Thursday, October 23, 2014

Φιογκάκια με σπανάκι και κατίκι

Αυτό το φαγητό είχα σκοπό να το βάλω λίιιιγο αργότερα, αλλά το ζήτησαν 2-3 φίλοι, οπότε το βάζω άμεσα. Θα το αγαπήσετε για την απλότητά του, για το πόσο γρήγορα γίνεται και για τη νοστιμιά του. Είχα φτιάξει παλιότερα κάτι ανάλογο. Είναι εξίσου νόστιμο.
Υλικά απλά, εύκολα να τα βρεις και γίνεται τόσο γρήγορα που μέσα σε ένα 20λεπτο έχετε φαγητό. Τη συνταγή την κάνει συχνά η φίλη μου η Ντίνα κι εγώ ως μακαρονού, τη ζήλεψα!


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μικρά ζυμαρικά. Το έχω κάνει και με πέννες. Επίσης, αν είστε κρεατοφάγοι, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο σωταρισμένο, βρασμένο ή ψημένο. Αν σας έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα πχ, μπορείτε να το προσθέσετε. Εγώ, που είμαι πιο πολύ των λαχανικών παρά του κρέατος (στα ζυμαρικά ειδικά), ούτε που σκέφτομαι να το προσθέσω :-)


Φιογκάκια με σπανάκι και κατίκι
Υλικά για 4 μερίδες
1/2 κιλό φιογκάκια ή άλλο μικρό ζυμαρικό
150-200 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κατίκι Δομοκού
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
προαιρετικά
λίγο ρεγκάτο
κοτόπουλο

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και το σπανάκι. Αν είναι κατεψυγμένο το βάζετε όπως είναι από τη σακούλα. Αν είναι φρέσκο, το χοντροκόβετε.
Τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί (ένα 5λεπτο).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο μίγμα με το σπανάκι, ανακατεύουμε το τυρί Δομοκού, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο αν θέλουμε. Του παει πολύ! Αν έχετε κοτόπουλο μπορείτε να το προσθέστε κι αυτό.

Φωτο: Ντίνα

Όταν γίνουν τα ζυμαρικά (να μην παραβράσουν), τα σουρώνουμε και τα ενώνουμε με το σπανάκι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ρεγκάτο μέσα στα ζυμαρικά μας.
Σερβίρουμε ζεστά με ρεγκάτο από πάνω ή σκέτα ή ό,τι τυρί θέλετε. Θα δυσκολευτείτε να σταματήσετε οι μακαρονάδες!

6 comments:

  1. Έχω καθιερώσει μαλακά ελαφρά τυριά στις μακαρονάδες μου . Τους ταιριάζουν πολύ και είναι συνήθως πιο ελαφριά. Όπως το κατίκι σου. Το σπανάκι δε συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά. Πολύ ωραίο πιάτο!

    ReplyDelete
  2. Υπεροχος συνδυασμός!!!Το κατικι το λατρεύω αλλά και το μοσχοκαρυδο,πρέπει να ειναι πεντανοστιμη η μακαροναδα σου!!!!
    φιλια!!

    ReplyDelete
  3. Φοβερή η μακαρονάδα σου!! Βάλε ένα ακόμα πιάτο και έρχομαι!!!

    ReplyDelete
  4. Φοβερή μακαρονάδα Κική μου!Τήν ζήλεψα καί εγώ!!Αύριο φτίαχνεται!Καληνύχτα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  5. Το σπανάκι ταιριάζει φοβερά με το μοσχοκάρυδο και το κατίκι δίνει φοβερή υφή οπουδήποτε και αν προστεθεί!
    Τι έχουμε λοιπόν! Ένα πεντανόστιμο εναλλακτικό πιάτο ζυμαρικών!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Θα το φτιάξω σίγουρα, με πένες ολικής, και για την αδελφή μου που προσέχει τη διατροφή της! Φανταστικό!!! Λατρεύω το σπανάκι και φαντάζομαι ότι είναι υπέροχο το αποτέλεσμα!

    ReplyDelete