Thursday, July 22, 2010

Ντιπ αβοκάντο-φέτα

Έχω πολλά νέα να σας πω, αλλά δεν προλαβαίνω να καθίσω να τα γράψω. Μέχρι λοιπόν να στρωθώ, φτιάξτε κριτσινάκια, βάλτε παγωμένη μπύρα, βάλτε βατραχοπέδιλα και ρίξτε βούτες στο παρακάτω ντιπάκι. Όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο, είναι πάρα πολύ νόστιμο. Το αβοκάντο έχει πολλά λιπαρά. Καλά μεν, αλλά πολλά. Μοιραστείτε λοιπόν το ντιπ με παρέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτα ή άλλο άσπρο τυρί με χαμηλά λιπαρά. Καλό μπάνιο!

Ντιπ με αβοκάντο και φέτα
Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (περίπου 100 γραμμάρια, ή όσο θέλετε)
χυμό ενός μικρού λεμονιού
1-2 κ. σ. νερό
λίγο αλάτι (βάλτε το αφού δοκιμάστε το ντιπ και αν χρειάζεται)

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο καθαρισμένο, τη φέτα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε να ενωθούν. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε. Το αραιώνουμε όσο θέλουμε με νερό.
Δοκιμάζουμε το μίγμα σε λεμόνι και αλάτι και μόνο αν μας φαίνεται ανάλατο, προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αν η φέτα που θα βάλουμε είναι αλμυρή, δεν θα χρειαστεί.



Tip:
Κι αν δεν είναι ώριμο το αβοκάντο μας, τι κάνουμε; Ξέρουμε; Το αφήνουμε εκτός ψυγείου σε χάρτινη σακουλίτσα!

26 comments:

  1. εξωτικό ντιπ θα έλεγα.για τη βεράντα,κάτω από τα αστέρια.φιλιά.

    ReplyDelete
  2. Έβαλα το μαγιώ μου και ήρθαααααααααααα χεχεχεχεχε
    Φαίνεται πολύ γιάμι το ντιπ!
    και ............... πανεύκολο!!
    Θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως
    Μάκιααααααααα

    ReplyDelete
  3. BRAVO KIKI MOU!!!!
    You've certainly done it again!!
    HMMMM, CAN'T WAIT TO TRY IT!!
    Avocados are in season right now :-)
    xoxo
    Sophie

    ReplyDelete
  4. Αν η γεύση του είναι ισάξια της εμφάνισής του πρέπει να είναι σούπερ!Τι υπέροχο φυστικί είναι αυτό! Θα μπορούσε να μπει σαν ροζέτες πάνω σε καναπεδάκια έτσι δεν είναι; Είναι αρκετά σφικτό φαντάζομαι...

    ReplyDelete
  5. Αν και ακόμη είμαι κάτω απ την΄πίεση του γραφείου δροσίστηκα απίστευτα !!

    Μου έδωσες πολύ ωραία ιδεα για ένα τραπέζι για δυό που ετοιμάζω:))

    Σ ευχαριστώ, καλημέρα καλοκαιριού:))

    ReplyDelete
  6. αν σου πω ότι έχω αβοκάντο σο σπιτι αλλά το προόριζα για άλλο :)))

    καλημερούδια

    ReplyDelete
  7. καλημέρα!
    απο γεύση δε ξέρω τι λέει, αν και σίγουρα θα ειναι νόστημο (γιατι συνηθως οτι εχει λιπαρα... :Ρ χεχεχε)
    αλλα απο εμφάνιση... σκίζει! :-)

    ReplyDelete
  8. Κάθε μέρα βουτάω στα κριτσίνια σου εγώ!!! Αυτά με τη λιαστή ντομάτα είναι..................................! Το αβοκάντο να σου πω δεν το έχω και σε πολύ εκτίμηση αν και με σκότωνε ο daddy όταν ήμουν μικρή για να το φάω!!!!!!!
    Προς το παρόν τα κριτσίνια τα βουτάω στην τυροκαυτερή της γαστερόπληκτος!!
    Όταν τελειώσει θα δούμε!!!!

    ReplyDelete
  9. Από χρώμα, το ντιπάκι όντως σκίζει! :)
    Το αβοκάντο σκέτο δεν είναι και από τις καλύτερες μου γεύσεις, αλλά πράγματι σε ντιπ όπως π.χ. το γουακαμόλε (που είναι και το πιο γνωστό), τρώγεται αρκετά ευχάριστα!
    Ενδιαφέρον έχει και αυτή η εκδοχή με φέτα!

    ReplyDelete
  10. Είδες φοβερό που ειναι το αβοκάντο;

    Γαλακτοκομικα δεν τρωω γι αυτό κάνω το ίδιο ντιπ με κάσιους.
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  11. Kαλημέρα αγπητή μου Κική
    Φαίνετασι υπέροχο
    Ευχαρίστως θα το δοκίμαζα
    Νάσαι καλά
    ντένης από 7/νησα

    ReplyDelete
  12. Φουρτουνιασμένη ψυχή, εξωτικό ακούγεται ναι. Αλλά η ελληνική φέτα, το παρασυρει! :-)

    Αστέριιιιι! Περίμενεεεε! Βουτάμε μαζί!!! Σπλααααςςςς!

    Σοφάκιιιι! Σε σκεφτόμουνα χτες να σου γραψω! Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά!

    Vita μου έδωσες πολύ καλή ιδέα για καναπεδάκια! Ναι. Είναι σφιχτό. Πλάκα δεν έχει το χρώμα του; Είναι πολύ νόστιμο νομίζω!

    ReplyDelete
  13. Κατρίν καλώς την! Περιμένω εντυπώσεις από το δείπνο για δύο!

    Και λοιπόν, αν δεν το κάνεις σαλάτα, κάνε το ντιπ! :-)))

    Λιβυα, ήταν νόστιμο το άτιμο! Στο σαιτ σου ακόμα δεν μπορώ να μπω!

    Λίλα, κι εγώ σκέτο το αβοκάντο δεν τρελαίνομαι. Τσάμπα πήγε το ξύλο! χαχα! Αλλά σαν ντιπάκι ειναι τρέλα! Δοκίμαστε καλέ!

    ReplyDelete
  14. Πρέπει να είναι υπέροχα δροσερό το ντιπ σου!
    Εδώ που τα αβοκάντο είναι τοπικό φρούτο και όχι εξωτικό τα έχω ταράξει!
    Για να ωριμάσουν τα τυλίγω σε εφημερίδα!

    ReplyDelete
  15. Dark chef, ούτε για μένα σκέτο είναι φοβερό. Για τα γούστα μου πολύ λιπαρό. Με λεμονάκι βέβαια, ειναι ενδιαφέρον1 Γκουαγκαμόλε δεν έχω φάει, ούτε έχω φτιάξει. Σε σαλάτα και ντιπ το έχω κάνει!

    Efi, λατρεύω τα κάσιους και βλέπω ότι κι εσύ τα λατρεύεις. Είναι όμως πολύ θερμιδοφόρα τα άτιμα!

    Κύριε Ντένη, είναι νοστιμούλι! Δοκιμάστε το κάποια στιγμή!

    Αγγελική, η εφημερίδα, κάνει την ίδια δουλειά με τη χάρτινη σακούλα του μανάβη! Φοβερή δουλειά γίνεται και με τα δύο! :-)

    ReplyDelete
  16. Μιαμ!!! Δεν εχει θάλασσα εδώ, αλλα θα την δοκιμάσω την συνταγή σου.

    ReplyDelete
  17. ΑΧ!!!Τι υπεροχο χρωμα ειναι αυτο?και πολυ ωραιες οι φωτογραφιες!!!οσο για την....γευση??????οταν το δοκιμασω.....θα σου πω...χιχι....ΑΧ!!!!τι τραβανε τα παιδακια μου,,,,,με τις δοκιμες μου.....αλλα...δεν φταιω εγω....ΕΤΣΙ.....Kiki???????xixi

    ReplyDelete
  18. Καλημέρα Κική μου!

    Τα κάσιους όπως και οι υπολοιποι ξηροί καρποί και σπόροι, έχουν μεν θερμίδες, αλλά επειδή τα λιπαρα τους ειναι καλά, δεν στοκάρονται στον οργανισμό, όπως αν φας μπεικον ή τυρί ας πούμε. Γι αυτο ειναι καλό να τα προτιμαμε αντι των ζωικων λιπαρων.
    Γι αυτό οι χορτοφαγοι ειναι ολοι αδυνατοι παρολο που καταναλωνουν κανενα κιλό ξηροκάρπια τη μέρα :)

    ReplyDelete
  19. πεντανοστιμο και ακρως δελεαστικο φαινεται!!!θα το δοκιμασω με τραγανες τορτιγιες!

    ReplyDelete
  20. Kάτι παρόμοιο που δοκίμασα σε φίλη ήταν πολύ ωραίο.
    Θα κάνω αυτή την συνταγή, με κριτσινάκια θα είναι υπέροχη.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  21. Ελλάδα, οι βούτες με τα βατραχοπέδιλα, δεν ήταν για τη θάλασσα, αλλά για το ντιπ! :-))))

    Irida, put the blame on me babe!!! Χαχα!

    Efi, λες να παρατησω τα ζωικα λιπαρά, να αρχίσω τα φυτικά και τα κάσιους που λατρεύω και ως εκ θαύματος να χάσω κανένα κιλό;;;;

    pink dreamer, με τορτίγιες θα είναι σούπερ!

    Θαλασσένια φιλάκια από το νησί!

    ReplyDelete
  22. Οτι φαίνεται πολύ ορεκτικό δεν το συζητώ..
    Ξέρεις τι σκέφτομαι; Αντί για φέτα να έβαζα την αγαπημένη μου κρητική ξυνομυζίθρα; Τι λές, να του πάει;;

    ReplyDelete
  23. Φτιάχνω το κλασσικό γκουακαμόλε. δεν είχα σκεφτεί ποτέ να βάλω φέτα στο αβοκάντο. Φαίνεται πολύ νόστιμο!

    ReplyDelete
  24. Αναΐς, νομίζω ότι θα ήταν εξίσου ωραίο!! Τη ματρεύω την ξυνομυζήθρα!

    Κατερίνα, γκουακαμόλε πρέπει να δοκιμάσω. Ακόμα δεν έχει τύχει!

    ReplyDelete
  25. Τι ωραίο χρώμα! Κι η γεύση φαντάζομαι. Πήγα που λέτε να πάρω κι εγώ αβοκάντο κι η μανάβισσα μου λέει "για το πρόσωπό ε; μου τέλειωσαν.Έρχονται και μου τα παίρνουν πολλές για το πρόσωπο. Κάνουν μάσκα" Πως βρε παιδιά χρησιμοποιείται ως μάσκα; ατόφιο αφού το λιώσουμε; ή μήπως σε φετούλες; Έτσι δηλαδή άμα κάνουμε τη σαλάτα, να πάρουμε κι έξτρα για μασκούλα. Δε βλάπτει.

    ReplyDelete
  26. Νουνου, κοίτα εδω. http://aromacooking.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html
    Δικαίως το παιρνουν για μάσκα. Διάβασε στο aromacooking και στο μπλογκ της witch. Θα βρεις πολλές πληροφορίες.

    ReplyDelete