Ads 468x60px

Thursday, July 28, 2011

Εύκολο παγωτό χωρίς αυγά, που δεν κρυσταλλιάζει

Παγωτό! Το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα, που λατρεύουν συνήθως μικροί και μεγάλοι. Με κακάο ή χωρίς, με φρούτα ή χωρίς, με ξηροκάρπια, με σιρόπι, με γλυκό κουταλιού από πάνω, όλοι έχουμε βρει το παγωτό και το συνδυασμό που μας ταιριάζει.


Τα σπιτικά παγωτά, είναι σαφώς πιο υγιεινά από τα έτοιμα και οπωσδήποτε πιο οικονομικά. Σας δίνω μια απλή συνταγή και νόστιμη συνταγή, που μου έδωσε η φίλη μου η Αγγελική, στην οποία μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές. Το θετικό είναι ότι δεν έχει ωμά αυγά. Το ακόμα θετικότερο, ότι δεν κρυσταλλιάζει, ούτε χρειάζεται χτύπημα πολλές φορές μέχρι να παγώσει. Θυμηθείτε όταν είναι αρκετές μέρες στην κατάψυξη, να το βγάζετε 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε.


 Συνοδέψτε το με γλυκό κουταλιού, με σιρόπια που μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας χωρίς συντηρητικά, ή ακόμα και με λίγο από το αγαπημένο σας λικέρ, που θα το απογειώσει!


Εύκολο παγωτό χωρίς αυγά
Υλικά
2 φακελάκια σκόνη σαντιγύ
φρέσκο γάλα, όσο ζητάει η σαντιγύ (συνήθως 400 ml)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1-2 βανίλιες
Προαιρετικά:
σκόνη κακάο, σκόνη σοκολάτα, λιωμένα φρούτα, σταγόνες σοκολάτας, στιγμιαίο καφέ, μπισκότα, καραμελωμένα ξηροκάρπια κλπ.


Εκτέλεση
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το φρέσκο γάλα, μέχρι να στέκεται.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα. Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες.
Από κει και πέρα, προσθέτουμε κακάο, σοκολάτα, καραμελωμένα ξηροκάρπια, λιωμένες φράουλες, μπισκότα τριμμένα ή ό,τι θέλετε. Μπορείτε να χωρίσετε το μίγμα στα δύο ή στα τρία και να κάνετε δύο διαφορετικές γεύσεις. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο από το αγαπημένο σας λικέρ ή σιρόπι.
Τοποθετείστε το στην κατάψυξη σε μεταλλικό (αν έχετε) μπωλ ή πλαστικό που να κλείνει, για 5-6 ώρες.

Είναι τόσο νόστιμο, που θα χρειαστεί να αντισταθείτε στον πειρασμό να το φάτε πριν παγώσει!

39 comments:

...irida... said...

καλημέρααα!ευχαριστούμε!!!!!!!!

RIRI said...

Αυτή η συνταγή παγωτου ειναι η καλύτερη απ΄οσες εχω δοκιμάσει!!!Την κάνω χρόνια, με την διαφορά οτι αντί 2 πακέτα σαντιγύ ,χρησιμοποιώ 1 κουτι σαντιγυ morfar (το σιδερένιο κουτί)
Με καραμελωμλενο αμύγδαλο, ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!!

confused said...

I love you :)))

Asteri said...

Τα λατρεύω τα παγωτά, χειμώνα - καλοκαίρι!!!!
Φιλιάαααααααα

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα νομίζω ότι με την σκόνη σαντιγί (Alsa χρησιμοποιώ συνήθως) κρυσταλιάζει πολύ λιγότερο το παγωτό.
Επίσης αν στα σοκολατένια παγωτά προσθέσουμε μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα, η υφή τους είναι πολύ καλύτερη.
Και σίγουρα ναι, τα σπιτικά παγωτά είναι και εύκολα και πιο νόστιμα!
Φιλιά!

The Dark Chef said...

Τα ωμά αβγά δεν τα χρησιμοποιώ κι εγώ με μεγάλη ευχαρίστηση, αλλά ως προς τη σκόνη σαντιγύς/κρέμας, έχω πάλι έναν δισταγμό για το πόσο υγιεινή είναι, δεν έχει τεχνητά χρώματα & αρώματα?
Από γεύση βέβαια, σίγουρα βγαίνει νόστιμο το παγωτό και είναι και πολύ εύκολο!
Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω στραφεί προς τα σορμπέ πάντως, βέβαια το χτύπημά τους το θέλουν!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού Κική! :)

αντωνης said...

Ειχαμε (πληθυντικος ευγενειας χιχιχι) φτιαξει μια παρομοια συνταγη, χωρις ομως τη βανιλλια.
Αποτελεσμα: νοστιμο μεν, εντονο δε στη γευση λογω ζαχαρουχου.

Αυτο το εξουδεερωνει ισως η βανιλλια;

Angel said...

Κικίτσα μου καλά που μου το θύμησες... θέλω να κάνω σήμερα με καραμελωμένα καρύδια... Κροκαν είπαμε εε? χαχα Φιλιάαα

Εφη said...

Οχι πες μου τώρα, αυτό το παγωτάκι στη φωτό έτσι όπως το έβαλες...δεν ζητάει το βυσσινάκι του??? Οχι πες ..δηλαδή!!!
Like, like, καραlike και θα φτιαχτεί οσονούπω γιατί ξεμπούκωσε η κατάψυξή μου...το γνωστό μου πρόβλημα..χαχαχα!!

Thalassenia said...

Στα παγωτά δεν λέμε όχι:-)))

Φιλιά θαλασσένια δροσερά.

mia maria said...

Έτσι το φτιάχνει και η κόρη μου αλλά όχι με σκόνη σαντιγί. Ίσως αυτό να κάνει τη διαφορά γιατί το δικό μας κρυσταλλώνει λιγουλάκι!
Πολύ λαχταριστό το παγωτό σου Κικίτσα!

para-kelsoscooks said...

Μας χάρισες λίγη δροσιά και το χρειαζόμαστε. Και εγώ το φτιάχνω... κάπως έτσι. Αντί για σκόνη σαντιγί βάζω κρέμα γάλακτος και ένα φακελάκι γιώτη στιγμής καραμέλα ή μπισκότο.Τελικά όλες ψάχνουμε τρόπους να δροσιστούμε και να ... πειραματιστούμε.

scalidi said...

Τώρα διάβασα το γευστικό οδοιπορικό σου στη Σαντορίνη και όλα τα καινούρια σου... Είμαι στο χωριό κι έβαλα και τη μαμά μου -που δεν ξέρει από ίντερνετ, αλλά θα μάθει-στο τριπάκι να περιηγηθεί στις νοστιμιές σου... Κατενθουσιασμένη, καταλαβαίνεις.
Πόσο χαίρομαι που ασχολείσαι με τόσα όμορφα πράγματα, γεμάτα ζωή και απόλαυση.

Vita said...

Φτιάχνω το αρμενοβίλ κάπως έτσι (με σαντιγύ και ζαχαρούχο) και είναι χρόνια τώρα το αγαπημένο μας παγωτό. Με μυγδαλάκι καραμελωμένο δεν σου λέω τίποτα!

kiki said...

Καλημέρα σε όλους!

Ίριδα καλημέρααα!

Αστέρι κι εγώωω!

Έλενα συμφωνώ!

Αντώνη γενικά η βανίλια καλύπτει μυρωδιές!

Ριρή, αποφεύγω πια το μόρφατ...

confused me too! Xaxa!

Dark chef, όπου μπορώ δεν τη χρησιμοποιώ. Εκείνο που έχω καταργήσει δε, είναι τα τύπου μόρφατ.

Angel ευχαριστώ για τη συνταγή! Ναι! Κροκάν!

Έφη, αν το θέλει λέει!!! Παρεμπιπτόντως, εγώ πάλι φέτος, βύσσινο δεν.... :-(((

Θαλασσένια έτσι!

Μαρία, ας δοκιμάσει κι έτσι!

para-kelsoscooks με κρέμα γάλακτος ακόμα καλύτερα!

Σταυρούλα πολύ χαίρομαι που βάζεις στο τριπάκι και τη μαμά για τις νοστιμιές μου! :-) Να περάσετε καλά κι ευχαριστώ!

Βίτα πειρασμός!!!

Εφη said...

Μόλις το έφτιαξα και το έχω να παγώνει..σκέτο γιατί δεν έβρισκα ξηροκάρπια...μου τα έχουν ρημάξει όλα..χαχαχα!!!

kiki said...

Καλοφάγωτο!

Anonymous said...

καλησπέρα!! μόνο που διάβασα τη συνταγή τρέχουν τα σάλια μου!!! έχω ερωτηση όμως: μετά που θα το βάλω καταψυξη, χρειάζεται κάθε 2-3 ώρες ανακάτεμα και πόσες φορές? :-)

kiki said...

Όπως γραφω στην αρχή, δεν χρειάζεται χτύπημα αού μπει στην κατάψυξη. Από τη γλύκα του παρασύρθηκες και δεν το είδες :-)

Anonymous said...

ΧΑ ΧΑ!! έχεις δίκιο!! ευχαριστώ πολύ!! τη γλύκα του να έχει η ζωή σου! φιλιά..

kiki said...

Ευχαριστωωω!

Ελενη said...

Τι υπέροχο παγωτό!!!! Ουτε χτυπημα, ουτε ανακάτεμα, ουτε τιποτα!!! Πραγματικά μεσα σε 5'! Πολυ ωραία γεύση!! Μπράβο!!!

kiki said...

Ευχαριστώ!

ελλη said...

οχι εκλεισε το σ/μαρκετ !!!!!!!

Anonymous said...

Καλά όλα αυτά αλλά φυτική σαντιγή και ζαχαρουχο δεν είναι παγωτό, είναι παγωμένο γλύκισμα. Υπάρχει γιαούρτι αλλά υπάρχει και το έδεσμα,υπάρχει καλαμάρι αλλά και θραψαλο, λίγο ποιότητα στην ζωή μας δεν βλάπτει.

Anonymous said...

Εγώ έκανα ένα μέσα σε κουβά. :|

Anonymous said...

τοτε να μην το φταξεις. δεν σου βαλαμε και το μαχαιρι στο λαιμο.....

Βικυ said...

το εφτιαξα και βγηκε τελειο!!!! εγω εβαλα μεσα τη μερεντα με τα καραμελωμενα φουντουκια.....τι να σας λεω.......απολαυση!!!! ευχαριστουμε για τη συνταγη!!! :)

kiki said...

Χαίρομαι που σου άρεσε! :-)

GEORGE ARGIRIS said...

ΚΙΚΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΟΝΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑ;ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ;ΑΥΤΑ Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

kiki said...

Καλώς τον!
Ναι, μπορείς να βάλεις βανίλια φυσική, αλλά θα πρέπει να αρωματίσεις με κάποιο τρόπο ένα από τα υλικά, με αυτή. Προφανώς το γάλα εβαπορέ.
Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις αυγά σ' αυτή τη συνταγή, γιατι δεν τα έχει ανάγκη. Τα αυγά δίνουν πιο πλούσια γεύση, αλλά το θέμα είναι ότι εδώ αν τα βάλεις θα μπουν ωμά και δεν πρέπει. Θα πρέπει να κάνεις εντελώς άλλη διαδικασία παρασκευής αν θες να βάλεις αυγά ή αν θες να αρωματίσεις με φυσική βανίλια.

GEORGE ARGIRIS said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙΚΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ; ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΟΝΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΒΑΛΩ 2 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΡΩΜΑΤΟΣ;

kiki said...

Δες παραπάνω τι σου έγραψα.

GEORGE ARGIRIS said...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

kiki said...

Παρακαλώ!

GEORGE ARGIRIS said...

ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ.

kiki said...

Ναι. Να το ζεστάνεις.

Anonymous said...

Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε για την θεσπέσια συνταγή!! Μήπως μπορείς να μου πεις την αναλογία για κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ αντί για την σκόνη; Εχω όλα τα υλικά εκτός απο την σκόνη σαντιγύ αυτή την στιγμή!! Σε ευχαριστώ πολύ!!

kiki said...

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς αναλογία, αλλά θα σου πω το εξής: Αφού το απαιτούμενο γάλα είναι 400 ml, θα έβαζα 2 κρέμες γάλακτος των 200 ml. Βάλε τις για 10 λεπτά στην κατάψυξη, μαζι με το μπωλ που θα τις χτυπήσεις και τα χτυπητήρια του μίξερ. Χτύπησέ τις μαζί με 2-3 κ. σ. άχνη ζάχαρη, αν και δεν είναι απαραίτητο αφού υπάρχει το ζαχαρούχο. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Post a Comment