Friday, March 12, 2010

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, αλα κρεμ. 3ο μέρος της τριλογίας

Συνέχεια από το προηγούμενο...

Το ρολό κοτόπουλο, σερβιρίστηκε μαζί με την σπανακόπιτα και επόμενο ήταν κάτι από τα δύο να μείνει. Έμεινε σχεδόν το μισό και έτσι την επόμενη μέρα, μεταμορφώθηκε σε κοτόπουλο αλα κρεμ, συνοδεία ρυζιού, που το φάγαμε μέχρι τελευταία σταγόνα της σάλτσας.

Γι’ αυτό χρησιμοποίησα:
1 μικρή κρέμα γάλακτος λάιτ (200 ml, 18% λιπαρά)
1 ποτήρι του κρασιού γάλα λάιτ
2 κ. γ. κορν φλάουρ
αλάτι
λευκό πιπέρι

Ζέστανα σε αντικολλητικό τηγάνι την κρέμα γάλακτος και την άφησα να πάρει μια βράση.
Ανακάτεψα το κορν φλάουρ στο γάλα, το πρόσθεσα κι αυτό στην κρέμα και τα άφησα κι αυτά να πάρουν μία βράση.
Πρόσθεσα τα ρολάκια κοτόπουλου που είχαν μείνει για να ζεσταθούν κι αυτά, έβαλα αλάτι και πιπέρι και το φαγητό μου ήταν έτοιμο.
Συνοδεύτηκε με ρύζι πιλάφι.

Καλό πσκ!

16 comments:

  1. Αυτό περίμενα για το κοτόπουλο!!έτσι θα το φάω εγώ!!!
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  2. Deli,ήρθε κι έδεσε με την ολοκλήρωση της σπανακοτριλογίας!
    Κι εγώ θα προτιμήσω αυτό το πιάτο,η κρεμώδης σαλτσούλα πολύ μ΄αρέσει.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Η τριλογία σου, υπερπαραγωγή!!
    Και η πίτα και το ρολό και το α λα κρεμ, τέλειαααα!!!!

    ReplyDelete
  4. Μ'αρέσει πολύ πολύ πολύ!! Αλλά νηστεύω!! Παίρνω λίγο από το δικό σου λοιπόν! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  5. Ξανθή, φεύγουμε από το στεγνό!

    Ελένη της κρεμούλας κι εσύ;

    Big mama ευχαριστώ!

    Ανεράιδα κι εγώ. Χορτόσουπα για μένα σήμερα!

    ReplyDelete
  6. λαχταριστή η τριλογία!

    ReplyDelete
  7. Προχθές έφτιαξα κάτι παρόμοιο αλλά με μοσχάρι και μανιτάρια. Αυτή η κρέμα γάλακτος η άτιμη οπου και να την βάλεις νοσιμίζει το φαγητό.
    Το πιλάφι σου φαίνεται τέλειο.
    Καλό Σ-Κ!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  8. Έτσι μπράβο. Νοστιμιές να βλέπω. Γιατί βρε Κική είσαι έτσι μακρυά;

    ReplyDelete
  9. Με την ευκαιρία: Δε με λες Κικόν, άμα και θέλω να παρακολουθήσω κεραμική, θα μείνω κοντά σου να τρώω τέτοια φαγάκια; Λέμε τώρα...

    ReplyDelete
  10. Η τριλογία ολοκληρώθηκε λοιπόν! το τρίτο μέρος είναι όντως και το καλύτερο! Η κρέμα γάλακτος δένει καλύτερα και γίνεται πιο νόστιμη με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει ή και ροκφόρ ακόμα, αλλά βέβαια επιβαρύνεται σε θερμίδες και λιπαρά...
    Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  11. το τελευταιο μερος της τριλογιας αγαπημενο και εμπνευσμενο, καλη ορεξη

    ReplyDelete
  12. Με έχεις καταστρέψει.... !!!!!
    τι λιχουδιά είναι αυτή??

    ReplyDelete
  13. Eve, ευχαριστώ! Φιλιά!

    Μλαγδα, ναι η άτιμη! Ευτυχώς που βγαίνει και σε λάιτ!

    Νένα, άσε. Αν ήμασταν κοντά, καταλαβαίνεις τι εκρηκτικό μίγμα θα κάναμε! χαχα!
    Ναι καλέ! Έρχεσαι για κεραμική και τρως και το κατιτίς σου! χαχα!

    ReplyDelete
  14. Dark chef, το γνωρίζω, αλλά λόγω επιπλέον λιπαρών, προτίμησα το γάλα λάιτ με κορν φλάουρ.

    Άσπα ευχαριστώ! Φιλάκια!

    Μαριέλα, εγώ; ΕΓΩ;;; Χαχα!

    ReplyDelete
  15. Στα κλασσικά έργα του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου η μάνα αμαρτάνει για το παιδί της!

    Στην τριλογία σου η μάνα βάζει κρέμα στο πιάτο τους! Αχ, τι κάνει η μάνα για να φάνε τα (σκασμένα) τα παιδιά της...

    ReplyDelete