Τα τελευταία χρόνια, έχω αγαπήσει τις μελιτζάνες περισσότερο από ό,τι παλιότερα. Έτσι, τις φτιάχνω με διάφορους τρόπους (εκτός από τηγάνι...). Είναι πολύ εύκολο να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο αντί να τις τηγανίσετε. Γλυτώνετε χρόνο και θερμίδες, χωρίς να χάνετε νοστιμιά από το φαγητό σας.
Ένα εύκολο μεζεδάκι, για βραδιές με μπύρα η ουζάκι, είναι το παρακάτω. Μπορείτε να αλλάξετε τα τυριά, όπως επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλη σάλτσα, εκτός από την προτεινόμενη.
λίγο λάδι
2 κουταλιές σάλτσα τσίλι
200 γρ περίπου τυριά που λιώνουν τριμένα (τσένταρ, ένταμ ή πιο πικάντικα: κεφαλογραβιέρα κλπ)
Αλείφουμε το ταψί με λάδι. Ακόμα καλύτερα, απλώστε χαρτί ψησίματος.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί κοντά-κοντά. Αλείφουμε και τις μελιτζάνες από πάνω με λίγο λάδι.
Τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν (τις γυρίζουμε στο μεταξύ μια φορά για να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές).
Τις βγάζουμε όταν ροδίσουν, τις αλείφουμε με τη σάλτσα τσίλι και βάζουμε από πάνω τα τριμένα τυριά.
Βάζουμε λίγο στο γκριλ για να λιώσουν τα τυριά.
Tip: σε όποιον δεν αρέσουν τα καυτερά, ας βάλει κέτσαπ αντί για σάλτσα τσίλι, ή σάλτσα ντομάτας.
Στις μελιτζάνες της φωτογραφίας, έχω βάλει φέτα, μοτσαρέλα και λίγο ρεγκάτο.
Μελιτζάνες πικάντικες με τυρί
Τι θα χρειαστούμε:
2-3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες πάχους ενός δαχτύλουλίγο λάδι
2 κουταλιές σάλτσα τσίλι
200 γρ περίπου τυριά που λιώνουν τριμένα (τσένταρ, ένταμ ή πιο πικάντικα: κεφαλογραβιέρα κλπ)
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο.Αλείφουμε το ταψί με λάδι. Ακόμα καλύτερα, απλώστε χαρτί ψησίματος.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί κοντά-κοντά. Αλείφουμε και τις μελιτζάνες από πάνω με λίγο λάδι.
Τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν (τις γυρίζουμε στο μεταξύ μια φορά για να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές).
Τις βγάζουμε όταν ροδίσουν, τις αλείφουμε με τη σάλτσα τσίλι και βάζουμε από πάνω τα τριμένα τυριά.
Βάζουμε λίγο στο γκριλ για να λιώσουν τα τυριά.
Tip: σε όποιον δεν αρέσουν τα καυτερά, ας βάλει κέτσαπ αντί για σάλτσα τσίλι, ή σάλτσα ντομάτας.
Στις μελιτζάνες της φωτογραφίας, έχω βάλει φέτα, μοτσαρέλα και λίγο ρεγκάτο.
No comments:
Post a Comment