σαλάτα καπρέζε, μια και οι κήποι είναι γεμάτοι ώριμες ντομάτες,
καπονάτα μια και οι μελιτζάνες είναι στο φουλ τώρα (ακούς Μαρία;)
και φυσικά, μια δροσερή πανακότα για επιδόρπιο.
Συνεχίζω με δροσερές σαλάτες. Κάποιες ασυνήθιστες, όπως η αλμύρα ή τα κρίταμα!
Κρίταμα
Αλμύρα
Πάμε να φτιάξουμε μια ψητή σαλάτα λαχανικών;
Ή μήπως προτιμάτε σαλάτα με χαλούμι και κάπαρη;
Μεταξύ σαλάτας και μεζέ, οι πιπεριές Φλωρίνης με ξυνομυζήθρα που ακολουθούν!
Μια πολύ αγαπημένη μου σαλάτα με ζυμαρικά και λαχανικά, προτείνω για κύριο γεύμα:
Για τους λάτρεις της μελιτζάνας, προτείνω τον lighter τρόπο για παπουτσάκια της Ισιδώρας.
Τέλος, ωραίες μου κυρίες και κύριοι, επειδή μπορεί να σας έχει ξεφύγει, σας υπενθυμίζω, ότι όσες και όσοι κρατάτε το βιβλίο μου στα χέρια σας, είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξετε ψωμί με ντομάτα. Αν σας μείνει (που χλωμό το κόβω), φρυγανίστε το! Είναι υπέροχο σαν ντάκος ή τριμμένο για μπιφτέκια. Τα κάνει πεντανόστιμα. Ελπίζω μετά από αυτό που είπα, το μπλογκ που αρέσκεται στο να κάνει όλες τις συνταγές του βιβλίου μου μία προς μία με παραλλαγές για να επιδείξει τις ικανότητές του και να μην σας βάζει σε έξοδα, να μην παρουσιάσει σύντομα ψωμί με ντομάτα. Μήπως να το βάλω σε κουίζ αυτό αλήθεια;
Νομίζω ότι έχετε αρκετές συνταγές να ασχοληθείτε όσες και όσοι θέλετε, όσο εγώ θα φτιάχνω πελτέ και σάλτσα ντομάτας, διότι οι ντοματιές μου φέτος το παράκαναν!
Ωραία πράγματα μας έβαλες Κική :)))))
ReplyDeleteΦιλάκια ζβουριχτά!
Καλημέρα!!!
ReplyDeleteΜα κι εσύ αφού δίνεις τις ιδέες είτε από εδώ είτε από το βιβλίο να μην τις φτιάξουνε οι άνθρωποι και να μας πούνε μετά τι ξέρουνε!!!!!χαχαχα
Μου έδωσες ιδέες για προτάσεις πάλι!!
Αστέρι, βουρ στην κουζίνα! Σμουτς!
ReplyDeleteΞανθή, μα είδες; Τους ιντριγκάρω! χαχα! Και για να μην ξοδεύεται το κοινό που δεν έχει το βιβλίο, τις γράφει για να τους εξυπηρετήσει... Ε ρε ξύλο...Χαχα!
Τι όμορφες φωτογραφίες βγάζετε.Υπέροχα όλα κι εγώ σήμερα έκανα φαγητό με μελιτζάνες στη γάστρα.
ReplyDeleteακούω, ακούω!
ReplyDeleteολες οι συνταγες με μελιτζανα μου αρεσουν πολυ
τα χορτα στο ποστ ειναι εντυπωσιακα - τα αρμυρα δεν μπορω να τα συνιθισω για καποιο λογο (δεν τα βρισκουμε στα χανια)
Πω, πω τρέχω να φτιάξω το ψωμί καλά και μου το θύμισες!!!!!!
ReplyDeleteΤη σαλάτα με το χαλούμι πέρισυ την είχαμε τσακίσει.....τι θα πρωτοφάμε πάλι!
Η πιο απλή αλλά και η πιο νόστιμη πάντως σαλάτα για μένα είναι η καπρέζε! Την δοκίμασα στην Ιταλία πρώτη φορά όπου τα 2 βασικά υλικά της (ντομάτες και μοτσαρέλα) βρίσκονται σε αφθονία!
ReplyDeleteΗ μοτσαρέλα που δοκίμασα πάντως εκεί δεν είχε καμία σχέση με αυτή που βρίσκουμε στα ελληνικά σούπερ μάρκετ. Και η καλύτερη αν δεν απατώμαι, φτιάχνεται από γάλα βουβαλιού!
Εννοείται βέβαια ότι με καλά υλικά, φτιάχνουμε και καλά πιάτα!
Με τέτοιο κρύο που κάνει εδώ... Καμιά συνταγή για σούπα έχεις πρόχειρη?
ReplyDeleteΈχω αγκαλιάσει το καλοριφέρ μήπως ζεσταθώ...
Μμμμ!!Οι πιπεριες με ξετρελαναν!!
ReplyDeleteΚ. Δημητρη ευχαριστώ! Οι μελιτζάνες είναι στα φόρτε τους αυτό τον καιρό!
ReplyDeleteΜαρία άκουσες ε; χαχα! Εμένα μου αρέσει και η αλμύρα και τα κρίταμα, αλλα δεν τα βρίσκω εύκολα. Τις μελιτζάνες τις αγαπησα πολύ από πέρυσι!
Λίλα, το γεύμα μας σήμερα ήταν: πέρκα στο γκριλ, σαλάτα, πατατοκροκέτες ψητοί και ψωμί με ντομάτα που το θυμήθηκα κι εγώ!
Dark chef, όντως η αυθεντική κι εγώ έχω διαβάσει πως γίνεται γάλα βουβαλιού. Εγώ σε ιταλικό την προτοέφαγα. Η νοστιμιά στην απλότητα.
ReplyDeleteΑγγελική, τι παράξενο αλήθεια η διαφορά στις εποχές ενώ μιλάμε ταυτόχρονα, έχουμε ίδια ώρα κλπ. Δεν είναι αστείο;
Λαμπρινή, δοκίμασέ τις!
Καλησπέρα αγαπητή μου κική
ReplyDeleteΠεραστικός από το όμορφο σπιτικό σου. Βέβαια μου άνοιξες την όρεξη με τα ωραία σου. Και πως να πεις όχι.
Πολύ θάθελα να δοκιμάσω το λαδοτύρι και τις μελιτζάνες σκορδοστούμπι. Και φυσικά με ένα ποτήρι αυγουστιάτη.
Ζακυνθινές γεύσεις θα έχω τον Σεπτέμβρη στα http://eftanhsa.blogspot.com
Θα χαρώ να σε δω από το σπιτικό μου
Νάσαι καλά
Ντένης
Επανέρχομαι
ReplyDeleteΜπορώ να προστέσω το μπλογκ σου στα αγαπημένα μου
Ευχαριστώ
Ντένης
Κυριε Ντέννη, καλωσήρθατε. Φυσικά και μπορείτε να προσθέσετε το μπλογκ μου. Το δικό σας το χάζεψα λίγο χτες. Το σκορδοστούμπι εδώ, τέτοια εποχή, είναι must! Πεντανόστιμο!
ReplyDeleteΕικόνες από τη Ζάκυνθο (και όχι νοστιμιές) μπορείτε να δείτε και στο άλλο μου μπλογκ, το όνειρα με θέα!
Θα προτιμήσω αυτή με τα ψητά λαχανικά Κική.Είναι από τις καλύτερες.Κι εγώ είμαι fun της μελιτζάνας μόνο που πίνει πολύ λάδι η άτιμη και γίνεται πολυθερμιδική.Έτσι ψητή παλεύεται.
ReplyDeleteΚαλημέρα.Όλα καλά με τις ταλαιπωρίες σας;
πω πωωωω λιχουδιες σημερα!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteμας κατέστρεψες!!!! :Ρ
(στο "καπονάτα" διόρθωσε το λινκ γιατι σε πηγαίνει στην "πανακότα..." :Ρ )
Vita ψήνε τις! Μην τηγανίζεις!
ReplyDeleteΑκόμα τα παλεύουμε. Ισως σήμερα έχουμε καλά νέα!
Λιβύα ευχαριστώ! Να και κάποια που τσέκαρε τα λινκ! χεχε! Το διόρθωσα!
ReplyDeleteΌλα πολύ νόστιμα. Προτιμώ τα ψητά λαχανικά, είναι από τα αγαπημένα μου.
ReplyDeleteΚατερίνα κι εμενα μου αρέσουν!
ReplyDeleteΤα θέλω όλα εδώ και τώρα...με έκανες να πεινάσω
ReplyDeleteκαι πολλές και καλοκαιρινές και μυρωδάτες και νοστιμότατες.Μμμμιαμμμμ
ReplyDeleteΠεινάωωωωω!
ReplyDeleteΑγαπητή μου Κική
ReplyDeleteΧρειάζομαι τον κωδικό σου γιά να μπορέσω να περάσω το μπλογκ σου στα Εφτάνησα
Την αγάπη μου
Ντένης Κονταρίνης
Ευχαριστώ Κική,
ReplyDeleteμας έδωσες ιδέες για το καλοκαίρι.
Μάγια, αυτά παθαίνει κανείς όταν τα βλέπει μαζεμένα!
ReplyDeleteΝένα απ' όλα έχουμε! Οκ βλέπω το hot ε;
Big mama απήδα (πήδα)! Έλεγε η ζακυνθινιά γαιγιά μου! Χαχα!
Κύρι Ντέννη, δεν χρειάζεστε κανέναν κωδικό, παρά μόνο το λινκ που το βλέπετε ψηλά στη σελίδα μου ή εδώ: http://mikrikouzina.blogspot.com/
Ελλάδα, χαίρομαι!
Κικί ένα θα σου πω!!!!
ReplyDeleteΠ Ε Ι Ν Α Ω Ω Ω Ω Ω Ω !!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!
Κική μου
ReplyDeleteΕν τάξει όλα. Η Μικρή Κουζίνα
-που δεν είναι καθόλου μικρή - βρίσκεται ήδη στα Εφτάνησα στην όρεξη του κάθε φίλου
Νάσαι πάντα καλά
Την αγάπη μου
Ντένης
Όλα υπέροχα, με ένα έξτρα μπόνους στην πανακότα που είναι αγαπημένο γλυκό!
ReplyDeleteΠλεκτό εγκώμιο, λογικό το βρίσκω! χαχα!
ReplyDeleteΚύριε Ντένη χαίρομαι!
Εφη, κι εγώ την λατρεύω την άτιμη!