Monday, March 15, 2010

Καλαμαράκια με ρύζι

Εδώ και μια βδομάδα, αποφάσισα να νηστέψω, οπότε όλο και κάτι ψαρικό φτιάχνω στο σπίτι. Την περασμένη Κυριακή, φάγαμε καλαμαράκια με ρύζι (για την ακρίβεια, έφαγα). Έγινε πολύ νόστιμο και θα το ξανακάνω σύντομα!

Καλαμαράκια με ρύζι
(για 3-4 μερίδες)
Υλικά
350 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και κομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ. γ. σπόρους κόλιαντρο
1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά
250 γρ. κίτρινο ρύζι
2-3 κ. σ. πάστα ντομάτας (χρησιμοποίησα 1 τριγωνάκι πελτέ, σε χάρτινη συσκευασία)
1 κ. σ. ξερό μαϊντανό ή φρέσκο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε και αυτά για 5-10 λεπτά ή μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν.

Σβήνουμε τα καλαμαράκια με το ούζο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε το κόλιαντρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήνουμε να βράσουν όλα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζουμε για 5 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται, αφήνουμε πάνω στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την κουζίνα.

Αν βάλουμε φρέσκο μαϊντανό, μπορούμε να τον προσθέσουμε στο τέλος μέσα στο φαγητό, όπως επίσης να το βάλουμε πάνω στο πιάτο μας.

Καλή εβδομάδα!

28 comments:

  1. Πολύ ωραίο φαγάκι.
    Γεια στα χεράκια σου :)))))

    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  2. πολυ νοστιμο φαγητο το καλαμαρι αν ειναι θραψαλο η μαμα μου το κανει και γεμιστο με ρυζι αλλα συνηθως και εμεις καπως ετσι το κανουμε...να παρω το σερβιρισμενο πιατακι γιατι εχω μια λιγουρα?

    ReplyDelete
  3. Πολύ μου αρέσουν. Τα φτιάχνω και γεμιστά. Παρά το ότι ΄χουν ντομάτα στο πιάτο μου βάζω και μπόλικο λεμόνι.
    Καλή σου εβδομάδα,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete
  4. Το τηγάνι σου είναι θαυματουργό, ε; Όλα μέσα και έτοιμο το φαγητό!! Τέλειο! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Το αγαπημενο της κορης μου, αλλα ασπρο χωρις σαλτσα.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ReplyDelete
  6. Deli,λες να δοκιμάσω;Δεν τα τρώω τα καλαμαράκια,μα το ίδιο έλεγα και για τις γαρίδες κι όμως δοκίμασα μαγειρεμένες με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.
    Νομίζω ότι το ούζο τους δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση.
    Καλή εβδομάδα-φιλιά!

    ReplyDelete
  7. καλαμαράκια και γενικά θαλασσινά με ρύζι είναι πάντα ΤΟΠ

    καλή βδομάδα :)

    ReplyDelete
  8. Ωραίο φαγάκι έφτιαξες, αλλά γιατί λες έφαγες μόνο εσύ??
    Μην μου πεις ότι οι υπόλοιποι σου κάνανε τους δύσκολους με τέτοιο φαγητό??
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  9. A τι ωραίο! Να βολιδοσκοπήσω τον Γ. αν θα το φάει...

    ReplyDelete
  10. σλουρπ!!!!
    ωραίο φαίνεται!!!!

    ReplyDelete
  11. Αστέρι, ευχαριστώ! καλή εβδομάδα!

    Πανσοφίξ, αυτά ήταν μικρά και ψιλοκομμένα. Μια χαρά! Γεμιστά είχα κάνει πέρυσι τέτοια εποχή, με μια πολύ ωραία συνταγή.

    Γλαρένια το ξέχασα! Κι εγώ έβαλα λεμόνι!

    Big mama, είδες; Ξέρεις πόσα φτιάχνω εκεί μέσα; Ευκολία μεγάλη!

    ReplyDelete
  12. Δημιουργια, θα το δοκιμάσουμε και άσπρο τότε! Φιλιά!

    Ελένη! καλά. Για τα καλαμαράκια το καταλαβαίνω. Αλλα δεν σ αρέσουν οι γαρίδες;;; Άλλο κι αυτό! χαχα! Δοκίμασε, Θα σ' αρέσουν!

    Και λοιπόν, είναι γνωστή η αγάπη σου για τα θαλασσινά! χαχα! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ!

    ReplyDelete
  13. Έλενα, 1) εγώ νήστευα ενώ οι άλλοι όχι και 2) η κόρη δεν είναι φαν...

    Αγγελική και είναι με λίιιιγο λαδάκι!

    logia πού να δεις πόσο ωραίο ήταν!

    ReplyDelete
  14. Φαίνεται τέλειο, πεντανόστιμο! Και εγώ θέλω....Νηστεύω 10 μέρες τώρα και μόνο με την ιδέα έχω μια πείνα!!

    ReplyDelete
  15. Απλοποίησες τα γεμιστά!!!μια χαρά!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  16. Έλα βρε Κική, τώρα νηστεύεις που έχουμε πάρτυ; Καλά, όλο και κάτι νηστίσιμο θα φτιάξουμε εκεί, έλα στο μπλογκόσπιτο, σε περιμενω!

    ReplyDelete
  17. Καλό απόγευμα!!!Νοστιμότατο φαγητό και ό,τι καλύτερο για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο.
    Βέβαια,ως φανατική μακαρονού τρελαίνομαι για καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι(ΜΙΑΜ,ΜΙΑΜ!!!!!!!)αλλά και έτσι θα το απολάμβανα γιατί ως γνωστό "ο καλός μύλος όλα τα αλέθει".
    Καλή εβδομάδα με υπέροχες μυρωδιές και ωραιότατα φαγητά.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. απο τα αγαπημενα θαλασιινα πιατα του Νικου, το φτιαχνω πολυ συχνα, αλλα δεν βαζω πιπεριτσα, την επομενη φορα ομως θα βαλω , θα ειναι ακομα πιο ωραιο, καλη εβδομαδα Κικιτσα μου , πλησιαζει και η γιορτουλα σου, αντε να σε χαιρομαστε !

    ReplyDelete
  20. Σε διαβάζω τον τελευταιο καιρό και είσαι απίστευτη. Οι συνταγές σου, απλά υπέροχες και κυρίως εύκολες για τις αρχάριες. Σ' ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  21. Θαύμα το πέτυχες!
    Και τα καλαμαράκια αλλά και οι σουπιές με ρύζι μου αρέσουν πολύ ~ και είναι ότι πρέπει για τη νηστεία!

    ReplyDelete
  22. Υπέροχο - αγαπημένο πιάτο Κική!! Μόλις το προγραμμάτισα για το Σάββατο!
    Και θα το φτιάξω ακριβώς έτσι!!!!
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  23. Ειδικά η τελευταία φωτογραφία έτσι όπως φαίνεται αχνιστό, είναι φοβερή!!!

    Αθηνά

    ReplyDelete
  24. Πω πω νοστιμιές...

    ReplyDelete
  25. Ωχ πολύ μου άνοιξες την όρεξη. Θα το φτιάξω αύριο!

    ReplyDelete
  26. Ανεράιδα, άσε...ζόρι!

    Ξανθή ναι! Και εύκολα και γρηγορα!

    Μαρία θα κάνουμε το πάρτυ με νηστίσιμα! Χαχα!

    Αγγελίνα καλωσήρθες! Χτες τα έφτιαξα με κριθαράκι! Τέλεια!

    ReplyDelete
  27. Άσπα θυμάσαι τη γιορτή μου βρε;;; Σμουααααααααατς!

    Μένια (η δική μου Μένια ή άλλη;;;) καλωσήρθες! Εγώ σ' ευχαριστώ που είσαι εδώ!

    Μπέττυ ευχαριστώ! Κι εμένα μου αρέσουν!

    Γιώργο, περιμένω εντυπώσεις! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  28. Αθηνά ευχαριστώ!

    frabala, έλα να σε κεράσουμε!

    Εμμυ το έκανες;

    ReplyDelete