Λατρεύω τα ζυμαρικά. Μου αρέσει να τα τρώω με οποιαδήποτε σάλτσα. Από απλή έως πολύπλοκη. Το αστείο είναι, ότι ενώ στον περισσότερο κοσμο αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά, εμένα είναι η τελευταία μου επιλογή σε σάλτσα. Προτιμώ σάλτσες με λαχανικά, με ντομάτα, σκέτα με τυρί, με πέστο, με θαλασσινά κλπ κλπ.
Ας φτιάξουμε μακαρόνια με σολομό και τυρί κρέμα!
Ζυμαρικά με σολομό και τυρί κρέμα
Υλικά για 4 άτομα
1/2 κιλό μακαρόνια ψιλά (ή και παραπάνω)
200 γρ. σολομό καπνιστό
1 πακέτο (200 γρ) τυρί κρέμα light
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1 κουτ. σούπας ανάμικτα ξερά βότανα ή άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τα φτιάχνουμε;
Μέσα σε ένα πιάτο ή μπωλάκι, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα.
Προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε λωρίδες και τα βότανα (δείτε το TIP).
Βράζουμε νερό, αλατίζουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά όσο χρόνο χρειάζονται.
Σουρώνουμε.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές σούπας λάδι στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα με το σολομό.
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι (αν χρειάζεται κι άλλο).
Ο σολομός με το ανακάτεμα κόβεται σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
TIP: αν δεν θέλουμε να κοπεί ο σολομός σε πολύ μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε μόνο το μίγμα του τυριού με το γάλα και τα βότανα και προσθέτουμε στο τέλος το σολομό.
Καλή επιτυχία και καλό σαββατοκύριακο!
Κικη Καλη Χρονια!Εστω και καθυστερημενα..Θελω να δηλωσω fan σου!!Οτι εχω κανει δικοσου ειναι ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!Εκεινο που δεν μπορεσα να πετυχω σαν [εμφανιση]ειναι η τουρτα σαλατα, εγινε ομως τελεια σε γευση!Εγινε αυτο που επεσημανες,ζουμια απο παντζαρια!!
ReplyDeleteΜαμά, τέλω μακαλόνια!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλη η μανιταροπιτα,αλλα μονον γιατι εχει και κιμα![καθολου κρεαταφαγια στην οικογενεια!]
ReplyDeleteκαλημερα, ακομα πιο ωραια η συνταγη που εβαλες σημερα, λατρεμενα τα ζυμαρικα αλλα κι ο σωλωμος , αξεπεραστος. να εισαι καλα , καλο Σαββατοκυριακο να εχεις και να δημιουργησεις στην κουζινα σου
ReplyDeleteΠολύ , πολύ την αγαπάω αυτη την μακαρονάδα!
ReplyDeleteΤο κόλπο με το γάλα δεν το έχω δοκιμάσει, εγω αραιώνω το τυρι με μακαρονόζουμο.Φαντάζομαι με το γάλα θα είναι πιο πλούσιο σε γεύση.
Γρήγορη λύση και νο-στι-μό-τα-τη! Με ένα ποτήρι Chardonnay από δίπλα...
ReplyDeleteλοιπόν, εφτασε η ώρα να σου εξομολογηθώ κατι. από τα δεκάξι μου, τρώω σχεδόν καθημερινά μακαρονια.
ReplyDeleteόχι ζυμαρικά, μονο μακαρονια.
εννοείται πως μαγειρεύω για τους άλλους κανονικά, με εντελως ισορροπημενο διαιτολόγιο, αλλα για μενα; μακαρονακια!
καταλαβαίνεις, ποσο θα εκτιμηθει η συνταγή σου :))
(με κιμα ή παστίτσιο, δεν μου αρεσουν καθολου)
Όλγα, καλή χρονιά και σε σένα. Χαίρομαι που φτιάχνεις συνταγές από δω και σ' αρέσουν. Πρόσεξε την άλλη φορά να βάλεις χαρτοπετσέτες γύρω από τα παντζάρια ώστε να βγουν στεγνά. Σ΄ευχαριστώ!
ReplyDeleteΠ.Κ. σους εσύ! Δίαιτα!
Όλγα, κρεατοφάγοι; Εγώ όχι τόσο αλλά το θέλω κι εγώ το κρεατάκι μου που και που. Όχι πάντως σ' αυτή τη μανιταρόπιτα.
Άσπα, καλό σαββατοκύριακο και νόστιμο να περάσεις κι εσύ! Ευχαριστώ!
Αγγελική, όχι μόνο ανακατεύω το τυρί με γάλα, αλλά αν θέλω να τα ζεστάνω, πάλι γάλα προσθέτω στην κατσαρόλα αντί για νερό.
Elie, μπράβο βρε παιδί μου. Βάλε κι ένα ποτηράκι για μένα!
Μαριλένα!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Βρήκα την αδερφή ψυχή! Θα μπορούσα να τρώω μακαρόνια κάθε μέρα. Επίσης δεν μου αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά ούτε το κλασικό παστίτσιο. Θα σας πω πως το φτιάχνω σύντομα.
Δεν τα βαριέσαι ποτέ;;;; Άκους από τα 16!!! Εσύ είσαι χειρότερη από μένα!
Α, εδώ Κική θα συμφωνήσουμε! Αν και στον περισσότερο κόσμο αρέσουν με σάλτσες, εγώ τα προτιμώ σκέτα με τυρί ή πέστο. Και η τωρινή σου συνταγή είναι τέλεια! Θα την κάνω το σαββατοκύριακο. Να προτείνω να προσθέσουμε κι ένα σφυνάκι βότκα, έχω ακούσει ότι ταιριάζει πολύ σε σάλτσες με σολωμό. Μη με κοροϊδέυεις, όμως, πάλι.
ReplyDeleteΚορίτσια τι μακαρονούδες είσαστε αν δεν σας αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά ή το παστίτσιο;;
ReplyDeleteΕγω μακαρόνια τρώω σπάνια όχι γιατι δεν μου αρέσουν αλλα επειδή κάθονται ατόφια στο γοφί.Το φαγάκι που η σκέψη του και μονο κανει την καρδιά μου να ζεσταθεί και το στομάχι μου να γουργουρισει είναι ένα...ταψί λαχταριστό ζεστό παστίτσιο.
Κάθε μακαρονού που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να περιλαμβάνει στο top 5 5 ένα απο τα δυό, μακαρονια με κιμά ή παστίτσιο!
Το πε και ο Sakis, θα σου κανω μακαρόνια με κιμα για να φας!
μια που ξεκινήσατε μακαρονο-διελκυστίνδα, μπαίνω κι εγώ πίσω απο την κική και τη μαριλένα και τραβάω! μακαρόνια χωρίς κιμά! και στο παστίτσιο τρώμε το πάνω και αφήνουμε το κάτω:Ρ ή κάνουμε σάλτσα με μανιτάρια για βάση:)
ReplyDeleteΘα την κάνω οπωσδήποτε αυτή τη λαχταριστή με το σολωμό, και τη βότκα θα βάλω, και λίγο ξύσμα λεμόνι, αν μ'αφήνετε!
Γιάννα χαίρομαι που συμφωνούμε. Έχω ακούσει για την προσθήκη βότκας αλλά δεν έχω βάλει ποτέ ομολογώ. Αμς την κάνεις, πες εντυπώσεις.
ReplyDeleteΒρε Αγγελικούλα, και το φτιάχνουμε και το γευόμαστε, απλά δεν μας αρέσει ιδιαίτερα. Εμένα προσωπικά, η σάλτσα κιμά μου φαίνεται πολύ "στεγνή" για τα γούστα μου. Ίσως ξεκινάει από το γεγονός ότι μου αρέσουν τα λαχανικά περισσότερο απο το κρέας (τι τράβαγα μικρή για να το φάω.... τι τράβαγα...πρέπει να σας τα πω κάποια φορά...είχα ολόκληρο σχέδιο στο μυαλό μου για το πως να αποφύω το κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι...χεχε). Πάντως και τα δύο τα κάνω γιατί αρέσει στους υπόλοιπους. Εγώ και τα δύο τα αποφεύγω γιατί ναι μεν δεν έχω κανένα πρόβλημα στα γοφάκια μου, αλλά το ασανσέρ με το φαγητάκι στο σώμα μου, σταματάει στον 3ο: στην κοιλιά! :-)))))
Χαααααααααααααααρτ! Τράβα να με υποστηρίξεις. Ζε σέλω κιμά, ζε σέλωωωωωω! Σέλω γαριδούλες και πέστο και πέστο ρόσο και σαλτσα με πιπεριές και με μύδια και με αστακουδάκιαααα! Ουααααα!!!
:-))))
Σας αφήνουμε, σας αφήνουμε!
Deli,πάνω στην ώρα η συνταγή σου!
ReplyDeleteΧθες πήγα Χαλκίδα και γύρισα με τη φίλη μου,οπότε στην επιστροφή επισκεφτήκαμε πολλά μαγαζιά στην περίμετρο της πόλης.Βρήκαμε τη χαρά μας!
Αγόρασα λοιπόν από το γνωστό σ/μ "και του πουλιού.."σολομό φρέσκο και καπνιστό-αύριο είναι ό,τι πρέπει η συνταγή σου.
Φιλιά!
Ωστε έτσι!Γαριδούλες και αστακουδάκια στα μακαρόνια επάνω!
ReplyDeleteΑλλη rich and famous απο δω!Που εισαι Μαράκι να δεις που θα σου πάρουν τον τιτλο!
Heart παστίτσιο σε στριπτίζ πρώτη φορά βλέπω.Μήπως λέω μήπως να έβαζες στο φούρνο μια μπεσαμέλ σκέτη και στο τσουκάλι μακαρόνια με σάλτσα;Είναι και μπελαλίδικο το ρημαδοπαστίτσιο βρε κορίτσι!
Κική θελουμε το σχέδιο αποφυγής κρέατος!
Ελένη τέλεια! Σόπιν θέραπυ! Αν το κάνεις πες μου! (πάλι θα τά κούω από το σύζυγο, χαχα!)
ReplyDeleteΑγγελική! κια μύδια, και μύδια η φέιμους! Χαχα! Μαρία τρέμε! σου παίρνω τον τίτλο!
Αααα μ' αρέσει η ιδέα μπεσαμέλ στο φούρνο και μακαρόνια στο τσουκάλι! Τη μπεσαμέλ μπορώ να την τρώ και σκέτη έτσι νόστιμη που είναι!
Αχ δεν μπορώ ρε κορίτσια... Ντρέπομαι να πω εδώ τι έκανα όταν ήμουν παιδί για να αποφύγω το κρέας... Λέω μόνο το μισό μέρος γιατί το υπόλοιπο δεν είναι να το γράψω εδώ. Έβαζα ένα κομμάτι κρέας στο στόμα μου και το μάσαγα τουλαχιστον για μισή ώρα, μέχρι να με βαρεθούν να με βλέπουν. Τσίχλα το έκανα. Και έβαζα κι άλλο, κι άλλο για να τελειώσει το ρημάδι. Στο τέλος είχα μια τεράστικα τσίχλα στο στόμα μου από κρέας. Το υπόλοιπο, στη φαντασία σας. Πάντως, δεν το κατάπινα. Το έφτυνα, χεχε!
Όχι αυτή τη φορά,θα τη γλυτώσεις Deli,του αρέσουν κάτι τέτοια-είπαμε φρούτα σε φαγητό δε θέλει,αλλά...τα τρώει.
ReplyDeleteΈδωσα τη συναγή της μανιταρόπιτας στη φίλη,θα την φτιάξουμε-θα σου πω εντυπώσεις.
Ωραιότατη η συνταγή σου Κική μου!
ReplyDeleteΣυμφωνώ με την Γιάννα και την Καρδούλα! Το θέλει το σφινάκι βότκας και το λεμονάκι το μυρωδάτο, σπάει την λιπαρότητα του πιάτου!
Για προχώρα και σε άλλα μακαρονάκια, χωρίς κρεατάκι... Περιμένουμε! Για να κατανοήσουμε το θέμα, βεβαίως βεβαίως!
hello :)
ReplyDeleteαααχχχχ....κι εγω τρελλαινομαι για μακαρονια,και παρ'όλο που καθολου δε με τρελλαινει το ψαρι,έτσι ευχαριστως τα τσακιζω!
ReplyDeleteκαλη χρονια Κικιτσα μου γεματη νοστιμιες :)
Il gusto perfetto!!! Αυτό τα λέει όλα για τη μακαρονάδα σου!
ReplyDeleteΕλένη γλύτωσα! χαχα! Α θα φτιάξετε τη μανιταρόπιτα; Τέλεια! Καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΑγγελική, ψηφίζετε όλοι σφηνάκι; Να μου τον μεθύσετε θέλετε τον σολομούλι μου ε; Καλά. Θα δοκιμαστεί!
Θα ακολουθήσουν κι άλλες προτάσεις με ζυμαρικά.
Natassa, ciao!
Cook (ωραίο άβαταρ! καινούριο;) Ευχαριστώ!
Δημιουργία, ευχαριστώ πολύ!
το χελόου ξέρεις πότε το γραψα :)
ReplyDeleteλοιπόν και γω φτιάχνω ένα παρόμοιο πιάτο, συνήθως βάζω πέννες, τον σολωμο τον σωτάρω και σβήνω με λευκό κρασί ξηρό και πάντα πολύ καλό, βάζω λίγη ελαφριά κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα, αναλόγως.... άνιθο πιπέρι φρεσκοτριμενο και έτοιμο!
Κικη μου
ReplyDeleteτο νεο μου αβαταρ ειναι το παλιο λογοτυπο του cook the book :)
ασχετο τωρα...εχω μια τρελλα με σερβιτσια και φλυτζανια και αυτο το παραπανω το τριανταφυλλενιο, πολύ με αρεσε καλέ :)
Νατάσσα, ξέρω, ξέρω.
ReplyDeleteΜιλάς για φρέσκο σολομό ή για καπνιστό; Μιαμ!
Κουκ, αυτό είχες παλιά; Δεν το θυμάμαι!
Σου αρέσουν τα τριανταφυλλένια ε;
:-)))
Mmmmmmmmm !!
ReplyDeleteΤι νόστιμα που είναι εδώ...
Μπορώ να γίνω μέλος του fun club σου?
Μαριέλα, η κουζινίτσα μου μπορεί να είναι μικρη, αλλά είναι γνωστό πως όλοι οι καλοί χωράνε! Τι να κεράσουμε; Καφεδάκι; Γλυκάκι;
ReplyDeleteΔιαπίστωσα πως αν περνάω συχνά από δω, σε λίγο δεν θα με χωράει η πόρτα....
ReplyDeleteΜαριέλα, μια μπουκίτσα μόνο από το καθένα! Όχι παραπάνω! Οκ;
ReplyDeleteUperoxa ta makaronakia me ton solomo!Sugxarhthria!
ReplyDeleteΜυρτώ εγώ ευχαριστώ!
ReplyDelete