Monday, July 18, 2011

Κοτόπουλο με βινσάντο, πιπεριές και λιαστές ντομάτες Σαντορίνης

Επηρεασμένη από τα προϊόντα που παράγει η Σαντορίνη και το νόστιμα φαγητά που έφαγα εκεί, μαγείρεψα κοτόπουλο, με λιαστές ντομάτες Σαντορίνης και κρασί βινσάντο. Το βινσάντο, είναι ένα ακριβούτσικο κρασί σε σχέση με τα υπόλοιπα της Σαντορίνης, και γι’ αυτό, θα έλεγε κανείς ότι δεν πρέπει να σπαταλιέται στο φαγητό. Έλα όμως που ακόμα και στο φαγητό κάνει τη διαφορά! Αυτοί που ασχολούνται με το κρασί, λένε ότι αν ένα κρασί δεν πίνεται (δεν είναι ωραίο δηλαδή), δεν κάνει ούτε για τη μαγειρική. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, το φαγητό γίνεται πολύ νόστιμο.


Αν δεν μπορείτε να βρείτε βινσάντο, αντικαταστήστε με κάποιο γλυκό κρασί. Αν δεν μπορείτε να βρείτε λιαστά ντοματάκια Σαντορίνης, αντικαταστήστε με άλλα λιαστά ντοματάκια. ή με αυτά που θα φτιάξετε μόνοι σας. Δεν θα είναι το ίδιο, αλλά μπορείτε να ονειρευτείτε σαντορινιές γεύσεις, με θέα την καλντέρα και να ταξιδέψετε νοερά, σ’ αυτό τον όμορφο τόπο!



Κοτόπουλο με βινσάντο, πιπεριές και λιαστά ντοματάκια Σαντορίνης
Υλικά για 3 άτομα
6 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 χρωματιστές πιπεριές (πορτοκαλί, κίτρινη)
½ ποτήρι κρασιού κρασί βινσάντο
λίγα λιαστά ντοματάκια Σαντορίνης
αλάτι με μπαχαρικά
νερό



Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Το γυρίζουμε στο λάδι για 5 λεπτά να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Τέλος, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά, προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται. Στην τελευταία φάση, δεν ανακετεύουμε πολύ, για να μην λιώσουν τα ντοματάκια.


Συνοδέψαμε το φαγητό μας με σαλάτα πράσινη, ντομάτα και αγγούρι από τον κήπο μας, λιαστά ντοματάκια Σαντορίνης, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, σερβιρισμένα σε ζυμαρένιο καλαθάκι.

7 comments:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
    Είσαι προκλητική φιλενάδα, δεν με λυπάσαι βράζω στη ζέστη κι ακόμα δεν έχω τελειώσει τις δουλειές!!
    Στείλε κανένα τάπερ!!!
    Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  2. Ούτε εμένα με λυπάσαι που κρυώνω και δεν υπάρχει περίπτωση να βρω υλικά για να μοιάζουν έστω και λίγο στο φαγάκι σου....
    Υπέροχο είναι!!!!

    ReplyDelete
  3. Είχα μείνει στα Σαντορινιά υλικά και το ζυμαρένιο καλαθάκι το είδα με την επανάληψη! Τι ομορφιά είναι αυτή! Στολίζει το τραπέζι με το "τίποτα"!!!!

    ReplyDelete
  4. Φαίνεται πολύ ορεκτικό Κική μου!
    Μ αρέσει το γλυκό κρασί στη μαγειρική και επίσης θεωρώ οτι οι πιπεριές και το κοτόπουλο ..γεννήθηκαν το ένα για το άλλο..
    Θα το επιχειρήσω το κοτοπουλάκι αλλά σκέφτομαι να βάλω μοσχάτο Λήμνου που μου βρίσκεται.. Τι λές; Αρμόζει;

    ReplyDelete
  5. Μύρισε Σαντορίνη, πολυαγαπημένο μου νησί!!
    Το φαγάκι σούπερ, αλλά και το καλαθάκι κλέβει την παράσταση!!!

    ReplyDelete
  6. ki'egw kotopoulo magirepsa extes alla....den petyxe! isws epidh mou eixe teliosi to vinsanto! ....shmera pou tha to zestanw den tha paralipsw!

    ReplyDelete
  7. Κορίτσια ευχαριστώ για τα σχόλια. Ξανθή, υπομονή!
    Αγγελική, είδες τι ωραία παρουσία έχει;
    Ρεγγίνα είναι γλυκό λευκο; Αν ναι, πάει! Δεν έχω δοκιμάσει!
    Έλενα όντως!
    Ανώνυμε να μην παραλείψεις όταν θα πας στη Σαντορίνη, εκτός από πέτρες να πάρεις και βινσάντο.

    ReplyDelete