Saturday, May 30, 2009

Τρεις καφέδες και ένα κέικ

Ας αρχίσω από το κέικ. Θυμάστε το κέικ με φράουλες και σαντιγύ; Ναι ε; Μα ξεχνιέται το άτιμο; Ε, είπα να κάνω κι εγώ ένα κέικ, παρόλο που τον τελευταίο καιρό αποφεύγω να κάνω γλυκά. Είχαν μαζευτεί πολλά αυγουλάκια και κόντευε να γίνει το ψυγείο ... κοτέτσι! Έτσι αξιοποίησα μερικά. Έλα όμως που εδώ η οικογένεια, αν δεν έχει σοκολάτα το γλυκό, δεν το θεωρούν γλυκό! Οπότε, προχτές το βράδυ, έκανα μεν τη συνταγή, με μια μικρή αλλαγούλα. Αντί για φράουλες και σαντιγύ, έλιωσα 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Όταν έφτιαξα το μίγμα του κέικ, το έβαλα στη φόρμα και ανακάτεψα τη σοκολάτα απαλά να πάει παντού. Δεν την ανακάτεψα καλά επίτηδες, ώστε να βρίσκονται και ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας που και που. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που βάζω σοκολάτα σε κέικ, αλλά είπα να σας το δείξω :-)
Το γεγονός ότι κοντεύει να τελειώσει σήμερα, σημαίνει υποθέτω ότι έγινε καλό! :-p

Και τώρα πάμε στους καφέδες.
Στην Πάτρα βρέθηκα χτες για μία δουλίτσα που είχαμε με την κόρη. Χτες το βράδυ φτάσαμε αργούτσικα και η μάνα μου κοιμότανε. Τώρα...όταν λέμε αργούτσικα, μη φανταστείτε...10.30 φτάσαμε. Δεν ξέρω τι σκέδιο καινούριο είναι ευτούνο να κοιμάται πια με τσι κότες. Τέλος πάντων.... καλά ας είναι και ας κοιμάται και με τσι κότες.... Δεν μιλήσαμε χτες βράδυ λοιπόν...
Πρώτος καφές σήμερα το πρωί στο σπίτι. Παρέα με τη μάνα για να πούμε δυο κουβέντες. Τα νέα μας κλπ....Εφύγαμε πριν προλάβει να μας δει καλά-καλά...

Δεύτερος καφές με τη Βάνα. Κανονισμένο ραντεβού με τη Βάνα που γνώρισα μέσα στο ντελισιέζ (αααααααααααααααααα το 'πα!!!) της Ρένας! Η Βάνα είναι μια γλύκα. Είναι πάρα πολύ συμπαθητική, κάνει πολύ καλή παρέα και δεν βαρεθήκαμε καθόλου. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Δεν μας έφτασε η ώρα που μείναμε μαζί.... Πολύ χάρηκα που την είδα από κοντά. Δεν μείναμε με τις ώρες, αλλά το καλό είναι ότι η Βάνα ζει στην Πάτρα, οπότε άνετα μπορούμε να ξαναβρεθούμε! Βάνα, να μου προσέχεις τα ζουζούνια και να είσαστε καλά!

Τρίτος καφές με μια πολύ αγαπημένη φίλη. Ξέρετε...η λέξη φιλία για μένα είναι ιερή. Θεωρώ ότι έχω πάρα πολλούς γνωστούς αλλά πάρα πολύ λίγους φίλους. Φίλος/η για μένα είναι κάποιος που μπορώ να του εμπιστευτώ ένα μεγάλο μου μυστικό. Ειναι κάποιος που του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Ε...λίγοι είναι αυτοί... Μέσα σ' αυτούς είναι και η Αγγελική Ν. που σήμερα καταφέραμε να βρεθούμε και να πιούμε καφέ μακράς διαρκείας! χαχα! Μετά τη Witch (αυτή κι αν είναι Φίλη με Φ κεφαλαίο), η Αγγελική είναι από εκείνους τους ανθρώπους που 3,5 ώρες για καφέ είναι λίγες!!! Με τη Witch, όταν βρισκόμαστε 6-8 ώρες είναι λίγες. Ε...το ίδιο και με την Αγγελική! Και τι δεν είπαμε! Και πόσα δεν σχολιάσαμε! Αναλύσαμε διεξοδικά το αγαπημένο μας θέμα (κουζίνα) και είπαμε για χίλια άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Η Αγγελική με "έβαλε" στο λεωφορείο για Ζάκυνθο... Ξεκολλημό δεν είχαμε.

Αχ.... τι καλά που ήταν....Πολύ τη χάρηκα τη σημερινή μέρα! Άντε βρε κορίτσια... Έτσι... Να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε, που λέει και ο Νιόνιος. Φιλάκια πολλά κόρες! Στο επανειδείν!

15 comments:

  1. Έχεις βαλθεί να με τρελάνεις σήμερα Κικόν μου. Με τους καφέδες σας, τα γελάκια σας και τα φλύαρα τιτιβίσματα που φαντάζομαι, με πιάνει ζούλεια μεγάλη. Να είστε καλά πάντα να ανταμώνετε και να κανονίσουμε να ανταμώσουμε κι εμείς επιτέλους :) Σε φιλώ γλυκά!!!

    Όσο για το delicieuses είναι κάτι μεταξύ σε -εζ και ους η προφορά. Ντελίσ-γ-ιουζ με ένα μικρό αξάντ από -ε- στο τέλος.

    ReplyDelete
  2. Γλυκά, κέηκ, σοκολάτες, καφέδες...Περίσσεψε κατι από όλα αυτά? Για το κέηκ επειδή νοιώθω ότι το νοιώθεις αμαρτωλό, γιατί δεν δοκιμάζεις την τακτική της Ρένας με τις φρουκτόζες και τα συναφή? Όσο για τους καφέδες...πως να το πω κομψά? Δε θα το πω κομψά.. φτου σας! Εμείς που είμασταν?

    Raymonda (Χάρης)

    ReplyDelete
  3. Deli,πόσο όμορφα πέρασες με φίλες από τα παλιά,αλλά και νέες!Με καλή παρέα η ώρα τρέχει,φεύγει χωρίς να το καταλάβεις-άντε να δούμε πότε θ΄ανταμώσουμε,δηλώνω κι εγώ ότι σας ζηλεύω!
    Και σε ποιον δεν αρέσει το σοκολατένιο κέικ!Έμεινε κανένα ψιχουλάκι;Κρατήθηκες ή χάλασες τη δίαιτα;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Ρένα, εύχομαι να συναντηθούμε κι εμεις σύντομα!
    Όσο για την προφορά, έτσι το λέω αλλά δεν γράφεται! χαχα!

    Χάρη!!! χαχα! Έχει μείνει λίγο κέικ! Να σου στείλω; Άμα φτιάξω καλέ μου κέικ με φρουκτόζη, θα μου το φέρουν καπέλο! χαχα! Άσε...Θα αρχίσω τις δοκιμές με φρουκτόζη κλπ σε κάνα μήνα. Τώρα ας έχουν κάτι σίγουρο για το πρωινό τους. Άσε που εγώ δεν χαμπαριάζω. Μπορώ να το τσακίσω είτε έχει ζάχαρη, είτε φρουκτοζη. Τώρα δεν τρώω γιατί πειθω τον εαυτό μου ότι έχει ζάχαρη. Αν βάλω φρουκτόζη θα τρώω συνέχεια με τη δικαιολογία ότι δεν έχει πολλήη ζάχαρη!!! χαχα!
    Εσείς είσασταν κοντά μας με τη σκέψη μας! χαχα!

    Ελένη εμεινε λιγάκι, βαστιέμαι όμως. Ίσα που δοκίμασα μια σταλιά!
    Άντε! Και στα δικά μας! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  5. Στείλε και κατά δω τίποτα βρε Κική!!!

    ReplyDelete
  6. Κοριτσάκι χάρηκα πάαααααρα πολύ που σε γνώρισα και θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε:))))
    Είσαι πολύ θετικός άνθρωπος και δημιουργικός, χαρακτηριστικά που αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν τα μοιράζεται κανείς με τους άλλους. Εσύ το κάνεις αυτό και δια ζώσης, αλλά και μέσα από τις σελίδες σου!
    Να'σαι καλά να τα λέμε!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  7. τι ωραία καλέ! θέλω κι εγώ :))

    (όχι κέικ: φιλενάδες και καφέ!)

    ReplyDelete
  8. Σοφία, έφτασεεεεεεεεεεεεεε!

    Βάνα ευχαριστώ πολύ! Κοκκίνησα εγώ τώρα! :-)))
    Θα τα ξαναπούμε! Φιλάκιααα!

    Μαριλένα κι εγωωώ! Και ανάμεσά μας ο Σάκηςςςςςςςςςςςςςςς! χαχα!

    ReplyDelete
  9. Αααααα, συναντήθηκες με την Βανούλα!!! Τι όμορφα!!! Μπράβο κοριτσάκια!!
    Η Αγγελική Ν. είναι ακόμα στην Ελλάδα?? Νόμιζα ότι έχει φύγει!
    Αγγελικήηηηηηη!! Πότε θα πάμε για καφέ εμείς???
    Φιλιά, μιαν όμορφη Κυριακή εύχομαι σε όλους!

    ReplyDelete
  10. Παντα τετοια καφεδακια να πινεις,τυχερη Κικη ;)

    ReplyDelete
  11. Έλενα είναι εδώ αλλά έχει μπλέξει με μετακομίσεις! Κάτι μου είπε για συνάντηση όμως με σας!
    Με τη Βάνα περάσαμε μια χαρά! Να 'ταν κι άλλο! Χαχα!

    Κατερίνα, ευχαριστώ! Επίσης!

    ReplyDelete
  12. Μια χαρά πέρασες! Τι καλύτερο από φιλενάδες και καφέ; Εύχομαι πάντα τέτοια!

    ReplyDelete
  13. δεν είδα και γω την αναρτηση νωρίτερα και έκανα το κεικ παραλλαγή κάκαο ...σαν τα μούτρα μου ....

    πάντα τέτοιες ευχάριστες συναντήσεις να έχεις !!

    ReplyDelete
  14. Κική μου, επέστρεψα στην Αθήνα και έχω πρόσβαση σε υπολογιστή!
    Τι καλά που περάσαμε φιλενάδα! Πόσο ενδιαφέροντα ήταν όσα είπαμε! Ομολογώ ότι μου έχεις μάθει χίλια δυο πράγματα (και όχι μόνο για μαγειρική και μπλογκ)! Και όσο το ψάχνουμε τόσα περισσότερα καταλαβαίνουμε! Ήταν υπέροχο το μεσημέρι του Σαββάτου που περάσαμε με καφεδάκι και παρεούλα! Με το καλό να τα ξαναπούμε!
    (Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Αμοιβαία τα αισθήματα)

    ReplyDelete
  15. Big mama ευχαριστώ!

    Νατάσσα τι έκανες καλέ στο κέικ;
    Άντε βρε Νατάσσα! Και στα δικά μας!

    Αγγελική , αν έχεις μάθει εσύ από μένα, τι να πω κι εγώ... Τέλεια περάσαμε! Δεν το συζητώ! Εύχομαι πάλι να τα πούμε σύντομα! Φιλάκια!

    ReplyDelete