Μέσα στα καλούδια που είχα φτιάξει της Παναγίας, ήταν και το πέστο λιαστής ντομάτας. Το πέστο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ για βούτες με κριτσινάκια, σαν άλειμμα πάνω σε κρακεράκια, ή ακόμα και σαν σάλτσα για μακαρόνια αν αραιωθεί. Μια και φτιάξαμε λιαστές ντομάτες, τώρα μπορούμε να φτιάξουμε και πέστο λιαστής ντομάτας, μια βραδιά που περιμένουμε φίλους ή να το απολαύσουμε και μόνοι μας. Γιατί όχι;
Πέστο λιαστής ντομάτας με ανθότυρο
Υλικά
3-4 κ. σ. λιαστές ντομάτες
2-3 κ. γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
200 γρ. ανθότυρο
λίγο νερό
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις λιαστές ντομάτες σε μπλέντερ, μαζί με 2-3 κ. γ. λάδι από το λάδι τους.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και χτυπάμε να ενωθεί και να λιώσει.
Προσθέτουμε όσο νερό θέλουμε, λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ντιπ για κριτσίνια ή σαν σάλτσα για μακαρονάδα, αν το κάνουμε σχετικά αραιό.
...και πεινάω!
ReplyDelete:))
Καληνύχτα!
μμμμ, πολυ ωραιο!
ReplyDeleteΝα το κανω, ευκολο μου φαινεται.
Με αγοραστες λιαστες ντοματες φανταζομαι οτι θα γινεται, ετσι;
Καλημερες!!!
ΝΟΣΤΙΜΟΎΛΙ, μα τι παθαίνω νυχτιάτικα
ReplyDeleteΩραία ιδέα Κική. Γρήγορο κι εύκολο.
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα και για μακαρόνια όπως είπες. Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε γιατί του καλού μου του αρέσει η λιαστή ντομάτα!
ReplyDeleteΚική μου όπως πάντα καταπληκτική και η ιδέα και η εκτέλεσή της!
ReplyDeleteμου έδωσες Κική μια ωραιότατη ιδέα για μια ξεσυγυρισμένη μακαρονάδα, γιατί έχω πολλές λιαστές ντομάτες και πόσες να φάς σε σαλάτα και πόσες σε φαγητό, ευχαριστώ πολύ...
ReplyDeleteνόστιμο!
ReplyDeleteΑγράμπελη, κάνει πείνα τέτοια ώρα! χαχα!
ReplyDeleteΑντώνη, εννοείται!
Γαστεροπλήξ, ειδες για να ξενυχτάς;
Ρένα, ακριβώς! Ευχαριστώ!
Big mama, νομίζω ότι στα μακαρόνια θα είναι μια χαρά!
Λίλα, ευχαριστώ!
Πανόπτη, περιμένω εντυπώσεις!
Μαγισσούλι, να σου στείλω;
Εύκολο, κι εγώ έχω λιαστές φτιάξει και θα το δοκιμάσω!!
ReplyDeleteΤην Τετάρτη έχουμε συμάζωξη εκεί που ξέρεις θα τους το φτιάξω να βουτήξουμε τα κριτσίνια μας!!
Καλή εβδομάδα!
και γρήγορο
ReplyDeleteκαι εύκολο
και νόστιμο
κι απ΄ όλα!
:)))
Deli,θα είναι νοστιμότατο,μα και εύκολο στην παρασκευή του!
ReplyDeleteΝτοματούλες δεν έφτιαξα,η συνταγή σου όμως πήγε στην ξαδέρφη,που τις έφτιαξε.
Φιλιά!
Εβαλες τον μεζε, βαζω το ουζο! Αντε στην υγεια μας και στην υγεια ολων.
ReplyDeleteΝόστιμο φαίνεται...αν και δεν τρελαίνομαι για τη λιαστή ντομάτα. Μου άρεσε πολύ παλιά και μια φορά έφαγα κάτι που με πείραξε αλλά η τελευταία γεύση ήταν της λιαστής ντομάτας.Μου έμεινε από τότε ένα..τραύμα!
ReplyDeleteΚαλησπέρα Κική!
Τι ωραίο ντιπ! μπορώ να έχω και την μερίδα της Αγνής παρακαλώ; εμένα η λιαστή ντομάτα μου αρέσει πολύ...
ReplyDeleteΚαλά μιλάμε έχω πάθει κατι τις τώρα που το είδα...
ReplyDeleteφυσικά να υποθέσω ότι μπορούμε να προσθέσουμε και κανα μπαχαρικάκι για πιο πικάντικες απολαύσεις εεε;;; τι λες;
Μπράβο μπράβο
πολλα φιλιά
Ξανθή, ελπίζω να σας αρέσει! Καλά να περάσετε!
ReplyDeleteΜαριλένα, και με τυρί, και για μακαρόνια!
Ελένη, μπορείς να το κάνεις με έτοιμες λιαστές ντομάτες!
Δημιουργία, γεια μας!
Αγνή, σε νιώθω αν είναι αυτό που χαράχτηκε στη μνήμη σου...
Παρακαλώ πολύ η μερίδα της Αγνής να πάει στη Μπέττυ που της αρέσει! Μαζί σου κι εγώ! Λάτρης!
Amali, πρόσθεσε ό,τι θες, αρκεί να σου αρέσει. Μπορείς να χωρίσεις το μίγμα στη μέση και να δοκιμάσεις 2 διαφορετικές γεύσεις.
...αλλη μια παραλλαγή που μπορούμε να κάνουμε ,αντί λιαστή ντομάτα,να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης απο κονσέρβα.Και για ακόμα πιό πικάντικη γεύση,να χρησιμοποιήσουμε φέτα, αντί ανθότυρο, προσθέτοντας λίγο ζουμάκι απο την κονσέρβα. ετοιμοι για βούτες????
ReplyDeleteΜπράβο, ρε Κική, που μας σκέφτεσαι κι εμάς τους ερασιτέχνες..
ReplyDeleteΜέχρι εκεί...ναι, θα μπορέσω να το κάνω.
Και, νομίζω, να το απολαύσω. Μου ηχεί πολύ νόστιμο.
Χαιρετισμούς.
Πανόπτη, πολύ καλή η παραλλαγή με πιπεριά και φέτα, αλλά θα πρότεινα να μην χρησιμοποιείς το ζουμί από τις κονσέρβες, γιατί συνήθως έχουν συντηρητικά.
ReplyDeleteΔιονύση, μα για σας δουλεύω! χαχα! ΚΑΙ για τους ερασιτέχνες!
Αυτό είναι ένα ντιπ και καμία σχέση δεν έχει με πέστο.
ReplyDeletePesto με την ευρεία έννοια, ονομάζουμε οτιδήποτε λιωμένο.
ReplyDelete