Θέλετε μπιφτεκάκια εναλλακτικά και έξω από τα συνηθισμένα; Αφήστε που είναι και ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα. Τι να κάνω; Με τη δίαιτα επινοώ συνταγές για να μην τρώω τα ίδια και βαριέμαι. Πάμε να τα δούμε;
Μπιφτέκια διαίτης
(για 6 μέτρια μπιφτέκια)
Υλικά
250 γρ. άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κολοκύθι
1 μικρό καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή ντομάτα
1 κ. σ. ξερό μαϊντανό ή λίγο παραπάνω φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
1/2-1 κ. γ. μπαχαρικό της αρεσκείας σας
αλάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα λαχανικά στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα ρίχνουμε στον κιμά
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το μυρωδικό που θέλουμε (εγώ π.χ. έβαλα 1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών για κεφτέδες. Μπορείτε να βάλετε κάποιο τέτοιο μίγμα ή ρίγανη κλπ).
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Δεν είναι σαν το γνωστό μίγμα των μπιφτεκιών, Είναι λιγότερο δεμένη η ζύμη.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Κρατάμε όσα θέλουμε να μαγειρέψουμε και φυλάμε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για επόμενη φορά.
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μπιφτέκια, χωρίς λάδι. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 2 με διαβάθμιση μέχρι το 3) για 20 λεπτά, ενώ τα γυρίζουμε συχνά. Αν κολλάνε, προσθέτουμε λίγο νεράκι και ξαναπροσθέτουμε όταν εξατμίζεται. Βοηθάει για να μπορούμε να τα γυρίσουμε.
Ήταν πολύ νόστιμα γιατί τα λαχανικά του έδωσαν μια γλυκιά γεύση. Συνοδεύτηκαν με λαχανάκια Βρυξελλών.
Deli,διαίτης,αλλά πεντανόστιμα μου φαίνονται-μια τρέλα με τα λαχανικά την έχω.
ReplyDeleteΜια μέρα νωρίτερα και θα τα έφτιαχνα-σήμερα μπιφτεκάκια φάγαμε.Την επόμενη φορά.Ψητά γίνονται ή μόνο στο τηγάνι;
Φιλιά!
εσύ το σκαρφίστηκες για δίαιτα και εγώ όσο τα παιδιά ήταν μικρά μέσα στον κιμά έκρυβα τα λαχανικά που δεν πολυέτρωγαν και είμασταν όλοι ευχαριστημένοι, είναι πεντανόστιμα και όχι μόνο για δίαιτα, λαχανάκια δεν πέτυχα ακόμη φρέσκα, αυτά είναι κατεψυγμένα;
ReplyDeleteΜια χαρά τα βρίσκω. Κι' εγώ προσθέτω συχνά λαχανικά μέσα στον κιμά και ανάλογα με την διάθεση και τα κατάλληλα μυρωδικά. Αν τώρα έβαζα τα λαχανάκια Βρυξελλών ως συνοδευτικά μάλλον κανείς από μας δεν θα τα έτρωγε με ευχαρίστηση.
ReplyDeleteΤα μπιφτεκια ειτε ειναι διαιτης ειτε οχι, τετοια ωρα που τα βλεπω, μου τρεχουν τα ..σαλια.Πολυ ωραια παραλλαγη...καλη μας ορεξη ..βλεποντας τα!!
ReplyDeleteωραία τα εναλλακτικά!:)
ReplyDeleteΚική μου καλησπέρα,
ReplyDeleteχρόνια και ζαμάνια έχω να περάσω από την κουζινίτσα σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε ξέχασα, ας όψονται οι υποχρεώσεις...
εγώ, ξέρεις εκτός όλων όσων αναφέρεις, προσθέτω και μια πατάτα μεγάλη τριμμένη, μπόλικο μαιντανό, φρέσκο δυόσμο και δυο κουταλιές της σούπας σισσάμι, προσπάθεια καλής υγείας βλέπεις, τέχνας κατεργάζεται...γίνονται πολύ νόστιμα.
φιλιά πολλά,
δ.μ.τ.
Ελένη, την επόμενη φορά!
ReplyDeleteΚαι ψητά μια χαρά γίνονται. Εγώ τα έβαλα στο τηγάνι για γρηγοράδα.
Γαστεροπλήξ, μια χαρά τρόπος να ξεγελάς τα παιδιά είναι. Φρέσκα είναι τα λαχανάκια.
Πηνελόπη, τα λαχανάκια ή αρέσουν ή δεν αρέσουν! χαχα!
Πανόπτη, πρέπει να σκέφτεσαι τι ώρα μπαίνεις εδώ μέσα, αλλιώς βασανίζεσαι! ;-)
Χαρτ, κάποια με κόλλησε και φτιάχνω εναλλακτικά...;-)
Ντανιέλ, καλώς τη. Ωραίες οι προσθήκες στα μπιφτεκάκια. Εγώ παρέμεινα στα λαχανικά μόνο λόγω δίαιτας.
Γευστικότατο μπιφτέκι. Τα έχει όλα βλέπω. Μπράβο Κικί, τέλεια η ιδέα σου.
ReplyDeleteΕυχαριστώ Λίνα!
ReplyDeleteΤώρα εσύ δηλαδή κάνεις δίαιτα εμείς τι φταίμε με όλα αυτά που ανεβάζεις πρέπει να παχύνουμε;;
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα!!!
Μπορεί να είναι διαιτητικά αλλά σε γεύση είναι καλύτερα και από τα κανονικά!
ReplyDeleteΕγώ βάζω και μια μικρή ντοματούλα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη, αφρατεύει ο κιμάς και νοστιμίζει ακόμα περισσότερο...
Ετσι ακριβως φτιαχνω κι εγω τα μπιφτεκια, μονο που αντι για φρυγανια τριβω μια μικρη πατατα μεσα.
ReplyDeleteΩραία ιδέα Κική μου! Εγώ ως τώρα έβαζα το πολύ ντομάτα ψιλοκομμένη και καρεδάκια πιπεριάς. Θα δοκιμάσω όπωσδήποτε την συνταγή σου, ωραία φαίνεται!!!!
ReplyDeleteKρατάω τα ζουμερά και καλοψημένα μπιφτεκάκια σου και σας χαρίζω τα λαχανάκια. Μια και είναι για δίαιτα θα προτιμούσα λίγο μπρόκολο ή κουνουπιδάκι σαλάτα.
ReplyDeleteΞανθή, καλέ αφού είναι διαιτικά, πώς θα παχύνετε; Χαχα! ;-)
ReplyDeleteΜπέττυ κι εγώ έβαλα ντοματούλα. Δίνει πολύ γλυκιά γεύση! Και συμφωνώ ότι είναι πολύ καλύτερα από τα άλλα που είναι στεγνά σε γεύση.
Δημιουργία νοστιμότατα ακούγονται!
Αγγελική δοκίμασε! Η δίαιτα δουλεύει πάντως όπως ξέρεις!
Ρένα, κεράσου ό,τι θες! Φιλάκια!
OXI OXI OXI!!!
ReplyDeleteKική, δεν σου μιλάω!
Βρε συ, τόσο ωραία μπιφτεκάκια με τα λαχανικούλια τους, τόσο μα τόσο ορεκτικά στις φωτό και μου κοτσάρισες τα μισητά λαχανάκια για παρέα τους :( :( :( :(
Αν τα σκέφτηκες για την χρωματική αρμονία ο.κ. πέτυχε.
Αλλά η γεύση... Ένα μπλιάχ μου ήρθε και συγνώμη δηλαδή, αλλά πάνε μαζί με τις μπάμιες συντροφιά στην πρώτη θέση της γευστικής μου απέχθειας.
Ας είναι!
Ερώτηση:
Τα μπιφτέκια δεν διαλύονται? Δεν έχουν κανένα συστατικό να τα δένει και αναρωτιέμαι... ίσως ένα αθώο και ολιγοθερμιδούχο ασπράδι αυγού να βοηθούσε?
Επίσης μήπως να στύβαμε λίγο τα λαχανικά πριν τα ρίξουμε στον κιμά?
Α ναι! Όταν τα μαγειρεύεις στο αντικολλητικό τηγάνι, τελικά μένουν τα υπολείμματα στο τέλος που έχουν κολλήσει στο τηγάνι. Λίγο νερό, λίγο λεμόνι ίσως και μια μικρή κουταλίτσα ελαιόλαδο και έχεις μια μικρή αλλά θεϊκή σαλτσούλα
Ραλουυυυυυυυυυυυύ! χαχα! Βρε ξέρεις τι νόστιμα που γίνονται τα μπιφτεκούλια αν βάλεις μέσα ντομάτα; Πάντα βάζω. Και τα άλλα λαχανικά, ακόμα πιο νόστιμα! Αν προσέξεις στο γύρισμα, δεν διαλύονται. Μόνο με τη φρυγανιά δένουν. Ναι. Ενα ασπράδι θα βοηθούσε στο δέσιμο αλλα δεν ξέρω αν θα μου άρεσε το σφίξιμο που θα προέκυπτε. Σε φούρνο ίσως ταλαιπωρηθούν λιγότερο. Το νεράκι βοθάει στο γύρισμα και στο να μη σπάνε. Η σαλτσούλα δε που λες, θεϊκή!!! Στίψιμο δεν χρειάστηκαν τα λαχανικά.
ReplyDeleteΠολύ θρεπτικά τα βρίσκω τα μπιφτεκάκια! Θα τα φτιάξω σίγουρα και ειδικά για τον μικρό μου! Λέω να τα ψήσω στο φούρνο όμως. Φιλιά πολλά και καλό βράδυ.
ReplyDeleteΩραία ιδέα το βλέπω αυτό...
ReplyDeleteΩραία μπιφτεκάκια και πεντανόστιμα...δώσε μας παρακαλώ καμμιά συνταγή για τα λαχανάκια Βρυξελων θα σ ευγνωμονω γιατι τα τρώμε πολύ και δεν εχω καμμιά ιδέα εκτός απο σαλάτα...
ReplyDeleteκαλό ΣΚ
Πλεκτό εγκώμιο φτιάξ' του τα! Σίγουρα θα του αρέσουν!
ReplyDeleteΚωνσταντίνε, να σε δω να τρίβεις λαχανικούλια...και τι στον κόσμο!!! Χαχα!
Φαραόνα, δεν τα έχω φτιάξει αλλιώς, αλλά σου προτείνω να τα βράσεις, να τα βάλεις σε ένα ταψί με τριμμένο τυρί από πάνω και μπεσαμέλ. Τέλεια θα είναι!
έτσι φτιάχνω τα μπιφτεκια με μόνη διαφορά, αντί τρ.φρυγανιάς βάζω ένα αυγό, είναι υπέροχα και ένα φαγητό με πολλές πολλές βοταμινες!
ReplyDeleteΚική, ωραία ιδέα!
ReplyDeleteεγώ, στον κιμα αντί για ψωμί ή φρυγανιά, βάζω κουάκερ μουσκεμενο σε γάλα.
μια χαρά γινονται!
τα λαχανακια δεν μου πολυαρέσουν, ευτυχως γιατι με την κολλίτιδα, ουφ και ξανά ουφ..
Νατάσσα, το αυγό δένει το υλικό, οπότε καλά κάνεις. Όντως έτσι έχει περισσότερες βιταμίνες!
ReplyDeleteΜαριλένα, το κουάκερ ρίχνει τη χοληστερίνη, οπότε ακόμα καλύτερα! Μπορείς και να το τρίψεις στο μούλτι για να γίνει σαν αλεύρι.
πεντανόστιμα!! τα έφτιαξα χθες και ήταν άψογα.. Μπράβο Κική! Και να σου πω την αλήθεια δεν είχα ούτε μαιντανό ούτε κολοκύθια... και όμως ήταν απίθανα.. έβαλα διάφορα άλλα μπαχαρικά και όσο και αν σου φανεί περίεργο έτριψα μανιτάρια μέσα και έγιναν θεικά....:))
ReplyDeleteμμμμμμμμμ
Ναταλή
Ναταλή χαίρομαι που σου άρεσαν, Κι εμένα μου άρεσαν περισσότερο από τα κανονικά. Τα μανιτάρια πάνε τέλεια!
ReplyDeleteνα ρωρησω κατι ποσα γραμμαρια περιπου ειναι το καθε μπιφτεκι της φωτο??
ReplyDeleteΔεν ξέρω, Δεν είχα λόγο να τα ζυγίσω. Όσο ένα κανονικό μπιφτέκι.
Delete