι είναι αυτές...
ReplyDeleteΜπράβο Κικί, τι νοστιμιές είναι αυτές με ξελίγωσες!!!Μπράβο και στον κήπο σου! Σου εύχομαι ένα πολύ πολύ καλό καλοκαίρι.
ReplyDeleteΤι πιο νοστιμο απο τα δικα σου ζαρζαβατικα,καλη συγκομιδη να εχεις Κικη.
ReplyDeleteΠανόπτη, περιμένουμε να τις δούμε!
ReplyDeletemama έλα να σε κεράσουμε!
Πλεκτό εγκώμιο ευχαριστώ! Να περνάτε καλά!
Δημιουργία δεν υπάρχει καλύτερο! Ευχαριστώ!
Καλοφάγωτη η σοδειά!
ReplyDeleteΤελικά Κική,δεν μας εκμηστηρεύτηκες την Κυριακάτική σου συνταγή?Εμείς πάντως στο σπίτι είχαμε μοσχάρι σπιτίσιο γιουβέτσι, σε πήλινη παδέλα στο φούρνο,με φρέσκια ντομάτα απο τον κήπο και ντόπιο τυρί.Όλα σπιτικά,εκτός απο την παδέλα που την αγοράσαμε τα Χριστούγεννα στη λίμνη Πλαστήρα.Αυτή η πήλινη παδέλα κάνει πεντανόστιμο το φαγητό ,φτού μην τη ματιάσω και μου σπάσει.
ReplyDeleteElie ευχαριστώ!
ReplyDeleteΠανόπτη ααα! Εγώ νόμιζα ότι ρωτουσες τι συνταγή θα έβαζα στο μπλογκ! Ψητά λαχανικά και ψητές πατάτες στο φούρνο φάγαμε χτες.
Αυτές οι πήλινες γάστρες είναι ωραίες. Κάνουν νόστιμο φαΐ!