Monday, July 26, 2010

Έκθεση βιβλίου 25/7-14/8 στη Ζάκυνθο

Χτες βράδυ, ξεκίνησε στο νησί η έκθεση βιβλίου, που διοργανώνουν κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια, τα βιβλιοπωλεία Πλαίσιο και Θεωρία. Μία έκθεση που προσελκύει κόσμο, μια και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να δει ο κόσμος πολλά βιβλία μαζί, σε ώρες που κάνει τη βόλτα του, στην πλατεία Σολωμού. Είναι πραγματικά μια πολύ καλή έκθεση για μικρούς και μεγάλους και πάντα φροντίζω να την επισκεφτώ και να αγοράσω βιβλία που με ενδιαφέρουν.

Οι διοργανωτές της έκθεσης, Αλιβίζος Πλέσσας (Πλαίσιο) και Αγγελική Φαραού (Θεωρία).




Ανάμεσα στα βιβλία και το δικό μου. Τι ωραίο συναίσθημα :-)))

Και το βιβλίο της Άντας Κατσαΐτου


Και άλλα ζακυνθινά βιβλία

Επί τη ευκαιρία, αγόρασα το βιβλίο του κ. Γιάννη Δεμέτη, "Άγιος Λάζαρος, η γειτονιά μου" που εδώ και καιρό είχα σκοπό να πάρω. Νομίζω ότι θα συγκινήσει πολλούς ζακυνθινούς, όχι μόνο της γειτονιάς του Αγίου Λαζάρου, αλλά γενικότερα.


Στο νησί, έτυχε να βρίσκεται η κύπρια δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου "Κρατήσου απ' τα όνειρά σου" Γιόλα Παπαδοπούλου, που υπέγραψε τα βιβλία των αναγνωστών της. Εδώ, μαζί με την Τασία Πλέσσα, διοργανώτρια της έκθεσης.




Κάθε βράδυ θα περνάω από την έκθεση. Ένα από τα επόμενα βράδυα, θα παραμείνω κι εγώ εκεί για αρκετή ώρα, έτσι ώστε να γνωριστούμε με όποιον από σας τύχει να βρεθεί στο νησί για διακοπές. Μάλιστα, κάτι ετοιμάζουμε με τους διοργανωτές και θα σας ενημερώσω σύντομα για τη μέρα και ώρα που θα βρίσκομαι εκεί.

Επί τη ευκαιρία, να σας ενημερώσω, ότι ξαναγυρνάμε στην παλιά μας συνήθεια και το βιβλίο μου, αποστέλλεται με ΕΛΤΑ σε όποιον ενδιαφέρεται χωρίς να πληρώσει έξοδα αποστολής, παρά μόνο πληρώνοντας το κόστος του βιβλίου, δηλαδή 20 ευρώ. Από κακή συνεννόηση, κάποιοι (πολύ λίγοι ευτυχώς) πλήρωσαν τα έξοδα αποστολής και δεσμεύομαι να επανορθώσω με κάποιον τρόπο, παρόλο που δεν έγινε εξαιτίας μου το λάθος. Θα τα πούμε όμως σε άλλο ποστ αυτά, γιατί έχω κι άλλα να σας πω. Καλή εβδομάδα!

15 comments:

  1. Καλημέρα. Έχουμε καιρό να τα πούμε άλλα να ξέρεις ότι σε παρακολουθώ συχνά. Πολύ ωραίο συναίσθημα να χαζεύεις σε εκθέσεις βιβλίων και ακόμα πιο ωραία να γίνονται και στα νησιά μας.
    Φιλιά Γιώτα.

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Κική και καλή εβδομάδα.
    Η καλύτερη καλοκαιρινή βόλτα σε μιά έκθεση βιβλίου.

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραίο το μπλογκ. Το ανακάλυψα μόλις σήμερα αν και είναι στα ενδιαφέροντα μου... Από εδώ και πέρα θα το επισκέπτομαι. Θα βάλω και λινκ στο δικό μου...

    ReplyDelete
  4. Από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες οι εκθέσεις βιβλίων αλλά και επι ώρες επισκέψεις βιβλιοπωλείων...
    Προσωπικά εύχομαι να συνεχιστούν με επιτυχία οι πωλήσεις σου Κική μου.

    Και όλα να έχουν βρεί καλύτερες ρυθμούς...

    ReplyDelete
  5. Αγαπητή μου Κική καλή σου μέρα και καλή βδομάδα.
    Πολύ ωραία εκδήλωση η έκθεση βιβλίου. Στ' αλήθεια σας ζηλεύω.Δυστυχώς εδώ το ελληνικό βιβλίο αντιμετωπίζοντας ένα ιερό πόλεμο αποτελεί είδος προς εξαφάνηση.Εύχομαι να περάσεις όμορφες μέρες στην έκθεση και καλή πορεία στο βιβλίο σου.
    Φιλικώτατα
    Ντένης από 7/νησα.

    ReplyDelete
  6. Καλή βδομάδα. Όπως βλέπω είσαι πάνω απ τα ποιήματα του Σολομού, καλή μου. Το πρόσεξες;
    Το βιβλίο σου το ξαναματαγόρασα πριν λίγο καιρό από τον "Ευρυπίδης" στο Χαλάνδρι.

    ReplyDelete
  7. Καλώς τη Γιώτα. Χαιρομαι που είσαι κάπου εδώ κοντά και παρακολουθείς :-) Κι εμένα μου αρέσουν οι εκθέσεις βιβλίων. Πάντα μπαίνω στον πειρασμό να πάρω κάτι!

    Δήμητρα συμφωνώ!

    Κώστα καλωσήρθες! Ευχαριστώ!

    Πηνελόπη γυρίσατε; Κι εμένα μ΄αρέσουν. Και μ΄αρέσουν και τα βιβλιοπωλεία που έχουν απλωμένα τα βιβλία όπως σε εκθέσεις!

    Κ. Ντένη, τα μαθαίνω περί ελληνικών βιβλίων. Ας ήταν μόνο τα βιβλία τα ελληνικά που δέχονται πόλεμο από παντού! Εδώ ολόκληρη η Ελλάδα δέχεται!

    ReplyDelete
  8. Νουνού μαζί γράφαμε! Ναι ναι! Εγώ και ο Σολωμός! Χαχα! Με έχουν στα ζακυνθινά βιβλία. Γι' αυτό. Το ξαναπληρες για δωράκι; Καλά έκανες Νουνού μου! Χαίρομαι! Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Ωπα πρώτη μούρη το αγαπημένο μας βιβλίο συνταγών!

    Αυτές οι εκθέσεις μου θυμίζουν φοιτητικά χρόνια που έβγαζα έτσι το χαρτζιλίκι μου. Πολύ ωραία περνούσαμε και γελούσαμε συνεχεια :)

    ReplyDelete
  10. Εξαιρετική φαίνεται η Εκθεση, εύχομαι να έχει μεγάλη επιτυχία!
    ΄Καλή επιτυχημένη συνέχεια στο βιβλίο σου!

    ReplyDelete
  11. Καλησπέρα η φρέσκια γιαγιά ξαναγύρισε!!Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις στην έκθεση και περιμένω εντυπώσεις ξέρεις εσύ από τι.
    Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  12. ΠΡΙΝ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΡΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΥΓΩ!ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΘΕΙΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥΣ...ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΚΤΑ!!!

    ReplyDelete
  13. Εφη, πρώτη μούρη! χαχα! Όντως είναι ευκαιρία για χαρτζηλίκι!

    Έλενα ευχαριστώ!

    Ξανθή, να σας ζήσει! Θα σου πω εντυπώσεις! Ευχαριστώ για όλα!

    sweat dreams, καλωσήρθες. Είσαι κι εσύ από αυτούς που ήρθαν και δεν ήθελαν να ξεκολλήσουν ε; Κι εγώ μία από τα ίδια! Πλάκα είχε που είπε στον άντρα σου να έρθει να σε πάρει! χαχα! Τα κρεμμύδια όντως είναι ωραία!

    ReplyDelete
  14. Κική μου,
    σ' ευχαριστώ για το promotion στο βιβλίο του μπαμπά μου. Άμα έχεις τέτοιους φίλους....
    Άντε και δεύτερο δικό σου στην έκθεση του χρόνου (και στα δικά μου)
    Πολλά φιλιά
    ΔεΚατ

    ReplyDelete
  15. Κατερίνα, έτσι δεν πρέπει να είναι οι φίλοι;
    Και στα δικά σου! Και στα δικά μας! Φιλιά!

    ReplyDelete