Καταλαβαίνετε με τι ασχολήθηκα όλο το σκ... Όλο το πρωινό του Σαββάτου σούρωνα και έβραζα το μούστο για να φτιάξω πετιμέζι. Δεν ήταν όλο για μένα. Ανέλαβα να φτιάξω και της φίλης μου της Α που δεν προλάβαινε.
Το απόγευμα του Σαββάτου, καταναλώθηκε με τα δαμάσκηνα όπως και η Κυριακή.
Την Κυριακή το βράδυ, μετά από όλα αυτά, δεν είχα χέρια, δεν είχα πόδια, δεν είχα μέση, δεν είχα πλάτη, είχα όμως 2-3 λίτρα Πετιμέζι,
μερικά βάζα μαρμελάδα δαμάσκηνο,
2 βάζα κομπόστα δαμάσκηνο,
3 βάζα Γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο (με ελαφρώς πειραγμένη τη συνταγή),
μερικά αποξηραμένα δαμάσκηνα
και μένει να φτιάξω και μια σάλτσα για φαγητό με δαμάσκηνα που έχουν απομείνει.
Σαν να μη μου έφταναν όλα αυτά, μου ήρθε να καταπιαστώ και με ζαχαρόπαστα για πρώτη φορά. Δεν είχα δουλέψει ποτέ πριν ζαχαρόπαστα. Πάντα έβαζα γλάσο πάνω σε γλυκά. Ζηλεύω όμως τις όμορφες κατασκευές της Νίκης, βλέπω όμορφες κατασκευές από δω και από κει, προμηθεύτηκα μερικά γκατζετάκια (ας είναι καλά οι φίλες μου) και δοκίμασα να φτιάξω ένα κέικ με επικάλυψη και στολισμό από ζαχαρόπαστα. Για πρώτη φορά δεν ήταν άσχημα. Θέλω δουλειά όμως ακόμα. Περιμένω την έγκριση της Νίκης ως ειδικού! χεχε!
Φυσικά, εννοείται, ότι δεν έκανα τίποτα άλλο το σκ. Όλα έμειναν πίσω.
Αλλά ποιος νοιάζεται; Καλά να είμαστε!
Αλλά ποιος νοιάζεται; Καλά να είμαστε!
update:
Ξέχασα! Η πουαντερί μου χάρισε βραβείο κι εγώ το αφιερώνω σε όσους διαβάζετε το μπλογκ μου! Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!
Ξέχασα! Η πουαντερί μου χάρισε βραβείο κι εγώ το αφιερώνω σε όσους διαβάζετε το μπλογκ μου! Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!
Update 2
Δεν πταίω εγώ! Η Λίλα! Μερσί Λιλάκι! Αφιερωμένα σε όλους!
ΚΑΛΑ ΚΙΚΗ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΟΟΟΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ....
ReplyDeleteΚΑΜΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΦΤΑΝΕΙ
ΑΞΙΑ-ΑΞΙΑ!!!
Deli μου,θαυμάζω το κουράγιο σου!Όλα όσα έφτιαξες εξαιρετικά και τα τελευταία αστεράκια σκέτη γλύκα!Επικροτώ ΑΞΙΑ!
ReplyDeleteΕγώ βαριέμαι,δώσε μου ν΄ασχοληθώ με τα χόμπι μου και δε θέλω τίποτα άλλο.Σταφύλια μου έφεραν,εκεί στη σακούλα τους περιμένουν.
Πάλι γκατζετάκια αγόρασες χαχα...
Φιλιά!
Kικίτσα, αν για πρώτη φορά δούλεψες ζαχαρόπαστα κι έκανες αυτά τα αστεράκια, τι θα κάνεις όταν γίνεις εξπέρ??
ReplyDeleteΠολύ μου άρεσαν τα αστεράκια, σκέτη γλύκα που θα έλεγε και η Νίκη!
τι πρώτα να δοκιμάσω! ας αρχίσω από τα αποξηραμένα δαμάσκηνα που τα αγαπώ πολύ, πετιμέζι! αχ δεν πρόλαβα ακόμη να φτιάξω, ευτυχώς έχω λίγο ακόμη από πέρυσι, πιστεύω να προλάβω να φτιάξω κι εγώ,
ReplyDeleteτο γλυκάκι, η κομπόστα και η μαρμελάδα έχουν πανέμορφο χρώμα, βάλε μου μπόλικο με παγωμένο νεράκι, όσο για τη ζαχαρόπαστα είσαι αστέρι, τι αστέρι και κακό είναι αυτό!!!
καλέ βρε ανεπρόκοπη, μόνο αυτά πρόλαβες; χαχαχα, θα τιμωρηθείς!!!!
γερή να είσαι να φτιάξεις και του χρόνου
μουσταλευριααααααααααά!:))) (καθένας με το πόνο του:)
ReplyDeleteΓιατί να μη σε έχω γειτόνισσα; Καθημερινά θα μου έλειπε πότε η ζάχαρη, πότε ο καφές, πότε κάνα λεμόνι. Με λίγα λόγια καθημερινά θα έβρισκα πρόφαση για να έρθω σπίτι σου την ώρα που ετοιμάζεις τις λιχουδιές σου. Ε, όλο και κάτι θα δοκίμαζα, έτσι δεν είναι;
ReplyDeleteΤίποτα δεν έκανες πάλι;-)
ReplyDeleteΔεν γράφεις και πως έκανες τη ζαχαρόπαστα κάποια φορά, βρήκα μια συνταγή αλλά μου φαίνεται δύσκολη.
Πάντως πολύ όμορφο το στόλισες το κέικ!
Logia, υπερβάλλεις! Ευχαριστωωώ!
ReplyDeleteΕλένη, μα κι εγώ σαν χόμπυ το βλέπω. Αν το έβλεπα σαν αγγαρεία, δεν θα ασχολιόμουν! Τα γκατζετάκια μου τα χάρισαν! Δεν τα αγόρασα :-)))
Έλενα, τα αστεράκια έγιναν με κουπ πατ. Αλλά και με το χέρι καλά τα πάω. Θα δείτε στο μέλλον. Ευχαριστώ!
Γαστεροπλήξ, ή να φτιάξουμε ή να μη φτιάξουμε! Μερσί!
Χαααααααααρτ! Θέλωωωωωωωωωωωω! Ντροπή και στις δυο μας!
Ιωάννα, δεν θα χρειαζόταν πρόφαση. Θα είχα πάντα φυλαγμένο κάτι για σένα! Έτσι είμαι εγώ!
big mama, τίποτα, ναι! χαχα! Τη συνταγή την πήρα από τις συνταγές της παρέας. Υπάρχουν όμως δεκάδες παραλλαγές στο νετ. Θα δοκιμάσω κι άλλες. Είναι εύκολη πάντως αυτή. Τώρα, θέλω να κοιτάξω κατά πόσο η γλυκερίνη πρέπει να τρώγεται, αν και περιέχεται σε πολύ μικρή ποσότητα...
Κι έπειτα λες εμένα θηρίο, εγώ τώρα τι να πω για σένα!!
ReplyDeleteΑστεράκια δεν πρόκειται να φτιάξω, πετιμέζι έχω από πέρσι ε με τα δαμάσκηνα έπεται συνέχεια.
Φιλάκια!!!
Κική έχω μείνει έκπληκτη! Είσαι καταπληκτική! Το γλυκό δε..... δεν περιγράφεται! Μόνο για να το βλεπεις και οχι να το τρως! Με εντυποσιάζεις Κικί μου!
ReplyDeleteΚαι εγώ αυτή τη συνταγή έχω αλλά είδα τη γλυκερίνη και ψιλοφοβήθηκα!
ReplyDeleteβρε (άπαιχτη) Κική!!
ReplyDeleteτ' ειν' όλα τουτα;
μπράβο :))
Προσκυνώωωωωω....
ReplyDeleteΤέλεια τα δαμασκηνογλυκάκια, τέλεια και η ζαχαρόπαστα. Δεν έχεις πόδια, χέρια, μέση, έχεις 2 βραβεία όμως να παραλάβεις στα λιλά μου!
ReplyDeleteΚικί είσαι Φοβερή. Αλλά τι λέω τώρα, όλα τα περιμένω από μία χρυσοχέρα και άξια μαγείρισα, χωρίς καμία κολακία αυτό, είναι η πραγματικότητα και αυτά δεν τα λέω έτσι εύκολα.
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου για όλα.
Καλό βράδυ.
Ξανθή, μόνο οι κριοί είναι ανστόπαμπλ!!! Χαχα!
ReplyDeleteΠλεκτό εγκώμιο, μου πλέκεις το εγκώμιο και κοκκινίζω! Ευχαριστώ!!!
Big mama, έκανα μια πρώτη έρευνα. Λέει πως χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε συντήρηση τροφίμων, χρησιμοποιείται από τους διαβητικούς σαν γλυκαντικό επειδή έχει χαμηλό γλυκαντικό δείκτη και είναι υγροσκοπικό, άρα το βάζουν στην ζαχαρόπαστα για να τραβά την υγρασια. Απ' ό,τι είδα πάντως, και στο σάιτ, κάποιες δεν το έβαλαν. Δοκίμασε να μην το βάλεις. Πάντως και στα ξένα σαιτς συστήνεται η γλυκερίνη. Όμως υπάρχουν πολλές συνταγές, όχι απαραίτητα για ζαχαρόπαστα, αλλά για royal icing κλπ που κάνουν παρόμοια δουλειά. Δεν ξέρω αν δουλεύονται όμως με την ίδια ευκολία.
Μαριλένα ευαριστώ! Φιλούμπες!
Τζένη, τα σέβη μου! Χαχα!
Λίλα, τα πήρα κιόλας! Ευχαριστώ!
Παλι ξαπλα περασες το Σαββατοκυριακο χαχαχα...Αχ Κικη ξετρελαθηκα με την ζαχαροπαστα, θα μου δωσεις τα φωτα σου? :) πλιζ!
ReplyDeleteΚατερίνα μου γλυκιά, δεν είμαι ειδική φυσικά, αλλά ό,τι θέλεις και μπορώ να σε βοηθήσω, το ξέρεις το ιμειλ μου πως είναι στη διάθεσή σου!
ReplyDeleteΚική αλλες περιμενουν να ερθει το σκ να ξεκουραστουν και εσυ κανεις φοβερα πραγματα το σκ. Αλλα τι τα βαζω με ενα κριαρι..?φτου ...μη σε ματιασω!!
ReplyDeleteΠου να τολμήσω ποτέ κάτι τέτοιο! Απίστευτη είσαι Κικόν μου, απίστευτη!
ReplyDeleteΠανόπτη, εγώ τα σκ προσπαθώ να βρω τρόπο να ξεφύγω από τις δουλειές! Προτιμώ να είμαι στην κουζίνα! Ξέρεις από κριάρια; Χαχα!
ReplyDeleteΝένα, μερσί, μερσί! Φιλάκια!
ωωωω!!!
ReplyDeleteωω για τις δημιουργίες ωωω για τα βραβεία ...ωωω για την πείνα που μου ρθε ξαφνικά για λίγη μαρμελαδίτσα!
Νατασσούλι, να σου στείλω ψυχή μου λίγη;
ReplyDeleteΚαλέ μη μου πεις ότι είσαι κι εσύ κριός !!τώρα το πρόσεξα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια.
Ναι καλέ! Ντούρασελ!
ReplyDelete