Την περίοδο της Αποκριάς καταναλώνουμε κρεατικά και γαλακτοκομικά. Σήμερα σας προτείνω ένα πολύ απλό τυρένιο κέικ που κάνει η φίλη μου η Ντίνα. Είναι εύκολο γιατί μετράμε με κεσεδάκια και ευέλικτο γιατί μπορούμε κάθε φορά να αλλάζουμε τα τυριά που βάζουμε. Επίσης είναι μια πολύ καλή ιδέα για παιδικά πάρτυ!
Εγώ έκανα λίγο μικρότερη δόση και αντί να βάλω το υλικό σε φόρμα κέικ, το έβαλα σε ταψάκι. Είναι ωραίο για σνακ των παιδιών στο σχολείο, για βραδυνό με μπυρίτσα, για ορεκτικό.
Τυρόπιτα κέικ
Υλικά για μια φόρμα κέικ
3 αυγά
μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κρατάμε λίγο)
1 κεσεδάκι 200 γρ. γιαούρτι της προτίμησής σας
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 ½ κεσεδάκι τυριά της αρεσκείας σας (φέτα, πεκορίνο,
κασέρι, κεφαλογραβιέρα, χαλούμι κλπ)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά σε μπωλ, με τελευταίο το
αλεύρι. Δεν χρειάζεται να το βάλουμε όλο. Κρατάμε λίγο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Εναλλακτικά, της
στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε μέσα το υλικό και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με μαχαίρι, να βγαίνει καθαρό.
Εγώ για μεζούρα μέτρησης χρησιμοποίησα μια φλυτζάνα, οπότε
είχα λιγότερο υλικό. Έστρωσα χαρτί ψησίματος σε πυρέξ και έβαλα εκεί το υλικό,
χωρίς να το φτάσω στις άκρες. Έγινε στα 45 λεπτά.
Συνοδεύτηκε με πράσινη σαλάτα εποχής, που μέσα είχα βάλει μανταρινάκια, μανιτάρια φρέσκα και τυρί cottage.
Καλή εβδομάδα!
Καλημέρα Κικίτσα, καλό μήνα! Ωραίος και εύκολος μεζές για το ξεκίνημα! Πάσχω από οξεία τυροπιτομανία και με πιάνει έντονη λιγούρα με αυτού του είδους τις αναρτήσεις... :) Φιλιά!
ReplyDeleteΩραιότατη φαίνεται η συνταγή αλλά και πρωτότυπη η σαλάτα!
ReplyDelete