Απόδειξη ότι δεν τα έφαγα, είναι το γεγονός, ότι ακόμα έχω κουραμπιέδες στο σπίτι, από αυτούς που μου χαρίσανε, γιατί εγώ δεν έφτιαξα (επίτηδες...). Και επειδή είπαμε ότι τίποτα δεν πετάμε, τους μετέτρεψα σε ένα δροσερό γλυκάκι.
Κρέμα σοκολάτας με κραμπλ κουραμπιέ και λικέρ κρέμας αμυγδάλου
Υλικά
για την κρέμα
600 ml γάλα (χρησμοποίησα 1,5 % λιπαρά)
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
3 κ. σ. ζάχαρη
3 κ. σ. λικέρ κρέμας αμυγδάλου
για η βάση
½ κουραμπιέ ή 1 μικρό, για κάθε μπωλάκι που θα βάλετε την κρέμα
½ κ. σ. λικέρ κρέμας αμυγδάλου για κάθε μπωλάκι
για το κραμπλ
¼ κουραμπιέ για κάθε μπωλάκι
Εκτέλεση
Σε ποτήρια του κρασιού, της σαμπάνιας ή σε μικρά μπωλάκια, θρυμματίζουμε μισό κουραμπιέ, ή έναν μικρό (μπουκιάς).
Ρίχνουμε σε κάθε μπωλάκι, μισή κουταλιά σούπας λικέρ κρέμας αμυγδάλου.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε με σύρμα καλά, την κρέμα με το γάλα.
Ζεσταίνουμε το μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει, προσθέτουμε 3 κ. σ. λικέρ κρέμας αμυγδάλου, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα μπωλάκια.
Πάνω από τα μπωλάκια, ρίχνουμε λίγο θρυμματισμένο κουραμπιέ.
Παγώνουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή για το λικέρ κρέμας αμυγδάλου, υπάρχει στο βιβλίο μου Λικεράκια και σερμπέτια. Αν δεν έχετε τέτοιο λικέρ, ζητήστε να σας δώσω! Χεχε! Είναι καταπληκτικό λικέρ πραγματικά και θυμίζει πολύ τα κρεμώδη λικέρ που κυκλοφορούν. Το καλό δε, είναι ότι γίνεται σχεδόν αμέσως και όχι σε ένα μήνα που συνήθως θέλουν τα περισσότερα λικέρ.
Αντί γι’ αυτό, μπορείτε να βάλετε άλλο λικέρ που εσείς προτιμάτε, ή καθόλου λικέρ αν το φάνε παιδάκια.
Καλή εβδομάδα!
Eιμαι ολιγον τι ασχετος απο τη νεα ορολογια, τι ειναι το κραμπλ;;;
ReplyDeleteΟσο για το μετρημα των γλυκων μπορεις να το κανεις και με κιλα, εγω ετσι τα μετραγα μεχρι πριν λιγα χρονια...
Καλη βδομαδα.
:)
Τώρα πια που θα πρέπει να ακολουθούμε τη λογική "δεν πετάω τίποτα"......έκανες άριστα που μας έδωσες τη λύση!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!
Το κραμπλ είναι τα θρυμματισμένα κομμάτια κουραμπιέ. Σε άλλα γλυκά, το κραμπ πολλές φορές ανακατεύεται και με άλλα υλικά (βούτυρο, σοκολάτα, μυρωδικά κλπ). Ξέρεις τι ξύλο φάγαμε μικροί να μάθουμε να το λέμε κραμπλ; χαχα!
ReplyDeleteΜε κιλά ε; Ασε...Αμα αρχίσω και μετράω με κιλά, χάθηκα!
Καλή εβδομάδα!
Anthivolon εμένα αυτή η λογική μου άρεσε πάντα, γιατί είναι κρίμα να τα πετάμε (εκτός και έχουμε ζωάκια και τρώνε κι αυτά τα καημενούλια!), οπότε, ας βρούμε λύσεις για όλα όσα μπορούμε να μην πετάξουμε!
ReplyDeleteDeli,κουραμπιέδες δεν έφτιαξα,αυτούς που μου έδωσαν,τώωωωρα πάνε.
ReplyDeleteΈχει περισσέψει βασιλόπιτα κέικ-ξερή είναι-νομίζω ότι κάνει.
Τίποτα δεν πετάμε,για να σφίξουν τα πράγματα και θα δεις ανακύκλωση φαγητού χαχαχα
Φιλιά!
τέλειοοο! μηπως εχεις και τιποτα για μελομακαρονα που εχω αρκετα???
ReplyDeleteΜΜΜ...!!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!
ReplyDeleteΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΦΙΛΙΑ!!
Koυραμπιέδες τέλος για μας! Τους έφαγα όλους!!! Ωραιότατο και πολύ δροσερό το γλυκάκι!
ReplyDeleteΕμένα μου έχει μείνει μια πιατέλα κουραμπιέδες. Άρα μπορώ να κάνω άφθονα τέτοια γλυκάκια.
ReplyDeleteΠολύ ωραία η ιδέα σου Κικί μου.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Κική μου έχω κι εγώ άφθονους κουραμπιέδες στο σπίτι, τους έφτιαξα αλλά μόνο ο μικρός τους επαινεί και τους τρώει.
ReplyDeleteΕμείς οι μεγάλοι αποφεύγουμε να φάμε.
Είναι κρίμα να τους πετάξω, όπως λες, θα το δοκιμάσω λοιπόν.
Πολλά φιλιά
Θέλωωωωωωωωωωωωωωωωω ένα τώρα!!! χεχε
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
Φιλιά
Μια χαρά ανακύκλωσες τους κουραμπιέδες Κικίτσα!
ReplyDeleteΕμάς πάλι μόνο λίγη βασιλόπιτα περίσσεψε, όλους τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονά μας τα φάγαμε (και χωρίς να μας δώσουν ξύλο χα χα χαα!) ή τα μοιράσαμε!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
Πολύ ωραια ιδεα!
ReplyDeleteΑυτη τη βδομαδα, οταν με το καλο βρω λιγο χρονο παραπανω, θελω να "τροποποιησω" και τα δικα μου περισσευματα!
Εγώ ευτυχώς ότι έφτιαξα το έστειλα στη δουλειά του άντρα μου και έτσι άδειασαν οι πιατέλες. Πολύ όμορφο τρόπο βρήκες να χρησιμοποιήσεις τους κουραμπιέδες.
ReplyDeletemmmmmm!!!! teleioooo!!!
ReplyDeleteθα δοκιμασω κι αυτη τη βερσιον!!!!
Αυτα τα χριστουγεννα ειχα κανει κατι παρομοιο (για κρεμα :μασκαρπονε με σαντιγυ...και αντι για κουραμπιε μελομακαρονο)
Νασαι καλα!!!ευχαριστω για την ιδεαααα!!!
Α, πολύ ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν!
ReplyDeleteΣτην πολύ μικρή περίπτωση που περίσσεψαν βέβαια, χε χε! ;)
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Χαχαχα εγώ δεν δοκίμασα καν κουραμπιέ φέτος,δεν έφτιαξα δεν μου έφεραν οπότε για στείλτε εσείς που σας περίσσεψαν.
ReplyDeleteΘα φτιάξω όμως σε ένα μήνα να τους πάρω μαζί μου στα παιδιά μου!!!
Καλή εβδομάδα.
Τους κουραμπιέδες τους τρώω 3,3, αλλά θα την κάνω την συνταγή σου, γιατί δείχνει πολύ πολύ γευστική!
ReplyDeleteΚουραμπιέδες δεν έκανα φέτος. Τα μελομακάρονα πάνε να ήταν και άλλα (δύο δόσεις παρακαλώ). Απο μελένιο μπακλαβά μας έχουν μείνει 3 κομματάκια. Βασιλόπιτα έχουμε στο ψυγείο και την τρώμε για πρωϊνό, οπότε μάλλον το γλυκάκι σου πρέπει με κάτι άλλο να το φτιάξω Κική μου
ReplyDeleteΔεχόμεθα λοιπόν εναλλακτικές :-))
Εμείς έχουμε κάργα κουραμπιέ! Φέτος το έριξαν πιο πολύ στα μελομακάρονα, έκανα κι εγώ δύο δόσεις κουραμπιέ νομίζοντας ότι δεν θα φτάσουν και τώρα τους κοιτάω και με κοιτάνε...Εκανα τα τρουφάκια αλλά έχω πολύ πράμα ακόμα.
ReplyDeleteΠολύ καλό κολπάκι αυτό!
Thalassitsa, τα μελομακάρονα κάνουν ωραιότατη βάση cheesecake!
Καλή εβδομάδα!
Ελένη,, μια χαρά θα γίνεται με βασιλόπιτα! Ψηφίζουμε ανακύκλωση!
ReplyDeleteΘαλασσίτσα ναι. Στείλε τα σε μένα! χαχα! Θα έκανα κάτι παρόμοιο ή κάτι σαν τσιζκέικ που λέει και η Έφη!
ΓαωργίαΧαρά, χαίρομαι και ελπίζω να το απολαύσεις!
Λίλα άψογα έκανες! χαχα!
Λίνα έμεινα κρητικοί κουραμπιέδες; Πού ξανακούστηκε; Είμαι σίγουρη ότι έκανες πολλούς! ;-)
ReplyDeleteΜαρία, εύγε του παιδού! Ξέρει να φάει! χαχα!
Αστέρι έφτασεεεε! Καλή εβδομάδα!
Έλενα, καλά τους κάνατε! Να μάθουν!
σούπερ ανακύκλωση, εμένα δεν μου μείνανε κουραμπιέδες, αλλά είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα χαιρότανε πολύ αν ξαναέφτιαχνα..
ReplyDeleteKiki είμαι ένας ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ φοιτητής! Τα φαγητά της λέσχης είναι χάλια. Δεν μπορώ να μπαίνω σ' αυτο το μπλογκ... καταλαβαίνεις;;
ReplyDeleteΚική μου, εγώ τους χάρισα! ΄
ReplyDeleteΣκασμός και δίαιτα!
Δεν χρειάζομαι δικαιολογίες ανακύκλωσης (κλαψ κλαψ)
Δεν μου στέλνεις λίγο (αλλά μη σε δει κανείς!)
Κι εγώ βάση cheese cake τους έκανα και βγήκε πολύ καλό.Έτσι ξεμπερδέψαμε απ' αυτούς και οι προθέσεις μου είναι να αργήσω να κάνω γλυκό.Τώρα , ξέρετε τι λένε για τις καλές προθέσεις....
ReplyDeleteKiki maresei pou tha kaname diaita...! Molis efaga mia makaronada gia treis kai exo skisei ta macarons... kai pali thelo kai to krabl sou!!! Na sou po... sou xo kati sto Donkey, mpes otan mporeseis. MATS!
ReplyDeleteΕλπινίκη, άψογα θα κάνεις!
ReplyDeleteΚατερίνα και αυτός ο τρόπος ανακύκλωσης μου αρέσει! Τα χαίρονται και οι άλλοι! ;-)
Μισιρλού...Μμμμμμ...Μου φαίνεται ότι κάτι είχε πάρει το μάτι μου στο μπλογκ σου αν θυμαμαι καλά!
Dark chef, thanks!
Τι εξιαρετικό πράγμα είναι αυτό;;;
ReplyDeleteξεκινώντας η χρονιά, υποσχέθηκα στον εαυτό μου (για άλλη μια φορά) να κάνω δίαιτα...
αλλά, μας αφήνεις;;;; οοοοοοχι!!!!
Μανουσίνα κι εγώ θα χαιρόμουνα να ΜΗΝ μου είχαν μείνει, να τους είχα φάει και να ΜΗΝ πάχαινα! χαχα!
ReplyDeleteΚαλλιτέχνη ντίαρ, πάτα στην ετικέτα που λέει "εύκολο" και θα βρεις λύσεις και για σένα. Εναλλακτικά, βρες μια καλή κοπέλα που να ξέρει να μαγειρεύει ;-)
Αγγελική, μήπως χρειάζομαι εγώ; Δίατα... Άστα...
Βιτα ναι ναι...Ξέρω, ξέρω. Πάντα τρώμε τα γλυκά που έχουν μείνει , με τη δικαιολογία να τελιώσουν για να σταματήσουμε να τρώμε και μέχρι να τα φάμε, κάποιο άλλο εμφανίζεται και πάλι από την αρχή! χεχε!
ReplyDeleteΚαροτάκι, εγώ μισοκάνω διαιτα. Λέω μισό, γιατί όλο τσιμπολογάω κάτι, αλλά μακαρόνς δεν τρωω αν και πολύ θα ήθελα γιατί τα λατρεύω! Είδα στο μπλογκ! Θεεεενκς!
Μαριέλα, απλό, πολύ απλό! Υποσχέθηκες ε; Να δεις πόσοι υποσχεθήκαμε...
Ξανθή, να σου δώσω κάτι δικούς μου; χαχα!
ReplyDeleteΠοπη, εγώ να δεις πώς τους τρώω, αλλά ας όψεται η άτιμη η δίαιτα...
Πηνελόπη, εγώ έκανα μόνο μελομακάρονα (που μοίρασα αρκετά) και βασιλόπιτα τσουρέκι δις, που κατατσακίσαμε...
Έφη, με ποια συνταγή έκανες τελικά κουραμπιέδες; Τώρα κοίτα τους, αλλά μην τους τρως! χαχα!
Πολύ πρωτότυπο! κι επικροτώ και τη δήλωση ότι τίποτα δεν πετάμε. Κι εγώ προσπαθώ - όσο γίνεται- να μην πετάω.
ReplyDeleteΑλεπού ευχαριστώ! Είναι κρίμα να πετάμε φαγητό!
ReplyDeleteΑν ρωτάς εμένα Κικίτσα, πρώτα έκανα τη δική σου και μετά έκανα και μισή δόση από της θείας μου, αυτούς που έχω στο μπλογκ, χωρίς αβγό που είναι.
ReplyDeleteΔεν έπρεπε να τους κάνω τους δεύτερους καθόλου γιατί μια χαρά ήταν οι δικοί σου, να τώρα τους κοιτάω και με κοιτούν, πόσους να φάνε???
Εγώ έχω το εξής "καλό" με αυτά τα δύο γλυκάκια, τρώω ένα για να δοκιμάσω τι έφτιαξα και άντε κανά δύο μέσα στις γιορτές με το καφεδάκι ΜΟΝΟ!!!!! χεχεχεχε!!!
Ζήλια, νανα νανα να!!!!!
Εσένα, εσένα! Μου έκανε εντύπωση που έκανες κι άλλους, επειδή η δική μου συνταγή ήταν ήδη μεγάλη!
ReplyDeleteΕγω παλι, δυσκολα αντιστέκομαι γενικώς στα γλυκά, αλλά φέτος έφαγα τα λιγότερα!
Ζηλεύω άτιμο παιδί!!!