Μετά από 4 ημέρες απουσίας στην Πάτρα, να 'μαι πάλι εδώ. Ξεκινάω τη βδομάδα με μ ια νηστίσιμη συνταγή για τρουφάκια, που μου έχει δώσει η φίλη μου η Έλλη. Συνταγή, φωτό και περιγραφή, δίκη της. Ευχαριστώ Ελλίτσα μου!
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. καρύδα τριμμένη
ξύσμα από 3 πορτοκάλια μεγάλα
Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, διαρκεί αρκετή ώρα, μην το φοβηθείτε μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Μόλις τελειώσει η αφαίρεση των υγρών σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να παγώσει και προσθέτουμε περίπου 300 (λίγο λιγότερο) γραμμάρια από την καρύδα, και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Την υπόλοιπη καρύδα, την κρατάμε για το τύλιγμα και τη βάζουμε σε ένα μπολ η πιάτο βαθύ.
Και τώρα ήρθε η ώρα για παιχνίδι... Πλάθουμε σφαιρίδια και μετά τα βάζουμε στο πιάτο με την καρύδα για επικάλυψη. Τα σφαιρίδια ίσως να ανοίγουν γι’ αυτό δεν τα κάνουμε όπως τα κεφτεδάκια αλλά δίνουμε τη μορφή με τα δάχτυλα περισσότερο. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλοφάγωτα!!
Update:
Έκανα μια γρήγορη έρευνα μετά από υπόδειξη φίλης μου και είδα ότι η συνταγή είναι γνωστή και υπάρχει και σε άλλα sites. Δεν γνωρίζω την πραγματική πηγή και από πού ξεκίνησε για να την αναφέρω. Την έβαλα επειδή είναι νηστίσιμη και επειδή μου την έστειλε φίλη μου. Αν κάποιος διεκδικήσει την πατρότητά της, ευχαρίστως θα την κατεβάσω.
Νηστίσιμα τρουφάκια καρότου της Έλλης
Υλικά:
1 κιλό καρότα (καθαρισμένα)400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. καρύδα τριμμένη
ξύσμα από 3 πορτοκάλια μεγάλα
Παρασκευή:
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη, και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα.Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, διαρκεί αρκετή ώρα, μην το φοβηθείτε μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Μόλις τελειώσει η αφαίρεση των υγρών σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να παγώσει και προσθέτουμε περίπου 300 (λίγο λιγότερο) γραμμάρια από την καρύδα, και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Την υπόλοιπη καρύδα, την κρατάμε για το τύλιγμα και τη βάζουμε σε ένα μπολ η πιάτο βαθύ.
Και τώρα ήρθε η ώρα για παιχνίδι... Πλάθουμε σφαιρίδια και μετά τα βάζουμε στο πιάτο με την καρύδα για επικάλυψη. Τα σφαιρίδια ίσως να ανοίγουν γι’ αυτό δεν τα κάνουμε όπως τα κεφτεδάκια αλλά δίνουμε τη μορφή με τα δάχτυλα περισσότερο. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλοφάγωτα!!
Update:
Έκανα μια γρήγορη έρευνα μετά από υπόδειξη φίλης μου και είδα ότι η συνταγή είναι γνωστή και υπάρχει και σε άλλα sites. Δεν γνωρίζω την πραγματική πηγή και από πού ξεκίνησε για να την αναφέρω. Την έβαλα επειδή είναι νηστίσιμη και επειδή μου την έστειλε φίλη μου. Αν κάποιος διεκδικήσει την πατρότητά της, ευχαρίστως θα την κατεβάσω.
Αντε κοριτσάκι μου, γύρισες? Ελπίζω να είναι όλα καλά! Η συνταγούλα σου θα τιμηθεί σίγουρα το Σάββατο, θα τα φτιάξω για τον κουμπαρούλη μου που γιορτάζει!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Τι λές τώρα Κική μου!!
ReplyDeleteΑν δεν είχα κομμένα όλα τα καρότα και στην κατάψυξη θα την έφτιαχνα τώρα.
Πρέπει να είναι υπέροχα!Μάλιστα σκέφτομαι να τα καλύψω με κουβερτούρα κάποια η σος βανίλια...αμαν φεύγω τώρα για καρότα.Φιλιά απογευματινά!
Φαίνονται πεντανόστιμα.......ανυπομονώ να τα δοκιμάσω!!!!
ReplyDeleteΚαροτο-τρουφάκια!!!
ReplyDeleteΩραία που δείχνουν!
Καλή βδομάδα!
Τα φτιάχνεις και τους αφήνεις ν' αναρωτιούνται... για το τι τρώνε;! Γιατί αν το αποκαλύψεις από την αρχή ... πας χαμένη από τα σχόλια!
ReplyDeleteΈφη, βγήκαμε! Ευχαριστώ ζουζούνα! Μάκια!
ReplyDeleteΜάρα, για πες άμα τα φτιάξεις!
Έλενα, άμα τα κάνεις πες!
Έλενα, καροτί!!! χαχα!
Πηνελόπη ναιιιιιι! Και δεν αποκαλύτπουμε! χαχα!
Πολύ πρωτότυπη συνταγούλα και απλή.
ReplyDeleteΣίγουρα καταγράφεται για δοκιμή
Φιλιά!!
AAA TI ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
ReplyDeleteΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ
Ωραία πρόταση! Και χωρίς πολλές ενοχές!
ReplyDeleteΦιλάκια από Ν Αφρική!
Θα μπορούσα να φάω όλη τη δόση της συνταγής πολύ, πολύ άνετα!
ReplyDeleteΠρωτοτυπα τρουφακια, με ομορφο και χαρουμενο χρωμα.
ReplyDeleteΤι ωραία ιδέα Κική. Και δέχεται και πολλές παρεμβάσεις η συνταγή όπως λέει και η Μάρα!
ReplyDeleteΑυτό με το copyright στις συνταγές, το θεωρώ σε ορισμένες περιπτώσεις αστειότητα. Έτσι και αλλιώς οι περισσότερες είναι παραλλαγή της ίδιας. Εκτός αυτού, στη θεωρία όλοι καλοί είμαστε, στην πράξη... κολλάει το σίδερο!
ReplyDeleteΝίκη,
ReplyDeleteΝοτούλα,
Αγγελική,
Κατερίνα,
Δημιουργία,
Βαγγελιώ,
ευχαριστώ!
Πέννυ, κι εγώ εκνευρίζομαι όταν αντογράφουν συνταγές μου. Δεν είναι θέμα μόνο "καταγωγής", αλλά είναι οο κόπος του άλλου. Ότι είναι παραλλαγές κλπ, συμφωνώ...
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ (200-250 ΓΡΑΜ.) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ ("ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ-ΠΟΤΑ ΛΙΚΕΡ")ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΑΝΙΑΤΕΑ.
ReplyDeleteΔΕ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ...
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ COPYRIGHT...