Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος, εκτός από πολύ καλός φωτογράφος, κατέχει και ολίγον απο μαγειρική. Δε μαγειρεύει πάρα πολύ, αλλά φτιάχνει αυτά που του αρέσουν. Ο Κωνσταντίνος όμως ξέρει και από πίτες μια και είναι από την κεντρική Ελλάδα.
Μια ωραία μέρα λοιπόν, πιάνουμε το μπούρου-μπούρου και αφού αναλύσαμε όοοοοολα περί blogging, όοοοοοοοοοοοοοολα περί φωτογραφικών μηχανών, όοοοοοοοοοολα περί των δυνατοτήτων της μηχανής μου, πιάσαμε και τη μαγειρική. Και πάνω εκεί που τα λέγαμε, μου λέει για τη μπατζίνα. Αφού αναλύσαμε και όοοοοοοοοοοολα για τη μπατζίνα, το αλεύρι που θέλει, το πόσο λεπτή πρέπει να είναι, το τι μπορείς να προσθέσεις, ε.... εννοείται ότι μετά ήθελα να την κάνω.
Βγαίνω τσάρκα στα σουμού για να πάρω καλαμποκάλευρο. 3 σουμού επισκέφτηκα για να το βρω. Μερικές φορές, αυτό το πράγμα καταντάει αηδία εδώ στο νησί. Πέρυσι τέτοια εποχή, πήγα σε 4 μαγαζιά για να βρω χάρτινες θήκες για muffins και τελικά δε βρήκα. Αν είναι δυνατόν!
Τελικά, βρήκα καλαμποκάλευρο και Σάββατο πρωί πιάνω να τη φτιάξω.
Τι χρειάστηκα;
2 φλυτζάνια του τσαγιού καλαμποκάλευρο
1-2 κουτ σούπας λάδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
λίγο αλατάκι
ένα κομμάτι ανθότυρο (150 γραμμάρια έβαλα, υπολογίστε σαν ένα πακέτο τσιγάρα)
ένα κομμάτι φέτα, μεγαλύτερο από το ανθότυρο
λάδι
χλιαρό νερό
Τι έκανα:
Ζεσταίνω το νερό, να μην κάψει.
Βάζω σε ένα μπωλ το καλαμποκάλευρο και του ρίχνω το χλιαρό νερό. Πόσο νερό; Τόσο ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Σαν παχύ μέλι δηλαδή. Δε μέτρησα πόσο νερό έβαλα ακριβώς, αλλά φαίνεται και στη φωτό η πυκνότητα του χυλού.
Προσθέτω το λάδι και το γάλα, ανακατεύω.
Λιώνω με το χέρι τα τυριά, τα ανακατεύω και αυτά.
Σε αυτό το σημείο αναρωτιέμαι αν θέλει μπέκιν. Τηλέφωνο στον Κωνσταντίνο:
-Θέλει μπέκιν;
-Πωωω...τώρα ξύπνησα....πίνω καφέ...
......
μπουρου μπουρου
.......
-Βρε Κωνσταντίνε τη δοκιμάζω και είναι πικρή!
-Λες να είναι μπαγιάτικο το αλέυρι;
-Και που να ξέρω βρε Κωνσταντινε; Ήμουν εκεί όταν το μάζευαν και το συσκεύαζαν;;;
Μία ώρα τηλέφωνο πάλι για μπούρου μπούρου.
Συμπέρασμα μετά από μια ώρα πάρλας: δε θέλει μπέκιν. Η μπατζίνα δε φουσκώνει. Πρέπει να μείνει λεπτή.
Ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνω ένα πυρέξ (όχι λάδι καλύτερα για να μην κολλήσει) και το πασπαλίζω ελαφρά με λίγο αλεύρι.
Βάζω το μίγμα μέσα, βάζω λάδι από πάνω (επιβάλλεται), τη βάζω στο φούρνο, κάνω και το σταυρό μου να πετύχει και να τη φάμε.
Πώς και πόσο πρέπει να ψηθεί;
Ευτυχώς είχε αναλυθεί το θέμα σε προηγούμενο τηλεφώνημα και γλυτώσαμε το 2ο μπούρου-μπούρου.
"Η μπατζίνα όταν θα ψηθεί θα μαζέψει λίγο. Δεν πρέπει να γίνει σαν μπισκότα για σφεντόνα. Πρέπει να σου αρπάξει στις άκρες αλλά να μείνει μαλακή μέσα. Συνήθως δεν πετυχαίνει με την πρώτη". Τάδε έφη Κωνσταντίνος και όσο τα έφη αυτός τόσο με έζωναν εμένα τα φίδια ότι δε θα τη φάει κανείς...Μα τόσο δύσκολο πια; Χμμμμμ...
Την ψήνω τελικά γύρω στα 40 λεπτά.
Λεπτή ένα δάχτυλο, ωραία, δε θα φωνάζει ο σεφ (όπου σεφ ο Κων/νος).
Τρώμε ένα κομμάτι, πολύ καλό μας φάνηκε.
Φωτογραφίζω, του τη στέλνω. "Σ' αρέσει"; λέω του Κωνσταντίνου.
"Πωωωω τέλεια την πέτυχες" λέει. Φουσκώνω από περηφάνια εγώ!
Όχι θα μου γλύτωνε λέω μέσα μου...Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο. Ίσα -ίσα.
Το πείραμα θα επαναληφθεί γιατί πέτυχε. Σας την προτείνω σα μια γρήγορη και νόστιμη λύση. Ξέχασα και το πιο σημαντικό: Την έφαγαν με μεγάλη ευχαρίστηση και τα παιδιά μου.
Στη μπατζίνα μπορούμε να προσθέσουμε και κολοκύθι -οπότε είναι κολοκυθομπατζίνα- όπως και άλλα υλικά.
Όλα τα αναλύσαμε όπως είδατε. Μερσί Κωνσταντίνε!
Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα!
Deli,θα εκτελεστεί αύριο κιόλας!Από τη Χαλκίδα αγόρασα αλεύρι ολικής,πολύσπορο και...καλαμποκάλευρο,έτσι χωρίς να έχω κάτι στο μυαλό μου-κάνω κάτι τέτοια.Η συνταγή ήρθε την κατάλληλη στιγμή!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα,φιλιά!
Μόλις ήθελα να το κλείσω και να πάω για ύπνο...μου μύρισε μπατζίνα!
ReplyDeleteΣαν αυτη που έφτιαχνε η γιαγιά μου, η μαμά μου και την καλύτερη απ΄όλες η θεία μου!
Γεια στα χεράκια σου που μου την θύμησες,θα την φτιάξω κι εγώ!
Φιλιά και καλή βδομάδα!
Ως ειδικός μπατζινολόγος, διαθέτων στο βιογραφικό του άπειρες διαλέξεις σε ειδικώς διοργανωθέντα συνέδρια μπατζινολογίας, και άπειρες συμμετοχές σε μπατζινογευσιγνωστικές ημερίδες, έχω να προσθέσω ότι να πετύχει καλύτερα από αυτό που βλέπετε στις φωτό δεν γίνεται!
ReplyDeleteΜπράβο Κική...
ReplyDeleteΓια την Μπατζίνα αλλά και για τα μπουρου - μπουρου.....
Ωφείλω να το πω....
είσαι παιδί αντοχής!!!! εγώ θα είχα φάει το σύρμα, πριν δοκιμάσω τη μπατζίνα...
Κωνσταντίνε, θέλω... μπατζίνα...
ενώ ..ζηλεύω, δεν μπορώ να την κανω.
ReplyDeleteκαι δεν μπορώ να την κανω, γιατί θα μπω στον πειρασμο και θα την φάω!
(εδώ και αρκετά χρονια, το στομαχι μου δυστυχως δεν σηκώνει πίτες. παρα μονον αυτές με το φυλλο το έτοιμο, το όσο λεπτότερο γινεται..)
καλη βδομαδα :)
Θα τη δώσω στον πατέρα μου τη συνταγή που έχει μανία με τις πίτες!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Βρε Κικη, κατι ασχετο με τη μπατζινα! Μηπως ξερεις πως κανουν μπομποτα, που του κολλησε του καλου μου και θελει να του κανω? Γιατι ο,τι του φανει...... που λεει και η παροιμια.
ReplyDeleteΕλένη, πάνω στην ώρα! Να μου πεις αν σου άρεσε!
ReplyDeleteΜάτα, άρα ξέρεις καλά από μπατζίνα!
Καλή εβδομάδα!
Κωνσταντίνε,
ως μαθήτρια, παρακολουθήσασα πολλαπλές αναλύσεις επι της μπατζινολογίας, σε συνέδρια μπατζινογευσιγνωσίας και επιτυχούσα σε μπατζινοδιγωνίσματα, σας ευχαριστώ!
Μαριέλα, άμα μου κάτσει να φτιάξω κάτι, δεν ησυχάζω μέχρι να το φτιάξω!
Τρελοτουρίστρια, να τη δώσεις, να τη δώσεις!
Κατερίνα δημιουργική, αλμυρή ή γλυκιά; Γιατί εγώ ήξερα γλυκιά αλλά κυκλοφορεί και σε αλμυρή βερσιόν!
Απ'ό,τι μου λέει Κική μου, μαλλον γλύκιζε η μπομπότα που έχει δοκιμάσει! Διοτι παιδί της κατοχής δεν είναι, αλλά...να μην πω καλύτερα! (τόσα φτιάχνω, την μπομποτα ζήλεψε!)
ReplyDeleteΜεριλένα (μου ξέφυγες), συνήθως όσοι έχουν πρόβλημα με το στομάχι, τους πειράζει το έτοιμο φύλλο! Αυτή δεν έχει φυλλο όπως βλέπεις, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα.
ReplyDeleteΚατερίνα, ξέρω στο περίπου πως φτιάχνεται, απ΄ ό,τι θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια που την έκανε η μάνα μου. Έχω επίσης και συνταγή από τη Σοφία Σκούρα άμα θες να στη γράψω και να στη στείλω. Εγώ δεν έχω φτιάξει ούτε αλμυρή ούτε γλυκιά με κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Ρίξε μια ματιά όμως εδώ και εδώ. Νομιζω θα βοηθηθείς. Έτσι την κάναμε κι εμείς...Με έβαλες στο τριπάκι να φτιάξω κι εγώ τώρα!
ReplyDeleteκρατηστε μου, τεμάχιο τι εκ της μπατζίνος (η μπατζις, της μπατζίνος :) γιατι μια λιγουρα μου ήρθε..φαίνεται γιάμι!
ReplyDeleteΣτείλτε κι ένα κοματαααααάκι στον μακρινό βορρά! Άντε δύο το πολύ...
ReplyDeleteΤρίτο δεν θα πάρω μην επιμένετε :))))
Mπατζίνα φτιάχνει τέλεια ο ... γαμπρούλης μου, ο άντρας της αδελφής μου δηλαδή, που είναι Καρδιτσιώτης.Νομίζω ότι είναι πίτα που συνηθίζεται πολύ εκεί. Βέβαια όταν λένε μπατζίνα, δεν μπορούν να την φανταστούν με τίποτα χωρίς κολοκύθι.
ReplyDeleteΗ επιτυχία της είναι βέβαια να βγει όσο το δυνατόν πιο λεπτή.
Εγώ μία φορά που επιχείρησα να την κάνω, μου βγήκε μια πιτάρα παχιά παχιά, γιατί με ξέρεις και πόσα υλικά βάζω:PPP
Πάντως νόστιμη ήταν, την φάγαμε.
Μαγισσούλα, θα σας φυλάξω, ντοντ γουόρυ!
ReplyDeleteΙσιδώρα, a slice of μπατζίνα is flying north already!
Έλενα, και ο Κωνσταντίνος στην Καρδίτσα νομιζω έχει μεγαλώσει. Εσύ έκανες χοντρή πιτούλα; Δεν σε πιστεύω! :-)))
Κι εγώ -να πω την αλήθεια μου- με κολοκύθι την έχω μάθει στας Καρδίτσας. Αλλά φαίνεται υπάρχει μπατζινο-ποικιλία και δεν έχω εντρυφήσει, ως όφειλα.
ReplyDeleteΜαριέλα, παρ'όλους τους υπαινιγμούς γιά την διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών μου, θα πάρω το σχετικό καλαμποκάλευρο, φέτα τρικάλων και ανθότυρο αστακού και θα σε ειδοποιήσω...!
ReplyDeleteElie, κολοκυθομπατζίνα μου έχει υποσχεθεί από το καλοκαίρι ο κύριος Κωνσταντίνος πως θα μου στείλει τις φωτό. Αλλά ο κύριος Κωνσταντίνος είναι ζυγός (σου θυμίζει τίποτα;). Υπόσχεται αλλά αργειιιιιιιί να κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται.
ReplyDeleteΚωνσταντίνε σε κάρφωσα...να μάθεις!
:-)))
Κωνσταντίνε!!!! Μαριέλα,τώρα κατάλαβα ότι εννοούσες το σύρμα του τηλεφώνου!!!! χαχαχα!
Άσε...άσε...ιδρωνει το αυτί μου όταν μου μιλάει! Παίρνει φωτιά!!!
Περί μπομπότας: Η αυθεντική θεσσαλική συνταγή μπομπότας, η οποία δεν εκτελείται με το κανονικό καλαμποκάλευρο, αλλά με το άλλο το χοντροαλεσμένο που δεν βρίσκεται εύκολα, διατίθεται μόνον τηλεφωνικώς, και μόνον στην Βασίλισσα της Μπλογκόσφαιρας Queen Kiki.
ReplyDeleteΠρ;οσεχώς στις οθόνες σας στην Μικρή Κουζίνα, εφόσον αποφασίσει η Μεγαλειωτάτη να ασχοληθεί με το θέμα, που δεν πετυχαίνει και εύκολα.
Αν το πετύχει με την πρώτη, μιλάμε θα πολιτογραφηθεί γνήσια καραγκούνα του θεσσαλικού κάμπου!
ΥΓ: Γλυκειά μπομπότα;;;;;;;;;;;;;; Ποιός το σκέφτηκε αυτό, και ποιοί το έφαγαν;;;;;;;;
Η μπομπότα είναι κάτι σαν στόκος πολυεστερικός στον φούρνο!
Στόκος πολυεστερικός γλυκός;;;;;;;;
Η βασίλισσα της μπλογκόσφαιρας είμαι εγώ; χαχαχα! Μόνο εσύ με λες έτσι! (και κάτι ανάλογο ο Γιάννης).
ReplyDeleteΕγώ όταν ήμουν μικρή και έφτιαχνε η μάνα μου μπομπότα, έτρωγα πάντα μπομπότα σε γλυκιά βερσιόν. Ήταν κάτι σαν αυτό που λέμε φτωχό. Με σταφίδες και χυμό πορτοκαλιού. Δεν ξέρω όμως αν είχε καλαμποκάλευρο.
Μάλλον δεν θα ήταν με καλαμποκάλευρο...
ReplyDeleteΜύρισε Θεσσαλικος κάμπος στο blog!
ReplyDeleteΗ μάνα, του δειλινου καμπάνα ειναι και Ποντία και Φράου και απο την Ελασσόνα.Την μπατζίνα και εμείς με κολοχτύπι που ελεγε και ο πάππος μου ο Ισαακ την κάνουμε.
Τι μου θυμίσατε ρε παίδες και έχω καιρο να την φάω.
Μανααααα... μου μύρισε μπατζίναααα...Ακούυυς;;
Όλη η ντροπή δική μου, αλλά ομολογώ ότι, ολόκληρος γάιδαρος, τη λέξη την είχα ακούσει μόνο ως επίθετο ονόματος.
ReplyDeleteΜ' άλλα λόγια, με βοήθησες τόσο στην παρασκευή του φαγητού, όσο και στην ετυμολόγηση του ονόματος!
Καλό σας βράδυ.
Κωνσταντίνε, ίσως...
ReplyDeleteΑγγελική Λ, η μάνα είναι τρία σε ένα! Κολοχτύπι έλεγε και ο πατέρας μου!
Μάναααααα, ορέ μάναααα! Της μύρισε της κοπέλας! Για κάνε κάτι!
Διονύση μη νιώθεις άσχημα. Κι εγώ προ Κωνσταντίνου, δεν ήξερα τι είναι η μπατζίνα!
τελευταία ήρθα ούτε ψίχουλο δεν έμεινε:( Δίνω το όσκαρ στη μέτρηση "τυρί όσο ένα πακέτο τσιγάρα"!:)) και ρωτώ: τι είναι το κολοχτύπι;
ReplyDeleteΩπα, τι έγινε εδώ... έχασα διάφορα....
ReplyDeleteμε καταλάβα'ίνεις επιτέλους Κική μου..... αυτό το τηλέφωνο....
Τώρα όσο για την μπατζίνα, αν δε φάω δε θα ησυχάσω, οπότε μάλλον θα τη φτιάξει μέσα στο 2009 και όχι το 2010.... γιατί αλλιώς... θα τον δώσω κι εγώ....!!!!!
κι έχω εγώ κρυμμένα στο σεντούκι.....
Μαριέλα,
ReplyDeleteΤο λυρικό αριστούργημα "Νύχτες Μπατζίνας", που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς στα φεστιβάλ Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, θα προβληθεί σε μεταμεσονύκτια (εννοείται) προβολή εντός της εβδομάδος!
Ο παραγωγός / σεναριογράφος / σκηνοθέτης H.Constantinos θα αποστείλει εγκαίρως προσκλήσεις.
Ενδυμα επίσημο.
Δεν μπορώ να το πιστέψω!!Η φτωχιά μπατζίνα της Νένης[όπου Νενη είναι θεία],έγινε πρωτοσέλιδο στην περίφημη Μικρή Κουζίνα της Κικης,;!Εκείνο που εγωιστικά ομως πιστεύω και συγχώρεσε με Κική,είναι οτι σαν την μπατζίνα της Νένης,πουθενά στον κόσμο!!!Ομως αν ο Κωνσταντίνος σου έδωσε συγχαρητήρια ,πρέπει να ειχε επιτυχία η μπατζίνα σου! ΜΠΡΑΒΟ!...
ReplyDeleteΧαρτ! Σου είχα κρατήσει πριν την κόψω γιατί ήξερα πως θα ΄ρθεις! Τι να κάνωμεν; Σε λίγο θα μετράμε με πακέτα τσιγάρα, με σπιρτόκουτα κλπ. Θα πηγαίνεις στον χασάπη πχ και θα του λες: πιάσε ένα πακέτο τσιγάρα χοιρινό! Χεχε!
ReplyDeleteΤα κολοχτύπια είναι τα κολοκύθια! χαχα!
Μαριέλα, λέω να ιδρύσουμε σύλλογο βασανιζομένων γυναικών που υποφέρουν από μακράς διαρκείας Κωνσταντινοτηλεφωνήματα! Τι λες; Χαχα! όσο για τη μπατζίνα που περιμένεις να φας από τα χεράκια του, αν κρίνω από το πόσο καιρό μου χρωστάει τις φωτό της κολοκυθομπατζίνας, σε βλέπω να τη δοκιμάζεις κατά το 2010!
Κωνσταντίνε, να πάρω πασατέμπο δηλαδή;
Όλγα, καλά που μου είπες ότι τη λένε Νένη! Όχι τίποτα άλλο, αλλά να ξέρω τι τίτλο θα βάλω σε άλλο ποστ στο μέλλον!
Ευχαριστω!
Θα τις στείλω τις φωτό της κολοκυθομπατζίνας, αλλά μετά θέλει και τη συνταγή, οπότε θα χρειαστείς handsfree από αυτά που έχουν οι τηλεφωνήτριες γιά να μη πάθει το αυτί σου! Αυτό επειδή τη συνταγή την ξέρω μόνο με το μάτι και πρέπει να αυτοσχεδιάσεις!
ReplyDeleteOυαου!!!!Παω να την κάνω ...εχω καλαμποκάλευρο γιατι φτιάχνω ψωμακι.
ReplyDeleteΦανταστικ!Κωνσταντινε εισαι και ο πρωτος!
Κική συμφωνώ και μπαίνω στο σύλλογο ευθύς αμέσως!!!!
ReplyDeleteΘα σου στείλω εγώ φωτό της μπατζίνας που θα φάω... βασίσου πανω μου!!!!
Κωνσταντίνε κανόνισε γιατί....
θα ανοίξω το σεντούκι.....
Deli,την έφτιαξα!
ReplyDeleteΕίναι πολύ νόστιμη,νομίζω πως έπρεπε να βάλω λίγο αλατάκι-ελάχιστο.
Εκτός της πίτας,έφτιαξα μενού για τα κορίτσια-για αύριο-χοιρινό με δαμάσκηνα και μοσχάρι ντόπιο με κυδώνια.Απ΄όλα δοκίμασα,νοστιμότατα!
Να είσαι καλά με τις όμορφες,γευστικότατες συνταγές σου,αλλά και τις αναλυτικές οδηγίες σου!
Φιλιά!
Είδες τι έπαθα!Γράφεις για λίγο αλατάκι,αλλά μου ξέφυγε.Να σου πω τη δοκίμασα αλλιώς.Έριξα λίγο μέλι,της πάει πολύ.Μ΄αρέσει η μείξη γεύσεων.
ReplyDeleteΑπίστευτο...Τις προάλλες μου έλεγαν για την μπατζίνα!! Ευτυχώς μπαίνω σχεδόν καθημερινά και βρίσκω συνταγές γιατι πάντα μα πάντα σκέφτομαι ...Τι να φτιάξω σήμερα!!
ReplyDeleteΦαίνεται νοστιμότατη!!
Φιλάκια
Κωνσταντίνε...ΩΧ! Και πάρλα, ΚΑΙ αυτοσχεδιασμός! χαχα!
ReplyDeleteΦαραώνα, καλή επιτυχία! Καλοφάγωτη!
Μαριέλα , πιο εύκολα θα της πάρω από σένα Μαριέλα μου! Μα όλο τον απειλείς με αυτό το σεντούκι... Περιέργεια με έπιασε να μάθω τι έχει μέσα πια!!!
;-)
Ελένη ! Ξέχασες το αλατάκι; Δεν πειράζει! Αμ γι' αυτό της πήγαινε το μελάκι. Ε και ακούσει ο Κωνσταντίνος τι έκανες της ματζίνας...θα μας σφάξει ούλους!!!
Όλγα , να πάλι η μπατζίνα μπροστά σου! Επάνω της λοιπόν!
Γεια σου Κικι, μιας και ξέρεις την μπατζίνα, μήπως γνωρίζεισ και πως γίνεται η αλευρόπιτα?
ReplyDeleteΈχω φάει και μου άρεσε αλλά δεν κατάφερα να την φτιάξω όπως την έφαγα ποτε...
frabala
Frabala, αλευρόπιτα, μπαμπανάτσα ή ζυμαρόπιτα; Αν εννοείς αυτό, ναι. Ξέρω.
ReplyDeleteΚαλωσήρθες!
ax!! τι μου εκανες αποψε!!!!!η γιαγια μου την εφτιαχνε,,,και μαλιστα στη γαστρα,.....χι χι για τους νεωτερους...ηταν κατι σαν φουρνος με ξυλα....και οσες φορες την εφτιαξα,,,,δεν πετυχε,,,μαλον η δικια σου συνταγη...ειναι ακριβως.....ΑΥΤΗ........ΤΗΝ εβαψαν οι γατες,,νηστικες θα μεινουν....χιχι
ReplyDeleteΊριδα, δοκίμασέ τη. Ο Κωνσταντινος έχει να λέει γι΄αυτή τη μπατζίνα!
ReplyDeleteγεια σας. καταρχήν το site σου, το οποίο ανακάλυψα τυχαία χθες προς αναζήτηση συνταγής μπατζίνας, είναι εκπληκτικό. Φαίνεται ότι΄έχει γίνει από άτομο με μεράκι και αγάπη γι'αυτό πυ κάνει.κατά δεύτερον η συνταγή πολύ καλή. μόλις έφαγα δύο κομμάτια. Βέβαια έβαλα λευκό αλεύρι όποτε χρειάστηκε να βάλω 4 φλιτζάνια (δεν ξέρω αν έφταιγε το ότι δεν είχα καλαμποκάλευρο) και πρόσθεσα ένα τριμμένο κολοκύθι και λευκό πιπέρι στη γέμιση. αποτέλεσμα: μούρλια. νασαι καλά. θα σε συμβουλεύομαι συχνά καθώς είμαι fun της μαγειρικής
ReplyDeleteΚαλώς τη Σταματία! Ευχαριστώ πολύ για όλα!
ReplyDeleteΌταν αλλάζεις αλεύρι, αλλάζουν τα πράγματα στις συνταγές γενικώς. Χαίρομαι που σου άρεσε και θα χαρώ να σε ξαναδώ εδώ!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΑΚΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
ReplyDeleteΜία πρέζα είναι καλά, γιατί έχει και τη φέτα. Δοκιμάζεις όμως και αν θες προσθέτεις.
Deleteh kanonikh batzina ginetai me aspro aleyri feta gala h nero kai elaioladoh xoirino lipos pou einai kai h apotheosh.to kalokairi prosthetoume kai kolokythi vgalmeno me to koutali kai oxi trimenokai poly kala stimeno.filakia apo mia gnhsia karagouna.apo ta karagounoxoria tou dhmou sellanon.
Deleteepishs me to aleyri tou kalbokiou boreitai na ftiaxetai kai glykia bobotisia galatopita.apo kato toaleyri me gala baking powderkai enaaygo. kanoume xylo ki apo pano thn krema ths galatopitas.kiki telei to blog sou filakia.bhka tyxaia alla apo sdo kai sto exeis tha enhmeronomai syxna.
ReplyDeleteΕυχαριστούμε για τις συνταγές και τις οδηγίες! :-)
ReplyDelete