Tuesday, February 14, 2012

Αγριογούρουνο στην κατσαρόλα

Ωραία....Αφού άφησα να περάσει μια μέρα για να χωνέψω το πώς οι πολιτικοί μας έσωσαν την Ελλάδα, αφού θαύμασα τους λόγους που έβγαζαν με background την Αθήνα να καίγεται, αφού είδαμε κόμματα να διαγράφουν στελέχη τους επειδή δεν ψήφισαν το μνημόνιο ενώ άλλα να τα διαγράφουν ακριβώς επειδή το ψήφισαν, επανέρχομαι στο αγαπημένο μου χόμπυ και ας προσποιηθώ, ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

Τις προάλλες που έλεγα για αγριογούρουνο, είδα ότι σε μερικούς πετάρισαν οι βλεφαρίδες! Θυμήθηκα μια ωραία συνταγή για αγριογούρουνο που είχαμε δοκιμάσει με φίλους και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας μια και έρχεται Τσικνοπέμπτη. Δεν ξέρω ποιο ακριβώς μέρος του ζώου ήταν γιατί ήταν ένα κομμάτι που χάρισε στους φίλους μου ένας κυνηγός αγριογούρουνων. Ήταν όμως κατάλληλο για κατσαρόλα. Έψαξα λοιπόν εδώ και δεκαετία και βρήκα την παρακάτω συνταγή σε ένα ξένο site, που δεν κράτησα φυσικά τότε. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν μυρίζει και γίνεται πεντανόστιμο.



Αγριογούρουνο
Υλικά
750 γρ. αγριογούρουνο (το έχω δοκιμάσει και με μοσχάρι-εξίσου
καλό) κομμένο σε κύβους των 2-3 εκατοστών
1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
2 δαφνόφυλλα
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο γαρίφαλο
αλατοπίπερο
350 ml ζωμός κρέατος
3 κουτ. σούπας λάδι
1/4 λίτρου κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
60 ml κρέμα γάλατος

Μαράνετε το κρέας στο λάδι σε καυτή φωτιά μέχρι να σκουρύνει. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τη δάφνη και τα μπαχαρικά ανακινώντας για ένα λεπτό.
Προσθέστε το ζωμό και το μισό από το κρασί, αφήστε το να πάρει μια βράση, καλύψτε το με καπάκι και αφήστε να βράσει για 90 λεπτά. Αν χρειαστεί νερό, προσθέστε.
Διαλύστε το κορνφλάουρ σε νερό και ανεβάστε τη θερμοκρασία να πάρει μια δυνατή βράση. Ρίξτε το κορνφλάουρ για να γίνει παχύρευστη η σάλτσα.
Τέλος προσθέστε την κρέμα γάλατος και το υπόλοιπο κρασί.
Είναι απλά τέλειο....

Η φωτό είναι με γουρουνάκι ήμερο. Δεν είχε αγριέψει ακόμα! Αν δεν τσικνίσετε με ψητούρα, είναι μια καλή πρόταση!

Η Βαγγελιώ, μου χάρισε ένα βραβείπ, την ευχαριστώ πολύ και το αφιερώνω σε όλους σας!




Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν ειδικά σήμερα και εύχομαι να γιορτάζουν πάντα και όχι μόνο σήμερα. Μην ξεχνάτε, ότι μέχρι το βράδυ μπορείτε να σχολιάσετε στο προηγούμενο ποστ, για να κερδίσετε ένα δωράκι από το Pendi Creations.


6 comments:

  1. OINK!Πολύ "λουκούμι" πρέπει να έγινε το γουρουνάκι!Ωραίος μεζές..Happy Valentine's Day!XO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως έτσι έγινε! Ευχαριστώ! Επίσης!

      Delete
  2. Μούρλια το αγριογούρουνο, μελωμένο, χυλωμένο ότι πρέπει! HAPPY VALENTINE'S DAY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Επίσηηηης!

      Delete
  3. Πολύ ωραία συνταγή. 'Εχω κάνει μιά παρεμφερή με μοσχάρι, μα δεν έβαζα κρέμα γάλακτος. Συγχαρητήρια !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Καλωσήρθες!

      Delete