Friday, August 9, 2013

Ζεστή πατατοσαλάτα

Υπάρχουν μερικές μέρες, που θα μπορούσαν αντί να έχουν ονοματάκι τύπου Δευτέρα, Τρίτη κουλουπου κουλουπου, θα μπορούσαν να έχουν ένα και μόνο όνομα: μημεσκοτιζετεμεφαγητοσημεραδενπρολαβαινωλεμε!!! Ε ναι...Είναι εκείνες οι μέρες που πήζεις και το να ασχοληθείς έστω και μία ώρα με την κουζίνα, είναι πολύ! Οπότε σκέφτεσαι την εύκολη λύση: Πατατοσαλάτα. Και μια και πατατοσαλάτες υπάρχουν σε διάφορες βερσιόν σε τούτο εδώ το μπλογκ, αυτή τη φορά είπαμε να τη φάμε ζεστή. Ζεστό φαγάκι δεν θέλανε; Ε νάτο!


 Το πιο αστείο στην υπόθεση είναι ότι αντί να ξινίσουν τα μουτράκια τους για το εύκολο, γρήγορο και απλό αυτό φαγητάκι, (διότι όπως καταλάβατε δεν έπαιξε σαν σαλατούλα αλλά σαν κύριοκαιπολύσας), ήταν ότι άρεσε τόσο πολύ που όποιος περνούσε από την κουζίνα, έριχνε και μια βούτα στη σαλατιέρα, ενώ εγώ έλεγα: "να θυμάστε ότι αυτό είναι το μεσημαριανό σας και δεν έχει άλλο αν το φάτε στα όρθια"!
Κανείς φυσικά δεν σας υποχρεώνει να τη φάτε μόνο ζεστή και όχι κρύα. Το θέμα είναι αν θα περισσέψει για να τη φάτε κρύα!


Ζεστή πατατοσαλάτα 
Υλικά 
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
3 κ. σ. κέτσαπ
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. μαγιονέζα light
αλάτι

Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε σε μεγάλους κύβους τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται, αλλά χωρίς να λιώσουν. Να κρατάνε λιγάκι.
Στο μεταξύ, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ξεπλένουμε/σουρώνουμε το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας σε μπωλάκι.
Μόλις βράσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.
Ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε και τη σάλτσα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως.

Καλό σκ και πάω να συνεχίσω το πήξιμο (προσέξτε ωρίτσα που ανέβηκε το ποστ)! Σμούτσια!

8 comments:

  1. Απλή, εύκολη και κάπως αλλιώτικη! Όλα τα υλικά της νόστιμα και ενδιαφέρουσα η σος. Οι πατάτες προσωπικά μου αρέσουν καλύτερα ζεστές, ακόμα και για σαλάτα.
    Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις Κική!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμείς την τρώμε συχνά!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  2. Μιά πατατοσαλάτα,θά τήν έτρωγα τώρα,πολύ ευχαρίστως Κική!!!
    Πολύ ωραία συνταγή!!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  3. Πεντανόστιμη, προχθές την έφτιαξα αλλά χωρίς καλαμπόκι, δεν είχα δυστυχώς...
    Η μουστάρδα της πάει πολύ!

    Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  4. Αυτές οι μέρες οι "μημεσκοτιζετεσημεραλέμε" είτε με φαγητό, είτε με γκρίνιες, είτε με τηλέφωνα, είτε...είτε...είναι ευρέως διαδεδομένες στον πλανήτη μας. Κι αν βγάζουν τέτοια πιάτα , έ, τότε χαλάλι τους!

    ReplyDelete