Thursday, December 23, 2010

Τρουφάκια αμυγδάλου

Δεν μπορώ να φανταστώ τα Χριστούγεννα, χωρίς τρουφάκια! Σοκολατένια, αμυγδάλου, με μπισκότα, με φουντούκι! Τα συγκεκριμένα, έγιναν μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να φτιάξω αμυγδαλόπαστα για ένα Christmas cake.

Το μίγμα ήταν πολύ χοντροκομμένο και δεν έκανε τη δουλειά που ήθελα. Το Christmas cake έγινε με άλλη αμυγδαλόπαστα που έφτιαξα, αλλά φέτος δεν πρόλαβα να το ποστάρω. Ας είναι. Επειδή όμως, η φιλοσοφία μου στην κουζίνα είναι να μην πετάμε (σχεδόν) τίποτα, η αποτυχημένη αμυγδαλόπαστα έγινε τρουφάκια αμυγδάλου. Το ποτό, μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο, αν και το άρωμα πικραμύγδαλου, ταιριάζει απόλυτα!

Τρουφάκια αμυγδάλου
Υλικά
300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1/3 κούπας λικέρ πικραμύγδαλο και νερό μαζί (μισό-μισό)
ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική επιπλέον

Εκτέλεση
Βράζουμε για 2-3 λεπτά τα αμύγδαλα σε νερό που τα καλύπτει και τα ξεφλουδίζουμε.
Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε σε μπωλ τα αμύγδαλα, τη βανίλια και την άχνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λικέρ, μέχρι να έχουμε μια πάστα που πλάθεται και έχει απορροφήσει όλο το υλικό.
Πλάθουμε τρουφάκια στο σχήμα που θέλουμε και τα κυλάμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική.
Προσοχή, γιατί στεγνώνουν.

Να περάσετε πολύ ομορφα τα Χριστούγεννα, αν και επισήμως, θα σας ευχηθώ αύριο! Ελπίζω ο Αίολος, να με αφήσει να πάω στην Πάτρα για να περάσω τα Χριστούγεννα εκεί!

15 comments:

  1. Τόσο εύκολα γίνονται? Και εγώ νόμιζα ότι θέλει πολύ δουλειά...
    Ευχαριστώ?

    ReplyDelete
  2. ααα κι εγώ θα τα φτιάξω τέλεια!

    ReplyDelete
  3. Αχά!!! Perfect!!!!! αν προλάβω θα τα φτιάξω!!!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραία!!
    Καλά Χριστούγεννα, καλή πρωτοχρονιά.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  5. Είναι υπέροχα. Αλλά όταν χτυπάω τα αμύγδαλα στο μπλέντερ δεν βγαίνουν σωστά αλεσμένα. Μήπως πρέπει να βάλω ζάχαρη για να τραβήξουν την υγρασία;
    Γιώτα...

    ReplyDelete
  6. Πράγματι τα τρουφάκια είναι πολύ Χριστουγεννιάτικα. Να είσαι καλά να τά κάνεις και του χρόνου. Καλά Χριστούγεννα σε σένα και στην οικογένειά σου. Φιλάκια!

    ReplyDelete
  7. Κερνάς αγαπημένο γλυκό!!
    εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με υγεία για όλους

    ReplyDelete
  8. Αγγελική, εύκολα είχαν γίνει! :-)

    Πόπη ευχαριστώ!

    Αστέρι ελά ντε!!!

    Μαρία ευχαριστώ! Επίσης!

    Γιώτα, βάζε λίγα λίγα, γιατί βγάζουν λάδι και λασπώνουν. Βάζε λίγα λιγα οπωσδήποτε!

    Κατερίνα ευχαριστώ! καλές γιορτές!

    Καροτάκι ναιιιιι! Τα ατιμα! Σαν κάτι καραμέλες που είδα κάπου! ;-)

    Γαστεροπλήξ ευχαριστώ! Καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  9. Μα είναι κρίμα και άδικο!!! Πρέπει να μετακομίσω Ζάκυνθο!
    :-D

    ReplyDelete
  10. Ανθη ΡοδοςDecember 12, 2012 at 6:23 PM

    ΚΙΚΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ReplyDelete
  11. Ανθη ΡοδοςDecember 12, 2012 at 6:46 PM

    ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ.ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ.ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ Η ΘΑ ΣΚΛΗΡΗΝΟΥΝ?

    ReplyDelete
  12. Στεγνώνουν αρκετά. Ελπίζω να μην σου διαλύονται για κάποιο λόγο! Στον αέρα σκληραίνουν!

    ReplyDelete