Ας θυμηθούμε μερικές συνταγές που είχα βάλει πέρυσι τέτοια εποχή. Κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα της συνταγής, μπορείτε να μεταφερθείτε εκεί. Ξεκινάω από κάποιες νηστίσιμες και φτάνω μέχρι ένα ελαφρύ επιδόρπιο για το βράδυ της Ανάστασης ή την Κυριακή του Πάσχα.
Για όσες κα όσους κρατάτε το βιβλίο μου στα χέρια σας, σας προτείνω τις επόμενες μέρες, να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές:
Εύκολο και νηστίσιμο σοκολατόψωμο, με ή χωρίς κακάο (στη φωτό είναι χωρίς).
Εντυπωσιάστε στο Πασχαλινό τραπέζι, με το γεμιστό ψωμί με πράσο.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ζακυνθινή, χωριάτικη Λαμπροκουλούρα με προζύμι.
Δοκιμάστε να φτιάξετε Πασχαλινά τσουρέκια, που δεν είναι τόσο δύσκολα, όσο τα θέλουν οι φήμες.
Και φυσικά, μπορείτε εναλλακτικά να φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι, που γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από τα Πασχαλινά.
Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που μου στέλνετε email και μου λέτε τόσο καλά λόγια για το βιβλίο. Σας ευχαριστώ πολύ. Για όσους μου παραπονέθηκαν ότι δεν βρίσκουν το βιβλίο σε κάποια βιβλιοπωλεία, το θέμα έχει ήδη διευθετηθεί. Να θυμάστε, ότι κι αν ακόμα δεν το βρίσκετε, μπορείτε πάντα να το παραγγείλετε στο email μου και θα σας έρθει χωρίς έξοδα αποστολής.
Με μερικές από σας, θα τα πούμε το Σάββατο από κοντά! Καλό πσκ!
Λοιπόν το αποφάσισα!!!
ReplyDeleteφέτος θα φτιάξω τσουρέκι!!!
κι ότι είναι να γίνει ας γίνει!!
Deli,ποπό λιχουδιές!
ReplyDeleteΤα θυμάμαι-ειδικά τα αυγουλάκια και τις συμβουλές,αλήθεια μια χαρά κρατάνε,όπως το είπες.
Αχ,δε μου πάει για Πάσχα,δεν έχω συντονιστεί ακόμη χαχαχα..
Φιλιά!
Ουάουυυυυυυυυ οφλαλμόλουτροοοοοοοοοοο :))))))))
ReplyDeleteΠανδαισία γεύσεων :)
Πολλά φιλάκια
Καλημέρα
μετά το κοκορέτσι λιποθύμησα χαχαχα
ReplyDeleteκαλημερούδια
Αυτό με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά στη σούβλα έγραψε!
ReplyDeleteΤο σοκολατόψωμο το έφτιαξα και έγινε το..... να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει....στην κυριολεξία όμως!!
εγω Κικη μου, περυσι τα κουλουρια σου και τα τσουρεκια σου ειχα κανει και με αυτα θα πορευτω και φετος, διοτι, οι κριτικε ςηταν περα πο τις αναμενομενες, φιλια πολλα πολλα !!!!!!!!
ReplyDeleteΞανά θα κάνουμε e-παρεούλα στο τραπέζι με τόσα που έχεις ανεβάσει και φτιάχνουμε και εμείς...
ReplyDeleteΚαλή η ιδέα της επανάληψης (μητέρα της μαθήσεως)! Τώρα που το είδα θα φτιάξω το γεμιστό τσουρέκι!
Τρομερή ιδέα! Μπράβο Κικί και σε ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτα τα καλούδια που μας μαθαίνεις κάθε φορά!
ReplyDeleteΒρε Κική, τι μας κάνεις μεσημεριάτικα??? Τρέχουν τα σάλια μας, από τις φωτό και μόνο... σκέψου να τα τρώγαμε και στ'αλήθεια!!!
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου, χρυσοχέρα!!!
Έχω κολλήσει στη δεύτερη φωτογραφία. Και ξέρεις κάτι; Είσαι άπονη και σαδίστρια. Ήμουν παιδί την τελευταία φορά που έφαγα χαβαρόσουπα και θυμάμαι ακόμη τη θεϊκή τους γεύση. Χρόνια ζω με την ανάμνησή τους και τώρα να, μου τα φέρνεις εδώ μπροστά μου και δεν μπορώ να τα γευτώ. Τι ταντάλειο μαρτύριο είναι αυτό; Κική σε μισώ για αυτό το βασανιστήριο (και να φανταστείς τις προάλλες σε σκεφτόμουν και είπα το καλό που της θέλω, να μη κάνει ανάρτηση για χάβαρα)Γιατί κορίτσι μου μας το κάνεις αυτό;
ReplyDeleteΤι φτιάχνουμε αυτόν τον καιρό?
ReplyDeleteΜαα συνταγές από το βιβλίο σου φυσικά!
Σήμερα έφτιαξα εκείνο το ψωμί μπύρας που μέρες συζητάω και βγήκε φοβερό!Ήταν όντως εύκολο τελικά!Και έχει μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά δεν νομίζω ότι είναι της μπύρας.Τι να'ναι?
Αυτή τη στιγμή ακούω κάτι εκφράσεις τύπου "πολύ ωραίο" να έρχονται από την κουζίνα, ξέρεις για τι λένε...χιχι!
Πήρα θάρρος και θα δοκιμάσω κι άλλες συνταγές.
Αν άλλαξε κάτι και ο καφές γίνει αύριο ΠΡΩΙ, ενημέρωσε εδώ, θα ξανατσεκάρω.
Thanx.
Επειδή με εμπνέεις, θα κάνω το γλυκάκι στο ποτήρι που είναι και εύκολο!! Υπερπαραγωγή τα τραπέζια σου και τα φαγητά.
ReplyDeleteΉμαρτον βρε Κική μου. Ούτε αυγό δεν έχω σπίτι να βράσω. Τι θα φαω τώρα, μετά από τις απίστευτες λιχουδιές που είδα;
ReplyDeleteΜαριέλα, κι αν δεν γίνουν καλα... ξέρω! Χαχα!
ReplyDeleteΕλένη, είναι νωρίς μωρέ για Πάσχα. Γι αυτό δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα!
Αστέρι ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!
Και λοιπόν, γιατί;;;; χαχα! Επειδή σ' αρέσει ή επειδή δεν σ΄αρέσει; Χαχα!
Λίλα χαχα! Εμ καλά λέω! Μπακαλιάρο σκορδαλιά θα σουβλίσουμε! Όσο για το σοκολατόψωμο, το θυμάμαι άπονη μάνα! χαχα!
ReplyDeleteΆσπα, θα βάλω και αρωματικά κουλουράκια που θα σου αρέσουν! Κρίμα που δεν μπορούσες το Σάββατο! Την επόμενη!
Αγγελική, τα ξεχνάμε με τα τόσα ποστ που ανεβαίνουν και είναι ευκαιρία να τα ξαναθυμηθούμε!
Πλεκτό εγκώμιο, εγώ ευχαριστώ για την ωραία παρέα που έχουμε φτιάξει!
painter χαχα! Είναι βάσανο να τριγυρνάς στα μαγειρικά μπλογκ μεσημέρι! Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΙωάννα, κάνε μια βόλτα στη Βαρβάκειο με τα πιτσιρίκια να μαθαίνουν. Σίγουρα θα έχουνε. Τέτοια εποχή εδώ φέρνουν. Ειδες γεύση; Θεϊκή! Καλέ δε φταίω εγώ! Τα χάβαρα που είναι νόστιμα φταίνε! Χαχα!
Ζωή, το έκανες ε; Λοιπόν, το ψωμί με τα βότανα Προβηγκίας αντί για ρίγανη, είναι πολύ καλύτερο. Με τη ρίγανη και τη μπύρα, ψιλοπίκριζε, ενώ με τα βότανα είναι τέλειος. Αν έβαλες και μουστάρδα ακόμα καλύτερα. Να κάνεις κι άλλες συνταγές από το βιβλίο και να μου πεις τη γνώμη σου. Κρίμα που δεν είχα δει το σχόλιο πιο πριν. Θα είχα κανονίσει να δω και εσένα και την Άσπα κάποια ώρα το πρωι, ή να συναντιόμασταν και οι τρεις! Την επόμενη!
Μένια, να το κάνεις γιατί είναι πανεύκολο! Ευχαριστώ!
Έμμυ, βραστό νερό! χαχα! Φιλάκια!
Καλημέρα Κική!
ReplyDeleteΩραίες οι συνταγούλες σου, κάποιες τις κάνω ήδη - όπως τα νηστίσιμα κουλουράκια, οπυ τα κάνω όλο το χρόνο γιατί μας αρέσουν πολύ κ δεν έχουν κ αυγά... Ως αυθεντική γλυκατζού, λέω να δοκιμάσω το γεμιστό τσουρέκι...Μία ερώτηση:μερέντα μέσα μπαίνει?Εντάξει δεν θα είναι light τότε, αλλάααα....
καλημέρα Μαριάννα. Ναι. Μπαίνει μερέντα. Μην το παρακάνεις και βγει απ' έξω με το ψήσιμο. Λίγη βάλε. Ακόμα και τριμμένη σοκολάτα μπορείς να βάλεις. Καλη επιτυχία!
ReplyDelete