Deli,τα κουλούρια τους είναι γευστικότατα,όπως και τα δικά μας! Στη Σμύρνη δεν αγόρασα,αλλά στην Πόλη,είδα ότι είναι πιο ξεροψημένα,με πιο σκούρο χρώμα και πολύ τραγανά.Μας είπαν ότι ψήνονται σε φούρνους με ξύλα. Καλό μήνα-φιλιά!
Θα ήθελα να γύριζα το χρόνο πίσω και να "μύριζα τη Σμύρνη", εκείνη τη μικρασιάτικη, πριν την καταστροφή της! Να τη ζούσα, να αφουγκραζόμουν τη ζωή της και τους ήχους της και να γευόμουν την κουζίνα της, με όλα τα πιπέρια και τα μπαχάρια της!
Καλό Μήνα! Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, είναι συνταγή που έφεραν πρόσφυγες από την Πόλη και έχουν διαφορά στη γεύση από τα σημίτια της Πόλης, τα σύγχρονα. Τα δικά μας είναι πιο γλυκά και αυτό οφείλεται στο ταχίνι που περιέχουν. Κυκλοφορούν σε δυο εκδόσεις, παχουλά και "κριτσινοειδή". Παλιότερα έφτιαχνα και τα δύο, αλλά τελευταία τα δόντια δεν βοηθούν και τα παράτησα.....
Καλό μήνα! Κική μου τα κουλούρια με ένα καλό Ελληνικό καφέ, είναι από τα πιο αγαπημένα μου πρωινά! Προσπαθώ να καταλάβω τι παρουσιάζουν οι φωτογραφίες πιο συγκεκριμένα η προτελευταία
Καλό μήνα!!!
ReplyDeleteΩραίο πράγμα τα ταξίδια.. πόσο μάλλον σε τέτοιους γευστικούς προορισμούς!!! καλό μήνα Κικίτσα μου
ReplyDeleteDeli,τα κουλούρια τους είναι γευστικότατα,όπως και τα δικά μας!
ReplyDeleteΣτη Σμύρνη δεν αγόρασα,αλλά στην Πόλη,είδα ότι είναι πιο ξεροψημένα,με πιο σκούρο χρώμα και πολύ τραγανά.Μας είπαν ότι ψήνονται σε φούρνους με ξύλα.
Καλό μήνα-φιλιά!
Καλό μήνα!!!Μου αρέσουν τα ταξίδια!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Κική!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Κική!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Κική!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Κική μου!! στη Σμύρνη δεν έχω πάει αλλά και στην Πόλη έχουν πολύ ωραία κουλούρια!!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα! Σχεδον τα μύρισα! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΘα ήθελα να γύριζα το χρόνο πίσω και να "μύριζα τη Σμύρνη", εκείνη τη μικρασιάτικη, πριν την καταστροφή της! Να τη ζούσα, να αφουγκραζόμουν τη ζωή της και τους ήχους της και να γευόμουν την κουζίνα της, με όλα τα πιπέρια και τα μπαχάρια της!
ReplyDeleteΚαλό Μήνα!
ReplyDeleteΤα κουλούρια Θεσσαλονίκης, είναι συνταγή που έφεραν πρόσφυγες από την Πόλη και έχουν διαφορά στη γεύση από τα σημίτια της Πόλης, τα σύγχρονα.
Τα δικά μας είναι πιο γλυκά και αυτό οφείλεται στο ταχίνι που περιέχουν.
Κυκλοφορούν σε δυο εκδόσεις, παχουλά και "κριτσινοειδή". Παλιότερα έφτιαχνα και τα δύο, αλλά τελευταία τα δόντια δεν βοηθούν και τα παράτησα.....
Καλό μήνα να έχεις Κική
ReplyDeleteΚαλό μήνα! Κική μου τα κουλούρια με ένα καλό Ελληνικό καφέ, είναι από τα πιο αγαπημένα μου πρωινά!
ReplyDeleteΠροσπαθώ να καταλάβω τι παρουσιάζουν οι φωτογραφίες πιο συγκεκριμένα η προτελευταία
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα.
ReplyDeleteΝαχα μερικά κουλουράκια !!!!
Καλό μήνα σε όλους! Ευχαριστώ για τις ευχές!
ReplyDeleteΔύσπιστε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!
Αγγελική, είναι κάποιο ζυμάρι ή ζυμαρικό σε μπουκιές!