Sunday, January 18, 2009

Μπεζέδες και πάλι

Μια συνταγή μπορεί να είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις και αλλαγές. Όπως σας είπα, δοκίμασα χτες να κάνω μπεζέδες με λιγότερη ζάχαρη. Πράγματι, είναι λιγότερο γεμάτοι μέσα, το ίδιο νόστιμοι και περισσότερο εύθραυστοι. Για κάθε μεγάλο αυγό, χρησιμοποίησα 45 γρ. ζάχαρη. Το αποτέλεσμα όπως σας είπα ήταν, πιο ανάλαφρο. Μάλιστα, θεωρώ ότι μπορούμε να μειώσουμε λίγο ακόμα τη ζάχαρη. Φυσικά, ψήθηκαν σε λιγότερο χρόνο και επίσης βγήκαν λιγότερα κομμάτια όπως αναμενόταν. Με 2 αυγά, βγήκαν 15 μπεζέδες (με γεμάτες κουταλιές γλυκού). Η επιλογή είναι δική σας.

Αν θέλετε πιο γεμάτους και πιο κριτσινιστούς προτιμείστε την προηγούμενη συνταγή, ενώ αν θέλετε πιο κούφιους μέσα, προτιμείστε αυτή. Η εκτέλεση είναι η ίδια.

Μπεζέδες Ι

7 comments:

  1. Καλως σε βρήκα στην κουζίνα σου Κικίτσα :)
    Ναι μπορω να πω οτι αυτος ο χωρος ειμαι ομορφος ,μικρός και γλυκος !!!
    Φιλια σε ολους σας απο ολους μας :) :) :)

    (οι φωτογραφίες σου οι μαγειρικές ειναι πλεον πολυ ωραιες !!!!)

    ReplyDelete
  2. Deli,μπεζεδάκια πάλι,ε;Λες να φτιάξω κι εγώ;Πάντως για βάση τουρτίτσας που μ΄αρέσει αυτοί με τη λιγότερη ζάχαρη,τέλειοι.
    Φιλιά!


    Υ.Γ.Η σολομομακαρονάδα έγινε τέλεια!Όχι,δεν τ΄άκουσες,άρεσε!

    ReplyDelete
  3. Πρέπει να κάτσω να διαβάσω πολύ προσεχτικά και τις δύο συνταγές πριν επιχειρήσω να τους ξαναφτιάξω. Οι δικοί μου υστερούν σε χρώμα. Γεύση μια χαρά αλλά αυτό το καφε-μπεζ στο στομάχι μου κάθεται. Τέλειοι δείχνουν και αυτοί Κική μου.

    ReplyDelete
  4. Τώρα θα δεις!!
    Τρέχω να φωνάξω τον άντρα μου να ... σου τους φάει όλους.
    Εχεις φτιάξει και λιγότερα κομμάτια, δεν πρόκειται να μείνει τίποτα για τους άλλους:PPP

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραίο! Είδες Κική μου, μπορείς να λιγοστέψεις την ζάχαρη!

    Η κουταλιά ογκομετρική της σούπας (15ml) είναι 14γρ. Τα 45γρ που έβαλες είναι 3.2 κουταλιές σούπας κοφτές. Μπορείς να μειώσεις ως τα 30γρ. Μειώνοντας την ζάχαρη, το μίγμα ασπραδιού ζάχαρης γίνεται πιο ελαφρύ, και στο ψήσιμο είναι ακόμα πιο αφρός, ώσπου από ένα σημείο και μετά δεν «στέκει» καθόλου στο ψήσιμο και κάθεται. Οι καλύτεροι μπεζέδες είναι, όπως γράφεις, θέμα γούστου! Επίσης είναι θέμα προσπάθειας να φας λιγότερη ζάχαρη, ή προσπάθεια να μειώσεις το κόστος (όπως κάνουν τα ζαχαροπλαστεία)…

    Μου αρέσει που κάνεις πειράματα! Δεν σου κρύβω ότι έχω την ίδια τρέλα... Οι δικοί μου λένε ότι τους έχω για πειραματόζωα...

    Συνεχίζουμε...

    ReplyDelete
  6. ομολογώ...μπορω να ζήσω και χωρις να βαλω ουτε μια δαγκωνιτσα απο αυτούς στο στοματακι μου...απεχθανομαι τη μαρεγκα ψημενη,κατα πως καταλαβατε...μα απο εμφανιση θα ελεγα πως είναι σουπερ επαγγελματικοι Κικη μου :)

    ReplyDelete
  7. Λαμπρινούκοοοοο! Καλωσήρθες! Τι έγινε; Μεγάλωσε λίγο το μωρουλίνι και άρχισες τις βόλτες; Τι αν σε κεράσουμε; Κόπιασε! Ευχαριστώ (για τις φωτό). Βελτιώθηκα, χεχε!

    Ελένη! Άρεσε η μακαρονάς; Α, πολύ ωραία! Και χωρίς μουρμούρα! Ακόμα πιο τέλεια!
    Να κάνεις μπεζέδες όταν κάνεις καμιά τουρτίτσα ή τούρτα παγωτό!

    Ρένα, πρέπει να βάλω άλλη μια φωτό εδώ να δεις που φαίνονται κατάλευκοι. Θέλει πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να μην πάρουν χρώμα. Αν ο φούρνος σου είναι δυνατός πολύ, άσε την πόρτα μισάνοιχτη.

    Έλενα, μμμμ!!! Θα τους κρύψω!!! χαχαχα!

    Αγγελική, το προσεγγίζεις λεπτομερώς το θέμα! Αχ...έχω πετάξει φλατ μπεζέδες όταν ήμουν νια...Μαζί με τη λαδόκολα έφευγαν! χαχα!
    Κι εμένα μου αρέσει να κάνω πειράματα και να βελτιώνω ή να πειράζω συνταγές. Πολλές φορές την πληρώνουν οι συνάδελφοι, άλλες φορές οι φίλοι. Φέτος, πολύ συχνά η οικογένεια, χεχε!

    Κουκ! ΤΟ ΞΕΡΩ! Χαχαχα! Το διάβασα στο μπλογκ σου ή κάπου που το σχολίαζες! Αντίθετα εγώ, μπορώ να τρώω κάθε μέρα!

    ReplyDelete