Θυμάστε το ξύδι που έφτιαξα με βατόμουρα; Από τότε, έχω φτιάξει με δαμάσκηνα και τώρα τελευταία με ρόδι. Μπορεί τα βατόμουρα να ήταν δύσκολο να τα βρείτε πολλοί, αλλά τα ρόδια όμως μπορείτε να τα βρείτε όλοι, αφού είναι η εποχή τους και υπάρχουν ακόμα και στα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να το φτιάξετε τώρα και να το χρησιμοποιήσετε τα Χριστούγεννα στις σαλάτες σας, ή να το βάλετε σε μικρότερα μπουκαλάκια και να το κάνετε δωράκι!
Αρωματικό ξύδι με ρόδι
Υλικά
500 ml ξύδι λευκό
1 μεγάλο ρόδι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε το ρόδι.
Μέσα σε βάζο, βάζουμε το ξύδι και το ρόδι.
Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 10-14 μέρες.
Φιλτράρουμε και έτοιμο! Τόσο απλά!
Για να μην κιτρινίσουν τα δαχτυλάκια σας από το ρόδι, καθαρίστε τα με γάντια. Αν δεν φορέστε γάντια και κιτρινίσουν, περάστε τα μετά με χυμό λεμονιού.
Καλό πσκ!
Αρωματικό ξύδι με ρόδι
Υλικά
500 ml ξύδι λευκό
1 μεγάλο ρόδι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε το ρόδι.
Μέσα σε βάζο, βάζουμε το ξύδι και το ρόδι.
Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 10-14 μέρες.
Φιλτράρουμε και έτοιμο! Τόσο απλά!
Για να μην κιτρινίσουν τα δαχτυλάκια σας από το ρόδι, καθαρίστε τα με γάντια. Αν δεν φορέστε γάντια και κιτρινίσουν, περάστε τα μετά με χυμό λεμονιού.
Καλό πσκ!
Τέλεια ιδεα ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ!!! Φιλια!
ReplyDeleteΠολύ ωραία η ιδέα . Άλλη χρήση εκτός της σαλάτας, υπάρχει;
ReplyDeleteΓια τις σαλατούλες μας, ε? Τέλεια ιδέα, θα εφαρμοστεί!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ωραια ιδεα, αρωματικη.
ReplyDeleteΩραία και εύκολη ιδέα!
ReplyDeleteΚαι μου χουν μείνει 4-5 ρόδια μετά το λικεράκι που φτιάξαμε!
Καλό ΣΚ!
Σε σαλάτα θα είναι σούπερ!! Ωραία ιδέα, και πάλι!! :)
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Φαίνεται υπέροχο!!!
ReplyDeleteSuper ιδέα!!! Θα το φτιάξω να το έχω για τα Χριστούγεννα. Άραγε αν πάρω το χυμό και το ανακατέψω με το ξύδι δε θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα;
ReplyDeleteΦιλιά
Ωραία τα αρωματικά ξύδια. Κι αυτό φαίνεται πολύ εύκολο.
ReplyDeleteΦιλιά
Αρωματικό, ντελικάτο, φίνο!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Καλό απόγευμα Κική
Πράγματι είναι ωραία ιδέα για τα Χριστούγεννα! Σας ευχαριστώ!
ReplyDeleteparakelsoscooks, ίσως σε κάποια τουρσιά ή σε συνταγές που ζητούν ξύδι.
Anthivolon, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κι έτσι, αλλά θα αραιώσει λίγο το ξύδι.