Ένα αλμυρό κεκάκι συνοδεία για το κρασί ή τη μπύρα μας, ιδανικό για πάρτυ, για μπουφέ. Προτιμείστε να το κάνετε και να το φάτε με παρέα αφού τις έχει τις θερμιδούλες του. Περιοριστείτε σε ένα κομμάτι, για να έχετε λίγες τύψεις! :-)
Το συγκεκριμένο, μας το έκανε η κουμπάρα μου σε τραπέζι που μας έκανε. Συνοδεύτηκε με σαλάτα ρόκα, παρμεζάνα, δαμάσκηνα, λάδι και μπαλσάμικο. Εγώ, φανατική με τις περίεργες σαλάτες, ομολογώ ότι μου άρεσε η σαλάτα περισσότερο και από το τυροκέικ! Στο πιάτο μου διακρίνεται και 2η σαλάτα με πράσινα σαλατικά και πιπεριές.
Τυρόπιτα κέικ
1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
5 αυγά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο πιπέρι
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα αυγά και τη μαργαρίνη.
Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε αρκετά.
Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα με βούτυρο (όχι πολύ) και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Όταν το μίγμα κρίνουμε ότι είναι ενιαίο, το ρίχνουμε σε μια λεκάνη μέσα στην οποία έχουμε τρίψει το τυρί και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το πιπέρι, ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για τη σαλάτα
ρόκα
φλούδες παρμεζάνα
δαμάσκηνα κομμένα στη μέση ή τέταρτα (ξερά σημειώνω μετά την απορία της Cook)
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
καιρό έχω να περάσω από δω!!!!
ReplyDeleteΠολλά έχω χάσει και.... νόστιμα!!!
Ωραιότατα τα αλμυρά κέικ και μάλιστα τα τυρένια.
ReplyDeleteΗ φέτα βλέπω ξεχωρίζει, άρα την κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια φαντάζομαι. Οχι τριμμένη δηλαδή?
αχ μου ανοιξες την όρεξη μου άρεσει πολύ αυτη η συνταγή
ReplyDeleteκι εγω ψηφιζω σαλατα με δαμασκηνα(ξερα βαζει?)...καθ'ότι δεν ειμαι πολύ του αλμυρου κεικ :)
ReplyDeleteDeli,πολλοί έβαλαν τελευταία αλμυρά κέικ.Να πω ότι προτιμώ τα γλυκά,αλλά και το αλμυρό καλό για αλλαγή.
ReplyDeleteΤη σαλάτα ζήλεψα-μ΄αρέσει πολύ η ρόκα-χωρίς παρμεζάνα,την αφήνω για σένα.
Φιλιά!
το τυρι αυτη τη βδομαδα εχει την τιμητική του.
ReplyDeleteμετα θα πουμε, το τυρί, τυράκι :))
δεν ξερω αν θα το κανω, ο Χρονης ειναι περιεργος με τα τυροκέικ, οπως και με τα αλμυρά κανταίφια.
καλημερα και φιλια :))
να κόψω λίγο από την μαργαρίνη??
ReplyDeleteθέλω να το φτιάξω αλλα δεν είναι του μάτς η μαργαρίνη? ίσως να βάλω λίγο ελαιόλαδο ινστέντ?
καλημέρα!
υ.γ. το πήρες???
Ωραίο το τυροκέηκ και η σαλατούλα με τα δαμάσκηνα εντυπωσιακή!
ReplyDeleteΣτείλε μου λίγο σε ένα ταπεράκι...
ReplyDeleteΚέϊκ, όχι σαλάτα...
Συγχαρητήρια στην κουμπάρα.
ReplyDeleteΜου αρέσει που δεν έβαλε καθόλου κίτρινα τυριά και η φέτα του δίνει έτσι μια ρουστίκ νότα.
Είναι αυτό που λέει ο τίτλος"τυρόπιτα κέικ",θα μπορούσε να γίνει και σε ταψί μία τυρόπιτα χωρίς φύλλο.Αλλά έτσι είναι πιο εμφανίσιμο.
Πολλά φιλιά
http://aspaonline.blogspot.com/2009/02/gadget.html
ReplyDeleteΔΕς ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗς ASPA ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙς ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Μαριέλα , ήταν η έκθεση βλέπεις! Έχουμε καιρό, μην ανησυχείς!
ReplyDeleteΈλενα , ναι. Ήταν χοντροτριμμένη!
Βίκυ , λες να αρέσει στα πιτσιρίκια;
Κουκ , ξερά, ναι. Απάνω της!
Ελένη, οκ. Συμφωνήσαμε τι θα φάει η καθεμία από τη σαλάτα! Χαχα!
Μαριλένα φουλ του τυριού! Τάισέ τον στο στόμα και δεν θα το καταλάβει! Χαχα!
Νατάσσα , δοκίμασε με λιγότερη ποσότητα λαδιού ή καλαμποκιού.
Όχι ακόμα κλαψ!
Ρένα , μερσί!
Κωνσταντίνε , σαλάτα θα σου στειλω με πολλά δαμασκηνάκια μέσα :-)))
Λίλα, για άλλη μια φορά συμφωνούμε. Κι εγώ την προτιμω μόνο με φέτα και όσο για το ταψί, όταν διάβασα τα υλικά, σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο.
Βίκυ , ευχαριστώ. Το είδα καισε άλλα μπλογκς το πρόβλημα. Η Άσπα είναι κατατοπιστικότατη.
Κοίτα σύμπτωση χθες έκανα αλμυρό κέικ, έγινε πολύ νόστιμο μα κάτι δεν μου άρεσε τόσο να πω την αλήθεια .Αναγκάστηκα να το κόψω φέτες και να τις ψήσω και τότε μου άρεσαν, έγιναν σαν τυροπιτάκι μα έχασαν την εμφάνιση που ήθελα εγώ.Άλλη φορά θα αρκεστώ στα τυροπιτάκια που τα κατφέρνω καλύτερα, φιλάκια .Κρατώ τη συνταγή για μια άλλη φορά, πιστεύω οτι στο δικό μου έφταιγε η κόκκινη πιπεριά που έβαλα γιοα χρώμα και έδωσε υγρασία.
ReplyDeleteΛοιπόν, μια φορά να εκφράσω γνώμη κι εγώ: Αν αντί για δαμάσκηνα στη ρόκα βάλουμε λιαστή ντομάτα;
ReplyDelete( Ξέρω, ξέρω, ό,τι και στον Κακοφωνίξ, όταν πήγαινε να ανοίξει το στόμα του... Τότε θα το ανοίγω μόνο για να τρώω, αφού δε με θε 'τε..)
Με λιαστή ντομάτα μας τη σερβίρουν όλοι. Με δαμάσκηνα όμως? Επίσης πάει και το κόκκινο γκρειπ φρουτ ή και πορτοκάλι ακόμα. Άλλά δεν θαναι αυτή με τα δαμάσκηνα. Ας φάμε και κάτι διαφορετικό.
ReplyDeleteγιαμι η σαλατούλα!
ReplyDeleteΕ, χμμ, να βάλω και γω κυρία λιαστές ντομάτες σαν το Διονύση ή θα φάω αποβολή;-)
Αχτίδα , ούτε εγώ είμαι φανατική των αλμυρών κέικ. Σίγουρα η πιπερίτσα σου έκανε τη ζημιά γιατί προκάλεσε υγρασία.
ReplyDeleteΔιονύση μου , πολύ καλά τα λες! Η ρόκα σερβίρεται συνήθως με λιαστή ντομάτα. Εδώ πρωτοτυπούμε ;-)
Σε θέμε, σε θέμε και δεν είσαι κακοφωνίξ! Είσαι ορθοφωνίξ!!! Αααααχχχχ πεθύμησα να τραγουδήσουμε μαζί ορεεεεεεεεεεέ!!!
Νουνού, πολύ καλά τα λες! ;-)
Witch , σου βάζω κι εσένα ξέχωρο πιατάκι σαν του Διονύση! Σμακ!
Αμαρτωλο το κεικ..εβαλες, βλεπω, διπλα και τη σαλατα για να ελαφρυνεις λιγο την αμαρτια!χαχαχα!
ReplyDeleteΔημιουργία!!! Μες στο μυαλό μου είσαι!!! Χαχαχα!
ReplyDeleteΑλμυρό κέικ; Μα τι μου κάνεις τώρα; Με στέλνεις, με στέλνεις, με παρασέρνεις λα λα λα :-)
ReplyDeleteΈνα θα πω μόνο, το κρίμα στον κόρφο σου!!!!
Σοφία, φάτο εσύ και παίρνω το κρίμα εγώ!
ReplyDelete:-p
Κική, αυτή την εύκολη και εύγευστη τυρόπιτα την έκανα την Κυριακή με τη διαφορά οτι έβαλα ξυνομυζήθρα Κρήτης που λατρεύω, και φέτα και γραβιέρα Κρήτης ξανά,κι όλα τ άλλα όπως εσύ αλλά σε ταψί μεγάλο και όχι του κέικ, και έγινε όνειρο..
ReplyDeleteΑναΐς, την ξυνομυζήθρα τη λατρευω! Πολύ καλή η πρόταση για αλλαγή!
ReplyDelete