Η παρακάτω συνταγή μαγειρεύτηκε από την κόρη μου. Είχε πάρει μερικές συνταγές, από μια καρτελοθήκη συνταγών του ζάπινγκ και έφτιαξε αυτή. Είναι κι αυτή μια μακαρονού και προκομένη. Αμ πώς! Η παρακάτω συνταγή είναι η νοστιμότερη και ωραιότερα φωτογραφημένη σ' ολόκληρο το μπλογκ (για να μην πω στον κόσμο) και επ΄αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Υπογραφή
Κουκουβάγια :-)))
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
6 κουταλιές άσπρο κρασί
χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
500 γρ. ταλιατέλες πράσινες (ή λινγκουίνι:P)
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Υπογραφή
Κουκουβάγια :-)))
Λιγκουίνι με μανιτάρια
Υλικά
2 κουταλιές βούτυρο1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
6 κουταλιές άσπρο κρασί
χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
500 γρ. ταλιατέλες πράσινες (ή λινγκουίνι:P)
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σιγοβράζετε για 10 λεπτά να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ελαττωθούν τα υγρά. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε και ρίχνετε στη σάλτσα μανιτάρια. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.
μμμμ μιαμ μιαμ...βραδυάτικο τι μου έκανες...τέλειο..και αγαπώ και τα μακαρόνια...ωραία Κική μου...Καλό βράδυ!!!
ReplyDeleteΜπράβο της!!!!αμ τι το μήλο δε θα έπεφτε κάτω απ' τη μηλιά!!!
ReplyDeleteΑν κι εγώ όταν μου λένε κάτι τέτοιο λέω είναι της αξίας της ότι κι αν κάνει εγώ απλά καμαρώνω!!
Να τη χαίρεσαι!!
Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου. Να σε φτάσει και να σε ξεπεράσει! Την αρχή πάντως την έκανε με πολύ όμορφο πιάτο! Καλημέρα!
ReplyDeleteΚουκουβάγια μου..Deli δλδ,ήθελα να πω χιχι,εξαιρετικό πιάτο,από την κορούλα,που ακολουθεί επαξίως τα βήματα της μανούλας!
ReplyDeleteΦιλιά!
ΑΧ ΣΑΝ ΤΗΝ ΖΕΤΑ! ΜΑΚΑΡΟΝΟΥΔΕΣ. ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ! ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ!
ReplyDeleteΚατά μάνα κατά κύρη ... έτσι δε λένε Κική .
ReplyDeleteΜπράβο στην κόρη και για τη συνταγή και για τη φωτογραφία.
Καλό απόγευμα !!!
Πολλά μπράβο στην προκομμένη κορούλα!
ReplyDeleteΜα και βέβαια είναι η καλύτερη συνταγή στον κόσμο;-)
Φιλιά!
Δεν εχεις αδικο, η νοστιμοτερη και ωραιοτερη φωτογραφηση που εχω δει.Η κορη εφαγε τη μαμα :)
ReplyDeletepolu kalh h suntagh!!!
ReplyDeletewww.julia-mylifeandthoughts.blogspot.com
Να τη χαίρεσαι την κούκλα σου, πήρε από τη μαμά και στο μαγείρεμα και στη φωτογραφία:)
ReplyDeleteΗ κορούλα βλέπω βαδίζει στα χνάρια σου, κι αυτό είναι αναμενόμενο.
ReplyDeleteΝα την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις πάντα.
Φιλάκια
αν εξεραισουμε οτι στο τελος προσθετω και κρεμα γαλακτος σογιας ετσι ακριβως το μαγειρεψα χθες βραδυ. Νοστιμοτατα
ReplyDeleteΕίναι η δεύτερη φορά που κάνω λάθος τις ευχές!
ReplyDeleteΠιστεύω πως την τρίτη δεν θα κάνω λάθος!
Οσο για τη συνταγή με τα μανιτάρια...μακάρι να μπορούσα να σου στείλω λίγα από τα άγρια που μάζεψα σήμερα.
Πολλά φιλιά
Κόρες σας ευχαριστώ πολύ για τα επαινετικά σχόλια. Η κόρη μου μαγειρεύει από πέρυσι και φαίνεται ότι τα παιδιά παίρνουν από τους γονείς τους! χαχα!
ReplyDelete