Friday, July 8, 2011

Τζατζίκι

Tzatziki the great! Ενα από τα ωραιότερα πιάτα της κουζίνας μας! Δροσερό, ελαφρύ και νόστιμο! Ταιριάξτε το με οτιδήποτε ψητό κρεατικό, με φρεσκοψημένο ψωμί (με συνταγές από το Ψωμιά και ζύμες), με κριτσίνια, με διαφόρων ειδών κεφτέδες ή όπως σας αρέσει! Η νοστιμιά στην απλότητα!


Τζατζίκι
Υλικά
500-600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή με λιγότερα λιπαρά)
1 μεγάλο αγγούρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
¾ κ. γ. αλάτι
1 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ. σ ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλύνετε, καθαρίστε και τρίψτε το αγγούρι στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Βάλτε το σε σουρωτήρι και στύψτε το καλά.
Καθαρίστε το σκόρδο και τρίψτε το στο ψιλό του τρίφτη ή λιώστε το σε πρέσα σκόρδου.
Μέσα σε μπωλ, ανακατέψτε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι. Βάλτε ½ κ. γ αλάτι. Ανακατέψτε και διορθώστε σε γεύση. Αν χρειάζεται, βάλτε ¼ κ. γ. αλάτι ακόμα. Με 4 σκελίδες σκόρδο, το τζατζίκι είναι αρκετά δυνατό. Αν δεν σας αρέσει πολύ το σκόρδο, μείνετε στις 3 σκελίδες.


Σερβίρετε με μια ελιά στο κέντρο και μια σταλιά λάδι από πάνω.

6 comments:

  1. Τι καλύτερο αλήθεια από μια μπριζόλα με τζατζίκι ή γύρο πίτα με τζατζίκι;

    ReplyDelete
  2. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι ο άνηθος! Μπορείς να κάνεις τζατζίκι με όλα τα άλλα υλικά χωρίς αγγούρι αλλά κυρίως άνηθο-βγαίνει καταπληκτικό!

    ReplyDelete
  3. Το καλύτερο στο τζατζίκι είναι ο άνηθος! Μπορείς να κάνεις τζατζίκι με όλα τα άλλα υλικά, χωρίς αγγουράκι, αλλά με αρκετό άνηθο-βγαίνει καταπληκτικό!

    ReplyDelete
  4. Αν κανεις τζατζίκι χωρίς αγγούρι, δεν θα είναι τζατζίκι. Θα είναι κάτι άλλο. Παρόλα αυτά, ο άνηθος πάει πάρα πολύ με το γιαούρτι!

    ReplyDelete
  5. Τέλεια συνταγή! Κάντε την άφοβα. Την δοκίμασα στο σπίτι και ξετρελάθηκαν όλοι. Καλή επιτυχία!

    ReplyDelete