Monday, November 10, 2008

Λικέρ κυδώνι

Τη συνταγή την είχα βρει στο hungry. Από τότε έχω πειραματιστεί με διάφορους άλλους τρόπους (με οινόπνευμα, με ρούμι, με ούζο κλπ). Δοκιμάστε και πειραματιστείτε με το ποτό που σας αρέσει περισσότερο.

Λικέρ κυδώνι
4 κυδώνια κομμένα σε τέταρτα
1 και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
5 φλυτζάνες του τσαγιού βότκα καλής ποιότητας

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στα 4 χωρίς να τα καθαρίσουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε γυάλα, κουνάμε καλά και φυλάμε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για ένα ενάμιση μήνα.
Περνάμε το λικέρ από τουλπάνι ή φίλτρο καφέ και το διατηρούμε αν θέλουμε στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου σε γυάλινο μπουκάλι.
Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα!

32 comments:

  1. Deli μου,
    το λικεράκι κυδώνι ωριμάζει.Ευχαριστώ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Δυσκολο να βρω κυδωνι εδω αλλα θα προσπαθησω. Αυτα τα λικερακια ειναι η τελεια καταληξη ενος γευματος. Καλη εβδομαδα Κικη

    ReplyDelete
  3. A, θα το σιάξω..
    τα περσινά κυδώνια αντί για λικερ έγιναν πελτές :)
    ωραίος ήταν
    Θα πειραματιστώ και με τα αρώματα και θα σας ενημερώσω :)

    ReplyDelete
  4. Κωνσταντίνε, γουστάρ'ς;

    Ελένη πότε το έβαλες; Με τι ποτό;

    Δέσποινα, μερικά από αυτά χαρακτηρίζονται ως χωνευτικά και είναι τέλεια για μετά γεύμα.

    Μάγισσα, ε φέτος να κάνεις και λικέρ! Να με πεις για τα μυρωδικα, χάρη θα με κάνεις. Να θυμηθώ να πάρω και αστεροειδή όταν έρθω...

    ReplyDelete
  5. ευκολο
    θα το κανω :))

    ευχαριστουμε Κική.

    ReplyDelete
  6. Το ωραίο μ'αυτό το μπλογκάκιον είναι πως κάθε φορά που διαβάζω κάτι μου φαίνεται εύκολο να γίνει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ από μένα..
    Άλλο, τώρα, αν αξιωθώ να καθήσω να το επιχειρήσω. ( Πνεύμα γαρ πρόθυμον...)
    Λικεροφιλιά.

    ReplyDelete
  7. Deli,λίγο αργότερα που έστειλες mail.Μου έδωσε κυδώνια το παιδι που μας έβαφε.Έβαλα βότκα,για να μην υπερισχύει η μυρωδιά του ούζου.

    ReplyDelete
  8. Ο αστεροειδής που χρησιμοποιείται;Έχω δει ,αλλά ποτέ δεν αγόρασα.

    ReplyDelete
  9. μπα, δεν θα σας πω τελικά για τις μυρωδιές, το αποφάσισα..

    οχι, τίποτις άλλο, αλλά για να εχουν βάση οι κατηγορίες πως κρατάω μυστική την τέχνη μου :)

    ReplyDelete
  10. Γεια σου Κικη με τα λικερακια!
    Καλη και αρωματομεθυστικη εβδομαδα να εχεις.

    ReplyDelete
  11. Μαριλένα, εύκολο, ναί! Παρακαλώ!

    Διονύση, είδες τι απλά που τα λέω; Εσύ θα φτιάξεις τη σαγκρία ;-)

    Ελένη καλά έκανες. Το ούζο θα κάλυπτε τη μυρωδιά του. Τον αστεροειδή δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Μπαίνει σαν μυρωδικό. Αλλά αφού βάζει η μάγισσα, θα βάζω κι εγώ :-)))

    Μάγισσα, δε θα μας πεις; Μμμμμμ... Κακιασμένη μάγισσα...

    Κατερίνα δημιουργική, καλή και μυρωδάτη εβδομάδα να έχεις κι εσύ!

    ReplyDelete
  12. Ακόμα έχω απ' αυτό που μού χάρισες προ πολλού πολλού καιρού. Το πίνω σταδιακά στην υγειά σου.

    ReplyDelete
  13. ερώτηξις: μέ μέλι γίνεται λικέρ;;

    ReplyDelete
  14. kiki ta liker sou ... TA SPANE!!!
    afta pou mou eixes xarisei ta eiza dosei sti giagia mou, kai ta kernaei stis theies sto xorio...
    Kata kairous loipon me pernei til kai mou leei " Gianni i thia Kaiti rotaei pos ginete to liker Kanela"
    Den xero vre giagia, doro mou to ekane mia XRISOXERA PATRINIA!
    Afta me ti giagia...
    Ego tora na rotiso... Exo ena ouzo pou den to thelo... Ti liker mporo na to kano? Den mopo na skefto kati, giati exei to glikaniso pou mas periorizei... Gia rixe esi mia idea.

    ReplyDelete
  15. aaa apo ta liker pou eixa dokimasei poio poli moy eixe aresei to liker kanela... tha ithela tin sidagi an mporeis...

    ReplyDelete
  16. @ heart

    εσεις αγαπητή να βάλετε σφένδαμο ή αγαύη, ορίστε μας, να είστε in line with your beliefs!

    ReplyDelete
  17. Kiki μου
    α π ι θ α ν ο!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. Κικόν μου, ως γνωστόν ΚΑΙ στα λικερ δεν παίζεσαι!

    Ν απαντήσω στην Eleni πως ο αστεροειδής ταιριάζει με γλυκά κρασιά, στη μαρινάδα χοιρινού με κόκκινο κρασί, στο βράσιμο του χταποδιού, στο στόλισμα σπιτικού ψωμιού και σ ό,τι άλλο θυμηθώ θα σου ματαειπώ!

    ReplyDelete
  19. None, να σας φέρω καινούρια εσοδεία!

    Χαρτ, έχω χρησιμοποιήσει μέλι σαν μέρος από τη γλυκαντική ύλη, όχι εξ ολοκλήρου. Υποθέτω θα γίνεται, ειδικά σε λικέρ που του ταιριάζει (κανέλλα, ούζο κλπ).

    Editorial, τα θυμάμαι τα σχόλια της γιαγιάς! Μου το είχες πει! Εμ τι να σου πω κι εσένα; 2 λικέρ σου έδωσα κι εγώ και τα έδωσες στη γιαγιά! Αλλά χαλάλι της αφού τα πίνει με τις φίλες! ;-)

    Γιάννη, λικέρ κανέλλα θα βάλω κάποια στιγμή. Υπομονή.

    Χαρτ, σας τα χώνει η μάγισσα ή μου φαίνεται; Ορίστε για να περηφανεύεστε για την αγάβη σας και το σφένδαμό σας :-)))

    Φαραώνα, μερσί!

    Νένα, πολύτιμες οι πληροφορίες γιατί ούτε εγώ τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Φυσικά, το να βρεις αστεροειδή στη Ζάκυνθο, είναι ανέκδοτο...
    Το ούζο θα το κάνεις ωραιότατο λικέρ ούζου, ένα απο τα αγαπημένα μου και από τα πιο νόστιμα. Γίνεται και την ίδια στιγμή. Το πολύ να περιμένεις μια μέρα για να πιεις.

    ReplyDelete
  20. μάγισσα, για ένα κούτελο καθαρό ζούμε:))))
    κική εγώ λέω ότι θα έχει ωραία γεύση! (σας βάζω ιδέες:)))

    ReplyDelete
  21. Nena,ευχαριστώ για τις οδηγίες χρήσης του αστεροειδούς γλυκάνισου.Είχα βρει στα βιολογικά,αλλά επειδή δεν τον ήξερα αγόρασα τον κοινό.

    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες βρήκα στο blog σου.

    Deli,sorry για τη χρήση του χώρου σου.Φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Χαρτ, ναι μου βάζεις!

    Ελένη, θα σε μαλώσω. Μην απολογείσαι...

    ReplyDelete
  23. Ααα, για μένα το φτιάξατε αγαπητή μου!! Να είστε καλά και στην υγειά σας!

    -Εκείνη η καταπληκτική ζύμη με τα τελευταία τυροπιτάκια σου, γνωρίζει πιέννες! Έφτιαξα με γάλα σόγιας κρουασανάκια μαρμελάδας, σοκολάτας, καρυδιού κλπ καθώς και αλμυρά, σπανακοπιτάκια!

    Μπράβο και ξανά μπράβο!

    ReplyDelete
  24. μμμ, τέλειες νηστίσιμες λιχουδιές, για τη γιορτή του αγίου μαγειρεύετε; έχουμε κι εμείς ένα νηστίσιμο τραπέζι την Κυριακή, μου βάζετε ιδέες Κατερίνα! (κική, από λικεράκι ξεκινάς, σε κρουασανάκια στο καταλήγουμε:)))

    ReplyDelete
  25. Κατερίνα, αν θυμαμαι καλά, τέτοιο σου είχα δώσει;

    Ωωωωω!!! Τα τυροπιτάκια τα πήγες πολυυυυυυυυυύ πιο πέρα! Με σοκολάτα; Πωωωω τι καλή ιδεά! Θ ατα κάνω κι έτσι!

    Χαρτ, δεν πειράζει καλέ! Πάρτυ κάνουμε εδώ μέσα και το διασκεδάζουμε!

    ReplyDelete
  26. Μολις το αντεγραψα για να το κανω το Σαββατοκυριακο.Αν θα πετυχει η συνταγη σου θα το ξερουμε σε εναμιση μηνα!Τοτε θα το επιδεικνυω στις φιλεναδες μου με μεγαλο καμαρι!!

    ReplyDelete
  27. Όλγα, καλή επιτυχία! Μια χαρά θα γίνει. Το θέμα είναι αν σου αρέσει η γεύση του. Εμένα δεν είναι από τα πολύ αγαπημενα μου. Μου αρέσουν άλλα πιο πολύ.

    ReplyDelete
  28. καλημέρα, έχω βάλει το κυδωνάκι και πλέει σε πελάγη ευτυχίας και νιρβάνας μέσα στο τσίπουρο, καμια καλή ιδέα πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κυδώνι μετά το λικέρ;
    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  29. Amali, το ΄βαλες για μπανακι; Καλή επιτυχία! Τα κυδώνια μετά, θα τα έβαζα σε μοσχάρι ή θα τα έκανα μαρμελάδα μεθυσμένη...Βγαινουν σκουρα βεβαια μετά από τόσο καιρό...

    ReplyDelete
  30. Οι φλυτζάνες μού θυμίζουν νταμιτζάνες! :p

    ReplyDelete