Λατρ........! Ουπς. Πάλι ξεκίνησα να λέω ότι λατρεύω τα ζυμαρικά. Οκ. Αυτή τη φορά ΔΕΝ θα πω ΠΟΣΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ. Θα πω πόσο μου αρέσουν τα φαγητά με πολύ λίγα υλικά, που γίνονται σε δέκα λεπτά. Δεν είναι καταπληκτικά;
Τέτοιο φαγητό σας έχω σήμερα. Ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί κρέμα. Έτοιμο στο δεκάλεπτο για την πολυάσχολη γυναίκα, μαμά, εργαζόμενη κλπ κλπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε light τυρί (το συστήνω). Όταν θελήσετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, προτιμήστε να ρίξετε μέσα λίγο γάλα αντί για νερό.
Ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί κρέμα
Υλικά για 4-5 μερίδες
1/2 κιλό μικρά ζυμαρικά (πέννες, σέλινο, βίδες κπ)
1 μεγάλο φουντάκι μπρόκολο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
200 γρ. τυρί κρέμα (προτιμήστε με χαμηλά λιπαρά)
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπρόκολο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μπρόκολο και το γυρίζουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (λίγο όμως) και αφήνουμε να βράσει, αλλά όχι να λιώσει για 5-10 λεπτά.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το μπρόκολο.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το τυρί, να λιώσει και να ενοποιηθεί με τα μπρόκολα.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό, ή αν δεν έχουμε πρόβλημα χρόνου, το κάνουμε αφού τελειώσουμε με το μπρόκολο.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο σκεύος με το μπρόκολο.
Ανακατεύουμε απαλά, για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε ζεστά.
Τέτοιο φαγητό σας έχω σήμερα. Ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί κρέμα. Έτοιμο στο δεκάλεπτο για την πολυάσχολη γυναίκα, μαμά, εργαζόμενη κλπ κλπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε light τυρί (το συστήνω). Όταν θελήσετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, προτιμήστε να ρίξετε μέσα λίγο γάλα αντί για νερό.
Ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί κρέμα
Υλικά για 4-5 μερίδες
1/2 κιλό μικρά ζυμαρικά (πέννες, σέλινο, βίδες κπ)
1 μεγάλο φουντάκι μπρόκολο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
200 γρ. τυρί κρέμα (προτιμήστε με χαμηλά λιπαρά)
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπρόκολο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μπρόκολο και το γυρίζουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (λίγο όμως) και αφήνουμε να βράσει, αλλά όχι να λιώσει για 5-10 λεπτά.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το μπρόκολο.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το τυρί, να λιώσει και να ενοποιηθεί με τα μπρόκολα.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό, ή αν δεν έχουμε πρόβλημα χρόνου, το κάνουμε αφού τελειώσουμε με το μπρόκολο.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο σκεύος με το μπρόκολο.
Ανακατεύουμε απαλά, για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε ζεστά.
Αν σου πω ότι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν για σήμερα!!
ReplyDelete