Monday, February 15, 2016

Μανιτάρια σωτέ με φέτα

Ένα μεζεδάκι που έμαθα εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τη φίλη μου την Ασπασία. Δύο-τρία υλικά όλα-όλα, αλλά τόσο νόστιμο και εθιστικό, που δεν σταματάς αν δεν τελειώσει.
Τα μανιτάρια σωτάρονται για λίγα λεπτά με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, στο τελείωμα ρίχνουμε φέτα, η οποία λιώνει και κάνει μια σαλτσούλα φανταστική. Δοκιμάστε τα και εφοδιαστείτε με καλό ψωμάκι όταν τα κάνετε!


Μανιτάρια σωτέ με φέτα
Υλικά
μανιτάρια φρέσκα αγαρικά (χρησιμοποίησα λιγότερο από μισό κιλό)
φέτα (χρησιμοποίησα μια μεγάλη ατομική μερίδα)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά (το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στην πάπρικα)


Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ή τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Τα ρίχνουμε στο λάδι και τα γυρίζουμε να μαλακώσουν για περίπου 5-10 λεπτά.
Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι και πάπρικα.
Τα μανιτάρια μας θα βγάλουν υγρά, αλλά τα θέλουμε για τη σάλτσα μας.
Προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύουμε. Αν δεν θέλετε να είναι εντελώς λιωμένη, το ρυθμίζετε εσείς. Μπορείτε να ρίξετε ένα κομμάτι να λιώσει εντελώς και άλλο ένα κομμάτι στη συνέχεια που δεν θα λιώσει. Για πιο light αποτέλεσμα, μπορείτε να ρίξετε φέτα και ανθότυρο.
Εφοδιαστείτε με καλό ψωμάκι και απολάυστε τα!

Καλή εβδομάδα!

3 comments:

  1. Σλουρπ, Κικίτσα!!! Πολύ ωραίο μεζεδάκι!!! Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ReplyDelete
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΠΟΛΛΗ!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Πω πω τρελαινομαι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete