Friday, February 12, 2016

Εύκολα τρουφάκια με πτι μπερ

Τις προηγούμενες μέρες εδώ στο νησί, ένα και μόνο ένα θέμα απασχολούσε και απασχολεί όλους μας. Η υπόθεση μια νέας κοπέλας, που διαγνώστηκε με καρκίνο και η οικογένεια και η ίδια θέλησαν να πάνε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Βοστώνης, προκειμένου να κάνει τις εξετάσεις και ό,τι άλλο χρειαστεί. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια μαζική προσπάθεια, τόση μεγάλη προσφορά βοήθειας... Τελικά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Μακάρι να πάει το κορίτσι μας εκεί και να γυρίσει νικήτρια! Τόση θετική ενέργεια από όλους, δεν μπορεί! Θα πιάσει τόπο. Εγώ ευχαριστώ θερμά όσους ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου από εδώ και από τη σελίδα στο facebook και προσφέρατε σε μια άγνωστη σε σας κοπέλα! Ξαναλέω, τελικά υπάρχει ακόμα ανθρωπιά...


Τις προηγούμενες ημέρες, για όλα αυτά που προείπα, δεν υπήρχε διάθεση για ανάρτηση συνταγών. Θεωρούσα άκαιρο και άπρεπο να συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό στο νησί κι εγώ να ασχολούμαι με συνταγές. Θέλω να πιστεύω ότι η είδηση που άκουσα ότι σήμερα έφυγε η Ντένια για Αμερική είναι αλήθεια και επιτέλους η εβδομάδα να κλείσει με μια καλή είδηση. Ο αγώνας της ΤΩΡΑ αρχίζει.


Με την ελπίδα ότι η είδηση είναι αληθινή, αποφάσισα να κλείσω την εβδομάδα με κάτι γλυκό. Κάτι να γλυκαθούμε επιτέλους. Τώρα για ποιον θα το φτιάξετε; Για τον Βαλεντίνο σας; για τους αγαπημένους σας, για τα παιδάκια σας; Για όποιον κι αν τα φτιάξετε, να ξέρετε θα το εκτιμήσει πολύ! Είναι τα πιο νόστιμα τρουφάκια που έχω φάει ποτέ, τα πιο εύκολα, αυτά που φτιάχνω εδώ και 30 σχεδόν χρόνια με συνταγή της φίλης μου της Νάντας και αυτά που τα παιδιά μου τελειώνουν σε χρόνο ντε τε, αφήνοντας άδειο το πιάτο στο ψυγείο παραδοσιακά, για να μην φανεί ποιος ήταν ο ένοχος...


Εύκολα τρουφάκια με πτι μπερ
Υλικά (αν θυμάμαι καλά πρέπει να βγαίνουν γύρω στα 50. Χάνω τον λογαριασμό γιατί τα τρώμε ακόμα και τη στιγμή που τα φτιάχνουμε).
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ συν 2-3 μπισκότα ακόμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1-2 κ. σ. κακάο
λίγο κονιάκ ή λικέρ (1-2 κ. σ.)
τρούφα για επικάλυψη ή καρύδα (περίπου 150 γρ. τρούφα)

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια. ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΛΕΝΤΕΡ.
Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το ποτό και ξανα-ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το κουτάλι να πάει παντού. Εδώ να πω το εξής: αν δεν θέλετε να αγοράσετε 2ο πακέτο μπισκότα μόνο για 2-3 που θα χρειαστούν επιπλέον, μπορείτε να κρατήσετε μια κουταλιά από το γάλα, ή να προσθέσετε 2-3 μπισκότα άλλου τύπου. Η αρχική συνταγή είχε μόνο ένα πακέτο, αλλά εγώ θεωρώ ότι χρειάζεται 2-3 ακόμα.
Αν έχετε χρόνο μπροστά σας, μπορείτε να βάλετε το μίγμα στο ψυγείο για καμιά ώρα. Τα μπισκότα θα μαλακώσουν και θα είναι εύκολο να πλαστούν. Εγώ αυτή τη φορά τα άφησα όλη νύχτα γιατί δεν είχα χρόνο να τα κάνω εκείνη τη στιγμή.
Αν δεν έχετε χρόνο και βιάζεστε να τα κάνετε, μπορείτε να τα φτιάξετε αμέσως.



Βάζουμε σε ένα πιάτο τρούφα
Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας, παίρνουμε με κουτάλι μικρή ποσότητα ζύμης και τη διαμορφώνουμε σε μπαλάκι μεγέθους μικρότερο από καρύδι. Η ζύμη θα κολλάει και θα χρειαστεί να βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας κάθε 1-2 τρουφάκια.
Βάζουμε τα τρουφάκια στο πιάτο με την τρούφα ή καρύδα και όταν μαζευτούν αρκετά, διακόπτουμε για λίγο για να τα καλύψουμε και να τα βάλουμε σε καθαρό πιάτο.
Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να  σταθεροποιηθούν. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ!


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ζύμη είναι εθιστικά νόστιμη και θα δυσκολευτείτε να μην την τρώτε καθώς φτιάχνετε τα τρουφάκια.
Τα τρουφάκια είναι επίσης εθιστικά. Το μπλογκ ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν τσακωμούς που θα προκληθούν στην οικογένεια, για το ποιος θα φάει (ή έφαγε συνήθως) το τελευταίο... :-)


Καλό Σαββατοκύριακο!

20 comments:

  1. Είμαι από τις τυχερές που μου έχεις πει την συνταγή χρόνια τώρα! Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές περιπτώσεις! Ειναι καταπληκτικά τα τρουφακια! Νόστιμα, εύκολα και φτηνά! Το μονο που έχω αλλάξει ειναι η ποσότητα του κακάο! Βάζω το διπλάσιο! Φιλια

    Ευχομαι όλα να πάνε καλά για το κορίτσι!

    ReplyDelete
  2. Καλή τύχη στην κοπέλα Κική!
    Σιδερένια!Νόστιμα τα τρουφάκια σου!!
    Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!!

    ReplyDelete
  3. αααα.... αγαπημένα!!!
    Θα τα δοκιμάσω για τα καμάρια μου.

    Φιλιά

    (να μας κρατας ενήμερους για την κοπέλα)

    ReplyDelete
  4. Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, είναι στα άμεσα σχέδια! Οι προσευχές όλων μας είναι κοντά στην Ντένια!

    ReplyDelete
  5. Τέλεια κ πανεύκολη συνταγή! Εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt!
    Λόγω έλλειψης αντί για κονιάκ έβαλα limoncello και είναι υπέροχα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με ό,τι ποτάκι και να βάλεις, θεονόστιμα βγαίνουν αυτά τα τρουφάκια! Χαίρομαι που σας άρεσαν!

      Delete
  6. Τέλεια τα έχω δοκιμάσει

    ReplyDelete
  7. Πολύ νόστιμα ❤️❤️❤️ τα φτιάξαμε σήμερα για αύριο βλέπω να φτιάχνουμε άλλα. Πολύ εύκολη συνταγή και πετυχημένη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλοφαγωτα. Είναι όντως από τις πιο αγαπημένες συνταγές!

      Delete
  8. Με τι μπορώ να αντικαταστήσω το ποτό; Νερό; γάλα; Θα τα φτιάξω για κέρασμα στον παιδικό σταθμό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λίγο γάλα θα είναι μια χαρά. Έτσι κι αλλιώς για άρωμα κ γεύση το βάζουμε. Μπορείς να μη βάλεις και τίποτα. Αν σε δυσκολέψουν στο πλασιμο άσε τα λίγη ώρα και πλασε τα μετά

      Delete
  9. εγω προσθεσα μεσα κ λιωμενη μπανανα κ βγηκαν τελειαααα!!!! ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη!

    ReplyDelete
  10. Αν αυτό το μίγμα το βάλουμε σε λαδόκολλα θα μπορούσε να γίνει κορμός;

    ReplyDelete
  11. Με τι μπορουμε να αντικαταστησουμε υο ζαχαρουχο γαλα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με βούτυρο αλλά θα είναι σαν κορμος. Δεν είναι το ίδιο.

      Delete
  12. Τα δοκίμασα βγήκαν τέλεια σε μια νύχτα τελείωσαν συνιστώ την συνταγή ανεπιφύλακτα 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι 😊
      Κική

      Delete