Wednesday, May 13, 2009

Πώς καθαρίζουμε μια κατσαρόλα από καμένο φαγητό;

Στο ποστ με τις μπριζόλες και το ρύζι, η Ελένη και η Heart έθιξαν ένα λεπτό θέμα: το καμένο φαγητό! Μερικές μερικές, ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε, δεν φτάνει που καίνε το φαγητό, πετάνε και την κατσαρόλα μαζί! Έχουν και πειστήρια λένε! Χαχα!
Όλο αυτό όμως ήταν μια ωραία ιδέα για να μάθουμε μερικά πράγματα αλλά και για να γελάσουμε.


Θέτω λοιπόν τα εξής ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρωπότητα:
1) έχετε κάψει ποτέ φαγητό;
2) γιατί το κάψατε; Τι κάνατε εκείνη την ώρα;
3ο και σημαντικότερο): πώς καθαρίσατε την κατσαρόλα/ταψί; Ή μήπως το πετάξατε μαζί κι αυτό;
Μου φαίνεται ότι θα ακούσουμε ωραίες ιστορίες.

Ας αρχίσω όμως πρώτα εγώ για να πάρετε θάρρος.
Λοιποοοοοόν.... Ευτυχώς, σπάνια καίω φαγητά. Όχι γιατί είμαι προσεκτική μαγείρισσα και δεν φεύγω από την κουζίνα όταν μαγειρεύω αλλά γιατί με έχουν σώσει τα ρολογάκια κουζίνας. Επειδή ποτέ δεν κάθομαι σε μια μεριά και όλο κάτι κάνω, βάζω πάντα ρολόι να χτυπήσει για να δω το φαγητό. Αλλιώς θα είχαμε πολλαααααααααααααααά δράματα...
Παρόλα αυτά, ακόμα κι αυτά τα ρολογάκια μερικές φορές δεν με σώζουν. Γιατί; Γιατί τ' ακούω, λέω χτύπησε, περνάνε 2-3 λεπτά και αν δεν πάω αμέσως το ξεχνάω. Έτσι μερικές φορές είχα κι εγώ τα ατυχήματά μου.

Ποιος ήταν ο λόγος που ξεμυαλίστηκα και δεν πήγα να δω το φαΐ; Συνήθως ο λόγος είναι ένας: το pc...σωστά το μαντέψατε. Είτε κάτι έγραφα, είτε κάπου σχολίαζα, είτε μιλούσα με τη Νέλλη, είτε έγραφα κάποιο email ή συνταγή στο pc. Τι να κάνουμε; Αδυναμίες είναι αυτές. Ευτυχώς ξαναλέω σπάνιες φορές έχει συμβεί. Και καμία δεν αναγκάστηκα να πετάξω την κατσαρόλα. Άντε το πολύ πολύ να πέταξα μερικά κουλουράκια ή να χρειάστηκε να τα τρίψω από κάτω γιατί άρπαξαν.

Κατσαρόλα μπορεί να μου έχει πιάσει από γάλα, που εύκολα πιάνει ή κανένα ταψί να έχει τσιτσιρίσει πάνω του το λάδι και να μην φεύγει εύκολα. Τι κάνω για να τις καθαρίσω; Συνήθως τις βάζω στο μάτι να βράσουν λίγο με υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις έχω αναγκαστεί να δοκιμάσω και χλωρίνη αλλά προσπαθώ να την αποφεύγω γενικώς. Με σόδα έχω ακούσει ότι φεύγουν εύκολα τα καψίματα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει. Είπαμε: δεν είναι συχνές οι αβαρίες αυτές...

Εσείς; Για ομολογήστε τι πάθατε, γιατί το πάθατε και πώς σώσατε την κατσαρολίτσα. Ελάτε τώρα....Μην ντρέπεστε...Διαθέτουμε και κρισάρα (κόσκινο) για όσες ντρέπονται! Χαχα!

47 comments:

  1. αχ τι κάνει αυτό το ΙΝΤΕΡΝΕΤ....
    εγώ για πρώτη φορά έκαψα φαγητό, μετά από 15 χρόνια γάμου, όταν δούλευα 20ωρα, στο υπόγειο του σπιτιού και συνήθως τα παιδιά ξεχνούσαν να κλείσουν το μάτι της κουζίνας, όταν κτυπούσε ο χρονομετρητής. Είχα αλλάξει σπίτι, στο πρώτο σπίτι είχα κουζίνα με χρονομετρητές και άνοιγε και έκλεινε μόνο του το φαγητό, είχα το κεφάλι μου ήσυχο. στο δεύτερο σπίτι μέχρι να πάρω κάτι ανάλογο, έγιναν μικροζημιές στις κατσαρόλες.
    ΠΡΩΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΌΛΑ τα αναψυκτικά Κολα, ρίξτε κόλα να καλύψετε το καμένο και αφήστε το μια νύχτα. θα πάρει το καμένο πολύ εύκολα. αν είναι μεγάλο το κακό,2-6 κ.σ αμμωνία και ξίδι σε βραστό νερό μέσα στην κατσαρόλα ή σόδα ξίδι αλάτι για πολλές ώρες, κάθε τόσο ζεσταίνετε το νερό της κατσαρόλας.
    αν η κατσαρόλα δεν καθαρίσει, έχετε κάψει τόσο πολύ το φαγητό, (έκαψε η κόρη μου μια κρέμα που έφτιαχνε και κόντεψε να καεί και το σπίτι μαζί, πάλι καλά που δεν κάηκε το χαζό) υπάρχουν χημικά στην αγορά για τις ψησταριές, χρησιμοποιούμε αυτά, δεν πετάμε πανάκριβες κατσαρόλες, αν είναι καμμιά φθηνή, παίρνουμε καινούργια και την παλιά την κάνουμε γλάστρα!!!!!!!!!!
    μέχρι στιγμής έχουν σωθεί όλες οι κατσαρόλες μου, αυτή με την κρέμα είχε 5 πόντους καμένο πάτο σκληρό σα μπετόν,που για να μαλακώσει γίναν και τα νεύρα μου κάγκελα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ. Έκαψα τον πάτο ενός βραστήρα γιατί έβαλα γάλα.... και με τις συμβουλές τον έσωσα αν κ είχα αποφασίσει να τον πετάξω! Συμπέρασμα ισχύει κ για βραστήρες ακριβώε το ίδιο!

      Delete
  2. Σιγα μην δεν εκαιγα και εγω το ταψι μου.....
    Μια μερα εφτιαξα μια πολυ ωραια μηλοπιτα(και μου ειχε πετυχει τοσο ρε γμτ) αλλά επειδη εκτος απο ιντερνετ βλεπω και τηλεοραση την τακτοποιησα!
    Εβλεπα που λετε ενα επεισοδιο απο το CSI και ενω επρεπε να την βγαλω απο τον φουρνο εγω εκανα ανακρισεις για τον δολοφονο.
    Οπως καταλαβατε παει το γλυκο, παει και το ταψι, ειχε γινει η ζαχαρη απο κατω καμμενη καραμελα.
    Εριξα κοκα κολα να καλυψει ολο το καμενο και το αφησα ετσι μια νυχτα.
    Την επομενη εφευγε ανετα με το σφουγκαρακι και ετσι το εσωσα το ταψι μου, οσο για την μηλοπιτα;! νομιζανε οι δικοι μου οτι εχω κανει γλυκο και δεν τους δινω για να φανε το φαγητο τους........μονο οταν τους εδειξα τα σκουπιδια το πιστεψαν!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα από Βόλο.
    Είμαι από τις "καλές" νοικοκυρές. Πριν αρκετό καιρό τα παιδιά μου έβαλαν να φτιάξουν ποπ κορν,το έκαψαν και κατέστρεψαν την κατσαρόλα. Κι εγώ σαν "καλή" μάνα τους φώναξα φυσικά γιατί δεν προσέχουν και κάνουν ζημιές.Πριν λίγες μέρες έβαλα να φτιάξω ποπ κορν στα παιδιά και σαν καλή νοικοκυρά την έκαψα την κατσαρόλα (μαζί με το ποπ κορν). Φυσικά δεν μπορώ να πω τα σχόλια που άκουσα από τα παιδιά μου. Το αποτέλεσμα την πρώτη κατσαρόλα την χρησιμοποιώ πλέον μόνο για το φαγητό του σκύλου, την δεύτερη την καθάρισα. Χρησιμοποίησα σόδα μαγειρική και βραστό νερό, το άφησα αρκετές ώρες και μετά το έτριβα, έτριβα, έτριβα. Κατόπιν χρησιμοποίησα και κάποια απορρυπαντικά για ψησταριές. Στο τέλος καθάρισε. Αλλες απώλεις δεν είχα, όχι γιατί δεν έχω κάψει φαγητό, αλλά γιατί το έχω προλάβει την τελευταία στιγμή και δεν έχουν πάθει μεγάλη ζημιά.
    Φιλιά Τζένη

    ReplyDelete
  4. Μουσκεύουμε την κατσαρόλα με νεράκι ώστε να ξεκολλήσει το καμμένο φαγητό. Ρίχνουμε αλάτι , κατά προτίμηση χοντρό. Αφήνουμε για κανένα 10λεπτο και μετά τρίβουμε το αλάτι στον πάτο με το σφουγγάρι! Δοκιμάστε το!
    Καλημερούδια!

    ReplyDelete
  5. κι εγω σπανια καιω φαγητο αλλα μου εχει συμβει συνηθως το αφηνω να μουλιασει ολο το βραδυ και το πρωι τριβω τριβω εως οτου καθαρισει . αν ξανασυμβει σιγουρα θα ριξω coca-cola τωρα που το λετε

    ReplyDelete
  6. αφού μας κάνατε ρόμπα:Ρ ας πούμε και ό,τι ξέρουμε:) τα πιο πάνω με σόδες-ξύδια-αλάτια κάνω κι εγώ όταν καίω το ρύζι (τίποτα άλλο έτσι;;:) Σε κατσαρόλα με κολλημένο γάλα βάζουμε μόνο ΚΡΥΟ νερό, ποτέ ζεστό, και αν μας αρπάξουν το ψωμί ή τα κουλουράκια ελαφρά δεν κόβουμε με το μαχαίρι αλλά τρίβουμε απαλά με το ψιλό μέρος του τρίφτη. Επίσης σε όποιον τολμήσει να πει ότι τα πχ κρεμμύδια είναι καμένα τον κοιτάμε περιφρονητικά και του λέμε ότι απλά είναι καραμελωμένα, όπως λένε οι σεφ, κι ότι και χάρη του κάνουμε, άντε:)

    ReplyDelete
  7. Kική, κι εγω αυτο το κόλπο κανω, το δικό σου :))
    μα, τα μεγάλα πνεύματα.. :ΡΡ

    ReplyDelete
  8. Deli,τσα!Έσκασα μύτη κι εγώ,μετά τη θαρραλέα Heart.
    Σόδα και ξύδι βάζω στις ελαφρές περιπτώσεις,στις ανίατες βουρ για τα σκουπίδια.
    Heart,συμφωνώ το καμμένο φαγάκι-λίγο όμως-είναι πολύ νόστιμο!Μη σου πω ότι το κάνω επίτηδες για να τρώω αυτό που απομένει χαχαχα!
    Φιλιά!

    Είναι η τρίτη φορά που προσπαθώ ν΄αφήσω σχόλιο,κάτι είχε ο blogger.

    ReplyDelete
  9. Βρε βρεεεεεε.... Τα κορίτσιααααα.... Έτσι...έτσι μπράβο για να μη νιώθουμε η καθεμιά πως μόνο εμείς έχουμε κάψει! χαχα!

    Γαστεροπλήξ, μπράβο! Ξέχασα τα αναψυκτικά τύπου κόλα. Βγάζει ωραία και το πουρί από τις τουαλέτες. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΚΟΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ! Τ ΑΚΟΥΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΑΑΑΑΑ;

    Πουαντερί, πάει η μηλοπιτίτσα ε; Ευτυχώς δεν βλέπω τηλεόραση. Τουάχιστον έχω μόνο το pc που με ξεμυαλίζει... Κοκα κολα ψηφίζεις λοιπόν κι εσύ. Σημειώνουμε για ώρα ανάγκης! Χαχα!

    Βρε Τζενάκι, πώς κατάφερες και έκαψες κατσαρόλα και ποπ κορν; Το ποπ κορν το καταλαβαίνω, έχω κάψει κι εγώ γιατί γίνεται αμέσως. Την κατσαρόλα μαζί με το ποπ κόρν όμως; Χεχε! Σοδα λοιπόν. Μαγική η σόδα αλήθεια είναι...

    Ένδειξη ζωής...Χμ...καααααάτι θυμάμαι για χοντρό αλάτι... Ευχαριστούμε για το τιπ!

    Άσπα, είδες τι μαθαίνουμε εδώ μέσα; Χιχι!

    Χαρτ, εγώ καλέ σας έκανα ρόμπα; Αφού μόνες σας τα ξεράσατε!!! χαχαχα!
    Καλά....μιλάμε, το τιπ με τον τρίφτη για τα κουλουράκια με άφησε με ανοιχτό το στόμα! Έμεινα! Απ' ό,τι βλέπω πάντως, διαθέτετε πολλά τιπς για καμένα, πράγμα που με κάνει να υποψιάζομαι (να υποψιαζομαι λέω) ότι έεεεεεχετε κάψει....Ουκ ολίγα. Μετά πταίω εγώ η αθώα που τα βγάζω στη φόρα; Πταίω; :-)))

    Μαριλένα μου, μαζί παντού! Χαχα!

    Ελένη, όλα τα όπλα της Χημείας στην κατσαρόλα μέσα! χαχα!

    ReplyDelete
  10. eleni you are unplayable:))
    καλά καλέ κυλία, δεν πταίτε, δεν πταίτε, για το καλό μας το κάνετε το τσέλω:))

    ReplyDelete
  11. Καλά εγώ έχω κάψει φακές ναι μη γελάτε κι η αιτία!!ο Όμηρος!!!Διάβαζα μαζί με την κόρη μου και να οι αναλύσεις και να τα καλολογικά στοιχεία του κειμένου πάνε οι φακές!μαζί κι η κατσαρόλα. Η επόμενη φορά είναι με τις μαρμελάδες μιας και κάθε εβδομάδα σε τούτο το σπίτι υπάρχει και μια κατσαρόλα με μαρμελάδα.
    Κι επειδή αυτή η κατσαρόλα είναι μεγάλη και χρήσιμη τη βάζω από βραδύς με απορρυπαντικό πιάτων ή γενικής χρήσεως πηχτό βράζει λίγο και την άλλη μέρα με ελαφρό σύρμα κουζίνας τη σώζω την κατάσταση!!

    ReplyDelete
  12. Πολύ καλό το θέμα σου, δυστυχώς έχω κάψει κατσαρόλες και ταψιά που όμως ΠΟΤΕ δεν πέταξα.
    α) Ομολογία εξομολογουμένη, αμαρτία συγχωρεμένη;
    β) Καμμιά φορά δεν βάζω ρολόϊ γιατί κάνω 3 φαγητά μαζί όπότε κάποιο ξεχνιέται, ή παίζω στο ΠιΣι και ..τα βραστά κολοκύθια γίνονται σκρούμποι..το γάλα σφουγγαρίζετε και τελειώνει.
    γ) Αμα μου καεί κατσαρόλα ή ταψί και κολλήσει το μουλιάζω όπως είναι ζεστή με ζεστό νερό και απορρυπαντικό ή σκέτο ζεστό νερό. Ως την επομενη θα φύγουν τα καψίματα. Δεν τις βράζω γιατί πολλές κατσαρόλες με εμαγιέ πάτους π.χ. η Crochette δεν δέχονται τριψίματα ή βρασίματα με σαπούνια, οπότε μόνο μούλιασμα.Και προσευχή να φύγουν οι λεκέδες και να μη τη πετάξω. Κάνω και καμμιά μετάνοια.

    ReplyDelete
  13. Λίγο πολύ σε όλους έχει συμβεί. Ζεστό νερό και ξύδι κι εγώ ενώ να πω ότι σε κάθε περίπτωση και κυρίως όσον αφορά ταψιά είτε καμμένα είτε με καμμένα λίπη εξαιρετική δουλειά κάνει και η "ξύστρα" για τις κεραμεικές εστίες. Ναι, ναι δοκιμασμένο και χωρίς καθόλου τρίψιμο.

    ReplyDelete
  14. Απ' ο,τι βλεπω ειμαστε πολλα καλα κοριτσια που οχι... δεν καιμε το φαγητο! απλα το ροδιζουμε λιγο παραπανω.Εγω παντως για τετοια μικροατυχηματα βαζω σοδα με κρεμυδοφυλλα και ζεστο νερο για καμποση ωρα ή αμμωνια για ακομα καλυτερα αποτελεσματα.

    ReplyDelete
  15. Χαρτ :-)))

    Ξανθή...μπράβο! Και τα όσπρια είναι επίφοβα. Εύκολα πιάνουν!

    Μαρίνα, όντως. Οι εμαγιέ εύκολα πιάνουν και εύκολα χαλάνε με το τρίψιμο..

    Ρένα η ξύστρα, ακόμα και πλαστική (είχα φέρει από την Αμερική) κάνει θαύματα!

    Κατερίνα είδες; Όλες! χαχα!

    ReplyDelete
  16. Εγώ μία φορά έκαψα φαγητό όταν η κόρη μου ήταν μωρό 15 ημερών και από την στιγμή που έκλαψε, έτρεξα να την σηκώσω (σαν ξεμυαλισμένη μανούλα)και παιχνίδι στο παιχνίδι κάτι μύρισε, αλλά εγώ είχα την κόρη μου....σιγά μην έπαιρνα άλλη μυρωδιά. Και έτσι το πήρα είδηση όταν πλέον το είχα κάνει κάρβουνο. Μοσχάρι με μελιτζάνες.
    Τελικά την κατσαρόλα την καθάρισα με VIM σκόνη. Έβαλα μέσα το VIM με νερό και έβρασε και στην συνέχεια την άφησα μία νύχτα μετά την ξανάβρασα και καθάρισε.
    Ε ήταν και η τελευταία φορά, από κει και ύστερα πρώτα έβγαζα την κατσαρόλα από την φωτιά και μετά έτρεχα στην κόρη μου.

    ReplyDelete
  17. Μία και μοναδική φορά έκαψα φαγητό γιατί μιλούσα επί 2ωρο με μια φίλη στο τηλέφωνο.
    Η φάση είναι ότι μου μύριζε καμμένο και έλεγα στην φίλη μου στο τηλέφωνο "αναρωτιέμαι ποια κακονοικοκυρά καίει το φαγητό της"
    Οταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, κατάλαβα ποια ήταν αυτή που έκαιγε το φαγητό της.
    Και ναι ... το ομολογώ!! Πέταξα την κατσαρόλα, δεν είχα ούτε το κουράγιο να ασχοληθώ μαζί της.

    ReplyDelete
  18. Καλημέρα Κική!
    Μόλις ξεμπερδέψεις με τα κουζινικά :) και βρεις λίγο χρόνο, πέρνα να δεις τις φωτογραφίες. Κάτι είχε πάει στραβά χθες και δεν άνοιγαν.
    Σήμερα είναι αλλιώς!!!
    Σ' ευχαριστώ για την επισήμανση
    Φιλιά

    ReplyDelete
  19. Μια μέρα μαγείρεψα το αγαπημένο μου χοιρινό με πράσα, με πήρε ο ύπνος και έγινε ..μαύρο. Με λυπήθηκε η Αχτιδούλα και έπλυνε εκε'ίνη τη κατσαρόλα γιατί απο τα νεύρα μου θα την πετούσα!

    ReplyDelete
  20. Φαγητό δεν έχω κάψει, καμιά φορά έχει αρπάξει λίγο. Αλλά θυμάμαι όταν είχα την κόρη μου νεογέννητη (περίπου 26 τώρα), βάζαμε τον βραστήρα το βράδυ να αποστειρώσουμε τα μπιμπερό και μας έπαιρνε ο ύπνος από την κούραση. Τρείς βραστήρες πετάξαμε!

    ReplyDelete
  21. Λίνα, αχ...Τα παθήματα γίνονται μαθήματα ε;

    Έλενα, εσύ μιλούσες 2 ώρες; Δεν σε πιστευω!!! χαχα! Και μόνο μία φορα έχεις κάψει φαγητό έτσι λιγομίλητη που είσαι στο τηλέφωνο; Να λες κι ευχαριστώ! χαχα!
    ;-)))

    Γιώργο, φοβερή η φωτό με τα πουλιά!

    Διονύση, φωτιά στα μπατζάκια μας!

    Δημήτρη, όλοι την έχουμε πατήσει! Ευτυχώς που έχεις την ατχίδα σου και τη γλύτωσε η κατσαρόλα! Χαχα!

    ReplyDelete
  22. Big mama, ωχ! Τριπλοπληρώθηκε ο βραστήρας. (Βραστήρας ή αποστηρωτήρας εννοείς;)
    Πρόσεξε...Όταν γέννησα το γιο μου, αγοράσαμε έναν βραστήρα (όχι σαν τον δικό σου). Ο βραστήρας αυτός έχει αυτόματο κουμπί που κλείνει μόνος του όταν βράσει το νερό όπως όλοι οι βραστήρες. Μια φορά, βάλαμε να βράσει νερό και κάτι εμπόδιζε το κουμπί να κατέβει. Και έβραζε, και έβραζε και έκανε ένα κλικ το κουμπί να κλείσει και δεν έκλεινε. Όλη νύχτα το έκανε αυτό και το καταλάβαμε το πρωί. Σε πληροφορώ, ότι ο βραστήρας αυτός δεν έπαθε τίποτα, και βράζει καθημερινά νερό εδώ και 14 χρόνια...!

    ReplyDelete
  23. Αποστηρωτήρας μάλλον. Ήταν σαν κατσαρόλα με θήκες για μπιμπερό. Τωρα μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω!

    ReplyDelete
  24. Είχα κι εγώ. Δουλεύανε μόνο με 30 ml νερό. Εμένα έκλεινε αυτόματα αλλά ήταν 17 χρόνια πριν (η κόρη). Τα παλιά δεν έκλειναν αυτόμανα ε; Ήταν πολύ εύκολο να καούν με τόσο λιγο νεράκι που ήθελαν...

    ReplyDelete
  25. Γεια κι απο μένα μετά από πολύ πολύ πολύ καιρό.
    Δύο φορές έχω κάψει φαγητό. Την πρώτη φορά που έκανα .... πιλάφι. Καλοκαίρι της Β' Λυκείου στο πατρικό μου στη Χίο παίρνω την θεία μου στην Αθήνα να μου πει πως να φτιάξω πιλάφι για να κάνω έκπληξη στην μαμά μου. Μου λέει η χριστιανή. "Πλύνεις το ρύζι το στραγγίζεις, βάζεις στο τσουκάλι λίγο βούτυρο, να κάψει ρίχνεις το βούτυρο και το ψήνεις". Τσιτσίριζε το ρύζι, κάπνισε το σπίτι, παίρνω επιτέλους είδηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Ανοίγω το καπάκι και βλέπω το μαύρο (στην κυριολεξία) χάλι. Παίρνω πίσω την θεία και της λέω " Άσε μωρέ θεία έκανα ότι ακριβώς μου είπες αλλά δεν ξέρω πως το ρυζάκι άρχισε να τσιτσιρίζει και κάικε"
    "Τι έκανες?" με ρωτάει απορημένει
    "Είναι τόσο απλό. Βουτυράκι, ρυζάκι, νερό και χαμηλή φωτιά..."
    "Νερό τι νερό??? Δεν μου είπες νερό!!!!!!"
    Η δεύτερη φορά ήταν... χθές. Βάζω τις φακίτσες χθες το βράδυ να ψηθούν στο τσουκάλι, βάλε και κρεμυδάκι, και καροτάκι και λίγο σκορδάκι λίγη ντοματούλα και το νεράκι (δεν το ξέχασα εεεεε)... Έλα ντε που είχαμε τον Σάκη.... "Τρέχα μαμά ο Σάκηηηηηηηηηηηηςςς !!!!!!!!!!!" η μεγάλη μια φορά, δυο φορές (με δούλευε ψιλό γαζί)άντε να τον ακούσουμε, να τον σχολιάσουμε πάει η φακούλα...κάρβουνο... Έξι η ώρα το πρωί σήμερα έτριβα το τσουκάλι με τις κολημένες φακές, τα κολημένα καρότα κι έβριζα.....
    Καλό ΠΣΚ.

    ReplyDelete
  26. Χια μου!!! Κι εσύ;;;; Για το Σάκη;;; ΣΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!
    Χαχαχαχα! Φιλάκιααααααααααα!

    ReplyDelete
  27. Εγώ πάντως έχω κάτι γερμανικές κατσαρόλες στις οποίες δεν κολλάει τίποτα. Ό,τι και να κάψω, αν τις μουλιάσω για 5-10 λεπτά και μετά τις ξεβγάλω, χωρίς τρίψιμο, είναι σαν καινούριες.

    ReplyDelete
  28. Epeidi eimai sxetika 'nea' stin kouzina, exw kapsei apeira pragmata... (sorry mama!). Tapsia, katsaroles, tigania, den kanw diakriseis egw! Genika tous vazw vrasto nero me aporipantiko gia na ta katharisw - alla apo ta neura mou kaigomai k me to nero kai etsi thimwnw perissotero!! :)

    To xeirotero mou einai oi fakes, ama sou kollisoun fakes.... asta na pane! Kai ena xoirino lemonato pou kanei i manoula mou - mauro vgike to kaimeno to gourounaki...

    Sinithws kanw 3-4 pragmata ola mazi e... kai ksexniemai... Den vazw timers ktl, lew oxi mwre tha to dw... kai meta mou to thimizei to fire alarm...

    ReplyDelete
  29. Σοφία είσαι τυχερή!

    Kiki συνονόματη, πάντα με μπερδεύεις όταν φράφεις. Νομίζω πως γράφω εγώ! χαχα!
    Λοιπόν, αυτό το χάρισμα να κάνουμε 3-4 πράγματα μαζί, να ξέρεις ότι είναι χαρακτηριστικώ ΜΟΝΟ των γυναικών. Οι άντρες δεν μπορούν! Οπότε, δεν πειράζει. Ας καίμε και καμιά κατσαρόλα που και που...

    ReplyDelete
  30. Το ομολογώ, έχω κάψει πολλές φορές διάφορα φαγάκια!
    Φταίει ότι πάντα κάνω ταυτόχρονα διάφορα πράγματα και κάπου χάνω τον έλεγχο! Φταίει επίσης, που μαγειρεύω σε γκάζι...
    Αν απλά αρπάξει το φαΐ, βρέχω εξωτερικά την κατσαρόλα και βάζω αμέσως το φαΐ που γλίτωσε σε άλλη κατσαρόλα. Έτσι δεν μυρίζει καμένο!
    Όσο για την κατσαρόλα, την μουσκεύω σε διάλυμα σκόνης σαπουνιού πλυντηρίου πιάτων και μετά μερικές ώρες καθαρίζει, χωρίς καν τρίψιμο, με το σφουγγάρι!

    ReplyDelete
  31. Αγγελική, πες μου ποια γυναίκα δεν κάνει 3-4 πράγματα ταυτόχρονα. Διάβασε παραπάνω και πες μου! χαχα! Το ΄χουμε όλες!

    ReplyDelete
  32. Καλησπέρα κι απο μένα.. βλέπω πως η ανάρτηση είναι παλιά αλλά ελπίζω να λάβω κάποια απάντηση.. Είμαι νέα στην κουζίνα και πρόσφατα αναγκάστικα να μαγειρεύω για να επιβιώνω.. Η απώλειες μου μέχρι τώρα είναι ένας φούρνος μικροκυμάτων (μην ρωτάτε) και μια καταρόλα.. Θα μπορούσα να πω άλλη μια αλλά η 2η μάλλον είναι κακής ποιοότητας και δεν φταίω εγώ. :/ Τέλος πάντων.. για να μην τριτώσει το κακό θέλω κάποιες συμβουλές για να καθαρίσω από τα τοιχώματα της κατσαρόλας καμένο "φαγητό".. Δοκίμασα να την αφήσω να μουλιάσει με νερό και σαπούνι, δοκίμασα να βρασω μεσα νερο με σαπουνι και ξυδι.. αλλά τίποτα.. τελευταία λύση είναι ενα καθαριστικο κουζινας για λιπη κτλ αλλά αν κι αυτό δεν πετύχει θα πρέπει να καταφύγω σε πιο δραστικές μεθόδους..

    ReplyDelete
  33. Τζενούλι, η τελευταία προσπάθειά σου με καθαριστικό για λίπη, νομιζω θα σου δώσει τη λύση. Αν δεν καθαρίσει και μ αυτό, διάβασε τα παραπάνω σχόλια και ελπίζω να βρεις καποια λύση, γιατί μετά από τόσο καιρό, δεν νομίζω να δούν άλλοι το ερώτημά σου. Καλή συνέχεια και πιο προσεχτική ;-)

    ReplyDelete
  34. Καλησπέρα και από εμένα,
    πριν λίγο προσπάθησα να καθαρίσω το εσωτερικό και πάνω μέρος της ψηστιέρας, το οποίο ίσος να μην έχει καθαριστεί και ποτέ διότι το εμποδίζουν οι αντιστάσεις της. Βρήκα τρόπο να αφαιρέσω τις αντιστάσεις, έτριβα καμιά ώρα με καυτό νερό και απορρυπαντικό, χάλασα και δύο σφουγγαράκια αλλά δεν καθάρισε καλά… Τι προτείνετε?? (Αν τύχει να το δοκιμάσει κανείς να βάλει γάντια γιατί τα χέρια μυρίζουν απαίσια μετά όσο και να τα πλένεις)

    Γιώργος

    ReplyDelete
  35. Γιώργο, διάβασε τα σχολια παραπάνω, μήπως βρεις κάποια λύση.
    Επίσης, στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά υγρά για λίπη, πολύ καλά και πολύ δυνατά. Δοκιμασε κάποιο από αυτά!

    ReplyDelete
  36. kalimera kalo mina k kali protomagia se olous.ekana k ego mia vlakia.eftiaxna kati sto fourno (loukanikopitakia)k ta afisa ligo parapano k mo kaike sto simio pou eixe ladi.omos xrisimopoiisa tin simvouli tou gasteroplik k evala ammonia ksidi k allati to afisa ena 24 oro k efige.me ligo tripsimo vevea alla efige.efxaristo poli!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ούτε γάτα ούτε ζημιά λοιπόν! Εγώ τέτοια πιτάκια (όπως επίσης ψωμί, κριτσίνια, κέικ κλπ) τα ψήνω με χαρτί ψησίματος και έτσι έχω ησυχάσει από τα κολλήματα!

      Delete
  37. εμενα παιδια εχει κολλισει ι μια κατσαρολα με στην αλλη....γνωριζεται τπτ κανα μαγικο???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασε να τις βάλεις για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Τα ποτήρια έτσι ξεκολλάνε!

      Delete
    2. βαλε την κατω κατσαρολα σε ενα ταψι με καυτο νερο και ριξε μεσα στην αλλη κατσαρολα νερο με παγακια η μια θα διασταλει η αλλη θα συσταλει κι ετσι θα βγουν

      Delete
  38. Ρε κορίτσια άμα καεί (και μιλάμε για κάψιμο όμως)η κατσαρόλα από κρέας δεν μας είπατε τι κάνουμε?Την πετάμε ή δεν την πετάμε??

    ReplyDelete
  39. Να κάνω και γω μια ερώτηση. Ξέχασα εχθές μια κατσαρόλα με πάτσα στο μάτι μέχρι που έγινε κάρβουνο. Όταν το κατάλαβα η κουζίνα ήταν γεμάτη καπνό και ενώ την κατσαρόλα τη καθαρίσαμε με τρίψιμο και βράζοντας ξύδι ανησυχώ για το άν θα φύγει η μυρωδιά καμμένου απ'την κουζίνα. Κάτι ρουχα που είχα απλωμένα τα έπλυνα ξανά αλλά η μυρωδιά επιμένει στην κουζίνα και δεν είναι ευχάριστη..Σκέφτομαι να τρίψω κάποια σημεία με νερο και χλωρίνη ή ξύδι ή σόδα.Θα δω. Έχετε να μου προτείνεται κάτι? Σας ευχαριστώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασε να κάψεις ελληνικό καφέ μήπως φύγει η μυρωδιά από την κουζίνα. Εναλλακτικά, βάλε φλούδες εσπεριδοειδών σε θερμές εστίες (καλοριφέρ, τζάκι κλπ).

      Delete
    2. Να κάψω, φαντάζομαι εννοείς με αναπτήρα όπως κάνουμε για τα κουνούπια ε? :) Σ'ευχαριστώ Kiki θα το δοκιμάσω!

      Delete
    3. Ναι αυτό εννοώ. Ελπίζω να πιάσει :-)

      Delete