Ημέρα αγιασμού σήμερα και επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Να πω ότι χαίρομαι; Ψέμα θα ΄ναι... Θα ήθελα να ξεκινούσε καλύτερα η νέα σχολική χρονιά. Αλλαγές, καλοί συνάδελφοι που έφυγαν, ελλείψεις, υποχρεώσεις, ανάγκες... Πολλές οι σκέψεις για όλα όσα μας απασχολούν κάθε χρόνο. Μέσα σε όλα, κι άλλη μείωση στο μισθό μας. Κάθε μήνα και λιγότερα. Αυτοί που το αποφάσισαν αυτό αλήθεια, πόση μείωση είχαν στο δικό τους μισθό; Με διακατέχει μια πίκρα και απαισιοδοξία η αλήθεια είναι τελευταία. Τέλος πάντων...
Λένε πως εμείς οι εκπαιδευτικοί, έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη δουλειά μας: είμαστε ανάμεσα σε νέα παιδιά, που μας δίνουν ζωή. Και όσο κι αν είναι πολύ κουραστικό σαν επάγγελμα (όσο κι αν νομίζουν όλοι ότι καθόμαστε), η αλήθεια είναι, ότι είναι και ανανεωτικό! Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά συνέχεια, σου δίνει ενέργεια.
Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν, αφιερώνεται σ' αυτά τα παιδιά που σήμερα ξεκινάνε σχολείο. Από τα πιο μικρά, έως τα πιο μεγάλα. Και αφού είναι αφιερωμένη σε παιδιά, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, παρά μόνο κάτι που αγαπάνε τα παιδιά. Σοκολατένια μαλακά μπισκότα.
1 αυγό
1/3 κούπας λικέρ (χρησιμοποίησα αχλάδι)
½ κούπα ζάχαρη
3 κ. σ. σκόνη σοκολάτα
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 90%
50 γρ. σταγόνες καραμέλας
50 γρ. τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι ολικής άλεσης, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα απαλό, που να πλάθεται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά. Στα μπισκότα, ανεβάζω πάντα τη σχάρα ψηλά, γιατί ο φούρνος μου είναι πιο δυνατός από κάτω.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα βάζουμε στο ταψί, όχι πολύ μακριά το ένα από το άλλο και τα πατικώνουμε λίγο.
Ψήνουμε στους 170 για 8 λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθούν, για να παραμείνουν soft cookies.
Tips:
Αλεύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης μόνο απλό, για όλες τις χρήσεις.
Λικέρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο σας αρέσει και θεωρείτε ότι ταιριάζει.
Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σκόνη σοκολάτα.
Η παραπάνω φωτό με τα παιδικά χεράκια, είναι τραβηγμένη εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν μετά από πολλά παρακάλια, πήγα κάτι άλλα soft cookies σε μαθητές τότε της 1ης λυκείου. Οι μαθητές μου δεν γνώριζαν τίποτα από τη διαδικτυακή μου δράση (και ούτε ποτέ τη συζητάω μαζί τους), μέχρι που έγινε το μπαμ με το πρώτο βιβλίο. Αφού εμαθαν περί μπλογκ και μαγειρικής, με χιλιοπαρακάλεσαν μία μέρα να τους πάω κάτι και έτσι έγινε. Τώρα τα παιδιά αυτά, ξεκινάνε την 3η λυκείου! Παιδάκια μου, καλή επιτυχία και υπομονή σας εύχομαι αυτή τη χρονιά!
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και σε όλους μας!
Λένε πως εμείς οι εκπαιδευτικοί, έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη δουλειά μας: είμαστε ανάμεσα σε νέα παιδιά, που μας δίνουν ζωή. Και όσο κι αν είναι πολύ κουραστικό σαν επάγγελμα (όσο κι αν νομίζουν όλοι ότι καθόμαστε), η αλήθεια είναι, ότι είναι και ανανεωτικό! Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά συνέχεια, σου δίνει ενέργεια.
Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν, αφιερώνεται σ' αυτά τα παιδιά που σήμερα ξεκινάνε σχολείο. Από τα πιο μικρά, έως τα πιο μεγάλα. Και αφού είναι αφιερωμένη σε παιδιά, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, παρά μόνο κάτι που αγαπάνε τα παιδιά. Σοκολατένια μαλακά μπισκότα.
Chocolate and caramel chip soft cookies
Υλικά για 2 δόσεις
½ κούπα ηλιέλαιο1 αυγό
1/3 κούπας λικέρ (χρησιμοποίησα αχλάδι)
½ κούπα ζάχαρη
3 κ. σ. σκόνη σοκολάτα
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 90%
50 γρ. σταγόνες καραμέλας
50 γρ. τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το αυγό, το λικέρ, τη ζάχαρη, τη σκόνη σοκολάτας και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι ολικής άλεσης, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα απαλό, που να πλάθεται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά. Στα μπισκότα, ανεβάζω πάντα τη σχάρα ψηλά, γιατί ο φούρνος μου είναι πιο δυνατός από κάτω.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα βάζουμε στο ταψί, όχι πολύ μακριά το ένα από το άλλο και τα πατικώνουμε λίγο.
Ψήνουμε στους 170 για 8 λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθούν, για να παραμείνουν soft cookies.
Tips:
Αλεύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης μόνο απλό, για όλες τις χρήσεις.
Λικέρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο σας αρέσει και θεωρείτε ότι ταιριάζει.
Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σκόνη σοκολάτα.
Η παραπάνω φωτό με τα παιδικά χεράκια, είναι τραβηγμένη εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν μετά από πολλά παρακάλια, πήγα κάτι άλλα soft cookies σε μαθητές τότε της 1ης λυκείου. Οι μαθητές μου δεν γνώριζαν τίποτα από τη διαδικτυακή μου δράση (και ούτε ποτέ τη συζητάω μαζί τους), μέχρι που έγινε το μπαμ με το πρώτο βιβλίο. Αφού εμαθαν περί μπλογκ και μαγειρικής, με χιλιοπαρακάλεσαν μία μέρα να τους πάω κάτι και έτσι έγινε. Τώρα τα παιδιά αυτά, ξεκινάνε την 3η λυκείου! Παιδάκια μου, καλή επιτυχία και υπομονή σας εύχομαι αυτή τη χρονιά!
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και σε όλους μας!
Super τα cookies
ReplyDeleteΚαλή σχολική χρονιά
Καλή σχολική χρονιά ευχομαι, γλυκεια σαν τα μπισκότα σου!!!
ReplyDeleteΚαλή σχολική χρονιά!!!
ReplyDeleteΝα'σαι καλά Κική μου και έψαχνα να δω τι μπισκότα θα έκανα για τη γιορτή μας στις 17!! χιχι καλή χρονιά σε όλα τα μαθητούδια, καλή πρόοδο να έχουν και υπομονή στους εκπαιδευτικούς... έρχονται και χειρότερα δυστυχώς και θα την χρειαστούμε όλοι!!
ReplyDeleteΚαλημέρα, καλή εβδομάδα ;-)
Καλησπέρα σας!
ReplyDeleteΤις σταγόνες καραμέλας πού τις βρίσκουμε; Υπάρχουν σε φακελάκι όπως οι σταγόνες ή οι νιφάδες σοκολάτας που χρησιμοποιούμε στα γλυκά;
Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές,να'μαστε καλά και να μη δούμε χειρότερα απ΄ό,τι σήμερα,τουλάχιστον να σταματήσει εδώ το κακό!
ReplyDeleteΚαλή αρχή και ευχαριστούμε για τη συνταγή αν βρω τις σταγόνες καραμέλας θα τη δοκιμάσω κι εγώ!
Κική κουράγιο... όπως όλοι. Ξενερωμένοι, απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι, σαστισμένοι, πικραμένοι όλοι είμαστε... Πολύ μαρέσαν τα soft cookies! Γιατί επιμένουμε να κάνουμε focus στις γλυκιές πλευρές της ζωής!
ReplyDeleteKira daskala mou me siginises ! ego se katalaveno apolita se ola osa eipes !!! kai simfono mazi sou ! kali xronia ,kalo kouragio k ipomoni , kai kala depon gia ton ponokefalo !
ReplyDeleteΠως να μην ειναι καλη η χρονια με τετοια κουλουρακια στην αρχη?
ReplyDeleteΤ Ε Λ Ε Ι Α !!!
Καλη χρονια να εχεις Κικη, ομορφη ηρεμη και πολυ δημιουργικη.
ReplyDeleteυπεροχα τα cookies.
ReplyDeleteκαλη χρονια και οσο για τα αλλα τι να πω..... και εδω μας εχουν αλλαξει τα φωτα με φορους φορους φορους, μολις ψηφιζουν ενα νομοσχεδιο, καπακι το επομενο!!!!
Δεν φτανει που μοιραζεσαι ολα αυτα τα νοστιμα που φτιαχνεις με την Ζαργανα μου......μου την πας και περα δωθε...μου την καλομαθαινεις κ μασουλατε συνεχεια...Θα χασει τη λυγερη της κορμοστασια,το φιδισιο της κορμι κα τι θα κανωωωω?
ReplyDelete(ως παναγιωτακης σε βλεπω δυνατο ανταγωνιστη..)
φιλακια πολλα Κικι μας
Αστέρι,
ReplyDeleteΡιρή,
Ξανθή,
ευχαριστώ! Επίσης!
Angel, έχω να σου προτείνω κι άλλα καλύτερα! ;-)
Ανώνυμη, τις σταγόνες καραμ'ελας τις βρίσκουμε εκεί που είναι και οι σταγόνες σοκολάτας. Στα είδη για γλυκά.
Δέσποινα αν δεν βρεις, μπορείς να τις παραλείψεις! Ευχαριστώ!
Αμάν φαίνονται καταπληκτικά,μακάρι να είχα ένα....ταψάκι
ReplyDeleteΚαροτάκι, όλα όσα ειπες νιώθω...!
ReplyDeleteΓιαννάκη μου σ' ευχαριστώ πολύ!
Ελπινικη,
Δημιουργία,
Great,
ευχαριστώ!
handmade&art την τρέχω, με τρέχει, αλλά μάλλον εγώ θα γίνω σαν φάλαινα!
Νάντια είναι νόστιμα!
Καλή χρονιά,Deli μου!
ReplyDeleteΠόσο θα ήθελα ένα και δυο με το καφέ,που πίνω ακόμη!
Άστα να πάνε,όλοι στα ίδια βρισκόμαστε,περικοπές και πάλι περικοπές.
Φιλιά!
Καλη χρονιά Κική και καλό κουράγιο! Μπορεί να μην έχετε βιβλία αλλά έχετε μπισκοτάκια! Μιαμ μιαμ!
ReplyDeleteCrazyTourist1
Ελενίστα ευχαριστώωωω! Πότε γυρνάς;;;
ReplyDeleteΤρελοτουρίστα! χαχα! Ευχαριστώ!
ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΗΡΘΑ! ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΑΜΕ;ΧΑΧΑΧΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΩ! ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ!
ReplyDeleteΧαχα! Κάνε μια γύρα! Κάτι θα βρεις! ;-)
ReplyDeleteΚαλή αρχή και σιδεροκέφαλη συναδέλφισσα!
ReplyDeleteΠαρ όλη τη μαυρίλα γύρω μας , αντιστεκόμαστε επιλέγοντας τα τόσα όμορφα γύρω μας.Αλλιώς δεν τη βγάζουμε καθαρή.
Καλή χρονιά στα παιδάκια μας
ReplyDelete!
Μπράβο για τη δουλειά που κάνεις που θέλει τόση δυναμη!!!!
ReplyDeleteΜπράβο που έχεις θετική ενέργεια!!!
Μπράβο για τα τέλεια όπως δείχνουν κουλουράκια!!!
Τρέχω να τα φτιάξω γιατί τώρα με α παιδιά στο σχολείο είναι ότι πρέπει τέτοιες λύσεις για σνακ.
Φιλιά, Φανή
Μα τι καλή δασκάλα είσαι εσύ! Τα ταίζεις τα παιδάκια σου, χιχι!!
ReplyDeleteΠολύ λάχταριστά φαίνονται τα κουλουράκια! Καλή χρονιά και ας ελπίσουμε τα καλύτερα να είναι μπροστά (λέμε τώρα:)
Με τούτα που μου σερβίρεις πώς να μη φάω; Σήμερα που παραδεχθηκα δημοσίως οτι δε τρώω και παχαίνω το βαλες;
ReplyDeleteΑντέχω να βλέπω χωρίς να αγγίζω;
Πάντως σε παραδέχομαι έχεις το θάρρος της γνώμης σου εκτιμώ βαθύτατα που τα είπες ευθέως του Παναγιωτάκη μου!χαχαχααααααααα
Βίκυ καλή χρονιά!
ReplyDeleteΦανή ευχαριστώ! :-)
Χαρά, μα και οι δύο να παχαίνουμε ΧΩΡΙΣ να τρώμε; Τι αμαρτίες πληρώνουμε;;; :-p
Μαράκι, πρώτα τα αγριεύω καλά καλά, και μετά τα καλοπιάνω! ;-)
ReplyDeleteClaire καλή χρονιά και σε σένα!
ReplyDelete