Έχω πολλά νέα να σας πω, αλλά δεν προλαβαίνω να καθίσω να τα γράψω. Μέχρι λοιπόν να στρωθώ, φτιάξτε κριτσινάκια, βάλτε παγωμένη μπύρα, βάλτε βατραχοπέδιλα και ρίξτε βούτες στο παρακάτω ντιπάκι. Όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο, είναι πάρα πολύ νόστιμο. Το αβοκάντο έχει πολλά λιπαρά. Καλά μεν, αλλά πολλά. Μοιραστείτε λοιπόν το ντιπ με παρέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτα ή άλλο άσπρο τυρί με χαμηλά λιπαρά. Καλό μπάνιο!
Ντιπ με αβοκάντο και φέτα
Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (περίπου 100 γραμμάρια, ή όσο θέλετε)
χυμό ενός μικρού λεμονιού
1-2 κ. σ. νερό
λίγο αλάτι (βάλτε το αφού δοκιμάστε το ντιπ και αν χρειάζεται)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο καθαρισμένο, τη φέτα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε να ενωθούν. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε. Το αραιώνουμε όσο θέλουμε με νερό.
Δοκιμάζουμε το μίγμα σε λεμόνι και αλάτι και μόνο αν μας φαίνεται ανάλατο, προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αν η φέτα που θα βάλουμε είναι αλμυρή, δεν θα χρειαστεί.
Tip:
Κι αν δεν είναι ώριμο το αβοκάντο μας, τι κάνουμε; Ξέρουμε; Το αφήνουμε εκτός ψυγείου σε χάρτινη σακουλίτσα!
εξωτικό ντιπ θα έλεγα.για τη βεράντα,κάτω από τα αστέρια.φιλιά.
ReplyDeleteΈβαλα το μαγιώ μου και ήρθαααααααααααα χεχεχεχεχε
ReplyDeleteΦαίνεται πολύ γιάμι το ντιπ!
και ............... πανεύκολο!!
Θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως
Μάκιααααααααα
BRAVO KIKI MOU!!!!
ReplyDeleteYou've certainly done it again!!
HMMMM, CAN'T WAIT TO TRY IT!!
Avocados are in season right now :-)
xoxo
Sophie
Αν η γεύση του είναι ισάξια της εμφάνισής του πρέπει να είναι σούπερ!Τι υπέροχο φυστικί είναι αυτό! Θα μπορούσε να μπει σαν ροζέτες πάνω σε καναπεδάκια έτσι δεν είναι; Είναι αρκετά σφικτό φαντάζομαι...
ReplyDeleteΑν και ακόμη είμαι κάτω απ την΄πίεση του γραφείου δροσίστηκα απίστευτα !!
ReplyDeleteΜου έδωσες πολύ ωραία ιδεα για ένα τραπέζι για δυό που ετοιμάζω:))
Σ ευχαριστώ, καλημέρα καλοκαιριού:))
αν σου πω ότι έχω αβοκάντο σο σπιτι αλλά το προόριζα για άλλο :)))
ReplyDeleteκαλημερούδια
καλημέρα!
ReplyDeleteαπο γεύση δε ξέρω τι λέει, αν και σίγουρα θα ειναι νόστημο (γιατι συνηθως οτι εχει λιπαρα... :Ρ χεχεχε)
αλλα απο εμφάνιση... σκίζει! :-)
Κάθε μέρα βουτάω στα κριτσίνια σου εγώ!!! Αυτά με τη λιαστή ντομάτα είναι..................................! Το αβοκάντο να σου πω δεν το έχω και σε πολύ εκτίμηση αν και με σκότωνε ο daddy όταν ήμουν μικρή για να το φάω!!!!!!!
ReplyDeleteΠρος το παρόν τα κριτσίνια τα βουτάω στην τυροκαυτερή της γαστερόπληκτος!!
Όταν τελειώσει θα δούμε!!!!
Από χρώμα, το ντιπάκι όντως σκίζει! :)
ReplyDeleteΤο αβοκάντο σκέτο δεν είναι και από τις καλύτερες μου γεύσεις, αλλά πράγματι σε ντιπ όπως π.χ. το γουακαμόλε (που είναι και το πιο γνωστό), τρώγεται αρκετά ευχάριστα!
Ενδιαφέρον έχει και αυτή η εκδοχή με φέτα!
Είδες φοβερό που ειναι το αβοκάντο;
ReplyDeleteΓαλακτοκομικα δεν τρωω γι αυτό κάνω το ίδιο ντιπ με κάσιους.
Φιλιά πολλά!
Kαλημέρα αγπητή μου Κική
ReplyDeleteΦαίνετασι υπέροχο
Ευχαρίστως θα το δοκίμαζα
Νάσαι καλά
ντένης από 7/νησα
Φουρτουνιασμένη ψυχή, εξωτικό ακούγεται ναι. Αλλά η ελληνική φέτα, το παρασυρει! :-)
ReplyDeleteΑστέριιιιι! Περίμενεεεε! Βουτάμε μαζί!!! Σπλααααςςςς!
Σοφάκιιιι! Σε σκεφτόμουνα χτες να σου γραψω! Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά!
Vita μου έδωσες πολύ καλή ιδέα για καναπεδάκια! Ναι. Είναι σφιχτό. Πλάκα δεν έχει το χρώμα του; Είναι πολύ νόστιμο νομίζω!
Κατρίν καλώς την! Περιμένω εντυπώσεις από το δείπνο για δύο!
ReplyDeleteΚαι λοιπόν, αν δεν το κάνεις σαλάτα, κάνε το ντιπ! :-)))
Λιβυα, ήταν νόστιμο το άτιμο! Στο σαιτ σου ακόμα δεν μπορώ να μπω!
Λίλα, κι εγώ σκέτο το αβοκάντο δεν τρελαίνομαι. Τσάμπα πήγε το ξύλο! χαχα! Αλλά σαν ντιπάκι ειναι τρέλα! Δοκίμαστε καλέ!
Πρέπει να είναι υπέροχα δροσερό το ντιπ σου!
ReplyDeleteΕδώ που τα αβοκάντο είναι τοπικό φρούτο και όχι εξωτικό τα έχω ταράξει!
Για να ωριμάσουν τα τυλίγω σε εφημερίδα!
Dark chef, ούτε για μένα σκέτο είναι φοβερό. Για τα γούστα μου πολύ λιπαρό. Με λεμονάκι βέβαια, ειναι ενδιαφέρον1 Γκουαγκαμόλε δεν έχω φάει, ούτε έχω φτιάξει. Σε σαλάτα και ντιπ το έχω κάνει!
ReplyDeleteEfi, λατρεύω τα κάσιους και βλέπω ότι κι εσύ τα λατρεύεις. Είναι όμως πολύ θερμιδοφόρα τα άτιμα!
Κύριε Ντένη, είναι νοστιμούλι! Δοκιμάστε το κάποια στιγμή!
Αγγελική, η εφημερίδα, κάνει την ίδια δουλειά με τη χάρτινη σακούλα του μανάβη! Φοβερή δουλειά γίνεται και με τα δύο! :-)
Μιαμ!!! Δεν εχει θάλασσα εδώ, αλλα θα την δοκιμάσω την συνταγή σου.
ReplyDeleteΑΧ!!!Τι υπεροχο χρωμα ειναι αυτο?και πολυ ωραιες οι φωτογραφιες!!!οσο για την....γευση??????οταν το δοκιμασω.....θα σου πω...χιχι....ΑΧ!!!!τι τραβανε τα παιδακια μου,,,,,με τις δοκιμες μου.....αλλα...δεν φταιω εγω....ΕΤΣΙ.....Kiki???????xixi
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική μου!
ReplyDeleteΤα κάσιους όπως και οι υπολοιποι ξηροί καρποί και σπόροι, έχουν μεν θερμίδες, αλλά επειδή τα λιπαρα τους ειναι καλά, δεν στοκάρονται στον οργανισμό, όπως αν φας μπεικον ή τυρί ας πούμε. Γι αυτο ειναι καλό να τα προτιμαμε αντι των ζωικων λιπαρων.
Γι αυτό οι χορτοφαγοι ειναι ολοι αδυνατοι παρολο που καταναλωνουν κανενα κιλό ξηροκάρπια τη μέρα :)
πεντανοστιμο και ακρως δελεαστικο φαινεται!!!θα το δοκιμασω με τραγανες τορτιγιες!
ReplyDeleteKάτι παρόμοιο που δοκίμασα σε φίλη ήταν πολύ ωραίο.
ReplyDeleteΘα κάνω αυτή την συνταγή, με κριτσινάκια θα είναι υπέροχη.
Φιλιά θαλασσένια.
Ελλάδα, οι βούτες με τα βατραχοπέδιλα, δεν ήταν για τη θάλασσα, αλλά για το ντιπ! :-))))
ReplyDeleteIrida, put the blame on me babe!!! Χαχα!
Efi, λες να παρατησω τα ζωικα λιπαρά, να αρχίσω τα φυτικά και τα κάσιους που λατρεύω και ως εκ θαύματος να χάσω κανένα κιλό;;;;
pink dreamer, με τορτίγιες θα είναι σούπερ!
Θαλασσένια φιλάκια από το νησί!
Οτι φαίνεται πολύ ορεκτικό δεν το συζητώ..
ReplyDeleteΞέρεις τι σκέφτομαι; Αντί για φέτα να έβαζα την αγαπημένη μου κρητική ξυνομυζίθρα; Τι λές, να του πάει;;
Φτιάχνω το κλασσικό γκουακαμόλε. δεν είχα σκεφτεί ποτέ να βάλω φέτα στο αβοκάντο. Φαίνεται πολύ νόστιμο!
ReplyDeleteΑναΐς, νομίζω ότι θα ήταν εξίσου ωραίο!! Τη ματρεύω την ξυνομυζήθρα!
ReplyDeleteΚατερίνα, γκουακαμόλε πρέπει να δοκιμάσω. Ακόμα δεν έχει τύχει!
Τι ωραίο χρώμα! Κι η γεύση φαντάζομαι. Πήγα που λέτε να πάρω κι εγώ αβοκάντο κι η μανάβισσα μου λέει "για το πρόσωπό ε; μου τέλειωσαν.Έρχονται και μου τα παίρνουν πολλές για το πρόσωπο. Κάνουν μάσκα" Πως βρε παιδιά χρησιμοποιείται ως μάσκα; ατόφιο αφού το λιώσουμε; ή μήπως σε φετούλες; Έτσι δηλαδή άμα κάνουμε τη σαλάτα, να πάρουμε κι έξτρα για μασκούλα. Δε βλάπτει.
ReplyDeleteΝουνου, κοίτα εδω. http://aromacooking.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html
ReplyDeleteΔικαίως το παιρνουν για μάσκα. Διάβασε στο aromacooking και στο μπλογκ της witch. Θα βρεις πολλές πληροφορίες.