Friday, July 1, 2011

Φασολάκια καναρίνια


Φασολάκια καναρίνια
Υλικά
1,5 κιλό φασολάκια καναρίνια (κίτρινα πλατιά)
½ μάτσο μαϊντανό
2 ώριμες ντομάτες
2-3 μέτριες πατάτες
1 κύβο λαχανικών ΒΙΟ
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
νερό


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια ολόγυρα (μισή ωρίτσα μου έφαγε)
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα γυρίζουμε για 5-10 λεπτά από όλες τις μεριές, για να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη ή περασμένη από το μπλέντερ, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον κύβο, τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να τρυπιόνται. Προσθέτουμε νερό αν και όταν χρειάζεται.

 Κρεμμύδι δεν έβαλα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε.

Καλό πσκ! Καλό μήναααααααααααα!!!