Tuesday, October 21, 2008

Go Dimitris

Ο Δημήτρης Παρούσης είναι έτοιμος να φύγει πάλι. Αυτή τη φορά για τη Χιλή! Πόσοι από μας δε θα ήθελαν να βρίσκονταν στη θέση του; Να γύριζαν τον κόσμο μόνο με ένα σάκο στην πλάτη; Εγώ πρώτη και καλύτερη. Πόσοι είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τα πάντα πίσω για να το κάνουμε; Ελάχιστοι... Αυτός όμως το έκανε. Πούλησε τα πάντα πριν 3 χρόνια κι έφυγε. Εδώ και 3 χρόνια, παρόλες τις δυσκολίες, κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και μέσα από τις διηγήσεις του και τις φωτογραφίες του, ονειρευόμαστε κι εμείς.
Πριν φύγει όμως, κάνει ένα πάρτυ για την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου. Τι θα κάνουμε την Τετάρτη το απόγευμα; Θα πάμε στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην οδό Ακαδημίας 23, για την παρουσίαση του βιβλίου φυσικά!
Μακάρι να ήμουν πιο κοντά στην Αθήνα για να ερχόμουν κι εγώ! Όχι μόνο για την παρουσίαση του βιβλίου και για να γνωρίσω το Δημήτρη από κοντά, αλλά γιατί σήμερα έμαθα κι ένα ευχάριστο νέο. Το βιβλίο θα προλογίσει ο Νίκος Μεγαδούκας, αδερφικός φίλος και πολύ καλός δημοσιογράφος του ΑΠΕ. Είχα στείλει email στο Νίκο για να τον ενημερώσω γι΄αυτή την παρουσίαση και με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι θα προλογίσει αυτός αντί για τον κ. Ταμπακόπουλο!
Σας μεταφέρω το δελτίο τύπου όπως μου το έστειλε ο Δημήτρης. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ή ΑΝΑΡΤΕΙΣΤΕ ΤΟ κι εσείς στα μπλογκ σας για να μπορούμε να ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί του!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση Βιβλίου

Το πρώτο βιβλίο μιας σειράς ταξιδιωτικών εμπειριών του δημοσιογράφου Δημήτρη Παρούση (www.godimitris.gr) που πραγματοποιεί εδώ και 930 μέρες το γύρο του κόσμου παρουσιάζεται την

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 στις 6.45 το απόγευμα, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23 (απέναντι από την ΕΣΗΕΑ).

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Πάρε ένα σάκο κι έλα…», από τις εκδόσεις «Λαγουδέρα», είναι αφιερωμένο στην Κούβα.

Το βιβλίο προλογίζουν:

- Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης
- Ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Γιώργος Ταμπακόπουλος
- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Δημήτρης Μεσσίνης
- Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος
- Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης

Στο βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια αυθόρμητης καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Κούβα, μέσα από τη ματιά ενός δημοσιογράφου – ταξιδευτή και των συναισθημάτων του όπως τα έζησε στην περιπλάνησή του στην Κούβα. Παράλληλα δίνονται οι βασικότερες και πλέον χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θελήσει να ταξιδέψει στο νησί του Κάστρο.
Επίσης στο βιβλίο περιλαμβάνεται η έρευνα για την καταγραφή του ελληνικού στοιχείου και των Ελλήνων που ζουν στην Κούβα.
Πρόκειται για μια εκδοτική προσπάθεια που συνδυάζει τον παλιό και τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας. Από τη μία τα κείμενα και από την άλλη η αμεσότητα του Ιντερνετ. Ένας αμφίδρομος τρόπος ενημέρωσης και ανάγνωσης. Ο αναγνώστης που θα ήθελε περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να τις δει στο www.godimitris.gr . Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί με τον Δημήτρη ή ακόμα και να ταξιδέψει μαζί του και να αποτελέσει τον «πρωταγωνιστή» στο επόμενο βιβλίο ή στην επόμενη ιστορία.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 3 ιστορίες του βιβλίου σε βίντεο (4 λεπτών) ρεπορτάζ - ντοκιμαντέρ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.godimitris.gr (το περιεχόμενό της είναι μεταφρασμένο σε 4 γλώσσες) και στην ιστοσελίδα www.lagoudera.com.gr
Για άμεση επικοινωνία μπορείτε να καλέσετε στο 6973535011 (Δημήτρης Παρούσης) 6937303808 (Νίκος Ιορδανίδης, εκδότης) ή στο e-mail: godimitris@gmail.com