Καλαμαράκια με ρύζι
(για 3-4 μερίδες)
Υλικά
350 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και κομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ. γ. σπόρους κόλιαντρο
1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά
250 γρ. κίτρινο ρύζι
2-3 κ. σ. πάστα ντομάτας (χρησιμοποίησα 1 τριγωνάκι πελτέ, σε χάρτινη συσκευασία)
1 κ. σ. ξερό μαϊντανό ή φρέσκο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε και αυτά για 5-10 λεπτά ή μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν.
Σβήνουμε τα καλαμαράκια με το ούζο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε το κόλιαντρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήνουμε να βράσουν όλα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται, αφήνουμε πάνω στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την κουζίνα.
Αν βάλουμε φρέσκο μαϊντανό, μπορούμε να τον προσθέσουμε στο τέλος μέσα στο φαγητό, όπως επίσης να το βάλουμε πάνω στο πιάτο μας.
Καλή εβδομάδα!
Πολύ ωραίο φαγάκι.
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου :)))))
Φιλιά
Καλή εβδομάδα
πολυ νοστιμο φαγητο το καλαμαρι αν ειναι θραψαλο η μαμα μου το κανει και γεμιστο με ρυζι αλλα συνηθως και εμεις καπως ετσι το κανουμε...να παρω το σερβιρισμενο πιατακι γιατι εχω μια λιγουρα?
ReplyDeleteΠολύ μου αρέσουν. Τα φτιάχνω και γεμιστά. Παρά το ότι ΄χουν ντομάτα στο πιάτο μου βάζω και μπόλικο λεμόνι.
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα,
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Το τηγάνι σου είναι θαυματουργό, ε; Όλα μέσα και έτοιμο το φαγητό!! Τέλειο! Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΤο αγαπημενο της κορης μου, αλλα ασπρο χωρις σαλτσα.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ReplyDeleteDeli,λες να δοκιμάσω;Δεν τα τρώω τα καλαμαράκια,μα το ίδιο έλεγα και για τις γαρίδες κι όμως δοκίμασα μαγειρεμένες με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.
ReplyDeleteΝομίζω ότι το ούζο τους δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση.
Καλή εβδομάδα-φιλιά!
καλαμαράκια και γενικά θαλασσινά με ρύζι είναι πάντα ΤΟΠ
ReplyDeleteκαλή βδομάδα :)
Ωραίο φαγάκι έφτιαξες, αλλά γιατί λες έφαγες μόνο εσύ??
ReplyDeleteΜην μου πεις ότι οι υπόλοιποι σου κάνανε τους δύσκολους με τέτοιο φαγητό??
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
A τι ωραίο! Να βολιδοσκοπήσω τον Γ. αν θα το φάει...
ReplyDeleteσλουρπ!!!!
ReplyDeleteωραίο φαίνεται!!!!
Αστέρι, ευχαριστώ! καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΠανσοφίξ, αυτά ήταν μικρά και ψιλοκομμένα. Μια χαρά! Γεμιστά είχα κάνει πέρυσι τέτοια εποχή, με μια πολύ ωραία συνταγή.
Γλαρένια το ξέχασα! Κι εγώ έβαλα λεμόνι!
Big mama, είδες; Ξέρεις πόσα φτιάχνω εκεί μέσα; Ευκολία μεγάλη!
Δημιουργια, θα το δοκιμάσουμε και άσπρο τότε! Φιλιά!
ReplyDeleteΕλένη! καλά. Για τα καλαμαράκια το καταλαβαίνω. Αλλα δεν σ αρέσουν οι γαρίδες;;; Άλλο κι αυτό! χαχα! Δοκίμασε, Θα σ' αρέσουν!
Και λοιπόν, είναι γνωστή η αγάπη σου για τα θαλασσινά! χαχα! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ!
Έλενα, 1) εγώ νήστευα ενώ οι άλλοι όχι και 2) η κόρη δεν είναι φαν...
ReplyDeleteΑγγελική και είναι με λίιιιγο λαδάκι!
logia πού να δεις πόσο ωραίο ήταν!
Φαίνεται τέλειο, πεντανόστιμο! Και εγώ θέλω....Νηστεύω 10 μέρες τώρα και μόνο με την ιδέα έχω μια πείνα!!
ReplyDeleteΑπλοποίησες τα γεμιστά!!!μια χαρά!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!
Έλα βρε Κική, τώρα νηστεύεις που έχουμε πάρτυ; Καλά, όλο και κάτι νηστίσιμο θα φτιάξουμε εκεί, έλα στο μπλογκόσπιτο, σε περιμενω!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!!Νοστιμότατο φαγητό και ό,τι καλύτερο για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο.
ReplyDeleteΒέβαια,ως φανατική μακαρονού τρελαίνομαι για καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι(ΜΙΑΜ,ΜΙΑΜ!!!!!!!)αλλά και έτσι θα το απολάμβανα γιατί ως γνωστό "ο καλός μύλος όλα τα αλέθει".
Καλή εβδομάδα με υπέροχες μυρωδιές και ωραιότατα φαγητά.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteαπο τα αγαπημενα θαλασιινα πιατα του Νικου, το φτιαχνω πολυ συχνα, αλλα δεν βαζω πιπεριτσα, την επομενη φορα ομως θα βαλω , θα ειναι ακομα πιο ωραιο, καλη εβδομαδα Κικιτσα μου , πλησιαζει και η γιορτουλα σου, αντε να σε χαιρομαστε !
ReplyDeleteΣε διαβάζω τον τελευταιο καιρό και είσαι απίστευτη. Οι συνταγές σου, απλά υπέροχες και κυρίως εύκολες για τις αρχάριες. Σ' ευχαριστώ.
ReplyDeleteΘαύμα το πέτυχες!
ReplyDeleteΚαι τα καλαμαράκια αλλά και οι σουπιές με ρύζι μου αρέσουν πολύ ~ και είναι ότι πρέπει για τη νηστεία!
Υπέροχο - αγαπημένο πιάτο Κική!! Μόλις το προγραμμάτισα για το Σάββατο!
ReplyDeleteΚαι θα το φτιάξω ακριβώς έτσι!!!!
Φιλιά
Καλό βράδυ
Ειδικά η τελευταία φωτογραφία έτσι όπως φαίνεται αχνιστό, είναι φοβερή!!!
ReplyDeleteΑθηνά
Πω πω νοστιμιές...
ReplyDeleteΩχ πολύ μου άνοιξες την όρεξη. Θα το φτιάξω αύριο!
ReplyDeleteΑνεράιδα, άσε...ζόρι!
ReplyDeleteΞανθή ναι! Και εύκολα και γρηγορα!
Μαρία θα κάνουμε το πάρτυ με νηστίσιμα! Χαχα!
Αγγελίνα καλωσήρθες! Χτες τα έφτιαξα με κριθαράκι! Τέλεια!
Άσπα θυμάσαι τη γιορτή μου βρε;;; Σμουααααααααατς!
ReplyDeleteΜένια (η δική μου Μένια ή άλλη;;;) καλωσήρθες! Εγώ σ' ευχαριστώ που είσαι εδώ!
Μπέττυ ευχαριστώ! Κι εμένα μου αρέσουν!
Γιώργο, περιμένω εντυπώσεις! Ευχαριστώ!
Αθηνά ευχαριστώ!
ReplyDeletefrabala, έλα να σε κεράσουμε!
Εμμυ το έκανες;