Sunday, December 5, 2010

Παρουσίαση των βιβλίων Ψωμιά και ζύμες, Λικεράκια και σερμπέτια 4-12-10

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω δεν ξέρω, για να σας πω όλα όσα έγιναν χτες βράδυ. Όλη τη βδομάδα, ζύμωνα κριτσίνια, ψωμιά, κουλούρες, μπισκότα και όλα όσα ήθελα να έχω στην παρουσίαση. Μέσα σε όλα η δουλειά, οι προσκλήσεις, ανεβήκαμε με 2 φίλες γύρω στα 20 χιλιόμετρα ψηλά για να κόψουμε πρασινάδες και να φτιάξουν στεφάνια Χριστουγεννιάτικα, τηλέφωνα, αδερφός και νύφη από Πάτρα, διακοπή ρεύματος από κεραυνό επί δίωρο το Σάββατο το μεσημέρι!!!!

Πέμπτη και Παρασκευή, ζυμώναμε με την Ασπασία μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα (που δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω κι ήταν τόσο όμορφα...), για τους μικρούς φίλους που θα έρχονταν. Πέμπτη μεσημέρι, ανεβήκαμε στα βουνά για πρασινάδες και κούμαρα. Η Νεκταρία και η Αγαθή, ανέλαβαν να φτιάξουν στεφάνια και ανθοδέσμες για τα τραπέζια. Σάββατο πρωί ήρθε ο αδερφός μου με τη νύφη μου από Πάτρα. Κόντεψαν να θαλασσοπνιγούν με 8-9 μποφώρ! Σάββατο κατά τις 11 κόβεται το ρεύμα, από καταιγίδα και κεραυνό. Εγώ μένω με το μίξερ στο χέρι για να φτιάξω τη βουτυρόκρεμα για τα cup cakes, άπλυτη, ασιδέρωτη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να έρθει το ρεύμα... Μέχρι να έρθει, πήγα βόλτα το μπωλ με τα υλικά και χτύπησα το βούτυρο αλλού! Έρχεται τι ρεύμα, όλα υπό έλεγχο...

Σάββατο μεσημέρι, μαζευόμαστε συνεργείο στην αίθουσα που θα γινόταν η παρουσίαση και αρχίσαμε να σχεδιάζουμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Κουβάλημα, γέλια, ιδέες, ψιλοπανικός...Ωραία... Φεύγουμε στις 4. Ραντεβού στις 6 για τις τελικές πινελιές.
Σπίτι για ετοιμασία. Μπάνιο, μαλλί, ρούχα, απ' όλα.

Στις 6, πάλι εκεί. Άλλο κουβάλημα, τελική τακτοποίηση στα πράγματα. Και κατά τις 7, αρχίζει να έρχεται κόσμος.

Ό,τι και να σας πω για τον κόσμο, θα είναι λίγο. Δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί περισσότερο κόσμο σε εκδήλωση. Φίλοι, συγγενείς, κολλητοί, γνωστοί, συνάδελφοι, άγνωστοι, παλιοί μου μαθητές, παλιοί συνάδελφοι που έχουν πάρει σύνταξη, νέοι συνάδελφοι, μαμάδες μαθητών μου που ήξεραν το χόμπυ μου....Όλοι ήταν εκεί. Το κάλεσμα προς όλους τους ζακυνθινούς είχε ανταπόκριση και όποιος ήταν φίλος της μικρής κουζίνας, ακόμα και χωρίς πρόσκληση προσωπική, ήταν εκεί. Μέχρι και ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Ζακύνθου ήταν εκεί.

Όλα ήταν υπέροχα. Τα καλούδια όπως τα ήθελα, η διακόσμηση που είχα φανταστεί, τα συνοδευτικά, απλοί συνοδοί των ψωμιών για να μην κλέψουν την παράσταση, τα λικέρ, γεύσεις διαλεγμένες και αγαπημένες , που τις λάτρεψε κι ο κόσμος. Ο κόσμος ενθουσιασμένος με τη γιορταστική ατμόσφαιρα που έβλεπε. Μια γιορτή για το φαγητό, για την παράδοση στη σύγχρονη εποχή, μια γιορτή για να καλωσορίσουμε τις γιορτές που έρχονται, κόντρα στη μιζέρια που θέλουν να μας ρίξουν.

Ποιοι μίλησαν:
Η παρουσίαση αυτή, δεν είχε τίποτα το τυπικό από μια παρουσίαση. Όσοι μιλήσαμε, μιλήσαμε λίγο, για να μην βαρεθεί ο κόσμος και γιατί ήθελα να αφήσουμε να μιλήσουν οι γεύσεις και οι μυρωδιές, που έφταναν σε όλο το τετράγωνο.
Ο Σπύρος Καμπιώτης ο εκδότης μου, η Κατερίνα Δεμέτη, η Ασπασία Σούλη κι εγώ, μιλήσαμε για τα βιβλία, βλέποντάς τα ο καθένας από τη δική του πλευρά. Η μόνη που μίλησα περισσότερο ήμουν εγώ και μίλησα για τα μπλογκς, για τη μικρή κουζίνα, για τα ψωμιά, για τα λικέρ, για τα βιβλία, για τη φωτογραφία και για πολλά άλλα. Νομίζω ότι θα μπορούσα να μιλάω για ώρες! :-)

Τι δοκίμασε ο κόσμος:
Όλα όσα δοκίμασε ο κόσμος, ζυμώθηκαν και ψήθηκαν στο σπίτι μου, στο μικρό μου φοιτητικό κουζινάκι, στη μικρή μου κουζίνα. Το μόνο που ψήθηκε αλλού, ήταν τα ζακυνθινά παξιμάδια και τα κριτσίνια καρότου που έφτιαξε η φίλη μου η Πέννυ.
Τι είχα φτιάξει:
1 προζυμένιο ψωμί
2 λαγάνες
1 ψωμί με ντομάτα
2 ψωμιά με μουστάρδα
2 ψωμιά με πέστο
1 ψωμί με πράσο
2 ψωμιά με πουρέ κολοκύθας
2 ψωμιά γεμιστά
2 ψωμιά μπύρας
2 μπαγκέτες
2 δόσεις ψωμάκια μπύρας
2 δόσεις ψωμάκια σάντουιτς
6 ειδών κριτσίνια
1 πρασόπιτα
2 πάστα φλώρες
2 γλυκά δίχρωμα ψωμιά
2 γεμιστά τσουρέκια
2 εύκολα σοκολατόψωμα
1 χριστουγεννιάτικη κουλούρα
2 δόσεις ζακυνθινά παξιμάδια
1 ζακυνθινή λαμπροκουλούρα

Τα ψωμιά, συνοδεύτηκαν από τυριά (φέτα, ντόπιο λαδοτύρι, πρέντζα και κατίκι), αλλαντικά, χαλβά.

Κεράσαμε κρασιά, ροζέ, κόκκινο και λευκό, καφέ και τσάι, ο κόσμος όμως ήθελε να δοκιμάσει όλα τα λικέρ, που ήταν τεντούρα, φραγκόσυκο, δαμάσκηνο, καρύδα, μαστίχα, καρυδάκι, πορτοκάλι-καφές, περγαμόντο, κανέλλα, βατόμουρο, βανίλιες, φράουλα. Κανείς δεν δοκίμασε μόνο ένα! Όλοι δοκίμασαν διάφορα λικέρ και τους άρεσαν πολύ!

Ποιοι βοήθησαν για να γίνει η χτεσινή βραδιά:
Συνήθως, σε ό,τι κάνω, δεν ζητάω βοήθεια. Μου αρέσει να δουλεύω μόνη μου, για να μπορώ να οργανώνω, να σχεδιάζω, να υλοποιώ όλα όσα έχω σκεφτεί να κάνω. Όμως, αυτή τη φορά, δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτή η εκδήλωση μόνο από μένα. Οι δουλειές μοιράστηκαν, έτσι ώστε να ασχολούμαι με τα μαγειρέματα. Εδώ, έχω να πω, ότι είμαι πολύ χαρούμενη, για την τόσο μεγάλη προσφορά βοήθειας που δέχτηκα από τις φίλες και φίλους μου. Όλοι όσοι πρότειναν να βοηθήσουν, ήταν πάρα πολλοί και είναι πολύ τιμητικό για μένα :-). Φιλαράκια, σας ευχαριστώ πολύ!!!

Ας αρχίσω με τους :
Πρώτους θα αναφέρω τη Νατάσσα Πλακάκη και το Γιάννη Οικονόμου, εξαίρετους οινοποιούς στη Σητεία της Κρήτης, που μπορεί να μην ήταν άμεσοι χορηγοί εκείνο το βράδυ, είναι για μένα όμως, αφού με εφοδιάζουν με ρακή από το Κτήμα Οικονόμου, έτσι ώστε να κάνω τα πειράματά μου με τα λικέρ ποιοτικά και ανέξοδα. Νατάσσα, Γιάννη, σας ευχαριστώ!

Τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, με τα γνωστά άλευρα, που μου χάρισαν απλόχερα 40 κιλά αλεύρι όταν τους το ζήτησα, έτσι ώστε τα ψωμιά μου, πέρα από την ποσότητα που θα είχαν, να έχουν και ποιότητα. Σας ευχαριστώ πολύ!

Τον κ. Παναγιώτη Μπάστα, που πρόσφερε τα υπέροχα τυριά του (φέτα, λαδοτύρι, πρέντζα) από το πρότυπο και σύγχρονο τυροκομείο που έχει φτιάξει στον Άγιο Λέοντα και συνόδεψαν τα ψωμιά μου. Όπως είπα και στην παρουσίαση, είχα χρόνια να φάω καλό ζακυνθινό τυρί και ειλικρινά, με έχει εντυπωσιάσει η ποιότητα των τυριών του! Δοκιμάστε τα! Κύριε Μπάστα σας ευχαριστώ!

Τα κρασιά Solomos wines που συνόδεψαν τα ψωμιά και τα μεζεδάκια. Η οικογένεια Σολωμού, με χαρά πρόσφερε κρασιά λευκό Verdea, ροζέ και Melitis κόκκινο ημίγλυκο, για τη βραδιά αυτή! Σας ευχαριστώ πολύ!

Το Έντυπο φυσικά, που έκανε τις ιδέες μου πράξη και έτσι έγιναν βιβλίο οι συνταγές μου! Σπύρο ευχαριστώ!

Και πάμε στα φιλαράκια. Οι φίλες και φίλοι που με βοήθησαν και που χωρίς αυτούς, είτε θα είχα κουραστεί διπλά, είτε απλά δεν θα είχαν γίνει όλα όσα έγιναν.

Το Μιχάλη Γεώργιζα, τον γραφίστα που υλοποίησε την ιδέα μου με τον καλύτερο τρόπο. Στην 3η φωτό από το τέλος, βλέπετε μια άκαρπη προσπάθειά μου να τον πνίξω γιατί με σκάει όταν δεν συμφωνούμε :-)))

Την Πέννυ Παπαδοπούλου, που έφτιαξε τα κριτσίνια καρότου και τα παξιμάδια, που φιλοτέχνησε τις όμορφες καρτέλες που βάλαμε πάνω στην κάθε πιατέλα, έτσι ώστε να ξέρει ο κόσμος τι τρώει, που έφτιαξε το κριτσινένιο "μικρή κουζίνα" που βλέπετε, στόλισε με διάφορα είδη αλευριού ένα δίσκο για να βλέπουν τα παιδιά από πού προέρχεται το κάθε αλεύρι, βοήθησε στο στόλισμα και που με στηρίζει σε ό,τι κάνω. Ό,τι βλέπετε παρακάτω, είναι δικά της καλλιτεχνήματα!



Τη Τζένη στο Βόλο! Δεν θα πω γιατί! Ξέρει! Τζενάκι, ευχαριστώ!

Τη Ντίνα Θεοχάρη, που με το δωράκι που μου έστειλε, έφτιαξα αυτές τις καταπληκτικές σφραγιδούλες πάνω στα μπισκότα μου!

Την Ασπασία Σούλη που με βοήθησε στα ζυμώμωτα, στη διακόσμηση, προλόγισε τα βιβλία μου, έκανε τις διορθώσεις στα βιβλία μου και πάνω απ' όλα γιατί είναι φίλη μου!

Την Αγγελική, που έκανε τις διορθώσεις στο βιβλίο μου, με στηρίζει, με ακούει και μου έχω την τιμή να είμαι φίλη της! Μπορεί να μην ήταν εκεί, αλλά ήταν!!!

Την Κατερίνα Δεμέτη, που προλόγησε τα βιβλία μου, μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας για τα παιδιά μας, τα εκδοτικά μας, με στηρίζει, με ακούει και άλλα πολλά!

Την Τζίνα Καραμαλίκη, που με βοήθησε να οργανώσουμε και να στήσουμε όλη αυτή την εκδήλωση από την αρχή, μέχρι το τέλος!

Τη Νεκταρία Μπάκα και την Αγαθή Χρυσάφη, που με βοήθησαν να μαζέψουμε το υλικό για τα στεφάνια, που τα έφτιαξαν υπέροχα και ήταν σκέτα στολίδια στο χώρο, βοήθησαν στο κέρασμα των ποτών και των εδεσμάτων, στη διακόσμηση και στο μάζεμα.

Τη Ρούλα Μαρίνου, που με βοήθησε σε ό,τι της ζητούσα, σε ό,τι φανταζόταν ότι χρειάζεται, στη διακόσμηση και σε όλα!

Τη Μαρία Σολωμού, που με βοήθησε στη διακόσμηση.

Την Τασία, την Παναγιώτα, τον αδερφό μου, τη νύφη μου, τον άντρα μου και το γιο μου, που ήρθαν νωρίς για να βοηθήσουν στην παρουσίαση. Οι 2 τελευταίοι βοηθούσαν έτσι κι αλλιώς όλο το διάστημα!

Τις μικρές μου φίλες, Νένα, Αθηνά και Ευγενία που κι αυτές βοήθησαν στη διακόσμηση.

Όλους όσους βοήθησαν στο μοίρασμα των προσκλήσεων.

Τα βιβλιοπωλεία Πλαίσιο και Θεωρία, που διέθεσαν το απόγευμά τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ήθελε να αγοράσει βιβλία.

Το Θοδωρή Γκούγια, που μου δάνεισε φωτογραφίες με στάχυα, έτσι ώστε να κάνω την παρουσίασή μου στο power point ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και όμορφη, που μου πρόσφερε απλόχερα βοήθεια σε ό,τι χρειάστηκα και που φωτογράφιζε όλο το βράδυ ασταμάτητα, έτσι ώστε να αποτυπωθούν αυτές οι στιγμές.

Όλες τις φίλες και φίλους που ήταν χτες βράδυ εκεί. Όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους, με τον καλό τους λόγο, με την προσφορά βοήθειας και τέλος με την παρουσία τους εκεί, να γίνει αυτή η τόσο όμορφη βραδιά! Φιλαράκια, είσαστε καταπληκτικοί και ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν!!!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, γιατί αν δεν ήσασταν εσείς, δεν θα υπήρχαν αυτά τα δύο βιβλία! Θέλω να σας πω, ότι οι ευχές όλων σας, έπιασαν! Ήταν μια υπέροχη παρουσίαση! Ήσασταν όλοι εκεί μαζί μου νοερά, όλοι μαζί σε μια κουζίνα και οι σκέψεις και οι ευχές σας με συνόδευαν. Δικαίως, το 2ο βιβλίο μου, είναι αφιερωμένο στους αναγνώστες της μικρής κουζίνας! Σας ευχαριστώ όλους!

Ελάτε να σας πάω μια βόλτα στη χτεσινή βραδιά τώρα. Πάμε βόλτα;

56 comments:

  1. συγκίνηση... μπράβο Κική :)

    ReplyDelete
  2. Bravo Kiki kai efhomai na poulas pola-pola bilbla kai ta psomia na hparxoun se pola trapezia!

    ReplyDelete
  3. Κική μου πάντα επιτυχίες! Να είσαι μέσα σε κόσμο που σε αγαπάει και να προσφέρεις!
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είχα αγωνία για να πάνε όλα καλά από την άλλη άκρη του κόσμου! Αλλά, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας!
    Εύχομαι να συνεχίσεις να δημιουργείς! Πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη γύρω από ανθρώπους που σε αγαπούν! Μπράβο!

    ReplyDelete
  4. Άξια Κική! Μπράβο για όσα έχεις κάνει! Να απολαύσεις τους κόπους σου και να έρθουν πολλές εκδόσεις και πολλά ακόμα αγαπημένα βιβλία από τη Μικρή Κουζίνα!

    ReplyDelete
  5. Τι να πω συγκινήθηκα πολύ με όλα!!
    Να είσαι καλά Κική μας να προοδεύεις όπως εσύ αγαπάς και να μας χαρίζεις τις ωραίες ιδέες σου αλλά και τις φωτογραφίες σου!!!

    ReplyDelete
  6. αχ τι καλα!παντα αξια για τετοια Κικίτσα!φανταζομαι τη χαρά σου...εδω χαιρομαστε εμεις διαδυκτιακα!φτου σου καλο μου!!!

    ReplyDelete
  7. Μπράβο Κική όλα φαίνονται εξαιρετικά εύχομαι ο,ι καλύτερο!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα Κική.
    Θερμά συγχαρητήρια. Με όσα είδα ομολογώ ότι έκλεψα και γω ένα κομμάτι απ'τη δική σου χαρά και τη δική σου επιτυχία.Ενοιωσα σαν να βρέθηκα δίπλα σου.Μπράβω κορίτσιμου.

    Υ.Γ. Εφτιαξα τα δενδράκια σου, έγιναν τέλεια.

    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  9. Μπράβο Κική μου. Πολύ χάρηκα που πήγαν όλα καλά και που είσαι χαρούμενη.
    Αγαπάνε πολλοί τη Μικρή Κουζίνα σου.
    Υπέροχα πράγματα έκανες και η παρουσίαση πολύ καλή.
    Νασαι καλά να κάνεις αυτό που αγαπάς και να έχει δίπλα σου ανθρώπους που σ αγαπάνε και το δείχνουν.

    Πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  10. Μπράβο Κική μου συγχαρητήρια και πάλι για την όμορφη βραδιά που προσέφερες σε όλους και για τα καλούδια που μοιράζεις μέσα από τα βιβλία σου.

    ReplyDelete
  11. Αχ, και να σκεφθεί κανείς οτι το πρώτο σου δωράκι ήταν λικέρ που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω γιατί έφαγα μια γλύστρα στην Ερμού.. Δεν κλαιγόμουνα παρά για το σπασμένο μπουκάλι! ;)
    Η Σταυρούλα όμως, δεν με άφησε παραπονεμένη και ξέρω από πρώτο χέρι για τα λικεράκια σου!

    -Πάντα επιτυχίες αγαπητή Κική!!

    ReplyDelete
  12. Μπράβο,μπράβο και πάλι μπράβο :))))

    ReplyDelete
  13. Συγχαρητήρια για την ολοκληρωμένη παρουσίαση.
    Καλοτάξιδο και το νέο βιβλίο, που το περιμένω για να δω τί μπορώ να φτιάξω μεσ'το καταχείμωνο!
    Πάντα επιτυχίες!

    ReplyDelete
  14. Κικίτσα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!
    Ηταν όλα τέλεια!!
    Μακάρι να μπορούσα να έρθω.
    Σου εύχομαι να έχεις πάντα επιτυχίες.


    Φιλία πολλά
    Τζένη

    ReplyDelete
  15. kalispera!
    sinxaritiria!!i mikri ma megali sou kouzina panta aksies epitixeies na exei!!!

    ReplyDelete
  16. τόσο όμορφα παρουσιασμένα τα καλούδια που με τόση αγάπη και φροντίδα ετοίμασες! Ολόψυχα μπράβο σου και καλοτάξιδα τα βιβλία σου, τα νυν και τα επερχόμενα...Πάντα επιτυχίες!

    ReplyDelete
  17. Συγχαρητήρια, χαίρομαι πολύ για σένα Κική!! Σε θαυμάζω για τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς!! Μη με ρωτήσεις πως το κατάλαβα!! Ο τρόπος που έχεις περιγράψει την εκδήλωση της παρουσίασης, ο ενθουσιασμός και η χαρά της προετοιμασίας και προπάντων η στάση σου κόντρα σε όλα αυτά που προσπαθούν να κατεβάσουν το ηθικό μας!!! Μπράβο Κική, σου εύχομαι από καρδιάς να έχεις στην ζωή σου πολλές πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις δημιουργίας!!

    ReplyDelete
  18. όσο καιρό σε διαβάζω καταλαβαίνω πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις. έτσι και με την εκδήλωση. φαίνεται τέλεια. σου εύχομαι πάντα επιτυχίες και πάντα νάχεις πολλούς φίλους. περιμένω φυσικά πώς και πώς να ανακοινώσεις πώς θα παραλάβουμε το νέος βιβλίο.
    Βίκυ από Ν. Σμύρνη

    ReplyDelete
  19. Υπέροχα Κική!!! Πολλά πολλά ΜΠΡΆΒΟ :)
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  20. Μπράβο,μπράβο,Deli μου,είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία σου!
    Να πουλάς,να πουλάς,που λέει κάποιος πιο πάνω-μου άρεσε και το επαναλαμβάνω.
    Φιλιά!

    Καλά,τι είσαι εσύ,πότε τα έφτιαξες όλα αυτά!Χορταίνεις μόνο που τα βλέπεις!

    ReplyDelete
  21. Πολυ ομορφα ολα, πολλά μπραβο!
    :)

    ReplyDelete
  22. Εύχομαι και εις ανώτερα!!! Μπράβο κική!!!

    ReplyDelete
  23. Ενα μεγαλο μπραβο κι απο μας Κικι, γιατι οσα κανεις θελουν κοτσια...

    ReplyDelete
  24. Μπράβο Κική, άψογα φαίνονται όλα και ξεχειλίζουν μεράκι. Μακάρι να'μασταν εκεί.

    ReplyDelete
  25. Όλα άψογα! Θα πρέπει να περάσατε πολύ ωραία. Όταν το αποτέλεσμα είναι όπως το θέλεις η κούραση ξεχνιέται.
    Συγχαρητήρια και εύχομαι για άλλη μια φορά να τα δούμε στις λίστες των ευπωλήτων.
    Πότε μπορούμε εμείς να πάρουμε;

    ReplyDelete
  26. Συγχαρητήρια πολλά πολλά Κικίτσα! Όλα καταπληκτικά! Πάντα επιτυχίες:)
    Δε ζηλεύω καθόλου, γκρρρρ;-)

    ReplyDelete
  27. Νατάσσα...ασε...Εγώ να δεις! Και πιο πολύ σήμερα που καταλαγιάζει το πράμα...Σ' ευχαριστω!

    Πήτερ, σ' ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά!

    Αγγελική, πόσο ευχόμουν να ήσουν εκεί! Περάσαμε τόσο όμορφα κι εσύ έχεις συμβάλλει σε όλο αυτό με τον τρόπο σου! Σ' ευχαριστω!

    Βίκυ μου σ' έυχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  28. Ξανθή μου, ευχαριστώ πολύ για όλα! Εύχομαι να τα πούμε από κοντά το σάββατο!

    Κουκ ευχαριστώ! Πραγματι είμαι πολύ χαρούμενη! Ήταν πολύ πολύ όμορφα. Όπως το ήθελα και όπως ΔΕΝ το περίμενα να είναι τόσο καλό!

    Ευα, ευχαριστώ πολύ!

    Δήμητρα, ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά! Χαίρομαι που σου άρεσαν και τα δεντράκια!

    Μάριον, ευχαριστώ! Πράγματι χτες, φάνηκε τελικά ότι η μικρή κουζίνα έχει πολλούς φίλους και στη Ζάκυνθο. Ήταν πολύ όμορφα ανάμεσα σε τόσους φίλους!

    ReplyDelete
  29. Κατερίνα μου, σ ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά!

    Κατερίνα, αχ...τη θυμάμαι αυτή την τουμπίτσα! Πω πω! Κια μετά στη Δάφνη νομίζω σου είχα δώσει κυδώνι; Τα λικεράκια μου τα έχουν δοκιμάσει όλοι οι φίλοι μου μου φαινεται! :-))) Σ΄ευχαριστώ Κατερίνα μου!

    Και λοιπόν, ευχαριστώωωω!

    Δύσπιστε, ευχαριστώ! Είναι πολλές οι προτάσεις για το χειμώνα. Μανταρίνι, πορτοκάλι, εσπεριδοειδών, μήλο, κανέλλα, τεντούρα, πορτοκάλι-καφές και άλλα πολλά! :-)

    Τζενάκι μουυυυυ! Να ήξερες πόσες φορές σε σκέφτηκα χτες βράδυ! Να ήξερες!!!! Ευχαριστώωωω!

    Βασιλική μου, ευχαριστώ! Να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  30. Κλαίρη, ευχαριστώ! Όντως όλα έγιναν με πολλή αγάπη, αλλά και με σεβασμό προς τον κόσμο που θα ερχόταν! Σ΄ευχαριστώ για όλα!

    Anthivolon, σ' ευχαριστώ πολύ! Είμαι ό,τι ακριβώς βλέπεις εδώ μέσα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. :-)))

    Βίκυ μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Όντως το αγαπάω και αυτό έλεγα και χτες στον κόσμο! Τα βιβλία είναι εδώ κάμποσα και έρχονται και τα υπόλοιπα σιγά-σιγά, οπότε πιστεύω ότι μπορείτε να τα ζητήσετε από μένα όποτε θέλετε. :-)

    Γιώργο, σ' ευχαριστώ πολύ!

    Ελενίτσα μου, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Σμουτς!

    Αντώνη, ευχαριστώωωω! Να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  31. Φραμπαλά, ευχαριστώωωωω! :-)))

    Benikos, ευχαριστώωωω! Δεν ξέρω αν θέλουν κότσια, αλλά αγάπη, και υπομονή θέλουν σίγουρα! :-)

    Γιάννη, χτες είπα ότι το βιβλίο μου έχει φτάσει μέχρι τη Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία κλπ. Ήσασταν όλοι εκεί κατά κάποιο τρόπο! Ευχαριστώωω!

    Vita, δεν έχω προλάβει να ξεκουραστώ, αλλά δεν με νοιάζει! Νιώθω τόσο πλήρης ακόμα!!! Νομίζω ότι μπορειτε να παραγγείλετε αν θέλετε. Θα ρωτήσω για το τελικό οκ και θα σας πω!

    Μαράκι μου! Αχ και να ήσουν εδώ να δεις ωραία που θα περνάγαμε!!!! Ευχαριστώωωω!

    ReplyDelete
  32. Καλή μου φίλη μπήκα στο μπλοκ σου τώρα για να σου πω οτι μόλις τώρα έκανα ξανά..ξανά..ξανά..τα ρολλά σουμε καρύδια και κανέλα και είδα για τη παρουσίαση σου.Το μόνο που έχω να σου πω είναι οτι χάρην σε σένα φτιάχνω αυτά τα όμορφα πράηγματα για τον εγγονό μου που έχει γεννέθλια άυριο. Θα σου πω : εις ανώτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  33. όμορφα και χαμογελαστά, μπράβο, πάντα έτσι! (κι αν ήμουν εκεί, απ'όλα θα δοκίμαζα:))

    ReplyDelete
  34. Κική, δεν αμφέβαλλα καθόλου ότι η εκδήλωση θα ήταν τέλεια!! θέλω να σου ευχηθώ να είσαι πάντα καλά για να δημιουργείς και να ασχολείσαι με αυτά που αγαπάς.
    Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στα βιβλία σου.
    Φιλιά Μαρία.

    ReplyDelete
  35. Συγχαρητήρια Κική μου!!!!!Ημουν σίγουρη οτι ολα θα ειναι τέλεια στην παρουσίαση,και απο οτι ειδα στις φωτογραφίες και στο video,περάσατε υπέροχα!!!Ευχομαι τα καλύτερα για το βιβλίο και ελπίζω σύντομα ,μετά τα λικεράκια, να μας δώσης και το βιβλίο με τα γλυκά!!!
    Φιλάκια-Ριρή

    ReplyDelete
  36. Κική μου συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες προσωπικές και επαγγελματικές !!! Μακάρι να μπορούσαμε να ήμασταν και εμείς εκεί. Βασίλης - Δέσποινα

    ReplyDelete
  37. Κικόν μου, πάντα τέτοια ευχάριστα να μαθαίνω για σένα, από σένα. Νάσαι κοντά σε ανθρώπους που σ αγαπούν και να πετυχαίνεις ό,τι κάνεις. Νένα

    ReplyDelete
  38. Αχτίδα μου χαίρομαι που φτιάχνεις πράγματα από το βιβλίο! Να είσαι γερή και δυνατή να φτιάχνεις πολλά πολλά ακόμα! Χρόνια πολλά του μικρού! Χιλιοχρονος!

    Χαρ δεν ξερω αν θα προλάβαινες!!! χαχα! Ευχαριστω!

    Μαράκι ευχαριστώ πολύ για όλα! Φιλιά!

    Ριρή, περάαμε όντως τέλεια! Ευχαριστώωω!

    Βασίλη, Δέσποινα, τι καλά που θα ήταν να ήσασταν εδώ!!! Ευχαριστώ!

    Νουνου μου, σ' ευχαριστω πολύ!!! Μακια!

    ReplyDelete
  39. Κοριτσάρα μου!!!! χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ!!!!!!!!!
    Πάντα επιτυχίες!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  40. Έχω ευχηθεί και στο παρελθόν... "άντε και στις Χρυσές σου Εκδόσεις"
    Και νομίζω πως μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ μ' αυτό.

    Συγχαρητήρια καλή μου Κική. Και μου άρεσε πολύ το σφραγιδάκι στα μπισκότα. Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά :-)

    ReplyDelete
  41. εμαθα οτι ηταν μια εξαιρετικη βραδυα!
    Ευχομαι η ζωη σου να ειναι,παντα γεματη με τετοιες ομορφες κ ζεστες στιγμες σαν αυτες που εζησες χθες!Να σαι καλα!

    ReplyDelete
  42. Κική μου πολλά συγχαρητήρια!! Τί όμορφα πράγματα έφτιαξες!! Και τυή η στάμπα είναι καταπληκτική!
    Πάντα τέτοια Κική μου, πολλές επιτυχίες και εύχομαι να σκίσει το βιβλίο σου!!!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  43. Η στάμπα πάνω στα κουλουράκια εννοώ :) Η οποία παρεπιπτόντως, θα ήταν καλή ιδέα για marketing του βιβλίου σου!

    ReplyDelete
  44. Μπράβο Κική!!! :)

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  45. Φτου φτου σκόρδα!!!
    Μπράβο Κικίτσα μας, και εις ανώτερα!
    Όλα ΤΕΛΕΙΑ!!!

    ReplyDelete
  46. Αγαπητη Κικη,
    Σου ευχομαι παντα τετοιες επιτυχιες,καλη δυναμη και να σου πω και ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ για οτι πετυχες μεχρι τωρα!!Οσο για τα βιβλια σου,πολυ θα μου αρεσε με καποιον τροπο να τα αποκτουσα και εγω!!!εχεις καμια ιδεα πως;
    Η φιλη/θαυμαστρια απο Ολλανδια

    ReplyDelete
  47. Πολλα μπραβο και συγχαρητηρια για την επιτυχια σου.Εγω μπορω να πω πως μολονοτι δεν σε ξερω καθολου σε θαυμαζω που μπορεις και κανεις τοσα πραγματα.Παντα επιτυχιες.

    ReplyDelete
  48. Πω πω Κική μου και εγω συγκινήθηκα... Είμαι πολύ χαρούμενη για σένα! Είμαι και περήφανη γιατί νιώθω οτι είσαι φίλη μου πια! Πολύ πολύ χάρηκα!!! Μπράβο και εις ανώτερα!

    ReplyDelete
  49. Καλοτάξιδο και τούτο το βιβλίο.
    Πάντα επιτυχίες και εις ανώτερες εκδόσεις!!!

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  50. Δεν εχω λόγια βρε φιλενάδα.. ειμαι πολύ περήφανη για σενα για όλα.. και οχι μονο για τα βιβλία... Το αξίσεις με το παραπάνω.. σε φιλώ

    ReplyDelete
  51. Θάθελα τόσο να ήμουν εκεί!

    Καλοτάξιδο και μεθυστικό το νέο βιβλίο!
    Και σ άλλα!

    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
  52. Αστεράκι ευχαριστώωωωω!

    Πηνελόπη, καταλαβαίνω απόλυτα! Ευχαριστώ! Για το σφραγιδάκι, ας είναι καλά η φίλη μου η Ντίνα, που το πήρε από τη Γερμανία, είδικά για μένα! :-)))

    Μισιρλού, ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να μπορούσατε να είστε εκεί!

    Μάγδα μου ευχαριστώ πολύ για όλα! Η στάμπα είναι όντως all the money! Φιλιά!

    Τρελοτουρίστρια, ευχαριστώωω!

    ReplyDelete
  53. Painter ευχαριστώωω!

    μικρή Ολλανδέζα :-))) (κάπως πρέπει να σε φωνάζω!!!)
    Ευχαριστώ πολύ! Τα βιβλία θα μπορούσες να τα παραλάβεις και να πληρώσεις μέσω κάποιου λογαριασμού ή αν έχεις κάποιο συγγενή εδώ και του τα στείλω να στα στείλει!

    Γιάννα μου σ ευχαριστώ πολύ! Δεν θα μπορούσα να μην κάνω πολλά πράγματα, γεμίζει η ζωή μου ευχάριστα!

    Φοίβη, ευχαριστώ πολύ! Νομιζω ότι σε όλους μας έκανε καλό που γνωριστήκαμε από κοντά! :-)))

    Θαλασσένια μου ευχαριστω πολύ!!!

    Νίκη ευχαριστώωωω! Κι εγώ για σένα!

    Ρεγγίνα, κι εγώ θα το ήθελα! Ε και πάρω την άλλη και κάνουμε κατά κεί!!!! Ευχαριστώωω!

    ReplyDelete
  54. Πω πω!! Ο χαμός έγινε βλέπω!!
    Εδώ που τα λέμε πως να μη γίνει!!!
    Καλά αυτός ο μπουφαρος (μεγάλος μπουφές στη γλώσσα μου) τι φανταστικός που ήταν!!!! Αν ήμουν εκέι δεν θα άφηνα τίποτα από τα όλα τα υπέροχα που είχες!!!!
    Πάντα τέτοια εύχομαι πάντα χαρές και πάντα υγεία για να μη σταματάς τις δημιουργίες σου!!!
    :-)))

    ReplyDelete
  55. Μπράβο Κική μου, είμαι σίγουρη ότι όλοι χαιρόμαστε πολύ για σένα και νοιώθουμε σαν να έβγαλε τα βιβλία ένας δικός μας άνθρωπος , έτσι νοιώθω εγώ.... Πάντα επιτυχίες!!! Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  56. kikop80 την ίδια σκέψη είχαν και οι καλεσμένοι (να μην αφήσουν τίποτα, χαχα!) Μα ήταν λογικό με τόσο κόσμο που ηρθε! Ευχαριστώ πολύ!

    Μανουσίνα κι εγώ χαίρομαι που είμαστε όλοι μαζί μια παρέα και το γιορτάζουμε μαζί! Κι αν ήσασταν κι εδώ, ακόμα καλύτερα! :-)))

    ReplyDelete